Hızlı Soru - Cevap

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Öne çıkan konu #7,981
Kwazar sprey şişe alacağım sürekli kullanım için kimyasala dayanıklı mı 360 derece mi almak lazım?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kwazar sprey şişe alacağım sürekli kullanım için kimyasala dayanıklı mı 360 derece mi almak lazım?
Ikisindende alirsaniz daha iyi olur. 500ml likler is goruyor bu arada. 1lt likler hantal kaliyor biraz. Bende 2 tane kimyasala dayanikli 3 tanede 360 tan var. Kimyasala dayaniklida jant, degreaser, demirtozu urunlerini kullaniyorum. Apc, cam temizleyici gibileride 360 larda.

Gerci burda onemli olan siseleri en fazla birkac kullanimlik hazirlamaniz daha iyi olacaktir. Bosaldigindada guzelce durulayip, fisfista da urun kalmadiginda uzun omurlu olacaktir.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ikisindende alirsaniz daha iyi olur. 500ml likler is goruyor bu arada. 1lt likler hantal kaliyor biraz. Bende 2 tane kimyasala dayanikli 3 tanede 360 tan var. Kimyasala dayaniklida jant, degreaser, demirtozu urunlerini kullaniyorum. Apc, cam temizleyici gibileride 360 larda.

Gerci burda onemli olan siseleri en fazla birkac kullanimlik hazirlamaniz daha iyi olacaktir. Bosaldigindada guzelce durulayip, fisfista da urun kalmadiginda uzun omurlu olacaktir.
1 lt lik şişesi kullanışsız. 500 lükler güzel. 360 ın bence pek espirisi yok. Bende 1 tane 360 lık 1 lt var. Ondada demir tozu kullanıyorum. geri kalanlar düz.
Teşekkürler üstadlar o zaman düz kimyasala dayanıklı 0.5 lt yeterli olacaktır :)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye

Hocam kimyasala dayanıklı şişeleri hep tek seferlik kullanıp temizliyor muyuz. İçinde bırakmıyor muyuz demir tozu vs yi?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam kimyasala dayanıklı şişeleri hep tek seferlik kullanıp temizliyor muyuz. İçinde bırakmıyor muyuz demir tozu vs yi?
Yok abi, her fısfısı işiniz bittiğinde 3-4 sefer temiz su çektirin daha uzun ömürlü oluyor. Ben demir tozuyla işim bittiğinde fısfısdan şişeye aktarıyorum.
Jant temizleyicisini de her temizlikden sonra üşenmeyip fısfısını temizleyip geriye takıyorum. Ama 1:1 cila gibi soft şeylerde temizlemiyorum.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar akülü matkap almıştım geçenlerde. Matkapı kullanmadığımız süre zarfında aküsünün boşalma ihtimali var mıdır? Pilin sağlığının devamı açısından neler yapmak gerekir?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arkadaşlar akülü matkap almıştım geçenlerde. Matkapı kullanmadığımız süre zarfında aküsünün boşalma ihtimali var mıdır? Pilin sağlığının devamı açısından neler yapmak gerekir?

Kullanılmasa bile 3 ayda bir filan şarj edin gibi şeyler oluyor. Kullanma klavuzu varsa ondada yazar.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben genelde jant temizleyciyi 2 uygulamalik hazirliyorum. Ilk uygulama sonrası @Sercan20 hocamin da bahsettiği gibi fısfısta ürün kalmaması için suyla baslıkta ve hortumunda ürün kalmamasıni sagliyorum. Degreaser gibi kuvvetli ürünleri tek kullanimlik hazirliyorum. Demirtozu sokucusu benim cam sisede duruyor, kullanacagim kadar urun koyuyorum artarsa tekrar geri koyup temizliyorum. Mesela 360 kwazarda iki kullanimlik adams undercariage koymustum. Kwazwr 360 liklari hortumlari yumusak olur 360 larin ozelligini saglayabilmesi icin. Hortumunu temizlemeden birakmisim. Hortum sertlesip ozelligini yitirmisti. Suan 360 olarak kullanamiyorum.

Son düzenleme:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Mevcut eldivenlerim

Ufs yün: çok memnunum, fazla su emmiyor benzinlikçi tayfa için ideal bence
Gyeon çakması: çok su emiyor ve aşırı ağırlaşıyor,

Alternatif olarak ufs’yi yenilemek istiyorum ama aşağıdaki ürün de kafa karıştırdı, tavsiye eder misiniz?

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Mevcut eldivenlerim

Ufs yün: çok memnunum, fazla su emmiyor benzinlikçi tayfa için ideal bence
Gyeon çakması: çok su emiyor ve aşırı ağırlaşıyor,

Alternatif olarak ufs’yi yenilemek istiyorum ama aşağıdaki ürün de kafa karıştırdı, tavsiye eder misiniz?

Kullanıyorum tavsiye ederim, hatta bunu kullanalı eldivenleri bıraktım diyebilirim

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Ben genelde jant temizleyciyi 2 uygulamalik hazirliyorum. Ilk uygulama sonrası @Sercan20 hocamin da bahsettiği gibi fısfısta ürün kalmaması için suyla baslıkta ve hortumunda ürün kalmamasıni sagliyorum. Degreaser gibi kuvvetli ürünleri tek kullanimlik hazirliyorum. Demirtozu sokucusu benim cam sisede duruyor, kullanacagim kadar urun koyuyorum artarsa tekrar geri koyup temizliyorum. Mesela 360 kwazarda iki kullanimlik adams undercariage koymustum. Kwazwr 360 liklari hortumlari yumusak olur 360 larin ozelligini saglayabilmesi icin. Hortumunu temizlemeden birakmisim. Hortum sertlesip ozelligini yitirmisti. Suan 360 olarak kullanamiyorum.
Hocam bunlar iç temızlıkdeki malzemeler içinde geçerlimi sprıtz nanolex gibi malzemeler ıcınde temızlık yapılması lazım mı?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam bunlar iç temızlıkdeki malzemeler içinde geçerlimi sprıtz nanolex gibi malzemeler ıcınde temızlık yapılması lazım mı?
Ben spritz i orjinal şişesinde kullanıyorum ama problem olacağını düşünmüyorum. Nanolex icinde tabi. Cam temizleyici, soft bir apc nin zarar vereceğini sanmıyorum.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben spritz i orjinal şişesinde kullanıyorum ama problem olacağını düşünmüyorum. Nanolex icinde tabi. Cam temizleyici, soft bir apc nin zarar vereceğini sanmıyorum.
Dogru ornek degil belki ama fikir verebilir.
Murat plastik kimyasala dayanikli baslikli sise alimi yapmistik ne zamandi hatirlamiyorum, o aldigim gunden beri icinde kc fb var. Bittikce ekliyorum, hic temizlemedim. Herhangi bir sorunla karsilasmadim. Buyuk pompalar haric neredeyse hicbir sprey sisemi temizlemiyorum. Icindeki kimyasallah ile duruyor. Tek sorun cikartan 3d magic dressing oldu. 3d sise ve taiwan baslagi bile yamulttu. Baslik hala atim yapiyor orasi ayni ama ilk gunku gibi degil.

Benimki dogru ornek degil, basima gelmedi diye gelmeyecek de degil lakin nu kadar da korkulacak seyler degil.

Dogrusunu @KaiZeN guzelce anlatmis zaten ben kendi yanlisimdan ornek verdim :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Dogru ornek degil belki ama fikir verebilir.
Murat plastik kimyasala dayanikli baslikli sise alimi yapmistik ne zamandi hatirlamiyorum, o aldigim gunden beri icinde kc fb var. Bittikce ekliyorum, hic temizlemedim. Herhangi bir sorunla karsilasmadim. Buyuk pompalar haric neredeyse hicbir sprey sisemi temizlemiyorum. Icindeki kimyasallah ile duruyor. Tek sorun cikartan 3d magic dressing oldu. 3d sise ve taiwan baslagi bile yamulttu. Baslik hala atim yapiyor orasi ayni ama ilk gunku gibi degil.

Benimki dogru ornek degil, basima gelmedi diye gelmeyecek de degil lakin nu kadar da korkulacak seyler degil.

Dogrusunu @KaiZeN guzelce anlatmis zaten ben kendi yanlisimdan ornek verdim :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benimki biraz garantici yaklaşım hocam :mutlu:.. Kwazar lara birşey olsun istemiyorum :komik: Yıkama öncesi sonrası biraz uğraşıyorum işte..

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Doğru yere mi yazdım bilmiyorum, arkadaşlar öğrenci için önerebileceğiniz yazıcı modeli var mı, bazen renkli çıktı alınacak genelde soru kağıtları siyah beyaz.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Doğru yere mi yazdım bilmiyorum, arkadaşlar öğrenci için önerebileceğiniz yazıcı modeli var mı, bazen renkli çıktı alınacak genelde soru kağıtları siyah beyaz.
Kartuşlu modelleri tercih etmeyin, mümkünse tonerli yazıcılardan alın. Diğer türlü hem maliyeti yüksek hemde basım adeti düşük 100 sayfa gibi çıktı verir. Tonerde ise 1000 adet gibi çıktı alınabilir.

chetez1980

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar merhaba, secho fx 2 kullanıyorum, ön yıkama için flowey b33 şampuandan, sechoya 2 kapak ve gerisini su koyuyorum,sizce iyi mi yoksa fazla mı ya da az mı? Kendi gözlemime göre çok köpürüyor ve çok iyi temizliyor,hatta 2 litreyi bitiremiyorum bile.. Aracım mazda 3 sedan, uzun yani :)