Hızlı Soru - Cevap

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Öne çıkan konu #8,041
Arkadaşlar. Bijon kapağım kayıp
Bugün düştü yollarda herhalde .

Kapağın altından klasik bir şekil çıktı anladım .
Farkettikten sonra. Diğerlerine de bakayım dedim. Bi tane daha söküldü
Yalnız bu sefer kapak altından daha farklı birşey çıktı yuvarlak. Noktalı noktalı

Bu kapağın altı farklı . Diğerlerini sökemedim
başka janttan söktüm bir tane daha. Oda böyle farklı

Başka kapakları sökemedim. Şimdi aklıma takıldı. İlk düşen plastik kapak altında düşen başka bi metal birşey varmıdır ?

hiç bi bilgim yok . 4 tanesi aynı biri farklı mı oluyor nedir ? Nasıl sökerim bu bijon kapaklarını ? Diğerlerine de bakmak istiyorum
Üstadım zaten cevaplamis ama bende ek yapayım istedim. Sifreli bijona ait kapaklar normal kapaklardan hem daha buyuk oluyor hem de bijonun köşeli değil de yuvarlak olmasından dolayı ic yapisi farkli oluyor. Her tekerde 4 tane normal, 1 tane sifreli bijon olmasi gerek.

Geçenlerde Babamin aracinin bijonlarini boyamistim, asagidaki fotografta sol taraftaki 4 bijonun sifreli olmasi sebebiyle digerlerinden farkli oldugunu gorebilirsiniz.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yani plastik kapaktan başka düşen birşey yok değil mi ?

Şifreli değil de düz bijon kapağı düşmüş. Demek ki. Çözdük olayı şimdi

@carking58, @can26,
İkinize de teşekkürler
seatın kronik hastalığı. fabrika çıkışlı şifreli bijon kapakları sıkıntılı. sanayiye yolunuz düşerse yan sanayi yeni kapak alın. ben 2 aracımada aynısını uyguladım.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yani plastik kapaktan başka düşen birşey yok değil mi ?

Şifreli değil de düz bijon kapağı düşmüş. Demek ki. Çözdük olayı şimdi

@carking58, @can26,
İkinize de teşekkürler
Bijonlarin üstünde kapaktan başka bir parca bulunmuyor, sadece kapagi dusmustur o yüzden. Servis fiyati gereksiz yuksekti diye hatirliyorum, @Endotown hocamın da bahsettigi uzere sanayiden alternatif aramanizi tavsiye ederim.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Endotown, @carking58,
Tekrardan teşekkürler. Ben bugün servis e gittim. Gelince. Arabanın etrafında gezdim. Baktım bir tane eksik. Aradım servisi. Yetkili arkadaş gitti sordu. Lastiğe ellememişler. Yolda düşmüştür yada birisi almıştır vs dedi.

bende kontrol ederken. Şifreli bijon kapağı söktüm. Gittim başka janta orada da şifreli bijon söktüm Dedim birşey daha mı düştü acaba. Ondan sordum . Bütün tekerlekleri dolaştım Şifreli olan 4 taneyi sökebildim. Diğerlerini sökemedim . Bir tanesi kendi düşmüş .

bilmiyordum. Tecrübe ederek öğrenmiş oldum. Cevap yazan okuyan arkadaşlara teşekkürler .

yan sanayi. Yada internette takım vs alacağız artık .

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kapalı otoparkta aracın kirlerini en azından azaltmak için Secho ile Ceviz yapıp, üstüne 3x2 litre su ile arındırabilir miyim?
Yoksa böyle saçma bir şeye gerek yok mu? :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Kapalı otoparkta aracın kirlerini en azından azaltmak için Secho ile Ceviz yapıp, üstüne 3x2 litre su ile arındırabilir miyim?
Yoksa böyle saçma bir şeye gerek yok mu? :)
Toza karşı yapabilirsiniz ama kurlamanız şartıyla. Su tutup bakırsanız kireç vb. sorunlarla mücadele etmek zorunda kalırsınız.
Sadece “toz” bunun dışında recinedir kirdir temas olmadan çıkmayacak herhangi bir durumda bu teori sıfırlanır. Yaparsanızda bol bol hareniz çiziğiniz olur.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Toza karşı yapabilirsiniz ama kurlamanız şartıyla. Su tutup bakırsanız kireç vb. sorunlarla mücadele etmek zorunda kalırsınız.
Sadece “toz” bunun dışında recinedir kirdir temas olmadan çıkmayacak herhangi bir durumda bu teori sıfırlanır. Yaparsanızda bol bol hareniz çiziğiniz olur.
Araç bayağı kirli, yağmur sonrası çamur gördü. İstanbul'un yollarının pisliğini biliyorsunuzdur.
O zaman ben bu işi rafa kaldırayım. Perşembe yağmur geçerse, düzgünce yıkayayım. :)
Çok teşekkürler.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İyi Ramazanlar, davlumbaz için koruyucu almak istiyorum. Barebones mi? 3D Magic mi ? Dayanım farkı var ise çok değişiklik gösteriyor mu ?
Parası oalrak farkındayım, birisi 500ml 90-100tl birisinde 90 tlye yaklaşık 1.5 litre alıyoruz. Seçim ve yorumlarınızı bekliyorum.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İyi Ramazanlar, davlumbaz için koruyucu almak istiyorum. Barebones mi? 3D Magic mi ? Dayanım farkı var ise çok değişiklik gösteriyor mu ?
Parası oalrak farkındayım, birisi 500ml 90-100tl birisinde 90 tlye yaklaşık 1.5 litre alıyoruz. Seçim ve yorumlarınızı bekliyorum.
Barebones davlumbazlari yeni halinden guzel hale getiriyor. Tamam bu super bir sey ama 3d magic de ondan geri kalir degil. Performans olarak da daha iyi denebilir.

Bence basta 3d magic al, ileride elin bolken barebones da denersin. Aratmaz yani

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Barebones davlumbazlari yeni halinden guzel hale getiriyor. Tamam bu super bir sey ama 3d magic de ondan geri kalir degil. Performans olarak da daha iyi denebilir.

Bence basta 3d magic al, ileride elin bolken barebones da denersin. Aratmaz yani

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Ömer abim, bende sizden yorum bekliyordum. O zaman 30-35 tlye 500ml magic alıp keyfime bakıyım, bütçem düzelince barebones alıyım. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar. Bijon kapağım kayıp
Bugün düştü yollarda herhalde .

Kapağın altından klasik bir şekil çıktı anladım .
Farkettikten sonra. Diğerlerine de bakayım dedim. Bi tane daha söküldü
Yalnız bu sefer kapak altından daha farklı birşey çıktı yuvarlak. Noktalı noktalı

Bu kapağın altı farklı . Diğerlerini sökemedim
başka janttan söktüm bir tane daha. Oda böyle farklı

Başka kapakları sökemedim. Şimdi aklıma takıldı. İlk düşen plastik kapak altında düşen başka bi metal birşey varmıdır ?

hiç bi bilgim yok . 4 tanesi aynı biri farklı mı oluyor nedir ? Nasıl sökerim bu bijon kapaklarını ? Diğerlerine de bakmak istiyorum
Gerekli bilgiler verilmiş zaten ancak bir ekleme yapmak istedim. Şifreli bijonu fazla sıkmayın-sıktırmayın. Kolay yalama olan bir şey çünkü.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arabayı 1-2 ay antifirizsiz kullansak soğutma sistemi zarar görür mü? Petrol ofisi 3+1 litre yeşil antifiriz aldım ama 1-2 ay sonra triger ve devirdaim değişeceği için kullanmaya kıyamıyorum.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@_CaN_, @can26, Teşekkürler arkadaşlar. Önemli bilgi bunlar . Daha dokunan olmadı . Bu bilgi yi öğrendiğim iyi oldu . Bu şifreli bijon sorun herhalde biraz. İnternette biraz okudum. Bu anlamı çıkardım

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@_CaN_, @can26, Teşekkürler arkadaşlar. Önemli bilgi bunlar . Daha dokunan olmadı . Bu bilgi yi öğrendiğim iyi oldu . Bu şifreli bijon sorun herhalde biraz. İnternette biraz okudum. Bu anlamı çıkardım
Evet hocam bahsedilen durumlara dikkat edilmediğinde bazen iş açabiliyor başa fakat önem gösterdiğiniz sürece emniyet açısındanda birnevi gerekli olabilir :) gerçi niyetine giren her türlü hallediyor ama

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arabayı 1-2 ay antifirizsiz kullansak soğutma sistemi zarar görür mü? Petrol ofisi 3+1 litre yeşil antifiriz aldım ama 1-2 ay sonra triger ve devirdaim değişeceği için kullanmaya kıyamıyorum.
Hiç yok mu içerisinde antifiriz. Paslanmaya başlar ama japon motorların gövdeleri genelde aluminyum blok pek bişide olmayabilir ama içerisindeki saf su ise

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Merhabalar,
Benim kil hamuruna ihtiyacım oldu,şu an için kaportaya değil ama cama güzel bir temizlik yapmak istiyorum çizmeden.kil uygulaması bu arada cama harelenme şeklinde de olsa çizik oluşturur mu ve kil markasıı öneriniz varmıdır?satan var ise talibim.kil eldiveninden de bahsediliyor ancak daha önce hiç kullanmadım.Mothers marka kil süngeri gördüm başka bir konuda o nasıldır acaba kullananlar varmı aranızda?

Mothers Temizleyici Kil – modifiyemerkezi.com

Bir diğer konu,demir tozu temizliği için yani jantlarda etkili temizlik için önerebileceğiniz ürün markası varmıdır?elinde olan varsa bundan da alabilirim.beraberinde güzel bir jant temizleme fırçası da olsa fena olmaz hani..
Sorularınızı buradan sorabilirsiniz. Kil hamuru ile camı çizmeniz biraz zor. 3m harici bilinen markaların herhangi birinin ürününü alabilirsiniz. Kaportada da kullanırım aracımda çok çizik yok diyorsanız ValetPro Turuncu kil alabilirsiniz. Kil eldiveni veya takozu sağlam bir kil hamuru ile yapılan temizlik sonrasında kullanmanız daha yerinde olur, başlangıç için biraz zayıf kalabilir.
Demirtozu ve jant temizleme fırçası için bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Bir çok konu mevcut inceleyip bütçenize uygun ürünleri alabilirsiniz.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hiç yok mu içerisinde antifiriz. Paslanmaya başlar ama japon motorların gövdeleri genelde aluminyum blok pek bişide olmayabilir ama içerisindeki saf su ise
4 ay önce yarı yarıya sulandırılmış antifiriz eklenmişti. Geçenlerde hararet yapınca musluk suyu doldurdum. Pek antifiriz kaldığını sanmıyorum. Motora bir şey olacağını sanmıyorum ama diğer soğutma elemanları korkutuyor beni. Soğutma sisteminde paslı su görmek içimi karartıyor. Su şuan temiz görünüyor. Kısa sürede suyun berraklığı gidecekse eğer ekleyeyim antifrizi.