Hobi Uygulamalarım

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
İyi akşamlar detaycılar;
Bu gün parlamasından çok şikayetçi olduğum göğüslüğe giriştim.

şöyle ilk halini koydum buraya.
Başlangıç olarak valet pro 1/40 yaptım sprey şişeme daha sonra uygulamaya geçtim nemli bir bez ile serbest tozları aldıktan sonra sihirli süngerimi su ile biraz nemlendirdim @onurçiko üstadın tavsiyesi ile edinmiştim bu süngeri. Yüzeye fısfısladığım apc’nin üzerinden sihirli sünger ile seramik sürer gibi geçtim ve hemen arkasından kuru mikrofiberim ile geçtim arkasından nemli ve kuru olmak üzere iki defa daha geçtim bu uygulama sonrasında muhakkak koruyucu ürün kullanmam gerektiğini biliyorum bu yüzden auto finesse spritz uygulaması ile güzel bir son yaptım.

free unlimited upload

Birde karşılaştırma görseli yapmıştım farkı net görebilmek adına;

Bu uygulamada sihirli süngerin agresif olması nedeniyle deneme yapmadan böyle kullanmamak gerektiğini üstatlar söylemişti sözlerine istinaden bir kısımda 2-3 gün önce bir test yapmıştım. Onunda görselini bırakıyorum.

Sizlerinde konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum herkese iyi forumlar

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İyi akşamlar detaycılar;

Başlangıç olarak valet pro 1/40 yaptım sprey şişeme daha sonra uygulamaya geçtim nemli bir bez ile serbest tozları aldıktan sonra sihirli süngerimi su ile biraz nemlendirdim @onurçiko üstadın tavsiyesi ile edinmiştim bu süngeri. Yüzeye fısfısladığım apc’nin üzerinden sihirli sünger ile seramik sürer gibi geçtim ve hemen arkasından kuru mikrofiberim ile geçtim arkasından nemli ve kuru olmak üzere iki defa daha geçtim bu uygulama sonrasında muhakkak koruyucu ürün kullanmam gerektiğini biliyorum bu yüzden auto finesse spritz uygulaması ile güzel bir son yaptım.

free unlimited upload

Bu uygulamada sihirli süngerin agresif olması nedeniyle deneme yapmadan böyle kullanmamak gerektiğini üstatlar söylemişti sözlerine istinaden bir kısımda 2-3 gün önce bir test yapmıştım. Onunda görselini bırakıyorum.

Eline sağlık, yepyeni olmuş.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar detaycılar;

free unlimited upload

Fotolara göre arada fark var gibi görünüyor. Parlama sorununu kökten çözersin umarım :D

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel uygulamalar gelmiş. Ve git gide kalitesi artıyor:saskin:
Maşallah

Bende doğru mu yapıyorum bilmiyorm ama bezleri sıvı Arap sabunuyla yıkıyorum doğal yollarla üretiliyor bitkilere bile bit oldugunda sıkıyoruz zararı olmuyor yıkadıktan sonra iyice duruluyorum kesinlikle çevirip sıkmıyorum gölgede kurutuyorum
Arapsabunu kalıntı bırakır. Evet doğal ürünlerden üretilir ama genelde hayvansal yağlar muhteva eder. Bunun için kalıntı bırakır

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık çok güzel uygulamalar gelmiş. Ve git gide kalitesi artıyor:saskin:
Maşallah

Arapsabunu kalıntı bırakır. Evet doğal ürünlerden üretilir ama genelde hayvansal yağlar muhteva eder. Bunun için kalıntı bırakır
Emektar üstadım seni burada görmek çok güzel uygulamalarımı beğenmene çok sevindim bende sana kısa zamanda jant fırçası soracaktım çeyize onuda katmam gerek :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba millet
Golf’e en son b33 yıkaması ve kil yapmıştım ancak wax yapmaya pek vakit bulamamıştım iyice kirlenen aracımı bu gün tekrar elime aldım ve uygulamasına giriştim
Kirli hallerimiz;

Önce güzel bir duruladım k3’ün kir sökme ucu hoşuma gidiyor sesi bile bir değişik :) Daha sonra foam lance’e b33 koydum ve güzel bir köpükledim bu işlemi seviyorum eğlenceli geliyor.

Ön yıkamada herhangi bir elle müdahalede bulunmadım ancak bu aşamada fitilleri detay fırçası ile geçsem iyi olurdu gibi düşünüyorum b33 ile fırçalamanın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum üstatlar yorumlar burayı :)
Aracı duruladıktan sonra tuga gül kokulu şampuan ile çift kova tekniğini ilk defa uygulamaya çalıştım kovam biraz küçük gelsede birşeyler yaptım sanırım.

Bu aşamayı da tamamladıktan sonra kurulama havlum ile aracı komple kurularım daha sonra m700 tiner ile yüzey hazırlığı yapmak istedim 2 adet mikrofiber kullanarak yüzeye fısfısladığım tineri iyice kurulamaya çalıştım.

Arkasından jayswax extrem wax’ı hiç uygulamamıştım büyük bir merakla başladım onu uygulamaya

Uygulama sonrasındaki parlaklık gerçekten hoşuma gitti çıplak gözle ışıltısını hakikaten sevdim

erotik png
Parlak finallerimizden sonra su itişi merakımı bastırmak için kaputa biraz su tuttum ve boncuk durumu karşısında gözlerim doldu ağlamaya hazır bir detaycı olarak gözlerim dolu dolu emeğin finaline bakakaldım

Bu noktada m700’ün yüzeye atıldıktan sonra bir süre beklenmesi gerektiğini söylediler ben hemen wax’ı uyguladım sanırım ondan dolayı su itişi bu şekilde oldu bakalım dayanımı nasıl olucak merakla bekliyorum uygulama hakkında yorumlarınızı bekliyorum :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık miss gibi olmuş. Ön yıkama sonrası bşr perde basınçlı sonrası fitilleri furçalama yapabilirsin. Direk köpük ve arkadından fırça etrafta temas ettiği boyalı yüzeyleri çizer.

DENİZLİ

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık miss gibi olmuş. Ön yıkama sonrası bşr perde basınçlı sonrası fitilleri furçalama yapabilirsin. Direk köpük ve arkadından fırça etrafta temas ettiği boyalı yüzeyleri çizer.

DENİZLİ
Teşekkürler hocam ön yıkamayı yaptıktan sonra derken şampuanı yüzeyden duruladıktan sonra mı fitilleri fırçalamak için farklı bir ürün mü kullanmak gerek o kısmını tam anlamadım sanırım

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Teşekkürler hocam ön yıkamayı yaptıktan sonra derken şampuanı yüzeyden duruladıktan sonra mı fitilleri fırçalamak için farklı bir ürün mü kullanmak gerek o kısmını tam anlamadım sanırım
Şimdi kuru araca ön b33 sıkıyoruz arkasından basınçlı su sonrasında yüzeye tekrar köpük veya çift kova Şampuanı ile kapı fitil kısımlarına fırçalama yapın.

DENİZLİ

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi ellerine sağlık, Süleyman abinin dediklerinin üstüne bir de k3 uç detayını ekliyim. Sanırsam kullandığın uç girdap şeklinde suyu atıp kirleri söküyor, bana kalırsa bu uç arabaya zarar verebilir normal ucu kullanmak da fayda var diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Abi ellerine sağlık, Süleyman abinin dediklerinin üstüne bir de k3 uç detayını ekliyim. Sanırsam kullandığın uç girdap şeklinde suyu atıp kirleri söküyor, bana kalırsa bu uç arabaya zarar verebilir normal ucu kullanmak da fayda var diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.
Evet girdap şeklinde atıyor bu ucun zarar vereceği hiç aklıma gelmemişti kullanmamakta yarar var sanırım yorumuna teşekkürler :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba millet
Golf’e en son b33 yıkaması ve kil yapmıştım ancak wax yapmaya pek vakit bulamamıştım iyice kirlenen aracımı bu gün tekrar elime aldım ve uygulamasına giriştim
Kirli hallerimiz;

Önce güzel bir duruladım k3’ün kir sökme ucu hoşuma gidiyor sesi bile bir değişik :) Daha sonra foam lance’e b33 koydum ve güzel bir köpükledim bu işlemi seviyorum eğlenceli geliyor.

Ön yıkamada herhangi bir elle müdahalede bulunmadım ancak bu aşamada fitilleri detay fırçası ile geçsem iyi olurdu gibi düşünüyorum b33 ile fırçalamanın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum üstatlar yorumlar burayı :)
Aracı duruladıktan sonra tuga gül kokulu şampuan ile çift kova tekniğini ilk defa uygulamaya çalıştım kovam biraz küçük gelsede birşeyler yaptım sanırım.

Bu aşamayı da tamamladıktan sonra kurulama havlum ile aracı komple kurularım daha sonra m700 tiner ile yüzey hazırlığı yapmak istedim 2 adet mikrofiber kullanarak yüzeye fısfısladığım tineri iyice kurulamaya çalıştım.

Arkasından jayswax extrem wax’ı hiç uygulamamıştım büyük bir merakla başladım onu uygulamaya

Uygulama sonrasındaki parlaklık gerçekten hoşuma gitti çıplak gözle ışıltısını hakikaten sevdim

erotik png
Parlak finallerimizden sonra su itişi merakımı bastırmak için kaputa biraz su tuttum ve boncuk durumu karşısında gözlerim doldu ağlamaya hazır bir detaycı olarak gözlerim dolu dolu emeğin finaline bakakaldım

Bu noktada m700’ün yüzeye atıldıktan sonra bir süre beklenmesi gerektiğini söylediler ben hemen wax’ı uyguladım sanırım ondan dolayı su itişi bu şekilde oldu bakalım dayanımı nasıl olucak merakla bekliyorum uygulama hakkında yorumlarınızı bekliyorum :)
Eline sağlık kardeşim :) ilerleyen her uygulamada yeni bir tecrübe ile daha da pratikleşiliyor :) b33 köpüğü gerçekten çok güzel. Korumasız misafir araçlarına b33 yaparken benim de içim gidiyor ama kıyamıyorum Wax a :D normalde ben de ön yıkamada şampuan çalışırken Bi yandan da detay yerleri fırçalıyordum. Bu konuyu ben de öğrenmiş oldum :) extreme parlaklığı hoş duruyor gerçekten, dayanımı konusunda ilerleyen yıkamaları da merakla bekliyorum :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eline sağlık kardeşim :) ilerleyen her uygulamada yeni bir tecrübe ile daha da pratikleşiliyor :) b33 köpüğü gerçekten çok güzel. Korumasız misafir araçlarına b33 yaparken benim de içim gidiyor ama kıyamıyorum Wax a :D normalde ben de ön yıkamada şampuan çalışırken Bi yandan da detay yerleri fırçalıyordum. Bu konuyu ben de öğrenmiş oldum :) extreme parlaklığı hoş duruyor gerçekten, dayanımı konusunda ilerleyen yıkamaları da merakla bekliyorum :)
Yorumuna teşekkür ederim kardeşim bana kattığın bilgilerin yanında uygulamalarımda da yeni tecrübeler edinerek geldiğim yere bakınca bir hayli memnun oluyorum. :) Fırçalama konusu henüz hiç yapmadığım birşeydi bundan böyle fitillere de bakmanın zamanı geldi diyerek öğrendiğimi uygulayacağım ilk yıkamada. :) extrem için gerçekten bir wax uyguladığımı fark ettim parlaklığı bakış açımı biraz değiştirdi dayanımı bende çok merak ediyorum. :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
İyi akşamlar millet;

Bu gün halamın polo için bir vakit buldum ve yıkama amacıyla kolları sıvadım. Foruma yazmak aklımda yoktu fazla fotoğraf çekmedim bu yüzden sonradan yazmaya karar verdim birdahakine daha bol fotoğraf çekeceğim. :)

Jantlar ile başladım el yapımı fırçamı da test etmiş oldum. Jant içleri 5 senedir muhtemelen ilk defa temizleniyordu b33 tuga demirtozu temizleyici ve fırça ile hepsini çıkaramadım desem yeridir b33 koyduğum fısfısın da biraz azizliğine uğradım bir sonraki sefere foam lance ile atmayı düşünüyorum.
Daha sonra ön yıkamaya geçtim ve ev13 ile tuga gül kokulu şampuanı karıştırdım tuga gülün biraz agresif olduğunu düşünüyorum ön yıkamada yardımı olur diye düşündüm komple araca attıktan sonra fitilleri valet pro fırça ile fırçaladm

Duruladıktan sonra kova yıkamasına geçtim tek kova ve 2 eldiven yaptım 2. Kovam cuma günü geliyor grid guard falan tam tekmil detail forum kovası olcak :)

Daha sonra da güzel bir durulama yaptım alttan fusso’nun boncuklarını görmek güzeldi. :) basınçlı hava ile kurulamayı denedim ancak tam hayata geçirme konusunda kafam net değil.

Denemeden sonra havluma dönerek kurulamayı tamamladım. Lastiklere turtle wax lastik parlatıcıyı da son olarak sürdüm ve işlemi bitirdim.
Finaller;

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Ozbayhasan35 güzel bi yıkama olmuş kardeşim, iyi deşarj olmuşsundur :D jant fırça detayı hoşmuş. pratik bir çözüm olmuş ve güzel iş çıkarmış gibi duruyor :) finaller gayet hoş duruyor :) kovadan sonra hedefe bir de davlumbaz fırçası yazalım :D

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
@Ozbayhasan35 güzel bi yıkama olmuş kardeşim, iyi deşarj olmuşsundur :D jant fırça detayı hoşmuş. pratik bir çözüm olmuş ve güzel iş çıkarmış gibi duruyor :) finaller gayet hoş duruyor :) kovadan sonra hedefe bir de davlumbaz fırçası yazalım :D
Yorumun için teşekkürler kardeşim. Genelde muhtelif sebeplerden yıkamalar bölünürdü bu gün bölen olmayınca gerçekten iyi deşarj oldum. :) jant fırça için kendi yorumum da olumlu yönde temizliği hiç fena değil ancak tabiki geliştirilebilir. Hedefte birçok şey var :) bu önerini de göz önünde bulunduracağıma emin olabilirsin. :)