Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #7,681
Tecrübesi olan varsa bende öğrenmek isterim. Bizim Polo'da kanca takacak yerler hazır var bagajda bir file almak benim de aklımdaydı. Türkiye'den hiç bakmadım ama Aliexpress'te 50 TL civarında birçok seçenek mevcut.

#Aliexpress TRY 52.04 36%OFF | Car Trunk Nets 120 x 70 cm Elastic Strong Nylon Cargo Luggage Storage Organizer Net Mesh With Hooks For Car Van Pickup SUV MPV
US $7.44 35% OFF|Araba gövde ağları 120x70 cm elastik güçlü naylon kargo bagaj depolama organizatör Net örgü araba için kanca ile van pikap SUV MPV|Ağlar|Otomobiller ve Motosikletler - AliExpress

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tam da bu tip bir malzeme arıyorum, filelerin arası çok açık değilmiş güzelmiş. Ama Geribildirim olarak birçoğunun aracına büyük gelmiş gergin kalmamış bu file :D aliexpress siparişleri biraz gecikmeli gelmeye başlamış sanırım bir de vergi ekleniyor. Türkiyede önceden varmış benzerleri ama şimdi kalanlar uçuk fiyat :(

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracında bagaj filesi kullanan var mı? Bagaja tek parça bişey koyunca sağa sola sıkıştırmaya çalışmaktan yıldım :D nette satılan farklı modeller var ama 150 200 liralardan bahsediyorlar bir file için. Var mı bu tarz bişey kullanan veya basit çözüm önerisi olan :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Basit çözüm olarak aklıma büyük baklava balık ağı geldi. Kolay kolay yırtılmaz da. İstediğiniz ebat kesip kenarlarına don lastiği tarzı lastik dikip köşelere de anahtarlık halkası geçirilebilir. :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Hemen yurt içi temin edilecekse kiwami önerebilirim hepsinden biraz var, fakat limit değişsin biraz iş keyfe keder olsun derseniz.
yeni seri infinity supergloss+, jayswax incelenebilir f/p ta bilt hamber double speed wax biraz daha fantezi deniyorsa işin sonu yok zymöl glasür,concours,destiny vs yine bahsedilen infinity synergy gibi liste çok uzar gider aklıma gelenler bunlar ilk etapta dağınık oldu ama :)
Teşekkür ederim öncelikle, zymöl ve infinity denemek istediğim iki ürün, kiwami yi fusso 12 month kullandıktan sonra kalıcılık tatmın eder mi bilmiyorum ama diğer yazdıklarınızı da inceliycem. Öncekinin seramik katkılı olması çünkü bir süre sonra seramik uygulamayı düşünüyorum en azından fikrim olsun istiyorum

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Teşekkür ederim öncelikle, zymöl ve infinity denemek istediğim iki ürün, kiwami yi fusso 12 month kullandıktan sonra kalıcılık tatmın eder mi bilmiyorum ama diğer yazdıklarınızı da inceliycem. Öncekinin seramik katkılı olması çünkü bir süre sonra seramik uygulamayı düşünüyorum en azından fikrim olsun istiyorum
Forumu incelemenizi tekrar öneririrm,tek kıstas kalıcılık olmuyor ne yazık ki :) seramik uygulaması ve hybrid waxlar birbirinden farklı kategorilerde seçimleriniz ürün gruplarını tanıdıkça değişecektir. Acele etmeden inceleyerek nokta atış ürünler keşfedebilirsiniz

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Can abinin dediği gibi tercih size kalmış mesela ben parlaklık ve su iticilik ön planda olsun istiyorum, kalıcılık 3 hafta olsa bile benim için sıkıntı değil. Belki de siz söylediklerimin tam ortasını istiyorsunuzdur ona göre seçim yapmanız gerekir.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Basit çözüm olarak aklıma büyük baklava balık ağı geldi. Kolay kolay yırtılmaz da. İstediğiniz ebat kesip kenarlarına don lastiği tarzı lastik dikip köşelere de anahtarlık halkası geçirilebilir. :)
Teşekkür ederim öneri için, sanırım bunu deneyeceğim gibi. Çünkü örnek fotoda attıklarım gibi olanlar +100TL olunca pahalı buldum. El yapımı deneyeceğim :)
https://www.hepsiburada.com/modacar-elastik-bagaj-filesi-422201-p-HBV00000GD6OR?magaza=Hesaplisepet

Çok dayanıklı bir ürün değil maalesef bilginiz olsun. 2 ay dayandı bana.

https://www.hepsiburada.com/carneil...t-4-boy-pratik-p-HBV00000NOB3A?magaza=Carneil

Bu ürün daha kullanışlı tavsiye ederim, Cırtları kolay çıkmıyor.
@mustafacagri
Eski Kaptan, Eski Detaycı
çok teşekkürler geribildirim için :) o 2 ay dayandı dediğinizi alırım denerim diyordum ama tamamen vazgeçtim o halde :D bagaj kenarlarına yapıştırılan cırtcırtlı file var ama ortayı komple kaplayan bişeyler arıyordum. Duster'ın filesini buldum ortalama Bi fiyata. Bu da büyün gelirse el yapımı denemeleri artık :D

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3D final touch hakkında yorumları alabilir miyim ?
Kapı aralarında çok güzel iş görüyor. Kil kaydırıcı olarakta kullanılabiliyor. Bazen hızlı cila olarakta kullanıyorum. Boncuklanma yapmıyor ama parlaklığı katkısı oluyor. Bizim aracın taban döşemesi vinleks tarzı bir malzeme. Plastik bakım ürünlerini heba etmek yerine ufak tefek temizlik lerde bu ürünü kullanıyorum. Kokusu da harika.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kapı aralarında çok güzel iş görüyor. Kil kaydırıcı olarakta kullanılabiliyor. Bazen hızlı cila olarakta kullanıyorum. Boncuklanma yapmıyor ama parlaklığı katkısı oluyor. Bizim aracın taban döşemesi vinleks tarzı bir malzeme. Plastik bakım ürünlerini heba etmek yerine ufak tefek temizlik lerde bu ürünü kullanıyorum. Kokusu da harika.
Bsd nin yanına almak istiyordum. Kapı aralarınde, eşiklerinde, jantlarda en son boya'da cila olarak kullanmak için düşünüyorum.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3D final touch hakkında yorumları alabilir miyim ?
Kil kaydırıcı olarak kullanırken kilin yapısını biraz bozuyor ona dikkat edin. Sık-sil az uğraştırsın ürünü çok ucuza denk gelirse alır kullanırım. Kesin alınacak bir ürün değil benim için. Davlumbazda kullanımı güzel oluyor

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kil kaydırıcı olarak kullanırken kilin yapısını biraz bozuyor ona dikkat edin. Sık-sil az uğraştırsın ürünü çok ucuza denk gelirse alır kullanırım. Kesin alınacak bir ürün değil benim için. Davlumbazda kullanımı güzel oluyor

Kil için düşünmüyorum zaten. Diğer kullanım alanları için almak istiyorum.:)

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim öneri için, sanırım bunu deneyeceğim gibi. Çünkü örnek fotoda attıklarım gibi olanlar +100TL olunca pahalı buldum. El yapımı deneyeceğim :)
çok teşekkürler geribildirim için :) o 2 ay dayandı dediğinizi alırım denerim diyordum ama tamamen vazgeçtim o halde :D bagaj kenarlarına yapıştırılan cırtcırtlı file var ama ortayı komple kaplayan bişeyler arıyordum. Duster'ın filesini buldum ortalama Bi fiyata. Bu da büyün gelirse el yapımı denemeleri artık :D
Ben 2 üründen almış biri olarak şu şekilde çözüm ürettim. 2 ay sonra yırtılan fileyi kendim ek yaparak onardım.(mesleki deformasyon ) Diğer cırtlarıda filenin kenarına terzide güzelce diktirdim.
2 ürün ile tek bir ürün yaptım öyle kullanıyorum ama içime hala sinmiyor
Kaliteli ürünü kendiniz yapmak isterseniz antrenman halatı ya da crossfit halatı diye aratın Google'dan (naylon halat) ya da iskota halat alın dikkat edin iskota diye jüt halat satıyorlar çoğu zaman. Dökülme yapar delirtir insanı mazallah. Ömürlük olur kendiniz yaparsanız maliyeti maksimum 70-80 lira olur terzi dahil.

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben 2 üründen almış biri olarak şu şekilde çözüm ürettim. 2 ay sonra yırtılan fileyi kendim ek yaparak onardım.(mesleki deformasyon ) Diğer cırtlarıda filenin kenarına terzide güzelce diktirdim.
2 ürün ile tek bir ürün yaptım öyle kullanıyorum ama içime hala sinmiyor
Kaliteli ürünü kendiniz yapmak isterseniz antrenman halatı ya da crossfit halatı diye aratın Google'dan (naylon halat) ya da iskota halat alın dikkat edin iskota diye jüt halat veriyorlar çoğu yerde dökülme yapar delirtir insanı. Ömürlük olur kendiniz yaparsanız maliyeti maksimum 70-80 lira olur terzi dahil.

Şahane oldu gerçekten çok teşekkürler :) iskota halatı işimi görecektir sanırım. Esnek bir ip gibi malzeme arıyorum çünkü. Gergin kalsın istiyorum. Zeminde bagaj havuzu olunca kaymayacak şey de kayıp devriliyor. Tuhafiyeleri gezeyim diyordum ip için ama iskota daha kalıcı çözüm olacak gibi

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şahane oldu gerçekten çok teşekkürler :) iskota halatı işimi görecektir sanırım. Esnek bir ip gibi malzeme arıyorum çünkü. Gergin kalsın istiyorum. Zeminde bagaj havuzu olunca kaymayacak şey de kayıp devriliyor. Tuhafiyeleri gezeyim diyordum ip için ama iskota daha kalıcı çözüm olacak gibi
Corona olmasa size çalıştığım şirketten temin eder gönderirdim birbirine temas edecek yerleri kablo bantı ile bantlamayı unutmayın.
Saygılar, sevgiler

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
ilk kez Wax (Cila) uygulaması yapamayı düşünüyorum. Şu aşamalar doğru mudur?
  1. Köpüklü Yıkama (çift kova)
  2. Yüzey ıslak halde iken "demir tozu" temizliği
  3. Basınçlı su ile durulama
  4. Yumuşak Kil temizliği (valetpro turuncu kil)
  5. Basınçlı su tutup iyice kurulama

6. M600 ile yüzey temizliği
  7. Plastik aksamları, Kapı fitillerini ve Farları "maskeleme bandı" ile korumaya al
  8. Katı wax uygula
  9. 5-10 dakika sonra wax bezi ile sil

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
ilk kez Wax (Cila) uygulaması yapamayı düşünüyorum. Şu aşamalar doğru mudur?
  1. Köpüklü Yıkama (çift kova)
  2. Yüzey ıslak halde iken "demir tozu" temizliği
  3. Basınçlı su ile durulama
  4. Yumuşak Kil temizliği (valetpro turuncu kil)
  5. Basınçlı su tutup iyice kurulama

6. M600 ile yüzey temizliği
  7. Plastik aksamları, Kapı fitillerini ve Farları "maskeleme bandı" ile korumaya al
  8. Katı wax uygula
  9. 5-10 dakika sonra wax bezi ile sil
Çift kovadan önce önyıkama yapmanız gerekir, eğer elinizde agresif bir şampuan varsa kullanabilirsiniz. Wax kullanırkan maskeleme işlemine gerek kalmıyor yani plastik aksamalara bulaşırsa temiz bir mf bez ile silebilirsiniz.