K2 Pro Bela Foam & Auto Brite Superfoam (Ön Yikama Şampuanlari) İncelemesi

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Eline saglik guzel olmus hocam İyi Köpük atiyor Pompa sart eger ön yikama yapmak icin ama Jant Davlumbaz temizliginde gerek yok o kadarlik yetiyor.
Kesinlikle haklısın @Sefa46 hocam.
Mesela bende Alta da var onu artık jant davlumbaz temizliği kapı etrafı çerçeve temizliği gibi yerlerde kullanıyorum.

FRTDRN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kompresör'ü alırken dikkat edecegin değer dk/L yani şişirme dakika başına basacagi hava miktarı.
35 L / min den aşağı olan kompresör Ler pompadaki karışım oranı azaldıkça daha çok hava boşluğu kalacağı için yetişmekte zorlanacak ve buda köpüğü atarken senin beklemene sebep olacak ha sorun değil dersen bilemem. Tamamen sana kalmış.
Bahsettiğiniz Güçte Pompa Önerisi Alabilir miyim ? Enusic 7800mAh bile 25L ve dediğiniz gibi karışım azaldıkça beklemeler uzuyor.

filozofreyiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
K2 Pro Bela Foam, hiçbir koruma işlemi görmemiş sıfır bir araç için tercih edilebilir mi? Boyaya zararı olur mu? Gördüğüm kadarıyla Ph nötr. Kışın daha iyi temizlensin diye biraz agresif ürünler tercih ediyorlar ama elle yıkama aşaması da olacağı için kir açısından bir dezavantaj göreceğimizi düşünmüyorum. En azından boyaya agresif bir ürün kullanmamış oluruz.

Not: elle yıkama safhası için ise Meguiar's Ultimate Wash & Wax kullanacağım.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
K2 Pro Bela Foam, hiçbir koruma işlemi görmemiş sıfır bir araç için tercih edilebilir mi? Boyaya zararı olur mu? Gördüğüm kadarıyla Ph nötr. Kışın daha iyi temizlensin diye biraz agresif ürünler tercih ediyorlar ama elle yıkama aşaması da olacağı için kir açısından bir dezavantaj göreceğimizi düşünmüyorum. En azından boyaya agresif bir ürün kullanmamış oluruz.

Not: elle yıkama safhası için ise Meguiar's Ultimate Wash & Wax kullanacağım.
Araciniza hicbirsekilde bir zarari olmaz hocam.

Ön yikamadaki amaç araç üzerinde ki kirleri ve lekeleri yumusatmak,bunu neden yapiyoruz ? Arac inizin vernik yüzeyini korumak yani hologram olusmasina izin vermemek.

Ön yikamasiz bazen size kiş aylarinda risk olusturabilir temasli yikamada eger arac üzerinde leke veya kum tanesi var ise aracinizda hologram.oluşmasi kaçinilmazdir,yoksa temizlik için her türlü şampuan iş görür temasli yikamada :)

filozofreyiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araciniza hicbirsekilde bir zarari olmaz hocam.

Ön yikamadaki amaç araç üzerinde ki kirleri ve lekeleri yumusatmak,bunu neden yapiyoruz ? Arac inizin vernik yüzeyini korumak yani hologram olusmasina izin vermemek.

Ön yikamasiz bazen size kiş aylarinda risk olusturabilir temasli yikamada eger arac üzerinde leke veya kum tanesi var ise aracinizda hologram.oluşmasi kaçinilmazdir,yoksa temizlik için her türlü şampuan iş görür temasli yikamada :)
Yanıt için teşekkürler hocam. Okuduğum kadarıyla K2 Pro Bela'dan memnun kalmışsınız ve kıvamlı da bir ürün. O zaman ben K2 Pro Bela 1 lt ve Meguiar's Ultimate Wash & Wax 1 lt şampuanlarımı alıp, teslim edilmesini bekliyorum, eğer Meguiar's ürünü hakkındaki fikriniz de olumluysa. Bu arada detaydeposu.com güvenilir midir? K2 ürünü oradan daha kârlı olarak alınıyor şu anda.

Köpük için de bunu alacağım: IK FOAM PRO 2 KÖPÜK Yapıcı Kimyasal Dayanımlı Basınçlı Pompa Fiyatı (hepsiburada.com) Genç adam sayılırız, ayda 1-2 kere elle basınç yapmak yormaz herhalde :D

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yanıt için teşekkürler hocam. Okuduğum kadarıyla K2 Pro Bela'dan memnun kalmışsınız ve kıvamlı da bir ürün. O zaman ben K2 Pro Bela 1 lt ve Meguiar's Ultimate Wash & Wax 1 lt şampuanlarımı alıp, teslim edilmesini bekliyorum, eğer Meguiar's ürünü hakkındaki fikriniz de olumluysa. Bu arada detaydeposu.com güvenilir midir? K2 ürünü oradan daha kârlı olarak alınıyor şu anda.

Köpük için de bunu alacağım: IK FOAM PRO 2 KÖPÜK Yapıcı Kimyasal Dayanımlı Basınçlı Pompa Fiyatı (hepsiburada.com) Genç adam sayılırız, ayda 1-2 kere elle basınç yapmak yormaz herhalde :D
Hocam Meguiars=SeFa46 dir Hemen Hemen tüm ürünlerini kullaniyorim :)

Detaydeposu guvenilirdir siparis verebilirsiniz,site ve distributörü forumumuzdadir üyemizdir.

filozofreyiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam Meguiars=SeFa46 dir Hemen Hemen tüm ürünlerini kullaniyorim :)

Detaydeposu guvenilirdir siparis verebilirsiniz,site ve distributörü forumumuzdadir üyemizdir.
Teşekkürler hocam, zahmet edip yanıt verdiğin için. Seni bulmuşken soruyorum, çünkü her bir soru için ayrı ayrı konu açınca konu çok dağılıyor ve alışveriş yaparken sizleri denk getiremiyorum.

Şampuan, basınç aparatı vs. bunları hallettim. Dün de şu ürünleri sipariş etmiştim ve kargoya verildiler. Sence iyi midir?

Kurulama bezi: Spark (3 Adet) 2315 Mikrofiber Uber Çift Yüz Ultra Oto Kurulama Ve Temizlik Bezi 40x60 cm Fiyatı, Yorumları - Trendyol (YT'deki Cilala Parlat isimli arkadaş twisted yapıdaki bu bezleri önermişti. Twisted Havlu | Liquid Elements Black Hole L Premium-Spark Mikrofiber Ultra Emici Oto Kurulama Bezi - YouTube)

Yıkama eldiveni: Work Stuff Storm -Yıkama Eldiveni - Wash Mıtt - 22Cm 18Cm Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) (Bunu da aynı arkadaş önermişti. CD üzerinde test ettiği videosu: Yıkama Eldiveni Karşılaştırması | Gyeon Smoothie - Work Stuff Storm - Slopes - Lucullan - Valet Pro - YouTube)

Bu ürünleri de öneriler dışında aldım. Hem Spark olmasından hem de ürüne yapılan olumlu yorumlardan dolayı:

Cam bezi: Spark Mikrofiber Oto Cam Bezi 3 Adet 50 X 70 Cm Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Aracın gövde plastiğini / alt kısımlarını ve jantları yıkamak için eldiven ile sünger: Spark 2'li Set Mikrofiber Şönil Oto Yıkama Süngeri Ve Şönil Temizlik & Kurulama Eldiveni Fiyatı, Yorumları - Trendyol (Aldığım Work Stuff Storm'u çok kirletmemek adına, Spark'ın eldivenin de şönil olmayan yüzeyi (düz kısım) boyaya sürülebilecek kalitede duruyor. )

Araç içi plastik aksamları temizlemek için: Würth Araç İçi Temizleme Ve Köpük Temizlik Spreyi 500 ml Fiyatı (hepsiburada.com) (Bunu da yorumlara bakarak aldım. O anda çok pahalı gelmedi.)

Son olarak da içerisini güneşten korumak için: Schumi 140 x 70 Çift Tarafı Metalize Alüminyum Sert Balonlu Fiyatı (hepsiburada.com) (Bu ürün henüz kargo aşamasına gelmedi. Bundan daha etkili ve makul fiyatlı bir çözümünüz varsa, onu da dinlerim.)

Ürünler bu şekilde hocam. Bunların yanında cam temizleyici de alsam iyi olur gibi geliyor. Nihayetinde içten de temizlemek lazım. Makul fiyatlı, başarılı bir cam temizleme ürünü önerin var mı?

Düzenleme: Cam temizleyici için şunu buldum. K2 Pro Nuta Pro 1L Cam Temizleyici Sıvı | Detay Deposu
Kuş/böcek pislikleri için de şunu almayı düşünüyorum. K2 Pro Nuta ANTI-INSECT Pro 1L Böcek Kalıntısı ve Kuş Pisliği Temizleyici | Detay Deposu
Son olarak da araç içi camları silmek için şu bezi almayı düşündüm. Cartainer Carbonfaser Carbon Içerikli Tüysüz Cam Bezi Fiyatı (hepsiburada.com)

Bu batağa düştüğümüze göre, geçmiş olsun. Ne görsek satın aldırıyor :D

Son düzenleme:

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam çok fazla birsey alma 3 tane yerine 1 tane iyi birsey al.daha iyi olur.

PURESTAR İNDİRİMLİ LUX SET | SuperClean Mikrofiber

Bu Seti Tavsiye ederim İcinden Kurulama Havlusu Yikama Eldiveni ve Wax Cila Silme bezi cikiyor.

Cam Bezi Cartainer alabilirsin.
Cam Temizleyici ve Bocek Temizleyicide ideal.

Workstuff eldivende iyidir guzeldir.

filozofreyiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam çok fazla birsey alma 3 tane yerine 1 tane iyi birsey al.daha iyi olur.

PURESTAR İNDİRİMLİ LUX SET | SuperClean Mikrofiber

Bu Seti Tavsiye ederim İcinden Kurulama Havlusu Yikama Eldiveni ve Wax Cila Silme bezi cikiyor.

Cam Bezi Cartainer alabilirsin.
Cam Temizleyici ve Bocek Temizleyicide ideal.

Workstuff eldivende iyidir guzeldir.
Hocam 3'lü cam bezi almış bulunduğum için, ayrıca yeni bir cam bezi almakla uğraşmadım. Neticede Sparklar da dandik bezler değiller. Çizmesin, yeterli benim için.

Bu arada alışverişi tamamladım. Açtığım konuda aldığım ürünlere de yer verdim: Basınçlı köpük pompası tavsiyesi | Sayfa 2 | Detail Forum - Türkiye'nin 'En Büyük' Detaylı Araç Bakım Forumu

Sana da destek ve tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederim.