Hobi Uygulamalarım

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
elm ile yapılabilenler sınırlı değil sadece piyasadaki tüm elm cihazları klon o yüzden orj cihaz lazım obd kablosunun wireless hali abi. 2012 6. ay sonrası bcm modulu 88 olanda tüm özellikler, 86-87-88 olan araçların hepsinde farklı özellikler açılabiliryor aracın doluluk oranına göre. 2012 6. ay öncesinde özellikler daha kısıtlı benim arabam 88 modüllü gti olmasına rağmen 2012 5inci ay üretimli kadran selamlama yok mesela
Ya valla sinyali 5 e çıkardık, kadran selamlamayı açtık, kapıları açıp kaparken korna, ek yakıt deposu falan açınca baya bir sevinmiştik benim arabada sadece yakıt kırmızı olunca menzili göstermeye başladı normalde benimkinde yol bilgisayarı yok

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eline sağlık kardeşim, güzel yıkama olmuş. Çift kat extreme baya güzel dayanıyor. Lastik parlatıcı ısıtınca oluşacak dayanım farkını da paylaşırsın :)
Vagcom meselesi çok geniş, özellikle uygulama yapılan araç mqb ise. Tabi bu durumda en önemli şey yedek almak :) birçok müdahaleye izin verdiği için Bi yerleri bozma riski de bolca mevcut :D 2 özellik açarım bırakırım yeter diyenlerin hiçbiri öyle kalamadı :D

Elm genelde arıza silmeye yarıyor, kişiselleştirmeye izin vermiyor diye hatırlıyorum. Vagcom ona göre çok çok daha geniş kapsamlı. Arıza görüntüleyip silmeden tutun da herhangi bir elektrik bağlantısı yapmadan amerikan park aktivasyonuna, alarm kodlamasından kadran selamlamaya kadar araç modeline bağlı olmakla birlikte bir çok değişiklik yapılabiliyor. Meraklı her vag sahibinin mutlaka edinmesi gereken bir kablo :)
Teşekkür ederim. Kablo için dediğine katılıyorum 2 özellik açıp bırakırım diyenlerden biri de benim ancak öyle olmadı biliyorsun :) ısıtınca oluşacak farkı gözlemleyeceğim 3 lastiği ısıtıp birini bırakmıştım bakalım nasıl bir fark oluşacak net şekilde görürüz gibi

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Tabiki hocam 3-5 günlük deneyimim ile ne kadar aktarabilirsem. Kablo aracın beynine bağlanarak aracın yazılımında değişiklik yapmanıza olanak sağlıyor. Vcds isimli program ile çalışıyor. Kablonun da sürümleri var bendeki 21.3. Yani bundan anlıyacağımız 2021 yılının 3. Ayına kadar üretilen araçlarla uyumlu olduğu 4. Ayında üretilen araçla çalışmaz yüksek ihtimalle o konuda net bilgim yok. Audi ve vw için 1 adet kablo almanız yeterli olacaktır her ikiside vag grubu. Ben Transporter golf ve poloda kullandım şimdiye kadar. İnternette birçok özelliğin kodu var zaten. Bu kodlar ile özellikleri açmak çok da zor değil ancak kodlama esnasında ekran kaydı veya sürekli fotoğraf çekerek yedekleme yapmak gerek. Aklınıza takılan noktalarda istişare edebiliriz☺️
elm ile yapılabilenler sınırlı değil sadece piyasadaki tüm elm cihazları klon o yüzden orj cihaz lazım obd kablosunun wireless hali abi. 2012 6. ay sonrası bcm modulu 88 olanda tüm özellikler, 86-87-88 olan araçların hepsinde farklı özellikler açılabiliryor aracın doluluk oranına göre. 2012 6. ay öncesinde özellikler daha kısıtlı benim arabam 88 modüllü gti olmasına rağmen 2012 5inci ay üretimli kadran selamlama yok mesela
Kiymetli bilgiler icin cok tesekkurler, 1 tane almak şart oldu o zaman :)

Bu vagcom kablosunu merak ettim. Elm denen zımbırtıyla 2013 poloya bişiler yaptım ama aynı seçenekleri benim 2010 poloda görememiştim. @mustafacagri yardımlarını bekliyorum :) @carking58 pahalı birşeyse ortak alabiliriz uğraşır dururuz. Belki @Nobran gibi klimayı kapatır birbirimize şaka yaparız:D gerçi bu şaka değildi realitede ama olsun klimasız bir iki gün @CNR Detailing e biraz şaka, biraz eğlence biraz can sıkıntısı olmuştur
Az önce ben kaç kişiyi etiketledim ya:utandımx:
Abi bildiğin bir link vs varsa ben varım alıma, özelden devam edelim :)

Ozbayhasan35

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kiymetli bilgiler icin cok tesekkurler, 1 tane almak şart oldu o zaman :)

Abi bildiğin bir link vs varsa ben varım alıma, özelden devam edelim :)
TRY 219.54 10% İndirim | 2021 Popolar Wesheu Vcds V2 21.3 altıgen arayüzü elektrikli test cihazları r e r e r e r e r e r e r e r e r e r e COM 20.12 VW AUDI Skoda Seat için ATMEGA162 + 16V8 + FT232RQ
24.7US $ 10% OFF|2021 Popolar Wesheu Vcds V2 21.3 HEX Interface Electric Testers VA COM 20.12 FOR VW for AUDI Skoda Seat ATMEGA162+16V8+FT232RQ|Code Readers & Scan Tools| - AliExpress
Ben bu linkteki ürünü aldım 21.3 güncel sürüm geliyor satıcı ilgili hızlı bir şekilde kargoluyor tavsiye ederim.