Hızlı Soru - Cevap

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Öne çıkan konu #8,501

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Biraz inceledim forumu da bulamadım abi sende var kullandın sanırım görüşün nedir almaya değer mi ? AutoEstetisyen test ediyordu piyasa seramiklerine göre baya övdü onu ama tabi sizin fikriniz nedir bilmiyorum
Ben panellerde kullanmadım, motor plastiklerinde kullandım yalnızca bu nedenle dayanım, boncuk vs test etme imkanım olmadı.

Sayın admin @Pro daha iyi yorum yapacaktır. Hem de uygulaması hakkında da ufak ipucu verebilir bize :)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar dostlar, beyaz renkli aracım var bunu onerirmisiniz fiyat performans olarak nasıldır, dayanım vs iyimidir deneyimleyen veya bilgisi olan paylasirsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Kardeşimin aracına ağaçtan reçine akmış. İzmir 30 derecenin üstünde olduğu için de iyice kurumuş, yıkatmamıza rağmen geçmedi.
Nasıl bir çözüm uygulamamı tavsiye edersiniz?

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Kardeşimin aracına ağaçtan reçine akmış. İzmir 30 derecenin üstünde olduğu için de iyice kurumuş, yıkatmamıza rağmen geçmedi.
Elinizde ceviz varsa deneyebilirsiniz. 1:3 seyreltmeyle geçen gün benim sorunumu çözmüştü.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Aracın yüzeyinin ne durumda olduğunu bilmiyorum açıkçası. Kaputta film olduğunu biliyorum sadece.
Bu durumda herhangi bir kil ve kil kaydırıcı ile çözebilir miyim?

Alternatif başka bir çözüm var mıdır?
Tek problem onlar ise VP turuncu kil tarzında bir yumuşak kil ve kaydırabilecek herhangi bir sabun (marketten bebek şampuanı alabilirsiniz). İster spreyle sıkın ister bir sünger alın kovadan araç üstüne sıkın ister kil kaydırıcıya para verin.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tek problem onlar ise VP turuncu kil tarzında bir yumuşak kil ve kaydırabilecek herhangi bir sabun (marketten bebek şampuanı alabilirsiniz). İster spreyle sıkın ister bir sünger alın kovadan araç üstüne sıkın ister kil kaydırıcıya para verin.
Çarşamba günü TemizlikMadeni'ne gideyim o zaman. Teşekkürler. :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba,

Sıcak su iş yapar gibi.
Herhangi bir tar remover ürünü ya da m600-700 de iş yapar daha kolay çözüm sunar.
Kilde temizler ama sadece tek bir reçine için ziyan etmeyin bence.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sıcak su iş yapar gibi.
Herhangi bir tar remover ürünü ya da m600-700 de iş yapar daha kolay çözüm sunar.
Kilde temizler ama sadece tek bir reçine için ziyan etmeyin bence.
AutoGlym'in ürününü mü tavsiye edersiniz? Açıkçası kili alıp, tek kullanım sonrası atmak yerine Tar Remover alıp, ihtiyaç kadarını kullanıp kalanı da stoğa eklemiş olurum.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
AutoGlym'in ürününü mü tavsiye edersiniz? Açıkçası kili alıp, tek kullanım sonrası atmak yerine Tar Remover alıp, ihtiyaç kadarını kullanıp kalanı da stoğa eklemiş olurum.
Auto glym biraz soft bir ürün sert yapışkanlarda yetersiz ama bu reçinede işinizi çözer.Sürekli elinizin altında böyle bir ürün bulunsun derseniz. Autobrite just tonic en iyisi bulamazsanız auto finesse oblitare de iyi bir seçenek olur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Gyepestp temizledikten sonra biraz iz kalacak, elle ince pasta geçmeniz gerekecek bilginiz olsun. Yakın zamanda benzin falan alırsanız peçeteye mazot damlattırıp temizlemeyi deneyebilirsiniz. Reçine film üzerindeyse çok geniş alanda çalışıp filme çok temas etirmeyin bu tür çözücü ürünleri.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Aracın yüzeyinin ne durumda olduğunu bilmiyorum açıkçası. Kaputta film olduğunu biliyorum sadece.
Bu durumda herhangi bir kil ve kil kaydırıcı ile çözebilir miyim?

Alternatif başka bir çözüm var mıdır?
Alkol de reçine söker, ben kullanırım. sadece durulama yapmayı unutmayın.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracın çok fazla yeri olmuş. Cam dahil. Yüzeyin sadece kaput bölümünde film var.

Çok kararsız kaldım. :(