Hızlı Soru - Cevap

MuratSarıakçalı

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #7,901
Haklısınız,benim demek istediğim en uygunu ve en kolay seramik bu onun dışındakiler malum pahalı,bir aralar ben de aracıma yapmayı düşündüm seramik fakat ben uygulama yapmayı yeni şeyler denemeyi sevdiğim için seramik sıkıntı oldu bana ve Kapalı yer olayı da var seramikte bilirsiniz ki aslında gyeon ürünleri gayet güzel aslında dayanım açısından da tatmin edici

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
3D Magic Dressing denemek istersen vereyim bir dene abi. Galonla aldım kolay kolay bitiremem zaten. :komik:
Magic dressing aldım geçen yarım lt bölünmüş olarak da davlumbaz için kullanırım diye almıştım. Davlumbazda sarfiyat ne olur bilemiyorum. Eğer memnun kalırsam olabilir ayarlarız, senin galonun dibini görürüz :D

Ama lastik parlatıcıda sonax'ın dayanım ve toz tutma durumunu merak ediyorum endurance karşısında.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Demirtozunda marka belirlemedim f/p ürünü olması yeterli. Seramikte ise fiyatlar yüksek baya. Düşündüğüm seramikler; tac system quartz shine 600 küsür civarı, slopes seramik 300 küsür civarı, bir de al gitsin dediğim ne kadar dayanırsa artık nosiol seramik 200 küsür civarı.
Nasiol zr53 ise dediğiniz hatta affetmeyen bir ürün onu pek tavsiye etmem,slopes için bir şey diyemem yerine can coat,moonlight gibi ürünlerde tercih edilebilir, ama bu üçlüden tercimhim quartz shine olurdu. Kısa bir süre kullanabildim daha sonra aracımı satmıştım o süre içerisinde memnundum,toz tutma,kir itme gibi özelliklerinden

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
@Respect3578, @can26, bir kaç yıl önce iki defa uygulamıştım nasiol zr53, çok dikkatli olunması gerektiğini biliyorum, sorun bu değil. Dayanımı ve su iticiliğide fiyatına göre çok iyidi. Nasiol zr53 Neden çok tavsiye edilmiyor anlamıyorum. Fiyatı gerçekten çok iyi.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
yani yapılabilir neden yapılmasın önemli olan bilgi sahibi olmak oda varmış zaten sizde. Su iticiliği gayet iyi bende biliyorum onun birde bir üst versiyonu çıktı 700 tl civarı bişi. Türk malı olması lazım nasiol o yuzden pek tercih edilmiyor olabilir. bide işte çabuk kuraması uğraştıyor insanı mesela tac system de 20 dakikaya kadar kuruma olmadığını bile soylediler. Yani uygulama yaparken sur hemen sil kısa alanda çalış uğraştırıcı biraz ama alınan sonuca değiyor.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Magic dressing aldım geçen yarım lt bölünmüş olarak da davlumbaz için kullanırım diye almıştım. Davlumbazda sarfiyat ne olur bilemiyorum. Eğer memnun kalırsam olabilir ayarlarız, senin galonun dibini görürüz :D

Ama lastik parlatıcıda sonax'ın dayanım ve toz tutma durumunu merak ediyorum endurance karşısında.
Ben yarım litre verirdim abi keşke para vermeseydin. :D Bence lastiklerde de başarılı. Denemeni tavsiye ederim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@golf quartz shine öneririm 1-1,5 yıl arası dayanımı var ve parlaklığı harika. Gyeon can coat 6 ay falan gitmesi imkansız 2-3 ay gider. Gyeon seramikleri para etmez ürünler

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Respect3578, @can26, bir kaç yıl önce iki defa uygulamıştım nasiol zr53, çok dikkatli olunması gerektiğini biliyorum, sorun bu değil. Dayanımı ve su iticiliğide fiyatına göre çok iyidi. Nasiol zr53 Neden çok tavsiye edilmiyor anlamıyorum. Fiyatı gerçekten çok iyi.
Ben eski arabam w204 fl idi ona nasiol zr53 kaplatmıştım daha sonra 2.katı ve marşpiyel tampon far vs gibi yerlere de kendim uyguladım, uygulamada hiçbir sıkıntı yaşamadım ama benim tabi detay tecrübem vardı ve 2 kişiydik arkadaşların da dediği gibi çabuk kuruyan ürün dikkatli olmak lazım tecrübeniz yoksa tavsiye etmem; parlaklık ve su iticilik ise gayet iyiydi parlaklık için iki foto ekleyeyim

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Demirtozunda marka belirlemedim f/p ürünü olması yeterli. Seramikte ise fiyatlar yüksek baya. Düşündüğüm seramikler; tac system quartz shine 600 küsür civarı, slopes seramik 300 küsür civarı, bir de al gitsin dediğim ne kadar dayanırsa artık nosiol seramik 200 küsür civarı.
Açıkçası dragons bu işte iyi. Sulandırılabiliyor da. Ben AutoFinesse iron out kullanıyorum şuan. Performans iyi ancak tüketim fazla. Bugüne kadar kullandığım en iyi demir tozu sökücü ürün ise crystal concept iron cut.

Zr53 ben toplamda 2 kere kullandım. Hata affetmeyen bir ürün. Sonrasında polisajla alamadığım izler bıraktı. Zımpara gerekiyordu. Ben de ellemedim. Etkisi bitmeye yakın izler de geçti zaten. Eğer kullanacaksanız ortam nemli olmamalı ve araçta zerre su damlası kalmamalı.

Babamın aracında yaklaşık 1 sene dayandı. Hiç bir ürünle desteklemedim. Aracı yıkattığı yerde normal oto yıkamaların bir tık üstü işte.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar fotoğraf yüklemeye çalışıyorum ama olmuyor, sistem BİR ŞEYLER TERS GİTTİ DİYOR. Neden olabilir.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Kwazar 2 lt satın aldım araç ön yıkama için. Kimyasala dayanıklı almaya gerek var mıydı?

ÖZGÜR AYAR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ISTANBUL
Herkese merhaba kwazar ile on yikama icin sampuan arayisindayim.
Valet pro Ansf ile Valat pro ph neatural snow foam arasind ne fark vardir.
Aracta seramik var ona uygun ph notr onyikama sampuan tavsiyrlerimiz nelerdir