Karşılaştırma Jayswax Extreme | Soft99 Fusso Coat | Tw Ceramic Spray Coating | Tw Seal n Shine

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık.
Şuan için extermeyi ben 2 ayrı araca uyguladım. Komşularımın araçları bakalım dayanımları nasıl olacak. Bir tanesine demir tozu ve kil uygulayıp üstüne wax uyguladım.
Diğerine ise komple polisaj yapıp öyle uyguladım. Bunun konusu gelicek.
Sonuçları bende merakla bekliyorum.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kredi kartı yeni kesilmişken iyi oldu bu test teşekkürler @omrslhmms

Bu arada, seramikten sonra herkesin kapalı otopark imkanı olmuyor, sürüp evin önüne açık alana çeksek illaki tozlanacak, bu kürleşmesine etki eder mi?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kredi kartı yeni kesilmişken iyi oldu bu test teşekkürler @omrslhmms

Bu arada, seramikten sonra herkesin kapalı otopark imkanı olmuyor, sürüp evin önüne açık alana çeksek illaki tozlanacak, bu kürleşmesine etki eder mi?
Rica ederim.

Su ile temas etmedikce zarari olacagini dusunmuyorum. Benimki de tozlanıyor, yerler epoksi mi deniyor ne deniyor avm otopark yerleri gibi degil. Ben bilgi olarak sahip degilmi buna ama mantiken sudan uzak durmasi gerektigi icin sorun olacagini sanmiyorum :)
@omrslhmms abi instagramda görüp yazmıştım buradanda eline koluna sağlık :)

Bu hobiye gönül verenler yerinde duramayıp bir şekilde hobilerine farklı yönler veriyorlar. Lafın özü @onurçiko Onur abi, ömer abinin test uzmanı rozetini bence bi’ düşünmelisiniz yönetim olarak :hava:
Tesekkur ederim sagol eksik olma :)

Buna layik gormen guzel ama bunu hak ettigimi dusunmuyorum, benimki kendi capinda denemeler olur ancak. Yine de cok sagol, onurum oksandi :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Extreme merak ettiğim bir wax, bende daha sıra gelmedi ona :) Beklemedeyim. Bu arada eline sağlık hocam:tesekkurr:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline, emeğine ve cüzdanına sağlık :)
Videoları izlemek için sabırsızlanıyorum.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İlk mesaja guncelleme gectim. Video cektim ama basarili degil uzgunum :( ama yakinda ekleyecegim tekrar cekip.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Jayswax extreme boncuklarını ikinci sıraya koymanız şaşırttı beni. Acaba jetta beyde neden böyle oldu ki? İlk kat ile ikinci kat arasında çok bir boncuklanma farkı olmuyor, daha çok parlaklık fark eder.
Zeminde bir problem olabilir mi ? Kontaminasyon yada hare gibi. Extreme wax yüzey durumuna hassas tepki veren bir wax o yüzden soruyorum. Fussonun dayanım ve boncuk olarak extreme den daha iyi olması pek olası değil. Aynı ürünler var, bir test de ben yapıp fusso ile extreme boncuklarını yan yana buraya ekleyeyim diyeceğim ama elimde m700 yok, extreme waxı sökmek büyük iş o yüzden nasıl yapacağım bilmiyorum. 5-6 kere ipa ile silsem paneli çıkar ama çizmek istemiyorum
Bu arada bu dörtlüde parlaklık olarak en iyi turtle wax ceramic coating olacak :)
Jayswax boncuklarına bakmak isteyen için video bırakıyorum 1080p izleyin

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim seal and shine nin boncuklarının bozuk gördüm daha iyi olmalıydı, benim uygulamalarımdakilerde çok daha güzel boncuklar, kayganlık testini de videolara eklersen aradaki farkı bizlerde görelim. Tabi bu dediğimi tek yapman imkansız ama:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kardeşim seal and shine nin boncuklarının bozuk gördüm daha iyi olmalıydı, benim uygulamalarımdakilerde çok daha güzel boncuklar, kayganlık testini de videolara eklersen aradaki farkı bizlerde görelim. Tabi bu dediğimi tek yapman imkansız ama:)
Seal n shine boncukları bende de daha iyi şimdi dikkatimi çekti :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhaba,
Jayswax extreme boncuklarını ikinci sıraya koymanız şaşırttı beni. Acaba jetta beyde neden böyle oldu ki? İlk kat ile ikinci kat arasında çok bir boncuklanma farkı olmuyor, daha çok parlaklık fark eder.
Zeminde bir problem olabilir mi ? Kontaminasyon yada hare gibi. Extreme wax yüzey durumuna hassas tepki veren bir wax o yüzden soruyorum. Fussonun dayanım ve boncuk olarak extreme den daha iyi olması pek olası değil. Aynı ürünler var, bir test de ben yapıp fusso ile extreme boncuklarını yan yana buraya ekleyeyim diyeceğim ama elimde m700 yok, extreme waxı sökmek büyük iş o yüzden nasıl yapacağım bilmiyorum. 5-6 kere ipa ile silsem paneli çıkar ama çizmek istemiyorum
Bu arada bu dörtlüde parlaklık olarak en iyi turtle wax ceramic coating olacak :)
Jayswax boncuklarına bakmak isteyen için video bırakıyorum 1080p izleyin

aynı yüzey alanında kontamine veya hare durumu tüm ürünlere etki etmeyecek mi :dusun:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Selamlar, videoyu yayınladım, sadece su testi kısmı var ve boncuklama testinde ışık fotoselli olduğu için gidip geliyor kusura bakmayın :(

Yüzey hazırlığına gelecek olursak, aracın özellikle en çok vakit harcadığım yeri bu testi yapacağım için bagaj kapağıydı. Diğer panelleri de kusursuz hazırladığımı düşünüyorum lakin bagaj kapağı iki kere kusursuz hazırlandı. Aracımda harenin h'si yok bu konu kırmızı çizgim lütfen :) Ek olarak su izi, kuş pisliği izi, solukluk gibi kusurlar da mevcut değil. Tabi bunları ben özel ışıkla bakarak söylemiyorum, gözle gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Lakin bugün 4 araba üst üste görünce az çok fark ettim ki arabaya hakikaten iyi bakıyorum.

Bu kisma guncelleme geçiyorum, tabii ki hepimiz imkanlari dahilinde iyi bakmaya calisiyoruz araclarimiza, sadece ben iyi bakiyorim anlaminda soylemiyorum. Demek istedigim suydu, araba neredeyse 3 yasini bitirecek ve bugune kadar temizlik polisaji dahil uzerine makine deymedi. Buna rağmen cok iyi durumda vernik. Kastim buydu.

@Shirb13 aracı yakından gördü inceledi, yeni polisaj görmüş çoğu arabadan iyi durumda boyası. Tabii ki yıkama çiziklerim var yerli yersiz ufak tefek.
Bunların herhangi bir ürünün tutunmasına doğrudan ya da dolaylı etki edeceğini düşünmüyorum ki bu bile tek başına bence bir alım sebebidir. Yani bakımsız yüzeyde nasıl performans verdiği. Aynı zamanda 4 ürün de eşit şartlarda hazırlanmış panelde yan yana denendi. Sadece bezlerin markaları farklıydı, bu da fark yaratmaz diye düşünüyorum. Yanlış anlamasın kimse, söyleyenler de sözüne güvendiğim insanlar, yanlışı ya da eksiği bulmaya çalışıyorum, aklıma başka fikir gelmiyor.

Bir ihtimal de basınçlı suya verecekleri tepki... Belki bu şartlardaki sonuç bu iken, basınçlı su altında farklı sonuç verir.

Videoyu izleyelim, hep birlikte karar verelim, belki ben yanlış gözlemledim.

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Her ürünün karakteri farklı olduğu için aynı oranda etki etmeyecek. Extreme in bu duruma daha hassas tepki verdiğini belirttim
Bubblegumdaki gibi ikinci kattan sonra görevini daha iyi yerine getirecek o halde :utandim: