Hobi Uygulamalarım

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba detaycılar;

Ben Hasan Özbay aranıza katılalı çok olmadı birçok şey öğrendim @Detail 35 üstadın yardımı çok oldu kendisine teşekkür ederim. Daha önce yıkama yapmayı ekipmanları kullanmayı vs öğrendim birde eksik malzemeleri tamamlamaya çalıştım tabiki tamamlanmıyor. :)
Gelelim bu günkü uygulamaya
Öncelikle paspasları dışarı aldım taban halısını süpürdüm daha sonra kapılara valet pro apc 1/20 yaptım kapı kol dayamalara ise 1/40 carpet cleaner almıştım onu kullandım.

Sonra dış yıkamaya geçtim güzelce bir su tuttum foam lance’e 100 mlden biraz fazla b33 koydum 1 litreye kadar da su yaklaşık 1/10 gibi yapmaya çalıştım k3 ve mjjc foam lance ile güzelce köpüğü attım. Eldivenle geçtim bekledim biraz görseldeki gibi bir hayli aktı mjjc foam lance için değişim kararı verdi yenidini

Sonra güzelce kuruladım yüzeyi ve kil uygulamasına geçtim 5 eşit parçaya böldüm kili tuga’nın gül kokulu şampuanını kil kaydırıcı olarak kullandım ama kil çok çabuk parçalandı neden olduğunu anlamadım kil valet pro’nun mavi kiliydi aracım 2016 olduğundan ve hiç detay yapılmadığından mavi tercih ettim temiz bir yüzey oluşsun istedim

Kil bir hayli yordu daha sonrasında kalan tugayı hemen foam lance’e koydum b33 de vardı hadi karışsın dedim wax denemeleri yapmıştım onlarıda iyice söksün istedim ve kil sonrası yıkamayı yaptım

Durulamadan sonra purestar dublex towel kurulama havlusu ile kuruladım finalim de bu şekilde oldu.

jant temizliğini ve teker temizliğini ürün kullanarak yapamadım tazyikli su ve yıkamalar esnasında b33 ve tuga ne yapabildiyse dedim aslında onlar içinde elimde tuga jant ve turtle wax teker temizliği ürünleri vardı birde yıkama alanım akrabanın bahçesiydi olduğu kadar önemli olan kil gibi bir mantıkla çalıştım.
Siz üstatların kıymetli yorumlarınızı bekliyorum önerilerinize açığım

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle ellerine sağlık, birde maşallah diyeyim :nazar:

Malzeme tercihleri güzel ama sıralama daha iyi olabilirdi. ilk ön yıkamada eldivenle gezmemek lazım. Maksat zaten trafik filmi, kaba kirleri almak olunca az da olsa üzerindeki toz/kir akmadan eldiven sürmek sıkıntı yaratır. Kir toz olmadığını varsayarak uygulama yaptığınızı düşünüyorum :)

Kil konusunda uygulama için beş parçaya bölmek akıllıca ve doğru yöntem. Kilin parçalanması ise benim ilk defa duyduğum bir durum. Aynı kili kullanan arkadaşlar yorumlar sanırım.

Kapı içi temizliğine hayran kaldım. Bende aynı malzemelerle kapı içi temizliği yaparım.

Bu denli B33 yıkaması yapıp da akabinde bir boya koruma ürünü kullanmak iyi olurdu. Wax, Glaze veya bir qd bile olsa temizlenmiş zemin üzerinde bir koruma oluşturabilirdi.

Tekrardan eline emeğine sağlık. Bol detaylı günler dilerim.

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
@cabay, Yorumunuz için teşekkürler hocam ilk su tutarken mümkün olduğunca yüzeyden tozu almaya çalıştım çift yıkama yapmama sebebim kullandığım su başkasınındı ve daha fazla kullanamadım kil sonrası da yıkama yapacağım için çok gidecekti kapının temizliğini bende çok sevdim bir güne daha fazlasını sığdırmak istesemde bu kadarı geldi elimden :) boya koruma ise jayswax extrem vardı elimde onu yapmak istedim ama hava karardı yarım kaldı birde gün içinde farklı şeylerle de çok uğraştım yapmak istesemde olmadı iç ve dış olarak uygulamayı 2 güne bölmek en mantıklısı sanırım :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
@cabay, Yorumunuz için teşekkürler hocam ilk su tutarken mümkün olduğunca yüzeyden tozu almaya çalıştım çift yıkama yapmama sebebim kullandığım su başkasınındı ve daha fazla kullanamadım kil sonrası da yıkama yapacağım için çok gidecekti kapının temizliğini bende çok sevdim bir güne daha fazlasını sığdırmak istesemde bu kadarı geldi elimden :) boya koruma ise jayswax extrem vardı elimde onu yapmak istedim ama hava karardı yarım kaldı birde gün içinde farklı şeylerle de çok uğraştım yapmak istesemde olmadı iç ve dış olarak uygulamayı 2 güne bölmek en mantıklısı sanırım :)
Seni çoook iyi anlıyorum :) Biz kendi suyumuzu bile korkarak kullanıyoruz.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık, kil sonrası bi koruma uygulamadınız mı ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, ilk konunun günahı olmazmış. :) Bir daha ki sefere daha detaylı fotoğraflar istiyoruz. :) @cabay abi gerekli yorumu yapmış, kil parçalanma konusu da bazı şampuanlar kili parçalıyor diye duymuştum. Kutas abiye sormak gerekir hiç tecrübe etti mi diye :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık, kil sonrası bi koruma uygulamadınız mı ?
Karanlık olması nedeniyle yetiştiremedim teşekkür ederim acemilik ettim ilk uygulamada tecrübe ettim ama iş işten geçmiş oldu birdahakine iç kısma başka gün girip dışta kil sonrası korumayı muhakkak yapcam :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Karanlık olması nedeniyle yetiştiremedim teşekkür ederim acemilik ettim ilk uygulamada tecrübe ettim ama iş işten geçmiş oldu birdahakine iç kısma başka gün girip dışta kil sonrası korumayı muhakkak yapcam :)
Tekrar kil yapmaniza gerek yok. Mavi kil yeterince harelenmeye sebep olmusur zaten. Yakin surede wax uygulayacaksaniz, yikamasini yaptiktan sonra ve ipa ya da tiner ile temizledikten sonra direk uygulayabilirsiniz.:)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık abi, ilk konunun günahı olmazmış. :) Bir daha ki sefere daha detaylı fotoğraflar istiyoruz. :) @cabay abi gerekli yorumu yapmış, kil parçalanma konusu da bazı şampuanlar kili parçalıyor diye duymuştum. Kutas abiye sormak gerekir hiç tecrübe etti mi diye :)
Bir başkasının bahçesinde uygulama yapmak gerçekten çok zormuş fotoğrafları çekmek bir yana uygulamayı bile güç şekilde yaptım :) kili tam bilgili şekilde kullanamadım Kutas ile bir konuşacağım şampuandan olduğunu bende düşünüyorum bakacağız artık yakın zamanda kendime bir alan oluşturuyorum oraya geçince çok daha detaylı fotoğraflar ile güzel uygulamalarda beraber oluruz inş☺️

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tekrar kil yapmaniza gerek yok. Mavi kil yeterince harelenmeye sebep olmusur zaten. Yakin surede wax uygulayacaksaniz, yikamasini yaptiktan sonra ve ipa ya da tiner ile temizledikten sonra direk uygulayabilirsiniz.:)
teşekkürler :) Fırsat bulduğum zaman tuga şampuan ile yıkamasını yapıp ardından m700 tiner edinmiştim onla yüzeyi temizledikten sonra jayswax extrem vardı elimde onu uygulayacağım kil için uygulama aralıkları hakkında çok fazla bilgim yok bu sefer verimsiz oldu birdahaki uygulamayı edindiğim bilgiler doğrultusunda karar vererek yapacağım :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, yıkama pek bizim yıkama standartlarına uygun, önerdiğimiz tarzda bir yıkama olmasada ilk seferin günahı olmaz diyoruz.
Kilin parçalanma sebebi kullandığınız şampuan. Her şampuan kil kaydırıcı olarak kullanılmaz. Kili deforme ediyor maaesef. Parçalanma yada erime yapıyor.

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık, yıkama pek bizim yıkama standartlarına uygun, önerdiğimiz tarzda bir yıkama olmasada ilk seferin günahı olmaz diyoruz.
Kilin parçalanma sebebi kullandığınız şampuan. Her şampuan kil kaydırıcı olarak kullanılmaz. Kili deforme ediyor maaesef. Parçalanma yada erime yapıyor.
Ağzına sağlık onur hocam yıkamam da uygulamam da olmamış olsada şu yorumunla yaptıklarıma bakınca birşeyler öğrendim yıkamayı böyle yapma sebebim yukarıda söylemiştim su kullanımını daha aza indirmekti çünkü elektrik de su da benim değildi maalesef ‍ İleride kendime ait bir alan olacak nasipse o zaman yıkamayı da daha doğru yapacağım teorik olarak bildiğimi uygulayamadım bu yıkamada

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık kardeşim. Gerekli cümleler zaten kurulmuş :) kendini en hızlı geliştirme yolu bu şekilde uygulama paylaşarak ilerlemek :) kil ne kadar aracı çizse de temizlik anlamında büyük fark yaratan bir adım bence :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık güle güle kirlet tavsiye ve forum içi araştırma ile herşey tam yerine oturur.

DENİZLİ

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık sonuçlar güzel görünüyor.su ihtiyacı gerçekten sıkıntı benimde benzinlik dışında yıkamak için bir çözüm bulmam gerek

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eline sağlık kardeşim. Gerekli cümleler zaten kurulmuş :) kendini en hızlı geliştirme yolu bu şekilde uygulama paylaşarak ilerlemek :) kil ne kadar aracı çizse de temizlik anlamında büyük fark yaratan bir adım bence :)
Teşekkürler kardeşim kendimi şu zamana getirebildiysem sayendedir kil gerçekten tertemiz yüzeye sürdüğümde çıkan kiri görünce gerçekten temizlik adına büyük bir adım olduğunu fark ettim :)
Ellerine sağlık güle güle kirlet tavsiye ve forum içi araştırma ile herşey tam yerine oturur.

DENİZLİ
Teşekkür ederim hocam zamanla herşeyi yavaş yavaş öğreniyorum burada olmak gerçekten keyifli
Elinize sağlık sonuçlar güzel görünüyor.su ihtiyacı gerçekten sıkıntı benimde benzinlik dışında yıkamak için bir çözüm bulmam gerek
Benzinlik yıkamasını bende çok yaptım su ihtiyacını aslında kendi alanım da var orada karşılayabileceğim ama bazı engeller var önümüzde bu işte gördüğüm kadarıyla en önemli nokta su ve gölge bir alan finaller benimde içime sindi güzel oldu tek eksiği bir koruma yapamadım yüzeye onuda yapabilseydim daha güzel olacaktı :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Forum üstatları eksik yapılan işlemleri yukarıda yazmışlar zaten. Bundan sonraki yıkamalarda üzerine koyarak devam edeceğinize eminim. :utan: Maşallah :nazar:

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık. Forum üstatları eksik yapılan işlemleri yukarıda yazmışlar zaten. Bundan sonraki yıkamalarda üzerine koyarak devam edeceğinize eminim. :utan: Maşallah :nazar:
Teşekkür ederim evet hepsini dikkate alacağım daha güzel uygulama içeriklerinde yine beraber oluruz inş :)