Jant boyama / Detaylı anlatım / Subaru 18L boyası ile

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık güzel olmuş.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Detail Guy"
@"Dragstar
Teşekkür ederim.Acemice oldu ama seneye kumlatıp bi daha inşallah :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık çok güzel bir uygulama olmuş.

Hep yapmak istediğim şeydir, boya tabancası ile araca ait bir parçayı boyamak :)

Renk seçimi de çok güzel olmuş bu arada.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Salih mükemmel'in bir tık altı olmuş gibi. Zaten mükemmel olsa hiç ustalaşmak gerekmez dimi :)

Renk seçimi muazzam. Yalnız sen boyayı standox marka aldın değil mi ? Şimdi malzemeler toplam 130 tuttu yazınca, biraz ucuz geldi de onun için soruyorum. Toplam ne kadar boya gitti 4 jant için? Standox boya için sertleştiriciyi de standox alın diyorlardı, ama görünen o ki o da sorun olmamış, millet gereksiz yere öyle diyor belkide. Bu arada yine jant için standox verniğin parlaklığının çok iyi olduğu söyleniyor. Çizik direnci içinse duxonse tavsiye ediyorlardı galiba.

Son kat zımparayı yaptıysan, detaylı bir kaç resmini atsan harika olur aslında. Aslında hiç boya yapmışlığım yok fakat o kadar fazla araştırdımki bu jant boyama işini baya bilgi edindim. Konu çok hoşuma gitti. Adminden sabitlemesini rica edeceğim.

Cms ile mailleşmiştim bir dönem. Çoğu üreticinin Oem jantını onlar yapıyor. Her neyse onların bana attığı bir maildeki yeri aynen aşağıya kopyala yapıştır yapıyorum:

"Eğer boyatmayı tercih ediyorsanız jantınızın bijon deliklerine, göbek kapak deliği yüzeylerine ve offset yüzeyine (jantın aracın poryasıyla temas ettiği yüzeyi) boya veya vernik bulaşmamasına dikkat etmeniz gerekli. Bu kısımlar hassas ölçülerle işlendiği için boya kalınlığı nedeniyle bu kısımlarda oluşacak ölçü değişiklikleri sağlıklı bir montajı engeller; bu durum güvenliğinizi tehlikeye atabilir veya aracınızın aktarma organlarının performansını olumsuz etkileyebilir."

Offset için ben daha sonra mühendis başka biriyle konuştum. O da evet o yüzeyler çok hassas ölçülerek ayarlanıyor boya gelmesin kesinlikle maskele oraları demişti.

Tekrardan eline sağlık. Bence hazır son kat zımpara ve polisajı yapmşken. Üstüne zymol titanium felan sür de jant yansın, zaten rengi de müsait :)

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@umrdmr Teşekkür ederim.Standox almadım boyayı.Alsam 250-300tlleri bulurdu hepsi dahil.Belki daha fazla.Akzonobel aldım(sertleştirici ve vernik) Boya hangi marka bilmiyorum.Ben standox boya kodunu verdim(18L) oda bana boyayı hazırladı.Ben 1.5mm tabanca ile boyadığım için çok fazla portakal kabuğu oldu(matlaştıracak derecede) Kardeşimle henüz 5.günde iken bi jantı zımpara yapmayı denedik.Biraz agresif yaptık boya kalktı(başka forumda sertleştiriciyi az koymuşsunuz en az 1 ay beklemeniz lazım dediler) Öyle olunca bende sinirlendim jantı komple zımpara yaptım bi daha boyadım ama bu sefer 1.0mm tabanca ile.İnanın parlaklığı diğer jantlardan çok daha fazla oldu ve simler daha ortada oldu.Ben biraz daha zaman geçmesini istiyorum zımpara için.1 ayı bi devirelim.Janta polisaj oldukça zor.Autotrizle falan günler alıyor :) Bi kez daha zımpara deneyeceğim.Olmazsa kumlama yaptırıp yine kendim boyucam en baştan.Boya işi gerçekten tecrübe isteyen bir iş.Zevk almasam inanın uğraşılacak birşey değil.Veririm 300-500 dışarda boyatırım :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Galapagos' Alıntı:
@umrdmr Teşekkür ederim.Standox almadım boyayı.Alsam 250-300tlleri bulurdu hepsi dahil.Belki daha fazla.Akzonobel aldım(sertleştirici ve vernik) Boya hangi marka bilmiyorum.Ben standox boya kodunu verdim(18L) oda bana boyayı hazırladı.Ben 1.5mm tabanca ile boyadığım için çok fazla portakal kabuğu oldu(matlaştıracak derecede) Kardeşimle henüz 5.günde iken bi jantı zımpara yapmayı denedik.Biraz agresif yaptık boya kalktı(başka forumda sertleştiriciyi az koymuşsunuz en az 1 ay beklemeniz lazım dediler) Öyle olunca bende sinirlendim jantı komple zımpara yaptım bi daha boyadım ama bu sefer 1.0mm tabanca ile.İnanın parlaklığı diğer jantlardan çok daha fazla oldu ve simler daha ortada oldu.Ben biraz daha zaman geçmesini istiyorum zımpara için.1 ayı bi devirelim.Janta polisaj oldukça zor.Autotrizle falan günler alıyor :) Bi kez daha zımpara deneyeceğim.Olmazsa kumlama yaptırıp yine kendim boyucam en baştan.Boya işi gerçekten tecrübe isteyen bir iş.Zevk almasam inanın uğraşılacak birşey değil.Veririm 300-500 dışarda boyatırım :)

Salih yer ve zaman varsa emin ol en güzelini yapıyorsun. İstanbul'daki bir iki yer hariç, TR'de bu jant boyama işini öyle hakkıyla yapan yer yok. Gerçi bu işin hakkıyla yapıldığı zaman ederi zaten 300 değil kendin de anlamışssındır uğraştıktan sonra. Bence kimse senin şu an yaptığın kadar düzgün uğraşmaz zımpara işiyle vs. Yani senin kendi yaptığın emin ol daha güzel olacaktır. Boya işinde bu sertleştirici tiner işlerinin karışım oranlarını kimse doğru düzgün açıklamıyor. Ya da bilmiyor göz kararı yapıyor. En iyisi üretici firma ne tavsiye ediyorsa aynen uygulamak.

Ben de aslında söylemeye çekindim, ancak resimlerden bakınca boya çok kalın atılmış gibi görünüyordu. 1.0mm  daha doğru seçim olmuş gibi.

Youtube da gunman var https://www.youtube.com/watch?v=gcDCrayUTmk

Bu adamın videolarına bakılabilir. Ben de ne tabanca var ne kompresör ne de daha önce boya atmışlığım var. Fakat ben bu adamı izliyorum, belki günün birinde yaparım diye.

Burda da yurtdışı bir forumda standox boya vernikle boyanmış jant var: http://www.106rallyeforum.com/forum2008/showthread.php?t=55820

Kolay gelsin sonuçları bekliyoruz, konuya sürekli güncel çekersen memnun oluruz :)

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benim senelerdir aklımda olan ve hep istediğim birşeydi boya işi :) artık yapa yapa daha tecrübelenirim.Karışım oranlarım, basınç ayarlarım belki değişir zamanla.Ama bi dahaki sefere herşeyi standox alıcam.Piyasada en iyilerden diye geçiyor.Dediğiniz gibi boyaya ne katılır, verniğe ne katılır hiçbir yerde böyle bi bilgi yok.Ne youtube ta ne başka yerde.Bulmak bayağı zor oldu anlayacağınız.Biraz daha zaman geçsin en azından nisan yağmurları da geçsin araca polisaj yaparken jantlara da yapıcam.Güncel çekerim :)

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hatta 1.0mm ile boyadığım janta bi güncel çekeyim.Bu diğerlerine göre çok daha düzgün oldu.