Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #8,221
Davlumbaz temizliğinde şu malzemeleri karıştırıp kullanmak doğru olur mu?

-Foamula 1
-Valet Pro APC
-Şampuan
-Demir tozu temizleyici/jant temizleyici

Fırça henüz yok
Bence bu malzeme listesinin olmazsa olmazı fırça. Demir tozu sökücü bana da gereksiz geldi.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Anladım, peki bu üçünü karıştırayım mı pompa içine, yok sa belli bir sırayla tek tek mi kullanayım,
Ben kendi yaptığım temizliği söyleyeyim size ona göre rota çizersiniz.

Önce pre wash tarzı bir ürünü tüm araca sıkıyorum (Jant,lastik ve davlumbazlar dahil.)

Daha sonra tazyikli su ile aracın altını üstünü güzelce yıkıyorum.

Bir kovada şampuanlı su hazırlıyorum ve jant-lastik-davlumbaz üçlüsüne girişiyorum. Bu arada fısfıs şişe içerisinde jant temizleyiciyi de yanımda bulunduruyorum ve kovada hazırladığım suyun içinde bulunan fırçaları jantlara sürmeden önce jant temizleyiciyi sıkıyorum. En sonunda da tekrar tazyikli su geçiyorum.

Demir tozu temizleyiciyi çok ekstrem bir durum yok ise senede 2 defa kullanıyorum.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben kendi yaptığım temizliği söyleyeyim size ona göre rota çizersiniz.

Önce pre wash tarzı bir ürünü tüm araca sıkıyorum (Jant,lastik ve davlumbazlar dahil.)

Daha sonra tazyikli su ile aracın altını üstünü güzelce yıkıyorum.

Bir kovada şampuanlı su hazırlıyorum ve jant-lastik-davlumbaz üçlüsüne girişiyorum. Bu arada fısfıs şişe içerisinde jant temizleyiciyi de yanımda bulunduruyorum ve kovada hazırladığım suyun içinde bulunan fırçaları jantlara sürmeden önce jant temizleyiciyi sıkıyorum. En sonunda da tekrar tazyikli su geçiyorum.

Demir tozu temizleyiciyi çok ekstrem bir durum yok ise senede 2 defa kullanıyorum.
tşk

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Araca uygun zamanda fusso uygulayacağım. Öncesinde demirtozu ve kil temizliği yaparak.
Yerim olmadığı için benzinlikte yapacağım. Hali hazırda araçta koruma yok.

Benzinlikte ki köpüğü tek sefer kullansam bir sorun olur mu? Bir de o köpüğü aracı oraya çekip direkt kullanmak mı mantıklı yoksa araca en başta su tutup ondan sonra mı köpük kullanmak mantıklı?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Araca uygun zamanda fusso uygulayacağım. Öncesinde demirtozu ve kil temizliği yaparak.

Benzinlikte ki köpüğü tek sefer kullansam bir sorun olur mu? Bir de o köpüğü aracı oraya çekip direkt kullanmak mı mantıklı yoksa araca en başta su tutup ondan sonra mı köpük kullanmak mantıklı?
Korumalı veya korumasız her araca direk su tutmak zararlıdır. Ondan dolayı ön yıkama diye tabir ettiğimiz aşama vardır, waxdan önce yüzeği güzel temizlemek için benzinlikte ki kostikli köpüğü ön yıkama olarak kullanıp ardından su tutarsanız güzel temizler. Sonrasında çift kova, demir tozu, kil ve ipa ya da m600-m700 ile yüzeği temizlerseniz wax daha iyi tutunur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Araç kuruyken kullanırsanız daha iyi temizlik yapar. Zarar vermesi kesin değil ama pek sağlıklı da değil. B33, bilberry yada apc ile ön yıkama yapmak daha güvenli olur. Tabi ki uygun sulandırma oranıyla. En önemlisi üzerinde kurutmayın

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Araç kuruyken kullanırsanız daha iyi temizlik yapar. Zarar vermesi kesin değil ama pek sağlıklı da değil. B33, bilberry yada apc ile ön yıkama yapmak daha güvenli olur. Tabi ki uygun sulandırma oranıyla. En önemlisi üzerinde kurutmayın
Normal de zaten kullanmıyorum da elim de apc ve zymöl auto wash dan başka temizleyici yok. Apc yi kovaya koyarak hiç denemedim. Araç dış temizliğinde ideal apc oranı nedir, biliyor musunuz?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Korumalı veya korumasız her araca direk su tutmak zararlıdır. Ondan dolayı ön yıkama diye tabir ettiğimiz aşama vardır, waxdan önce yüzeği güzel temizlemek için benzinlikte ki kostikli köpüğü ön yıkama olarak kullanıp ardından su tutarsanız güzel temizler. Sonrasında çift kova, demir tozu, kil ve ipa ya da m600-m700 ile yüzeği temizlerseniz wax daha iyi tutunur.
Tamam hocam. Elimde ipa, m600 veya m700 yok. Hangisini almamı önerirsiniz?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Normal de zaten kullanmıyorum da elim de apc ve zymöl auto wash dan başka temizleyici yok. Apc yi kovaya koyarak hiç denemedim. Araç dış temizliğinde ideal apc oranı nedir, biliyor musunuz?
Hayır ön yıkama olarak dedim, kovada olmaz. Koruma uygulayacağınız için agresif bir yıkama yapmak istiyorsunuz, benzinlik köpüğü yerine 1:5 1:10 arası sulandırılmış apc ile ön yıkama yapabilirsiniz. Plastik ve krom aksama daha az zararı olur.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Valet pro APC mi Auto Finesse verso mu?
Valet Pro kil mi Soft 99 kil mi?

hangisini tavsiye edersiniz? :)

Karcher K4 Compact Makina
Çinli Foam Lance
Valet Pro Ph Neutral Snow Foam
Koch Nano Magic Shampoo
Chemical Guys Wolly Mammoth Kurulama Bezi
Gojo 50x70 Kurulama Bezi
30x40 mikrofiber bezler
Chemical Guys Chenille Yıkama Eldiveni
Chemical Guys Goat Brush Fırça
Chemical Guys Cyclone Dirt Trap
Valet Pro Bilberry Jant Temizleyici
Valet Pro Classic Carpet Cleaner
Koch Protector Wax
Sonax Brilliant Shine Detailer
Auto Finesse Spritz
Ez Detail Brush Jant Fırçası
Koch Felgenblitz
Auto Finesse Oblitarate Zift ve Yapışkan Sökücü
Bosch Gpo14 Ce Polisaj Makinesi
Lake Country 5.5 inc Sarı-Beyaz-Siyah Pad
Lake Country 4.75 inç esnek tabla
Menzerna 400 - 2500 - Power Protect Ultra
İpa
Turuncu şişeli ucuz lastik parlatıcı :)

ayrıca stoğumda olan yukarıdaki ürünlere ek olması gereken eksik ürün tavsiyesi alabilir miyim?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tamam hocam. Elimde ipa, m600 veya m700 yok. Hangisini almamı önerirsiniz?
Eğer araçda hiç wax yok ise yüzey temizliğin de ipa yeterli geliyor ancak önceki waxı temizlemek için ipa yetersiz geliyor m600 veya m700 temizlik tineri almak daha mantıklı. Hem de ziftleri çıkardığını forumda tecrübe edenler olmuştu.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Çinli Foam Lance
Koch Nano Magic Shampoo
Gojo 50x70 Kurulama Bezi
30x40 mikrofiber bezler
Koch Protector Wax
Auto Finesse Spritz
Koch Felgenblitz
İpa

ayrıca stoğumda olan yukarıdaki ürünlere ek olması gereken eksik ürün tavsiyesi alabilir miyim?
Verso ve kil tavsiyesi yüzeye göre değerlendirilmeli. Mesela araç içinde sert plastik yerlere, kapı basamakları gibi yerlere versoyu 1.5 kullanabilirsiniz. Ancak KC Green Star da bir apc ancak Versoya göre daha kuvvetli. Kil ise polisaj yapılacaksa VP mavi, yapılmıyacaksa turuncu olabilir. Zaten kil de duruma bağlı. Bunları forumdan önceki uygumalara bakarak her ürünü keşfedip duruma göre stoğunuza ekleyebilirsiniz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Çinli Foam Lance
Koch Nano Magic Shampoo
Gojo 50x70 Kurulama Bezi
30x40 mikrofiber bezler
Koch Protector Wax
Auto Finesse Spritz
Koch Felgenblitz
İpa

dış plastikler için koch pss, cilasız kova şampuanı, meguiars endurance, menzerna 3800 eklenebilir gibi. Apc olarak verso biraz daha nazik, size kalmış çok fark etmez. Soft99 kil kullanmadım o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama valet pro killeri gayet iyi. Bilberry yerine flowey r1 veya cg wheel cleaner alınabilir

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Verso ve kil tavsiyesi yüzeye göre değerlendirilmeli. Mesela araç içinde sert plastik yerlere, kapı basamakları gibi yerlere versoyu 1.5 kullanabilirsiniz. Ancak KC Green Star da bir apc ancak Versoya göre daha kuvvetli. Kil ise polisaj yapılacaksa VP mavi, yapılmıyacaksa turuncu olabilir. Zaten kil de duruma bağlı. Bunları forumdan önceki uygumalara bakarak her ürünü keşfedip duruma göre stoğunuza ekleyebilirsiniz.
Teşekkürler polisaj yapılacak. aracım 2016 model ama henüz hiç uygulama yapılmadı. aldık başlayacağız inş :) green star da düşünülebilir unutmuşum onu. artık fiyata göre kıyaslayıp 3 ünden birini tercih edeceğiz o zaman.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
dış plastikler için koch pss, cilasız kova şampuanı, meguiars endurance, menzerna 3800 eklenebilir gibi. Apc olarak verso biraz daha nazik, size kalmış çok fark etmez. Soft99 kil kullanmadım o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama valet pro killeri gayet iyi. Bilberry yerine flowey r1 veya cg wheel cleaner alınabilir
meguiars endurance çok övülüyor fakat biraz pahalı. lastikte 10 tl lik turuncu su anlık işimi görüyo bitince değerlendireceğim :) menzerna 3800 veya koch p2.02 tercih edeceğim teşekkürler. nms varken yinede ekstra kova şampuanı ihtiyacı olur mu? teşekkürler tavsiye için.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
meguiars endurance çok övülüyor fakat biraz pahalı. lastikte 10 tl lik turuncu su anlık işimi görüyo bitince değerlendireceğim :) menzerna 3800 veya koch p2.02 tercih edeceğim teşekkürler. nms varken yinede ekstra kova şampuanı ihtiyacı olur mu? teşekkürler tavsiye için.
Meguiars elinizdeki 10 liralık parlatıcıdan daha ucuza gelir iddia ediyorum. 3 senede bitiremezsiniz ve son uyguladığım tek kat endurance 2 yıkamadır hala yerinde duruyor :)
Eğer boya koruma yapacaksanız cilasız bir şampuana ihtiyacınız olacak çünkü cila içeriği korumanızı perdeler.

BSI

Usta Detaycı
Üye
Merhaba... Klima hattı temizleme spreyi, namı diğer klima bombası marka tavsiyesi verebilecek arkadaş var mıdır?

Eski aracımda hurtumla kanala sıkılan köpük şeklinde olanlardan kullanmıştım. Fayda da gördüm ama o araçta yoğun bir sigara ve rutubet kokusu vardı. O yüzden daha etkili olduğunı düşündüğüm köpük kullanmıştım ama, ön panel arkasında heryeri köpük yapmıştı. Hatta bir süre soketleri ıslatmasından olsa gerek arıza ışığı yanıp, kuruyunca geçmişti. Kısaca çok da güvenli olduğunu düşünmüyorum.

Bu nedenle bu sefer, koku problemimin olmaması ve sadece günümüzün popüler kavramı dezenfekte amacıyla yapacağım için sprey olanlardan yapmayı planlıyorum ve bunun için tavsiyelerinizi bekliyorum.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Eğer araçda hiç wax yok ise yüzey temizliğin de ipa yeterli geliyor ancak önceki waxı temizlemek için ipa yetersiz geliyor m600 veya m700 temizlik tineri almak daha mantıklı. Hem de ziftleri çıkardığını forumda tecrübe edenler olmuştu.
Evet hocam. Koruma şu an hiç yok. Teşekkür ederim.