Hobi Uygulamalarım

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, arabanın konuyu açtığınız ilk resimlerine baktım da arada büyük fark oluşmuş. Her seferinde üstüne koymuşsunuz.

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık, arabanın konuyu açtığınız ilk resimlerine baktım da arada büyük fark oluşmuş. Her seferinde üstüne koymuşsunuz.
Merhaba üstadım;
Konuyu ilk açtığım zamanlarda yer verdiğim araçlar 2008 polo, 2016 golf, 2018 transporter şeklindeydi. Son uygulamama konu olan araç ise 2016 polo sanırım golf ile bir göz yanılması yaşadınız. :) Golf içinde polisaj işlemleri gerçekleştirdik. Yıkamasında onuda paylaşmayı düşünüyorum farkı o zaman çok daha iyi değerlendireceğiz. Birçok şey öğrendim buradan ve hatrı sayılır bazı kişilerden. :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba üstadım;
Konuyu ilk açtığım zamanlarda yer verdiğim araçlar 2008 polo, 2016 golf, 2018 transporter şeklindeydi. Son uygulamama konu olan araç ise 2016 polo sanırım golf ile bir göz yanılması yaşadınız. :) Golf içinde polisaj işlemleri gerçekleştirdik. Yıkamasında onuda paylaşmayı düşünüyorum farkı o zaman çok daha iyi değerlendireceğiz. Birçok şey öğrendim buradan ve hatrı sayılır bazı kişilerden. :)
:) valla renge odaklanınca hiç farketmemişim :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba millet;
Bu gün önceden yıkamış olduğum l300 aracımın bir paneline kil denemesi yapmak istedim. Öncesinde 1 defa 1 panele kullandığım bilt hamber orta sert kili kullandım kil kaydırıcı olarak 3d final touch 1-1 sulandırarak kullandım ekonomik olması ve çizilmenin çok da önemi olmaması nedeniyle sulandırdım ürünü. Finalde elde ettiğim yüzeye bakınca gözlerime inanamadım o yüzey hissiyatının eskisi ile arasında dağlar kadar fark vardı. Sonax bsd uygulayarak işlemi bitirdim. Yalnızca 1 panel yaklaşık 2 saat sürdü bu yüzden sadece 1 panel yetiştirebildim. 50:50 final görselleri de şu şekilde;

image image
Böylesine bir farka şahit olmuş muydunuz. :smilex:

Son düzenleme:

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Muazzam fark olmuş, elinize sağlık
Teşekkürler farkı gerçekten bende beğendim. :)
Elinize sağlık. Emek verilen herşey güzeldir. :)
Kesinlikle hocam bununla neden uğraşıyorsun tarzı çevreden çok yorum aldım final halini herkes çok beğendi. :)
@Ozbayhasan35, ellerine sağlık çok güzel olmuş ,
peki tavandan haber var mı ? :D
Teşekkürler hocam. Tavan için kara kara düşünüyorum bu gün tüm panelleri tamamladım sayılır ama tavan kısmı için merdiven falan şart kili bırak yıkaması bile zor :)
Fark büyük :D araba bu numune uygulamayı beğenmiş, kalan yerlere de isterim diyo yalnız :D
Araba beğendiği gibi çevrede çok beğendi zaten yamalı gibi bırakmak olmazdı tamamladık gibi bakalım ama tavan düşündürüyor baya :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu günde l300 kil uygulamasına devam edelim yamalı gibi bırakmak olmaz dedim. Yine elimdeki bilt hamber kilden bir az bir hiç kullanılmamış parçayı birleştirip daha rahat tutmayı amaçladım. Yaklaşık 1,5 litre final touch’ı kil kaydırıcı yaptım bu sefer sulandırmadım. Kilin ardından yüzeyi bir daha final touch ile silip çıkan kirden kurtuldum. Komple bitirdikten sonra m700 ile tüm yüzeyi şöyle bir döndüm biraz bekledikten sonra da sonax bsd uyguladım. Görseller şu şekilde oldu;

50:50

Finaller

Boncukların da öncesi sonrası var. :) İkiside sonax bsd kirli ve temiz yüzeye uygulama.

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba millet;
Bir süredir konuyu güncelleyememiştim bu güne nasipmiş. Aranıza girdikten sonra araçta hergün bir yer gözüme batar oldu arka plaka lambamı led yapmaya çalışıp arıza lambası ile karşılaşınca zaten almayı planladığım vagcom kablosunun alım tarihini biraz daha erkene çekerek hemen sipariş ettim. Aslında bana kalsa belkide öğrenmeye bile cesaret edemezdim her konuda olduğu gibi bu konuda da bana çok destek olan @mustafacagri kardeşime çok teşekkür ediyorum.
Kablo geldikten sonra kadran selamlama ve led arıza için gerekli kodlamaları bizzat mustafa gerçekleştirdi ellerine sağlık çok güzel oldu. Arkasından bende öğrenmek maksadıyla gündüz farı için anahtar/ Ek yakıt göstergesi/ selektörde sisler gibi bazı ufak kodlamaları yaptım. Kodlamalar ile ilgili çektiğim bazı fotoğraflar;

Bu kodlamaların üzerine yıkama yapmamak olmazdı. Bu gün onada bir vakit bularak kolları sıvadım. Yüzeyin hafif bi sıcak olduğunu düşündüğüm için ilk önce tazyikli bir su tutmak istedim 20 gün önce çekmiş olduğum jayswax extrem’in su itişi bir hayli hoşuma gitti önceki deneyimim bir hayli kötüydü henüz polisaj yapmamıştık. Boncuklamaya kirli yüzeyde bakılmaz ama yine bi görsel koyayım.

online resim yükle

Bu aşamadan sonra Fl ile Ev13 kullanarak ön yıkamayı tamamladım ve flowey 2.5 ile çift kova yıkaması yaptım. Konuya yazmak aklımda olmadığı için yalnızca final fotoğraf çekmedim bu aşamada. Aracı kuruladıktan sonra extrem’in 2. Katını da atmak istedim kaput ve tavana yatay yüzeyler bende bir hayli az dayanıyor biraz daha katkısı olması adına. Wax’ı sildikten sonra lastiklerin kuruduğunu gördüm fakat sıcak hava makinası ile yeniden bir geçtim tam kurulduğuna emin olduktan sonra da gyeon tıre uyguladım arkasından yeniden biraz sıcak hava üfleyerek çekmesini sağladım 2. Kata ihtiyaç duymadım. Final görselleri de bu şekilde oldu.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Elinize sağlık, Vag-Com kablosu hakkında bilgi verme şansınız var mı acaba? Bizim evde de bir Audi bir VW olunca bu aralar bir tane edinmek konusunda kaşıntı tutmuş vaziyette :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık, Vag-Com kablosu hakkında bilgi verme şansınız var mı acaba? Bizim evde de bir Audi bir VW olunca bu aralar bir tane edinmek konusunda kaşıntı tutmuş vaziyette :)
Tabiki hocam 3-5 günlük deneyimim ile ne kadar aktarabilirsem. Kablo aracın beynine bağlanarak aracın yazılımında değişiklik yapmanıza olanak sağlıyor. Vcds isimli program ile çalışıyor. Kablonun da sürümleri var bendeki 21.3. Yani bundan anlıyacağımız 2021 yılının 3. Ayına kadar üretilen araçlarla uyumlu olduğu 4. Ayında üretilen araçla çalışmaz yüksek ihtimalle o konuda net bilgim yok. Audi ve vw için 1 adet kablo almanız yeterli olacaktır her ikiside vag grubu. Ben Transporter golf ve poloda kullandım şimdiye kadar. İnternette birçok özelliğin kodu var zaten. Bu kodlar ile özellikleri açmak çok da zor değil ancak kodlama esnasında ekran kaydı veya sürekli fotoğraf çekerek yedekleme yapmak gerek. Aklınıza takılan noktalarda istişare edebiliriz☺️

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhaba millet;
Bir süredir konuyu güncelleyememiştim bu güne nasipmiş. Aranıza girdikten sonra araçta hergün bir yer gözüme batar oldu arka plaka lambamı led yapmaya çalışıp arıza lambası ile karşılaşınca zaten almayı planladığım vagcom kablosunun alım tarihini biraz daha erkene çekerek hemen sipariş ettim. Aslında bana kalsa belkide öğrenmeye bile cesaret edemezdim her konuda olduğu gibi bu konuda da bana çok destek olan @mustafacagri kardeşime çok teşekkür ediyorum.
Kablo geldikten sonra kadran selamlama ve led arıza için gerekli kodlamaları bizzat mustafa gerçekleştirdi ellerine sağlık çok güzel oldu. Arkasından bende öğrenmek maksadıyla gündüz farı için anahtar/ Ek yakıt göstergesi/ selektörde sisler gibi bazı ufak kodlamaları yaptım. Kodlamalar ile ilgili çektiğim bazı fotoğraflar;

Bu kodlamaların üzerine yıkama yapmamak olmazdı. Bu gün onada bir vakit bularak kolları sıvadım. Yüzeyin hafif bi sıcak olduğunu düşündüğüm için ilk önce tazyikli bir su tutmak istedim 20 gün önce çekmiş olduğum jayswax extrem’in su itişi bir hayli hoşuma gitti önceki deneyimim bir hayli kötüydü henüz polisaj yapmamıştık. Boncuklamaya kirli yüzeyde bakılmaz ama yine bi görsel koyayım.

online resim yükle

Bu aşamadan sonra Fl ile Ev13 kullanarak ön yıkamayı tamamladım ve flowey 2.5 ile çift kova yıkaması yaptım. Konuya yazmak aklımda olmadığı için yalnızca final fotoğraf çekmedim bu aşamada. Aracı kuruladıktan sonra extrem’in 2. Katını da atmak istedim kaput ve tavana yatay yüzeyler bende bir hayli az dayanıyor biraz daha katkısı olması adına. Wax’ı sildikten sonra lastiklerin kuruduğunu gördüm fakat sıcak hava makinası ile yeniden bir geçtim tam kurulduğuna emin olduktan sonra da gyeon tıre uyguladım arkasından yeniden biraz sıcak hava üfleyerek çekmesini sağladım 2. Kata ihtiyaç duymadım. Final görselleri de bu şekilde oldu.

Bu vagcom kablosunu merak ettim. Elm denen zımbırtıyla 2013 poloya bişiler yaptım ama aynı seçenekleri benim 2010 poloda görememiştim. @mustafacagri yardımlarını bekliyorum :) @carking58 pahalı birşeyse ortak alabiliriz uğraşır dururuz. Belki @Nobran gibi klimayı kapatır birbirimize şaka yaparız:D gerçi bu şaka değildi realitede ama olsun klimasız bir iki gün @CNR Detailing e biraz şaka, biraz eğlence biraz can sıkıntısı olmuştur
Az önce ben kaç kişiyi etiketledim ya:utandımx:

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu vagcom kablosunu merak ettim. Elm denen zımbırtıyla 2013 poloya bişiler yaptım ama aynı seçenekleri benim 2010 poloda görememiştim. @mustafacagri yardımlarını bekliyorum :) @carking58 pahalı birşeyse ortak alabiliriz uğraşır dururuz. Belki @Nobran gibi klimayı kapatır birbirimize şaka yaparız:D gerçi bu şaka değildi realitede ama olsun klimasız bir iki gün @CNR Detailing e biraz şaka, biraz eğlence biraz can sıkıntısı olmuştur
Benimde böyle bir merak ile başladı hocam kendi kablomu alınca öğrenmek sonraya kaldı gördüm ki internet derya deniz bi yerden başladık bakalım şu an için bile aldığım için mutluluk duyuyorum bende 16 golfte bulduklarımı 18 Transporter’da bulamadım araçlar fark ediyor etiketlerdeki üstatlar daha aydınlatıcı olacaktır :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık kardeşim, güzel yıkama olmuş. Çift kat extreme baya güzel dayanıyor. Lastik parlatıcı ısıtınca oluşacak dayanım farkını da paylaşırsın :)
Vagcom meselesi çok geniş, özellikle uygulama yapılan araç mqb ise. Tabi bu durumda en önemli şey yedek almak :) birçok müdahaleye izin verdiği için Bi yerleri bozma riski de bolca mevcut :D 2 özellik açarım bırakırım yeter diyenlerin hiçbiri öyle kalamadı :D
Elm genelde arıza silmeye yarıyor, kişiselleştirmeye izin vermiyor diye hatırlıyorum. Vagcom ona göre çok çok daha geniş kapsamlı. Arıza görüntüleyip silmeden tutun da herhangi bir elektrik bağlantısı yapmadan amerikan park aktivasyonuna, alarm kodlamasından kadran selamlamaya kadar araç modeline bağlı olmakla birlikte bir çok değişiklik yapılabiliyor. Meraklı her vag sahibinin mutlaka edinmesi gereken bir kablo :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
elm ile yapılabilenler sınırlı değil sadece piyasadaki tüm elm cihazları klon o yüzden orj cihaz lazım obd kablosunun wireless hali abi. 2012 6. ay sonrası bcm modulu 88 olanda tüm özellikler, 86-87-88 olan araçların hepsinde farklı özellikler açılabiliryor aracın doluluk oranına göre. 2012 6. ay öncesinde özellikler daha kısıtlı benim arabam 88 modüllü gti olmasına rağmen 2012 5inci ay üretimli kadran selamlama yok mesela