Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #7,341
Bi bakayım stoklara da 2500 3000 3800 falan hepsi olacaktı ayırayım onlardan böleriz kolay iş. Elinde orta sert bi wax pedi bile varsa işini görür sakin sakin uzun çalışmayla güzel sonuçlar alınır hiç değilse gözüne batmaz piano black çok güzel ama ben sökülüp hibrid ile polisaj yapılıp sonra pvc ile kaplanmasından yanayım herzaman çünkü yine aynı olacak kısa vade de
Daha önce hiç ne pasta kullandım ne pastam oldu :D o yüzden tecrübenin t si yok :( artık bu aşındırma oranlarını modellerini falan da yüz yüze öğrenmem gerek :D folyo ile yapmak kapı ortası direkler için belki olabilir ama konsol ve kadran çerçevesi falan baya büyük alan olunca zor benim için :(

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Merhaba Arkadaşlar
Aracımda yeni yapılan hikari pro seramik var
ilk sorum bunun bakımını nasıl yapabilirim örneğin turtle sealand kullanabilirmiyim.

(Forumda biraz araştırdım en iyisi turtle ice seal n shine yazıyordu fakat satılan bir yer göremedim)
ikinci sorum Camlarda yağmur kaydırıcı ne kullanabilirim daha önceki aracımda nanolife yağmur kaydırıcı kullanıyordum f/p olarak gayet memnun kaldım iyimidir.
Selamlar. Hikari proyu uzun süre desteklemenize gerek yok, Cilasız şampuan ile yıkamanız yeterli olur. Sealent tarzı ürünler seramiği maskeleyip boncuklama toz tutma geç kirlenme özelliklerini perdeleyecektir.

Yağmur kaydırıcı için kesinlikle soft99 glaco öneririm

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Daha önce hiç ne pasta kullandım ne pastam oldu :D o yüzden tecrübenin t si yok :( artık bu aşındırma oranlarını modellerini falan da yüz yüze öğrenmem gerek :D folyo ile yapmak kapı ortası direkler için belki olabilir ama konsol ve kadran çerçevesi falan baya büyük alan olunca zor benim için :(
Buluşma yapacaz orada detay sohbetine doyarsın zaten katılırsan. Hepsini uzun uzun detaylıca konuşuruz şu illet musibet başımızdan hayırlısıyla bi gitsin de gerisi kolay iş :)

mustyldz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar. Hikari proyu uzun süre desteklemenize gerek yok, Cilasız şampuan ile yıkamanız yeterli olur. Sealent tarzı ürünler seramiği maskeleyip boncuklama toz tutma geç kirlenme özelliklerini perdeleyecektir.

Yağmur kaydırıcı için kesinlikle soft99 glaco öneririm

Teşekkür ederim.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Selamlar,

Muray Adminin sattığı ürünler arasında Auto Finesse Spritz gördüm ve forumda sıkça adı geçtiği için alıp denemek istiyorum. Bu ürünün kullanım alanları nedir ? KC gs apc ile aynı özellikleremi sahip bilgilerinizi paylaşırsanız benimle çok mutlu olurum.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar,

Muray Adminin sattığı ürünler arasında Auto Finesse Spritz gördüm ve forumda sıkça adı geçtiği için alıp denemek istiyorum. Bu ürünün kullanım alanları nedir ? KC gs apc ile aynı özellikleremi sahip bilgilerinizi paylaşırsanız benimle çok mutlu olurum.
Af spritz hafif temizleme özelliği de olan iç plastik koruma ürünüdür hindistan cevizi kokuludur koch gs dediğiniz gibi apc dir koruma özelliği yoktur konsantredir sulandırılarak kullanılır

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Selamlar,

Koch GS genel bir temizleyicidir, plastikleri temizledikten sonra korumaya almanız gerekir. Auto Finesse Spritz az bişey temizleme özelliği olsa da koruma ürünüdür hocam. Kokusu ve bıraktığı mat yüzey açısından tavsiye edebilirim. Kendi açımdan güzel üründür.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Af spritz hafif temizleme özelliği de olan iç plastik koruma ürünüdür hindistan cevizi kokuludur koch gs dediğiniz gibi apc dir koruma özelliği yoktur konsantredir sulandırılarak kullanılır
Koch GS genel bir temizleyicidir, plastikleri temizledikten sonra korumaya almanız gerekir. Auto Finesse Spritz az bişey temizleme özelliği olsa da koruma ürünüdür hocam. Kokusu ve bıraktığı mat yüzey açısından tavsiye edebilirim. Kendi açımdan güzel üründür.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Ön göğüs vb alanlarda kullanımı için her hangi bir zararı var mı ve direk kullanıma hazır bi ürün mü?

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Ön göğüs vb alanlarda kullanımı için her hangi bir zararı var mı ve direk kullanıma hazır bi ürün mü?
Rica ederim spritz iç koruma ürünüdür yani ön göğüs kapı plastikleri vb arabanın içindeki plastik her yere sürülebilir zararı olmaz aksine korur sulandırmadan kullanılır sık sil şeklinde kullanılır mat bir finish bırakır parlama yapmaz

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimdeki Wax bezleri yıkana yıkana sert ve karmaşık hal aldı. Her ne kadar perwoll+sirke ile yıkasam da tarasam da hiç ilk aldığım hali gibi yumuşak olmadı. Niye derseniz fotoda altta olan bezi gözlük bezi olarak kullanıyorum uzun zamandır. Hiç yıkanmadı, çekmeceöde durur, gözlük silme dışında kullanmam. Onunla silerken hiç çizmiyor. Ama şu yıkanmış taranmış bezi sürdüğüm anda gözlük çizildi ve o eski haline dönmediği acı bir şekilde tescillenmiş oldu :(. Bu bezi nasıl eski yumuşak düzenli haline getiriririm?

@technologyst abi senin de yorumlarını rica edeceğim :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Elimdeki Wax bezleri yıkana yıkana sert ve karmaşık hal aldı. Her ne kadar perwoll+sirke ile yıkasam da tarasam da hiç ilk aldığım hali gibi yumuşak olmadı. Niye derseniz fotoda altta olan bezi gözlük bezi olarak kullanıyorum uzun zamandır. Hiç yıkanmadı, çekmeceöde durur, gözlük silme dışında kullanmam. Onunla silerken hiç çizmiyor. Ama şu yıkanmış taranmış bezi sürdüğüm anda gözlük çizildi ve o eski haline dönmediği acı bir şekilde tescillenmiş oldu :(. Bu bezi nasıl eski yumuşak düzenli haline getiriririm?

@technologyst abi senin de yorumlarını rica edeceğim :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zamanında ilk bezim olan aqua deluxe benzer bi duruma gelmişti.
Fotodan gördüğüm aşırı wax a maruz kalmış ve iplikleri birleşmiş ayrıca kireçte biraz yardımcı olmuş.
Buradan aldığım tavsiyeyi anlatayım. 24saat bir leğen içinde mümkünse hiç katlamadan, arada bir ters düz yaparak sıcak su ve bol sirke karışımında bekletin. Daha sonra bezin suyunu elinizle sıkıp 60 derece pervol ile yıkayın, makinanın yumuşatıcı gözüne sirke koyun.
Çıktığında ince fırça ile fırçalayın ve dört tarafından baya bi silkeleyin sonra kurutun. ipleri açmanız gerek kurtulur gibi duruyor.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bildiğimiz hacı şakir ile yıkıyorum. Önce ıslatıyorum sonra sabunla köpürtüyorum. Elimle ovalıyorum bezleri sonrasında su ile duruluyorum. Fazla sıkmadan (çevirerek sıkmak yerinde elinizde sıkıştırarak sıkın) yıkamayı bitiriyorum.
Tüm bezleri bu yöntemle yıkıyorum hiç makinede yıkatmadım risk almamak adına. Gayet güvenli bence ☺️

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Daha sonra bezin suyunu elinizle sıkıp 60 derece pervol ile yıkayın, makinanın yumuşatıcı gözüne sirke koyun.
Çıktığında ince fırça ile fırçalayın ve dört tarafından baya bi silkeleyin sonra kurutun. ipleri açmanız gerek kurtulur
Teşekkür ederim öneriniz için. aslında hep perwoll ve sirke ile kullanıyorum. wax dışında sağı solu silerken de kullandım, onun da etkiyile bu hale geldi sanırım. kurulama havlusunda denemiştim sirkeli suda bekletmeyi ama bunda da bir deneyeyim :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Zamanında ilk bezim olan aqua deluxe benzer bi duruma gelmişti.
Fotodan gördüğüm aşırı wax a maruz kalmış ve iplikleri birleşmiş ayrıca kireçte biraz yardımcı olmuş.
Buradan aldığım tavsiyeyi anlatayım. 24saat bir leğen içinde mümkünse hiç katlamadan, arada bir ters düz yaparak sıcak su ve bol sirke karışımında bekletin. Daha sonra bezin suyunu elinizle sıkıp 60 derece pervol ile yıkayın, makinanın yumuşatıcı gözüne sirke koyun.
Çıktığında ince fırça ile fırçalayın ve dört tarafından baya bi silkeleyin sonra kurutun. ipleri açmanız gerek kurtulur gibi duruyor.
Arabayı yıkaması ayrı konu, bezleri yıkaması ayrı konu :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mecbur :D Ne demişler,bilmemek değil sorup da öğrenmemek ayıp :) Ama varsa başka sorulması gereken falan bir başlık, sonrakinde orda sorarım :dusun: