Hızlı Soru - Cevap

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Teşekkür ederim öneriniz için. aslında hep perwoll ve sirke ile kullanıyorum. wax dışında sağı solu silerken de kullandım, onun da etkiyile bu hale geldi sanırım. kurulama havlusunda denemiştim sirkeli suda bekletmeyi ama bunda da bir deneyeyim :)
Başkan bunu önce fırçala bir biraz sert olsun fırça dipleri açılsın sonra suda beklek arkasından bas perwolle sirkeli karışımla yıka ama şimdi bak bunun bu hale gelmesinin nedenlerinden bir max devir sonrası iyice çırpacaksın sen çırpmamıssın sanki her serferinde 4-5 kez iyice çırp

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Başkan bunu önce fırçala bir biraz sert olsun fırça dipleri açılsın sonra suda beklek arkasından bas perwolle sirkeli karışımla yıka ama şimdi bak bunun bu hale gelmesinin nedenlerinden bir max devir sonrası iyice çırpacaksın sen çırpmamıssın sanki her serferinde 4-5 kez iyice çırp
Bugün fırçaladım baya her yöne. Bir miktar düzeldi. Ama yine de diğer sıfır bez gibi olmadı. Yıkama sonrası hiç çırpmamıştım evet sadece tarıyordum :( sirkeli suda bekletip yıkayayım, üstüne de güzelce çırpayım :) çok teşekkür ederim desteğin için :)

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Bugün fırçaladım baya her yöne. Bir miktar düzeldi. Ama yine de diğer sıfır bez gibi olmadı. Yıkama sonrası hiç çırpmamıştım evet sadece tarıyordum :( sirkeli suda bekletip yıkayayım, üstüne de güzelce çırpayım :) çok teşekkür ederim desteğin için :)
2 kere kullan yıka düzelir geri ama iyiçe çırp çırpmadan düzelmiyor sadece fırçalamak yetmiyor

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Durulayıp doğal olarak kurumaya bırakıyorum. Ara ara sirkeli su karışımında bekletip sabunlayıp durularım tüyleri yumuşacık olur.
sirke-su oranı nasıl yapıyorsunuz ? araç bayağı kirliydi yıkama bezleri biraz kirlendi (yağmur niyetine bildiğiniz çamur yağmıştı) ve önceki yıkamada siyah dış trimlerin boyasına kurban olan kurulama bezlerim var. önce beyaz sirke + su, çok işe yaramazsa perwoll beyaz + su yapmayı düşünüyorum.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar normal deri ile suni deri temizliğinde ve korumasında farklı ürünmü kullanılıyor yoksa aynı ürün ler ilemi yapıyoruz bu işlemleri !!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar normal deri ile suni deri temizliğinde ve korumasında farklı ürünmü kullanılıyor yoksa aynı ürün ler ilemi yapıyoruz bu işlemleri !!

Colourlock ürünleri üzerinden konuşmak gerekirse, gerçek deri için Colourlock deri koruyucu ürünü var, suni deri için ise deri kalkanı var. Deri koruyucuyu suni deri de kullansanız bile ürün çalışmıyormuş. Zamanında deriklinik ile görüştüğüm söyledikleri bunlardı. Dolayısıyla deri konusunda benim bilgim bu kadar fakat bizim opellerin suni derileri çok hassas ve hemen dökülmeye hazır. Bu konuda @Berkay size daha net bilgi verebilir çünkü kendi opel aracında deri koruyucu, besleyici tarzında ürün kullanmıştı ve sonuç aldığından bahsetmişti. Yanılmıyorsam hâlâ aynı şekil de bakım yapıyor derilere. Ben anlattığım şekilde bakım yapıyorum deri kısımlara bu yüzden bilgim dahilinde söylemek istedim. Tabi bu konuda @Berkay da tecrübelerini aktaracaktır.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Merhaba, deri temizliğini aynı ürünler ile yapabilirsiniz. Vp leather soap, flowey leather cleaner, koch polstar(hiç biri yoksa en son tercihim), colourlock hafif-güçlü deri temizleyici gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Koruyucu ve besleyici ürünler..
Gerçek deride besleyici ürün kullanılmalı. Bazı besleyici ürünlerin koruma özelliği de vardır, dolayısıyla ekstradan koruyucu ürün kullanmaya gerek kalmaz. örnek kc leather star.
Suni deri ise polivinil klorür ve poliüretandan oluşur. Dolayısıyla besleyici ürünü pek ememezler, bu yüzden suni deride besleyici atlanarak temizlik sonrası direkt koruyucu uygulanır. Ancak bir süre sonra bu deri çeşidi de neme ihtiyaç duyar. Bu nemi sağlamak için besleyici ürün kullanılmalı. Aksi takdirde çatlar ve dökülür(markadan markaya değişebilir) Bizim opellerde kronik sorundur, 20 binde direksiyonu soyulmuş arabalar var. Tamamen kuruma ve ciltteki asitle alakalı. Asit olayına birazdan değineceğim.

Koruyucuya gelirsek, hem gerçek deride hem de suni deride kullanılır. Cildimiz 5.5 ph derecesine sahip yani asit. Hem cildimizdeki yağdan asittten korumak hem de geç kirlenip kolay temizlenmesini sağlamak için koruyucu önemli. Bu işte en beğendiğim ürün colourlock leather shield. Dikkat edilmesi gereken tek şey; besleyiciyi uyguladıktan sonra 1 gün bekleyip, nemli bezle sildikten sonra koruyucu uygulamak.

Son düzenleme:

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ayrıca şu magic dressing şişe katili olduğu için boyacılarda aerosol şişelere bastırılıp kullanılabilir mi acaba diye düşündüm. Elinde olan varsa bence bir denemeli :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
3d magic dressing davlumbazlarda kullanılır mı acaba? Çok toz çekme gibi bir yönü var mıdır bu ürünün?
Kullanıyorum, memnunum, bence kullanmamak hata. Toz çekme konusuna gelince, burası zaten yolda ne varsa görüyor, kendisi ekstra bir toz çekme oluşturmuyor.

CG Barebones ile karşılaştırmaısnı hazırlıyordum hatta, videolar fotoğraflar falan, ama üzerinden çok zaman geçti. Uzun süredir elleyemedim arabayı malum sebeplerden. Yakında yıkarsam uzun süre dayanımı hakkında bilgi veririm.

İlk uygulandığı bir kaç gün takip ettim, barebones ile başa baştı. Sonra takibi bıraktım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Pb black hole glaze bittiğinden yeri ürün arayışındayım. Aşağıdaki ürün aynı performansı sergilermi sizce?

CHEMICAL GUYS GAP_618_16 - GLOSSWORKZ GLAZE Yüksek Parlaklık Veren Cila (16 OZ)
Elimde black hole ve amigo var ama hala kullanmadım.
Glossworkün bir dayanımı yok ama 3. Yıksmadan sonra parlaklığında ciddi azalma oluyor.
Glosswork üzerine yaklaşık 1 aydır pw işe devam ediyorum komşunun arabaya gayet tatminkar şuanda.
En son kendi arabama ebony polish üzerine glosswork geçtim altı daha sağlam olsun diye bakalım sonuçlarına. Zaten bu tarz ürünlerde dayanım bir kıstas değil bence

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba, deri temizliğini aynı ürünler ile yapabilirsiniz. Vp leather soap, flowey leather cleaner, koch polstar(hiç biri yoksa en son tercihim), nanolex interior cleaner, colourlock hafif-güçlü deri temizleyici gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Koruyucu ve besleyici ürünler..
Gerçek deride besleyici ürün kullanılmalı. Bazı besleyici ürünlerin koruma özelliği de vardır, dolayısıyla ekstradan koruyucu ürün kullanmaya gerek kalmaz. örnek kc leather star.
Suni deri ise polivinil klorür ve poliüretandan oluşur. Dolayısıyla besleyici ürünü pek ememezler, bu yüzden suni deride besleyici atlanarak temizlik sonrası direkt koruyucu uygulanır. Ancak bir süre sonra bu deri çeşidi de neme ihtiyaç duyar. Bu nemi sağlamak için besleyici ürün kullanılmalı. Aksi takdirde çatlar ve dökülür(markadan markaya değişebilir) Bizim opellerde kronik sorundur, 20 binde direksiyonu soyulmuş arabalar var. Tamamen kuruma ve ciltteki asitle alakalı. Asit olayına birazdan değineceğim.

Koruyucuya gelirsek, hem gerçek deride hem de suni deride kullanılır. Cildimiz 5.5 ph derecesine sahip yani asit. Hem cildimizdeki yağdan asittten korumak hem de geç kirlenip kolay temizlenmesini sağlamak için koruyucu önemli. Bu işte en beğendiğim ürün colourlock leather shield. Dikkat edilmesi gereken tek şey; besleyiciyi uyguladıktan sonra 1 gün bekleyip, nemli bezle sildikten sonra koruyucu uygulamak.
Teşekkür ederim bilgi için bu ürünleri tercih edeceğim

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar açık renk araçta katı wax öncesi dayanıklı glaze tavsiyeniz nelerdir