Salih mükemmel'in bir tık altı olmuş gibi. Zaten mükemmel olsa hiç ustalaşmak gerekmez dimi
Renk seçimi muazzam. Yalnız sen boyayı standox marka aldın değil mi ? Şimdi malzemeler toplam 130 tuttu yazınca, biraz ucuz geldi de onun için soruyorum. Toplam ne kadar boya gitti 4 jant için? Standox boya için sertleştiriciyi de standox alın diyorlardı, ama görünen o ki o da sorun olmamış, millet gereksiz yere öyle diyor belkide. Bu arada yine jant için standox verniğin parlaklığının çok iyi olduğu söyleniyor. Çizik direnci içinse duxonse tavsiye ediyorlardı galiba.
Son kat zımparayı yaptıysan, detaylı bir kaç resmini atsan harika olur aslında. Aslında hiç boya yapmışlığım yok fakat o kadar fazla araştırdımki bu jant boyama işini baya bilgi edindim. Konu çok hoşuma gitti. Adminden sabitlemesini rica edeceğim.
Cms ile mailleşmiştim bir dönem. Çoğu üreticinin Oem jantını onlar yapıyor. Her neyse onların bana attığı bir maildeki yeri aynen aşağıya kopyala yapıştır yapıyorum:
"Eğer boyatmayı tercih ediyorsanız jantınızın bijon deliklerine, göbek kapak deliği yüzeylerine ve offset yüzeyine (jantın aracın poryasıyla temas ettiği yüzeyi) boya veya vernik bulaşmamasına dikkat etmeniz gerekli. Bu kısımlar hassas ölçülerle işlendiği için boya kalınlığı nedeniyle bu kısımlarda oluşacak ölçü değişiklikleri sağlıklı bir montajı engeller; bu durum güvenliğinizi tehlikeye atabilir veya aracınızın aktarma organlarının performansını olumsuz etkileyebilir."
Offset için ben daha sonra mühendis başka biriyle konuştum. O da evet o yüzeyler çok hassas ölçülerek ayarlanıyor boya gelmesin kesinlikle maskele oraları demişti.
Tekrardan eline sağlık. Bence hazır son kat zımpara ve polisajı yapmşken. Üstüne zymol titanium felan sür de jant yansın, zaten rengi de müsait