Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #7,381
Arkadaşlar açık renk araçta katı wax öncesi dayanıklı glaze tavsiyeniz nelerdir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Katı wax öncesi dayanıklı glaze diye bir şey yoktur hocam. Glaze her zaman üstüne gelecek olan korumanın ömrünü kısaltır.

He soru şöyle olursa daha anlamlı olur.

Katı wax öncesi en güzel parlaklığı hangi glaze ile alabilirim gibi...

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Katı wax öncesi dayanıklı glaze diye bir şey yoktur hocam. Glaze her zaman üstüne gelecek olan korumanın ömrünü kısaltır.

He soru şöyle olursa daha anlamlı olur.

Katı wax öncesi en güzel parlaklığı hangi glaze ile alabilirim gibi...
Aslında derinlik veren diyebilirim

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Aslında derinlik veren diyebilirim

Detailingworld' de glaze konusunda yapılan best of sıralaması
Prima amigo
Auto finesse ultra glaze
Poorboys black/white Hole

Ayrıca yapılan kullanıcı açıklamalarında amigo ve af ultra nın birbirine çok yakın sonuçlar verdiği belirtilmiş,pb blackhole da az bi farkla peşlerinden gidiyor ancak bu farkları anlamak biraz zor

Forum tedarikçilerimizden @Tonyukuk07 un temin ettiği autoglanz supernova yapılan incelemelerde en az yukarıdaki 3 ürünün performansını verdiği,hatta çizik/hare örtücülükte daha başarılı olduğu görünüyor.Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz pişman olmazsınız

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Detailingworld' de glaze konusunda yapılan best of sıralaması
Prima amigo
Auto finesse ultra glaze
Poorboys black/white Hole

Ayrıca yapılan kullanıcı açıklamalarında amigo ve af ultra nın birbirine çok yakın sonuçlar verdiği belirtilmiş,pb blackhole da az bi farkla peşlerinden gidiyor ancak bu farkları anlamak biraz zor

Forum tedarikçilerimizden @Tonyukuk07 un temin ettiği autoglanz supernova yapılan incelemelerde en az yukarıdaki 3 ürünün performansını verdiği,hatta çizik/hare örtücülükte daha başarılı olduğu görünüyor.Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz pişman olmazsınız
Teşekkür ederim hocam önerdiğiniz ürünleri araştırıcam kılcal çizikleri örten bi ürün tercih ederim öyle gözüküyor

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
sirke-su oranı nasıl yapıyorsunuz ? araç bayağı kirliydi yıkama bezleri biraz kirlendi (yağmur niyetine bildiğiniz çamur yağmıştı) ve önceki yıkamada siyah dış trimlerin boyasına kurban olan kurulama bezlerim var. önce beyaz sirke + su, çok işe yaramazsa perwoll beyaz + su yapmayı düşünüyorum.
Bir kova suyun içerisine yarım çay bardağı sirke yeterli hocam. Yaklaşık 12-13 saat bekletin sonrasında sabunlu su ile yıkayıp durulayın. Kuruduktan sonra fırça yardımı ile bezin tüylerini tarayın yumuşacık olacaktır.

Mücahit.

Çaylak Detaycı
Üye
Herkese iyi akşamlar. Bugün dayanamayıp Makita po600c model polisaj makinesinden aldım. Yanına da ufs domestic 2016, Koch Chemie microcut, finecut pedlerden aldım. Pasta olarak da menzerna 400, 2500, 3800 tercih ettim. Daha önce hiç polisaj tecrübem yok. İlk zamanlarımı orbital şekilde ağır kesime girmeden mi geçirmeliyim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? Ayrıca makine makine özelliklerinde Max tabla çapı 150 mm olarak gözüküyordu. Pedleri 150 mm olarak aldım. Bir sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. Cevap yazan herkese çok teşekkürler.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Herkese iyi akşamlar. Bugün dayanamayıp Makita po600c model polisaj makinesinden aldım. Yanına da ufs domestic 2016, Koch Chemie microcut, finecut pedlerden aldım. Pasta olarak da menzerna 400, 2500, 3800 tercih ettim. Daha önce hiç polisaj tecrübem yok. İlk zamanlarımı orbital şekilde ağır kesime girmeden mi geçirmeliyim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? Ayrıca makine makine özelliklerinde Max tabla çapı 150 mm olarak gözüküyordu. Pedleri 150 mm olarak aldım. Bir sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. Cevap yazan herkese çok teşekkürler.
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Makinayı merak.ettim kullanım sonrası tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Makina tutmaya alışana kadar ara kesim pasta polish pad ile orbital konumda boya temizliği yaparak başlayın amaç çizik almak olmasın alıştırma olsun köşe kısımlara kordonlara plastik aksamlara dikkat edin küçük alanlarda orta devir baskısız çalışın alıştırma olayları zamanla bitince keçe ve aşındırma olaylarına başlarsınız zamanla alıştıkça hepsi gelir ilk zamanlar hiç çizik alamayabilirsiniz pes etmek yok çalışarak tecrübeyle püf noktalarıyla oturacak herşey yerine zaman tecrübe ve sabır lazım en başta şimdiden kolay gele :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Makina tutmaya alışana kadar ara kesim pasta polish pad ile orbital konumda boya temizliği yaparak başlayın amaç çizik almak olmasın alıştırma olsun köşe kısımlara kordonlara plastik aksamlara dikkat edin küçük alanlarda orta devir baskısız çalışın alıştırma olayları zamanla bitince kece ve alındırma olaylarına başlarsınız zamanla alıştıkça hepsi gelir ilk zamanlar hiç çizik alamayabilirsiniz pes etmek yok çalışarak tecrübeyle püf noktalarıyla oturacak herşey yerine zaman tecrübe ve sabır lazım en başta şimdiden kolay gele :)
İşin özeti kesinlikle bu @Mücahit. Makine hayırlı olsun.

Mücahit.

Çaylak Detaycı
Üye
@Atocan çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim. Daha önceler elle bile deneyip çok az da olsa parladığını görünce mutlu olmuştum. Makineyle çıkacak en küçük sonuç bile beni mutlu etmeye yetecektir diye düşünüyorum. Umarım yanılmam :)

@Mentalfeed çok teşekkürler hocam :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Çok teşekkürler, tabi seve seve. İlk deneyimim olacak umarım elime yüzüme bulaştırmam :)
Tek tavsiyem çok sabırlı olman pasta konusunda. 12 saat pasta yaptım bgn mesela klpro var bende de. Nerdeyse sıfıra yakın baskı ile yaptım yüzde 90 a yakın çizikler alındı. Yüzde 10 da kalsın

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Atocan çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim. Daha önceler elle bile deneyip çok az da olsa parladığını görünce mutlu olmuştum. Makineyle çıkacak en küçük sonuç bile beni mutlu etmeye yetecektir diye düşünüyorum. Umarım yanılmam :)

@Mentalfeed çok teşekkürler hocam :)
Makinanın el ile kıyası bile olmaz ilk vuruşta dahi güzel parlaklık elde ediliyor ama bi müddet sonra kesmiyor neden daha parlak değil soruları başlıyor iş başını alıp gidiyor ondan sonra tabi keçe çıkıyor meydana cuttingler polishingler finishingler derken birde bakıyorsun araba ışıl ışıl tabi bu arada gün ay falan değil tecrübe oturayım derken bir iki sene geçmiş velhasıl zaman ve bol bol okumak video izlemek uygulamalı tecrübe etmek lazım.
Korkmayın boya açacaksın yakacaksın plastik açacaksın kenar açacaksın cam gibi yüzeylerde yapacaksın tüm taşlar bu şekilde oturacak yerine kimse hemen iki yapmada öğrenemiyor aklına takıldıkça sor dilim döndüğünce tecrübem yettiğince anlatırım

Mücahit.

Çaylak Detaycı
Üye
@Atocan sağolun, varolun. Şanslıyım ki ticari bir amacım yok, boyası kötü durumda olan başına bir şeyler gelse de üzülmeyeceğim, bol bol deneme yapabileceğim bir araç var yoksa o yazdıklarınız beni biraz ürkütürdü :D işe koyuldukça aklıma çok şey takılacak, başınızı çok ağrıtacağım gibi duruyor.

@Respect3578 İlk orbital makine ile başlayacaktım ama ileride rotary e kesin ihtiyaç duyacağım fikri bu makineye itti beni :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
@Atocan sağolun, varolun. Şanslıyım ki ticari bir amacım yok, boyası kötü durumda olan başına bir şeyler gelse de üzülmeyeceğim, bol bol deneme yapabileceğim bir araç var yoksa o yazdıklarınız beni biraz ürkütürdü :D işe koyuldukça aklıma çok şey takılacak, başınızı çok ağrıtacağım gibi duruyor.

@Respect3578 İlk orbital makine ile başlayacaktım ama ileride rotary e kesin ihtiyaç duyacağım fikri bu makineye itti beni :)
Hocam bu makine hem orbital hem rotary mi yani?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya