ilk polisaj deneyimim

bahtitopal

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Daha önce hiç polisaj deneyimim olmadığı için ilk bu işler nasıl yapılır gözlemledim daha sonra elimdeki imkanlarla en düzgün biçimde denemeye karar verdim.Bunun için arkadaşımın aracını kobay olarak kullandım . Polisaj deneyimim olmayınca ilk önce ince pasta işleri ile başlamak istedim.bunun için menzerna 3in1aldım.çoğu kişiye göre pasta olarak görülmese de benim polisaj deneyimim için iyi başlangıçtı.İlk önce aracı b33 ile sonrasında çift kova koch chemie nms ile yıkadım.Demir tozu olarak koch chemie rrr uyguladım elimde önceden kalan valet pro kil ile yüzeyi temizledim.sonra tekrar bir yıkama gerçekleştirdim, kurulayıp ipa ile sildim.Ardından maskeleme yaptık.Elimde rotary einhell polisaj makinası vardı.Ped olarak ufsnin ve befarın pedleri vardı.elimdeki imkanlarla giriştim araca :) çok yüksek devirlerde dolanmadan üstündeki o matlığı ve örümcek ağı görüntüsünden kurtulmayı hedefledik,sanki fena da olmadı.Bu konun uzmanı arkadaşlar yapılan hatalı işlemleri söylerlerse çok sevinirim.akşam olduğundan çok foto çekemedim. zamanımız kısıtlı ancak ışık kaynağımız sağlamdı. buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık güneş altında görmek lazım yorum yapabilmek için. Hata olarak ille bişey söylemek gerekirse 3in1 kullanmak, nedenine geleyim; içinde doldurucu olan ürünler her zaman yanıltıcı sonuçlar verir. Çizikleri doldurduğu için yüzey güzel gözükür ancak prep ipa m700 gibi bir ürün ile silince tüm cizikler geri gelecektir malesef

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerinize sağlık, cesaret edip başlamışsınız tebrik ederim. :) Bende pek anlamam ancak keçe ve ürün seçimi biraz olmamış geldi. Ama kendiniz de belirtmişsiniz amacım tam çizik almak değil diye. :)

bahtitopal

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık güneş altında görmek lazım yorum yapabilmek için. Hata olarak ille bişey söylemek gerekirse 3in1 kullanmak, nedenine geleyim; içinde doldurucu olan ürünler her zaman yanıltıcı sonuçlar verir. Çizikleri doldurduğu için yüzey güzel gözükür ancak prep ipa m700 gibi bir ürün ile silince tüm cizikler geri gelecektir malesef
elimde scangrip tarzı sanayide kullanılan ledlerden vardı ayrıca projektör .polisaj yaptığım paneli arkasından ipa ile sildim pek çizik geri geldiğini görmedim ama bugün güneşte bakarım.Arkadaşın araba olduğu için ve ilk defa yaptığım için el alışkanlığı olsun istedim o sebeple 3in1 kullandım. doldurucu özelliği olduğunu bilmiyordum. teşekkürler yorum için.sonraki sefer babasının arabası var ona da koch chemie h6 ile başlarım

bahtitopal

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Emeklerinize sağlık, cesaret edip başlamışsınız tebrik ederim. :) Bende pek anlamam ancak keçe ve ürün seçimi biraz olmamış geldi. Ama kendiniz de belirtmişsiniz amacım tam çizik almak değil diye. :)
tabi tabi amacım çizik almaktan ziyade el alışkanlığı ve üstündeki puslu durumu almaktı.keçeye hiç bulaşmadım desen yalan olmaz.kuş pisliği vardı ona keçe ile giriştim elimde 3m pasta vardı baktım çıkmıyor bıraktım direk. zımpara ihtiyacı var o sebeple de ben ellemek istemedim. teşekkürler yorum için.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık. Amaç/sonuç ilişkisi içinde gayet tatminkar sonuçlar almışsınız. Uygulama sıralamasında da herhangi bir olumsuzluk göremedim.
5 sene öncesinde ben de auto finesse tripple ile benzer denemeler yapmıştım. Makinaya eliniz alıştıktan sonra daha ağır aşındırıcılara geçersiniz zaten.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Konu görsel açıdan düzenlendi. Kasap uygulamacılardan iyi tabi ki yaptığınız iş,elinize sağlık. @Detail 35 gerekenleri söylemiş, biraz tecrübe edinince 3in1'den kurtulursunuz o vakte kadar devam :)

bahtitopal

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Konu görsel açıdan düzenlendi. Kasap uygulamacılardan iyi tabi ki yaptığınız iş,elinize sağlık. @Detail 35 gerekenleri söylemiş, biraz tecrübe edinince 3in1'den kurtulursunuz o vakte kadar devam :)
teşekkür ederim yorumunuz ve düzenleme için.Dediğiniz gibi sonraki aşamalarda menzerna 2500 olur koch chemi f6 olur oralardan başlarım ağır çiziğe girmeden :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
tebrikler ilk atılım için :) bende yakında ilk polisajı uygulayacağım. araçlarımız aynı ist da olsaydınız beraber denerdik :)

bahtitopal

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
tebrikler ilk atılım için :) bende yakında ilk polisajı uygulayacağım. araçlarımız aynı ist da olsaydınız beraber denerdik :)
Aynen kırmızı severiz :) keşke öyle olsaydı beraber yapardık tabi, ist olmadığım için istediğim ürünlere de anında ulaşamıyorum kargo vs zaman alıyor.Size de kolay gelsin şimdiden :)