Infinity Supergloss+ vs MadCow Colossus Magnitude io2 Wax

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
7,870
Beğeniler
20,334
Yaş
46
İl
antalya
#1
Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz mevsim itibariyle dönem sentetik, hibrit, sio2 karışımlı wax dönemi. Bende bu son uygulamamda elimde olan seramik bazlı waxların bir karşılaştırmasını yapmak istedim. Aslında birkaç markanın daha bu tür ürününden alacağım, hepsini bir kerede denemek isteridim fakat olmadı.
Uygulamayı ayın 14 ünde yapmıştım, dün yağmur yağdı ve boncukları görünce istaha gelip yağmurun tekrar yapmasına saatler kalmış olsada yıkayıp sizinle durumu paylaşmak istedim. Amacım şöyle bir ön yıkama yapıp, bir kova yıkaması, su tut video çek kurula ve eve git idi ama yine 4 saat araba yıkamışım, dip bucak girmişim. Kendi kendime şimdi yağmur yağacak ne yapıyorsun desemde yine sonuç değişmedi. Neyse konuyu dağıtmayalım.
Ürünler: infinity Supergloss geçen sene aldığım kapağı açılmayan, açsan kapanmayan eski seri.
MadCow Colossus Magnitude io2 Wax
İnfinity Supergloss+ yeni seri
Bu üç ürünü kaputta denedim, aracın diğer bütün kısımları sol çamurluk hariç infinity yeni seri uyguladım. Sol çamurlukda @Murat ın kendi yaptığı sio2 karışımlı waxı var.
Şimdi video linkini atayım izleyin sonra yorum yapalım.


İnfinity Supergloss old series ilk başta yazdığım gibi çok kötü kalitesiz bir ambalaja sahip. Bu nedenle alınan şikayetlerden olacak ki değişime gitmişler, kokusu çok rahatsız etmeyecek şekilde. Uygulaması kolay, silmesi kolay ama pofuduk uzun tüylü bir bezle bu tür waxları silmesi biraz işkence olabiliyor heleki biraz fazla bekleyip silmeye çalışırsanız.
MadCow Colossus un kokusu harika, parmak çalasınız geliyor. Uygulaması bu waxlara göre en kolayı, Ambalajı cam ve kalite hissini oldukça arttırıyor. Firma 12 ay dayanım demiş ph nötr şampuanlarla yıkanırsa demiş ama bu bence zor ülkemiz şartlarında.
İnfinity Supergloss new series, ambalajı değiştirip cam yapmışlar ve kalite hissiyatı oldukça artmış. Eski seriye göre formülünde üzerinde oynama yaptıklarından bahsediyorlar ki evet eski seriye göre daha yumuşak bir hal almış. Bu yumuşaklık tüketimi arttırıyor bir nebzede olsa. Uygulaması daha kolay olmuş ama sil esi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Silmesi daha sinir olmuş. Kokusu eskisiyle aynı hemen hemen. 6 ay ömür biçmiş üretici firma. Bu hedef de zor bence.
Gelelim üçünün karşılaştırmasına, parlaklık olarak hiçbir fark yok aralarında. Lakin araç beyaz bu durum parlaklığı ayırt etmeyi çok zor hale getiriyor olabilir tabiiki.
Boncuklanmada da çok büyük bir fark görünmüyor, madcow un perdelemesi hafif daha yavaş gibi.
Murat ın yaptığı waxtan da söz etmeden geçmeyelim, videoda görüldüğü gibi çok başarılı olmuş valla dayanımda iyi olursa hepsinden iyi gerçekten, parlaklığı üçündende iyi.
Dayanımlarını yıkamalarım sonrası buradan güncelleyeceğim..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, benim unuttuklarımı sizde yorumlarınıza eklersiniz. Ürünleri kullanan arkadaşlarda kendi yorumlarını ekleyebilir.
 
Son düzenleme:

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
2 May 2019
Mesajlar
577
Beğeniler
737
İl
Adana
#3
Eline sağlık abi video güzel olmuş, ınfınıty wax'ı bende çok sevdim su iticilik olsun kokusu olsun çok hoşuma gitti.uygulaması Fusso dan daha zevkli geldi :)
 

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
7 Oca 2020
Mesajlar
170
Beğeniler
503
Yaş
31
İl
Ankara-Bilecik
#5
Elinize sağlık abi. Daha hiç wax kulmanmadım aracımı yıkayıp her yıkama sonunda qw atıp kuruluyorum. Wax konuları baya bir okudum, ilk defa kullanacak olanlara soft99 kiwami, fusso veya bu superglossları mı tavsiye edersiniz abi? Aracım beyaz, önceliğim dayanıklılık. Küçük gramajlı ürünler bulabilsem bir kaç çeşit denemek istiyorum
 

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
30 Eyl 2019
Mesajlar
347
Beğeniler
990
Yaş
34
İl
İzmir
#6
Elinize sağlık hocam. Henüz wax olayına girmedim bu tarz başlıkları okuyorum videolar izliyorum ama bakalım bi ürün alıp denemek istiyorum
 

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
2 May 2019
Mesajlar
577
Beğeniler
737
İl
Adana
#7
Elinize sağlık abi. Daha hiç wax kulmanmadım aracımı yıkayıp her yıkama sonunda qw atıp kuruluyorum. Wax konuları baya bir okudum, ilk defa kullanacak olanlara soft99 kiwami, fusso veya bu superglossları mı tavsiye edersiniz abi? Aracım beyaz, önceliğim dayanıklılık. Küçük gramajlı ürünler bulabilsem bir kaç çeşit denemek istiyorum
Dayanıklılık fusso kesinlikle
 

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
Katılım
10 Mar 2018
Mesajlar
5,247
Beğeniler
13,663
Yaş
45
İl
istanbul
#12
@onurçiko Onur, ellerine ve emeğine sağlık, izelerken özellikle kaputun bize göre en sol kısmındaki boncuklanmaya bayıldım. Yanlız, o müziği çok mu aradın, sabah sabah videoyu izlerken dedim herhalde wax'lardan birine birşey oldu :D :D Müzik sayesinde aynı anda değişik duygulara kapıldım :D :D
 

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
Katılım
26 Eki 2017
Mesajlar
2,935
Beğeniler
9,567
İl
.
#14
Ellerine sağlık abi , yeni seri supergloss hiç fena gözükmüyor..
 

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
Katılım
31 Mar 2019
Mesajlar
923
Beğeniler
2,036
Yaş
42
İl
İstanbul
#17
Ellerine sağlık üstad. Test gayet güzel. En merak ettiğim Murat hocamın waxı oldu. Umarım dayanımı da çok iyi olur.
 

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Katılım
19 Haz 2018
Mesajlar
1,380
Beğeniler
5,558
#20
Ellerine sağlık güzel bir karşılaştırma olmuş, Supergloss+ benim de denediğim sevdiğim bir wax olmuştu. Madcow dediğim gibi biraz yavaş kalmış videolarda gördüğüm kadarı ile.