Hızlı Soru - Cevap

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #8,581
Ben Çeşme suyu kullanıyorum ama eğer Hassas bir noktaya uygulama yapacaksam hazır su kullanıyorum
Cam temizleyicileri sulandırırken içme suyu kullanıyoruz, onun haricinde pek fark etmiyor.
Teşekkür ederim arkadaşlar<3

Ben de sanmıyorum ama bir sorayım dedim yine de. Belki tecrübesi olan vardır bu konuda. Bazı opel yetkili servislerinin bile toptan yağ alıp müşteri arabalarının bakımlarını yapıp faturaya farklı yağ olarak yazdıklarını duymuştum bu ülkede her şey olur :)
Valla aynen öyle sanayide çalışmış biri olarak çok fazla üç kağıt dönüyor müşterinin ruhu duymuyor maalesef kaliteli esnaf olmak sanayide mumla aranır halde, genelleme yapmak istemem tabi:D

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Evlerde de halı ve koltuklar kullanmak için Valet pro carpet cleaner iş görür mü? Evde vanish kosla vardı bitti. Araç için de koltuk temizleyicim yok. Bir temizleyici ürün alıp araç koltuklarını da yıkama makinesiyle temizleyeyim diyorum , önerileriniz nedir?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kuş pisliğinde sevmediğim bir noktada o kısımları temizlerken aracın o yerleri su oluyor, Araç biraz tozluysa o kısımlar sırıtıyor. :)
Ben seneler önce arexons'un kuş pisliği temizleyicisini kullanıyordum. Bir sefer sağolsun martı kardeşler Forester'da boşluk bırakmayacak şekilde çalışma yapmışlardı ben de sabahın körü işe gitmeden önce ürünü bir güzel heryerine sıkıp soluğu yıkamacıda almıştım. 2dk'da ne var ne yok hepsi çıkıvermişti. Kokusundan bazik bir ürün olduğunu hatırlıyorum o zaman ölçüm yapmamıştım :(

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ben seneler önce arexons'un kuş pisliği temizleyicisini kullanıyordum. Bir sefer sağolsun martı kardeşler Forester'da boşluk bırakmayacak şekilde çalışma yapmışlardı ben de sabahın körü işe gitmeden önce ürünü bir güzel heryerine sıkıp soluğu yıkamacıda almıştım. 2dk'da ne var ne yok hepsi çıkıvermişti. Kokusundan bazik bir ürün olduğunu hatırlıyorum o zaman ölçüm yapmamıştım :(
Çok kuş pisliğinde dediğiniz gibi yapmak mantıklı. Kuş kardeşler sağolsunlar araçlara nişan almayı beceriyorlar. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Evlerde de halı ve koltuklar kullanmak için Valet pro carpet cleaner iş görür mü? Evde vanish kosla vardı bitti. Araç için de koltuk temizleyicim yok. Bir temizleyici ürün alıp araç koltuklarını da yıkama makinesiyle temizleyeyim diyorum , önerileriniz nedir?
VP carpet evde koltuk ve halılar için on numara iş görüyor, halılar da 1.10 koltuklar da 1.20 şeklinde kullanıyorum. Tabi bunlar 6 7 aylık yıkamalarda, koltuk yıkama tavsiyesi maalesef bilgim olmadığı için veremeceğim.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
VP carpet evde koltuk ve halılar için on numara iş görüyor, halılar da 1.10 koltuklar da 1.20 şeklinde kullanıyorum. Tabi bunlar 6 7 aylık yıkamalarda, koltuk yıkama tavsiyesi maalesef bilgim olmadığı için veremeceğim.
Yıkama makinam var hocam. :) Makina ile mi makinasız mı daha rahat yaparım? Kapı önünde yapacağım için milleti de gürültü ile çok rahatsız etmek istemiyorum açıkcası.

BSI

Usta Detaycı
Üye

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yıkama makinam var hocam. :) Makina ile mi makinasız mı daha rahat yaparım? Kapı önünde yapacağım için milleti de gürültü ile çok rahatsız etmek istemiyorum açıkcası.
Koltuklar da makine kullanman daha rahat olucaktır hemde ıslak kalma gibi bir problem yaratmıyacaktır. Eğer çok gürültü olucak derseniz makine kullanmak yerine yanınıza 2 kova su alıp, su ile kimyasalları temizleyip ardından kuru bir bez ile ıslaklığı alabilirsiniz. Ama halılar için bir şey diyemicem, ben halıyı balkonda yıkayıp kurumaya bırakmıştım makine ile çekmedim yani.

Koray abinin makineyle koltuk ve halı yıkama konusunu bırakıyım.
Ev detailing - Halı, Koltuk Temizliği ve Genel Ev Temizliği

Benim de makinasız koltuk temizlemesini bırakayım.
Karantina Günlükleri