Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #8,541

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Üniversal Temizlik Fırçası

Kullanan arkadaşlar var yorum yapabilirler. Yeni aldım ama daha kullanamadım.
Hocam bu da aklımda ama çizer mi o konuda tereddütteyim. Malum jantlar yeni ve parlaklığını korumak istiyorum.

Yani şöyle tarif edebilirim Gyeon smoothie eldivenle aynı yapıya sahip coğrafya şartlarımızda kaliteli sayabiliriz :) böyle zorlu jantlarda iç çember kısmı dahil seramik uygulaması çok daha güvenli oluyor kir oluşumunu engelleyerek,temizlenmeyi,kurulamayı kolaylaştırarak imkan varsa oda listeye girsin bence :)
Aklıma gelmişti aslında onuda yazdım bi kenara :)

İnternetde o kadar araştırdım ama kimse de stok yok, galiba Detailbox'a gelicekti,
Valla kesin bilgi ise bekleyeyim. :) Bir kere alıp bu defteri kapatmak istiyorum açıkçası.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bende öyle yapıyorum daha bir sıkıntı yaşamadım, başka önerisi var ise fikir alabiliriz.
Clin marka boş camsil şişesine suyu doldurdum. Pisliğin üzerine çözülene kadar püskürtüyorum, sprey güzel olduğundan söküp atıyor. En zararsız yöntemi böyle buldum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bende öyle yapıyorum daha bir sıkıntı yaşamadım, başka önerisi var ise fikir alabiliriz.
waterless ve rinseless ürünler var. Birinin içerisine çok az şampuan ve apc ekleyip karışım yapıyorum bagajda duruyor. Pisliğe sıkıyorum bekliyorum, hem çözüyor hem baya bi kayganlık sağlıyor. Sonra beze hızlı cila sıkıp pisliği nazikçe alıyorum. Bu benim yöntemim, kurumuş pisliklerde dahi çizmeden temizleme imkanı sağlıyor.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaşlar daha önce hiç polisaj uygulama yapmamış, makine tutmasının ve bastırmasının bile nasıl olduğunu bilmeyen yeni başlayacak birisi için örnek video var mı ?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar daha önce hiç polisaj uygulama yapmamış, makine tutmasının ve bastırmasının bile nasıl olduğunu bilmeyen yeni başlayacak birisi için örnek video var mı ?
Artık al makinayı gir arabaya. Korkma öyle korkulduğu gibi değil. Ben ilk polisajımı lineada yaptım. Fiat boyasının ne kadar zayıf olduğunu anlatamam. Keçeden korkma süngerlerden kork. Ama nazik nazik kontrol ede ede acele etmeden çok abanmadan devirlenmeden.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Artık al makinayı gir arabaya. Korkma öyle korkulduğu gibi değil. Ben ilk polisajımı lineada yaptım. Fiat boyasının ne kadar zayıf olduğunu anlatamam. Keçeden korkma süngerlerden kork. Ama nazik nazik kontrol ede ede acele etmeden çok abanmadan devirlenmeden.
forumda bir konuda az çizikse makina max 8 kg kadar bastır çoksa 10 kg kadar bastır diye gördümde araştırırken, insan yanlış yapmak isteemiyor :D

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar jant fırçası arayışlarım devam ediyor. YouTube videolarında Meguiars'ın linkteki fırçasına denk geldim güzel ürüne benziyor. Türkiyede bulamadım. Çeşitsizlikten Gyeon WheelBrush alacağız gibi görünüyor. Var mı Gyeon deneyen yada linkteki Meguiars?

Alternatif ürün önerir misiniz jantları çizmemesi önemli, Gunmetal renk jantlar.

Supreme Wheel Brush Medium

Gyeon Q2M Wheel Brush Medium Jant Fırçası
Bende bunlara baktımıştım, şimdilik Tchibo aldım kullanmadım henüz, birde workstuff jant fırçası gelicekti Parlatanadamlara oda değerlendirilebilir siparişlerini verdim demişti 2 gün önce konuştuğumda.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
cam rüzgarlığı otobanda uçuncu geriye çift taraflı bantı kaldı, zarar vermeden nasıl kaldırabilirim. Elimde Vp apc, zift çözücü ve gazyağı var

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
forumda bir konuda az çizikse makina max 8 kg kadar bastır çoksa 10 kg kadar bastır diye gördümde araştırırken, insan yanlış yapmak isteemiyor :D
Ne yapıcaksın teraziylemi çalışacaksın :)
Ufak ufak başla elin otururu. Spot ışığını kullan. Kaputta başla bir bölgeyi böl. İlk bir çalışma dene çiziği kontrol et eğer temizse öyle devam edersin. Basit korkma