Hızlı Soru - Cevap

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #8,061
Arabayı 1-2 ay antifirizsiz kullansak soğutma sistemi zarar görür mü? Petrol ofisi 3+1 litre yeşil antifiriz aldım ama 1-2 ay sonra triger ve devirdaim değişeceği için kullanmaya kıyamıyorum.
Hocam Aktif kullanacaksan doldur gitsin antrifiriz 25-30 TL girme rizikoya

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam Aktif kullanacaksan doldur gitsin antrifiriz 25-30 TL girme rizikoya
Haklısınız aslında. Babam dün radyatör kapağını orijinal aldığımı görünce söylendi biraz :) Eskisi idare ederdi diyor. Şimdi antifiriz deyince de alma sakın, yeteri kadar masraf ettin dedi :D Evde göze batar oldum biraz :) Araç aktif kullanılıyor. Dediğiniz gibi riske girmeyip kullanayım antifrizleri.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkürler Ömer abim, bende sizden yorum bekliyordum. O zaman 30-35 tlye 500ml magic alıp keyfime bakıyım, bütçem düzelince barebones alıyım. :)
Şİmdilik magic al ama sonra mutlaka bir gün barebones al, her detaycı barebones denemeli

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Haklısınız aslında. Babam dün radyatör kapağını orijinal aldığımı görünce söylendi biraz :) Eskisi idare ederdi diyor. Şimdi antifiriz deyince de alma sakın, yeteri kadar masraf ettin dedi :D Evde göze batar oldum biraz :) Araç aktif kullanılıyor. Dediğiniz gibi riske girmeyip kullanayım antifrizleri.
Benim düşüncem eğer masrafa girmekten korkuyorsan doldurma, trigeri değiştirirken katarsın. Babam L300'e en az 3-4 ay saf suyla biniyor, bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar taş gibi. Ama bütçeniz varsa doldur gitsin.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
4 ay önce yarı yarıya sulandırılmış antifiriz eklenmişti. Geçenlerde hararet yapınca musluk suyu doldurdum. Pek antifiriz kaldığını sanmıyorum. Motora bir şey olacağını sanmıyorum ama diğer soğutma elemanları korkutuyor beni. Soğutma sisteminde paslı su görmek içimi karartıyor. Su şuan temiz görünüyor. Kısa sürede suyun berraklığı gidecekse eğer ekleyeyim antifrizi.
O zaman saf su ile birlikte bir kaç tur temizlik yapın sonra yeni antifirizle bereber koyun.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benim düşüncem eğer masrafa girmekten korkuyorsan doldurma, trigeri değiştirirken katarsın. Babam L300'e en az 3-4 ay saf suyla biniyor, bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar taş gibi. Ama bütçeniz varsa doldur gitsin.
Bütçeden dolayı değil, ziyan etmek istemedim. Aracı aktif olarak kullanıyoruz. Su şuan temiz. Paslanırsa eğer temizliği çok uğraştırıyor. Antifriz gelir gelmez değiştirmeye karar verdim. Zamanında antifrizsiz kullanıp sonra antifriz ekleyince sıkıntı yaşamıştık. Motora bir şey olmuyor ama termostat, devirdaim, devirdaim borusu, radyatör ve motor blok tapaları zarar görüyor. Bence sizde suyla pek kullanmayın derim. Kısa vadede gözle görülür zararı olmuyor ama sonrasında çorap söküğü gibi bütün sistem zarar görüyor.

O zaman saf su ile birlikte bir kaç tur temizlik yapın sonra yeni antifirizle bereber koyun.
Su şuan temiz abi. Daha önce 2-3 defa üst üste suyu değiştirerek pastan arındırmıştım. Şimdi direkt boşaltıp içme suyu+antifriz eklesem yeterli olur sanırım.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Bütçeden dolayı değil, ziyan etmek istemedim. Aracı aktif olarak kullanıyoruz. Su şuan temiz. Paslanırsa eğer temizliği çok uğraştırıyor. Antifriz gelir gelmez değiştirmeye karar verdim. Zamanında antifrizsiz kullanıp sonra antifriz ekleyince sıkıntı yaşamıştık. Motora bir şey olmuyor ama termostat, devirdaim, devirdaim borusu, radyatör ve motor blok tapaları zarar görüyor. Bence sizde suyla pek kullanmayın derim. Kısa vadede gözle görülür zararı olmuyor ama sonrasında çorap söküğü gibi bütün sistem zarar görüyor.

Su şuan temiz abi. Daha önce 2-3 defa üst üste suyu değiştirerek pastan arındırmıştım. Şimdi direkt boşaltıp içme suyu+antifriz eklesem yeterli olur sanırım.
İçme suyu yerine saf su kullanasan daha iyi, içme suyuda mineral bulunduruyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Aslında mantıken bakarsan haklısınız ama bir sıkıntı olmadı. Belki de devirdahimin ömrünü azaltıyor. Ama babama anlatmaya kalksam sabaha kadar sürer herhalde. :D

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaşlar. Bu üründen alan kullanan oldu mu ?
Deep Crystal Top Coat Seramik Bakım Spreyi 473 ML. | Meguiar's Türkiye

Ben kasım ayında almıştım . Araba da seramik var. Yakın zamanda kullanacağım . Kapalı otopark var . Dışarda yıkayıp oraya koyacağım kürleşme sürecinde. ( biraz toz olabilir 1 gün içinde. Etrafını ıslatacağım herhalde )

bu üründen kullanan hiç görmedim merak ettim Bi ben mi aldım diye ?:alisveris:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Ben kasım ayında almıştım . Araba da seramik var. Yakın zamanda kullanacağım . Kapalı otopark var . Dışarda yıkayıp oraya koyacağım kürleşme sürecinde. ( biraz toz olabilir 1 gün içinde. Etrafını ıslatacağım herhalde )

Alan kullanan daha görmedim, ilk siz paylaşmış olacaksınız. Deneyimlerinizi merakla bekliyoruz.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@onurçiko, İlk ve tek olacağım herhalde . İlk ve son ))
bi zarar verir miyim bunun ile ? Arabaya yada seramiğe. Kafama takıldı şimdi YouTube da bi tane video gördüm. Kasap kılıklı Hindistanlı bi çocuk uygulamış 1 dk lık video .

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko, İlk ve tek olacağım herhalde . İlk ve son ))
bi zarar verir miyim bunun ile ? Arabaya yada seramiğe. Kafama takıldı şimdi YouTube da bi tane video gördüm. Kasap kılıklı Hindistanlı bi çocuk uygulamış 1 dk lık video .
Yok niye zarar veresiniz, en fazla ürünün su iticiliğini, kalıcılığını, parlaklığını falan beğenmezsiniz. Onun dışında bir zararı olmaz, kullanım prosedürüne uyun yeter.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Quartz maxta önerebilirim seramik desteği için tek başına seramiksiz yüzeyde bile güzel iş yapıyor. Kullanıp memnun kalmıştım,önerebilirim :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@onurçiko,
Sağolasın. Deneyeceğim yakın zamanda .

@can26, Teşekkürler tavsiye için. Bunun gibi 3 tane ürün var 2-3 tane de hızlı cila var. Gidip almışım bilinçsizce. Biraz da kullanayım da kurtulayım diye kullanacağım bunu ((

aldığımdan beri hiç bi ürünüm bitmedi

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Magic dressing aldım geçen yarım lt bölünmüş olarak da davlumbaz için kullanırım diye almıştım. Davlumbazda sarfiyat ne olur bilemiyorum. Eğer memnun kalırsam olabilir ayarlarız, senin galonun dibini görürüz :D

Ama lastik parlatıcıda sonax'ın dayanım ve toz tutma durumunu merak ediyorum endurance karşısında.
Bende endurance kullanıyorum dayanamadım geçen birde sonax aldım. Önümüzdeki günlerde beklersen bi karşılaştırma yapabilirim.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Herkese merhaba kwazar ile on yikama icin sampuan arayisindayim.
Valet pro Ansf ile Valat pro ph neatural snow foam arasind ne fark vardir.
Aracta seramik var ona uygun ph notr onyikama sampuan tavsiyrlerimiz nelerdir
Kwazar 2 lt foamerde Flowey EV13 kullanıyorum tavsiye ederim. PH Nötr ürün kirleri gayet güzel yumuşatıyor kokusuda elma gibi ☺️

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Vallahi şahane olur. Çok merak ediyorum bu ikiliyi :) bildiğim kadarıyla sonax daha simsiyah yapıyor lastiği, başka farkını bilemiyorum :)
Açıkçası daha deneme fırsatım olmadı. Güzel bir kutu içerisinde orijinal süngeri ile beraber geldi. Havalar malum yağışlı olunca haftaya bi yıkama planlıyorum detayları atarım muhakkak.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba hiç aracımın göğüs kapı tüm aksamlari sert plastik(direksiyon el freni ve vites harici) ve hiç detay görmemiş malum yıkamacilarin kullandığı parlatıcı vs tarzı şeylerden de solgun duruyor ve yaşı da var 2005 model araba nanolex interior cleaner mı yoksa flowey i2 mi daha başarılı olur ? Yoksa apc mi tercih etmeliyim güçlü yapısı itibarıyla korkuyorum apc konusunda forumda okuduğum şeylerden sonra.(not:detay fırçasıyla uygulama yapılacak)