Hobiotom.com & Flowey Kampanyasi (Kupon Kodu Eklendi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Ben firmanın art niyetli olduğunu düşünmüyorum gerek satış için gerek diğer konularda foruma da destekleri oldu . Ürünlerinden bende gayet memnunum. Ortada bazı yanlış anlaşılma ve hatalar var şöyle ki bölünmüş olarak x50 ve S3 aldım bu ürünler litre bazında ölçümde de kg da da doğru değeri karşılıyor. Elimde kalibrasyonu yapılmış mezur da mevcut. ( Kimya öğrencisiyim) ancak 1 litre olarak satın aldım ev12 şampuan ölçümde 750 ml olarak çıkıyor. Pakette dökülme vs hiç yoktu. Hatta stokları serelim konusunda fotoğraflarida vardı. B33 yapısı yoğun olan bı ürün firmanin açıklamasi doğru ancak S3 Ev12 x50 öyle aşırı yoğun yapıda değiller. Ayrıca öyle olsa elimdeki tüm ürünler daha çok eksik çıkardı. S3 ve x50 de sorun olmayışı bunu söylüyor . Sorunun giderilecegi konusunda şüphem yok .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eğer ml durumu hallolursa ben de sipariş geçeceğim. Satın alıp eksik geldiğini gördüğümde 2 iş olsun istemiyorum. 2 kişi bölüşeceğiz 500ml 500 ml dedim. Gelen fotolara göre alıp 500 ml verseydim demekki 250-300 ml bana kalacaktı :) bu konuda kargoya verilmeden önce yardım rica ediyorum ki ne size ne bize 2 iş olmasın

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Litre her yerde litredir sıvı ürünler için. Ağırlık da her yerde ağırlıktır gezegen değiştirip yerçekimi değişmezse kalibrasyonlu tartı aynı ağırlıkları gösterir. Sıvı ürünler kilogram olarak satılmaz standarta uysun diye çünkü öz kütle ağırlıkları farklıdır. Kimse 1 kilogram su ya da 3 kilogram süt satmaz. Satılan su ve süt ambalajlarında litre cinsinden ibare bulunur. Hobiotomda satılan ürünlerdeki ibarelerde de litre olarak yazar haa satıcı derse ki karışıklık olmuş kg olacak onda da zaten arkadaşlar tartmış kilogram da tutmuyor. Kaba koymuşlar litre tutmuyor. Lüksemburg olsun İstanbul olsun Dubai olsun litre kabı aynıdır. İçine sıvı ürün koyarsanız seviyesine bakıp ölçmüş olursunuz kalibrasyonmuş Lüksemburga göre ayarlanmış bidon ölçü birimi paketmiş falan kusura bakmazsanız @FloweyTurkiye bilimsel değildir doğruluk payı yoktur. Kaldı ki güvenlik şeridi açılmış orijinal ambalajlar ve herkeste farklı seviyede eksik gelen ürünler var açıklama yapıp alıcıları haksız çıkartmaya çalışmak bilimsel gerçekleri değiştirmez ve dahası tamam ürünleri yollayın iade edelim ücreti ya da bedelsiz eksik kısımları tamamlayalım demek bana kalırsa satış ahlakına uymaz o kadar savunmadan sonra 100 ml 200 ml millete ürün bahşedecek gibi. Hata olabilir insaniz her yerde hata kusur olur ama bunu farklı şekilde gerçeklikten uzak açıklamalarla örtmeye çalışmak, fiyatları kampanya öncesi artırıp indirimi öyle uygulamak ve gerekçe olarak da maliyet kurtarmıyordu demek bence amatörlüktür. Litre hesabı çok basittir kalibrasyon gerektirmez isteyen herkes ölçüm yapar ve eline gelen ürünün gerçek miktarını anlar. Keşke ürünler 800 -850ml yerine 1200 -1250ml olarak gitse idi de alıcılar deseydi evet ölçtük fazlaymış hakkınızı helal edin yollayayım fazla kısmı ya da ücretini. Hiçbir alıcı arkadaşımız buradan demezdi ki biz ölçtük Türkiye kalibrasyonu ürün yoğunluğu ağırlığı vs normaldir 1200ml çıkması. :)
Amacım tartışma ortamı yaratmak ya da konuya flood yapmak ya da kurallara uymamak değil. Kaldı ki forumun sponsor firmalar bulması markalara yakınlaşması ticari ilişkide olması beni bağlamaz kendi kararlarıdır saygı duyarım. Ben tarafsız bir amatör detaycı olarak ürün çok aldım burdan çok ürün sattım böldüm pazarlık yaptım uygulama paylaştım çok kişiyle tanıştım paylaşımda bulundum eğer ki forumu rahatsız ediyorsam satış konularında ya da fiyatları öldürüp ürün alma konularında @Dragstar Süleymanın dediği gibi kaldı ki kimsenin ürününü zorla almadım ya da buradan Dubaiden bavula ürün koyup getirdim mesela TR de olmayan sattığım fiyatlar bellidir ya da 60-70 Litre ürün alıp ortak alım paylaştırdım emeğim bende saklı sattığım fiyatlar sitede yazılıdır. Yazım şeklinde iletişim forum üzerinde paylaşım duygu ve anlatım eksikliğine sebebiyet verdiği için bazen nüanslar anlaşılamaz, normaldir. Yüzyüze iletişim gibi duygu aktarımı ifade olamaz çoğu zaman. Hatamız olduysa affola ama ben gene içimden geldiği gibi yorumlarımı, düşüncelerimi paylaşmaya devam edeceğim kurallar çerçevesinde.
@Murat İlk uyari bana gelmedi bu konuda aynı mesajı yazmışım diye kuralları da hepsini okuyup bilemediğim için tekrar yazmış bulundum aynı mesajı zaten gereği yapılmış uzaklaştırma almışım. Tekrar kusura bakmasın kimse konu akışı engellendi ise. @Detail Guy için mesajı yazdım tekrar çünkü Dursun detay için kurduğum whatsapp grubunda ve bana konuya yaz abi dediği için bir mesaj oldu aynısı. Kendisi ile ya da hiçkimse ile burdan şahsi bir problemim yok olamaz da, keza profesyonel satıcılarla da problemim yok herkes herkese lazım. Ben istediğim bana uyan insanlarla satıcılarla muhattap olur paylaşım yaparım düşüncelerimi de saygı çerçevesinde dile getiririm. Herkese tekrar saygı ve sevgiler iyi detaylar... ürün alımı konusunda mağdur olan arkadaşların mağduriyeti giderilir 100 -150 ml ile ama mevzu bu değil benim için onu belirtmek istedim naçizane.

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Flowey dışında ki işim akaryakıt ölçü cihazları üzerinedir. Akaryakıt pompalarından benzin mazot dışı bir ürün satmak isterseniz eksik satarsınız, çünkü o cihazlar akaryakıtın yoğunluğuna göre çalışmaya programlıdır. Meyve suyu, kola gibi şeylerde zaten yoğunluk su ile aynıdır. Bizim sattığımız ürünler konsantredir ve yoğundur. Ölçü kabı ile ölçüm yaparak ürün satmak yanlıştır çünkü ölçü kapları yoğunluk ölçmezler.
Bu tip bir sıkıntı bir daha yaşamamak adına daha anlaşılabilir bir ölçü sistemi kullanacağız.
Tam olarak ürünleri neye göre ölçüp sattığınızı söylerseniz standartınızı öğrenmiş olur, ürün satın alan arkadaşlara da referans olur. Akaryakıt ölçü cihazları üzerine işiniz olması sektöre 20 sene vermiş olmanız ürün hacim ölçmek için şart değildir. Ölçü kabı ile ölçüm yaparak ürün satmak yanlış ise doğrusu sizce nasıldır? Daha anlaşılabilir bir ölçü sistemi kullanmaktan tam olarak ney kastettiğinizi söylerseniz merakım gider. İster pound ister ounce ister litre ister kg bazlı satış yapın dünyanın her yerinde bunlar aynı standartlarda ölçülebilir ve sıvı ürünler için litre ya da ounce katı ürünler için kilogram ya da pound kullanılır. Litre de kilogram da Lüksemburg ya da İstanbul standartlarına göre değişmez ve litreyi herkes kap ile ölçebilir sıvı ürünler için kalibrasyon veyahut öz ağırlık yoğunluk gerekmez. Satın alınan ürünler ne litre ne kg bazında tutmuyor ve etiketinde yazan tutardan eksik olarak gönderilmiş. Mağduriyet giderilir ürün gönderilerek ama litreyi siz ölçemezsiniz eksik dediğiniz ürünler eksik değil derseniz aklımız ile dalga geçmiş olursunuz lütfen yazdıklarınızı tekrar okuyun ve bilimsel gerçeklikten uzaklaşmayın.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@FloweyTurkiye ; @Hobiotom ürünlerin miktarı ile ilgili iletilen durum için eksik ürün miktarları tamamlanacak dediniz peki yeni alımlarda durum ne olacak. Sipariş vermek istiyorum ama Ev13 4,15 lt. gönderilen arkadaşlar olmuş. Bugün sipariş versem aynı durum benim de mi başıma gelecek :)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@FloweyTurkiye ; @Hobiotom ürünlerin miktarı ile ilgili iletilen durum için eksik ürün miktarları tamamlanacak dediniz peki yeni alımlarda durum ne olacak. Sipariş vermek istiyorum ama Ev13 4,15 lt. gönderilen arkadaşlar olmuş. Bugün sipariş versem aynı durum benim de mi başıma gelecek :)
Tarafıma geri dönüş yapıldı, eksiklikler giderilmiş. Teşekkürler @FloweyTurkiye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...