Jantlara temizliğine çok güvendiğim Nigrin ile yapıyorum.Sulandırmadan kullandım.Nitekim jantlar aşırı kirliydi.
Jantlara kabasını aldık, Tekrar jantlara döneceğim.Şimdi sıra Ceviz pre wash ardından Valet Pro combo 2 ile kaportdaki kaba pislklerden kurtulmaya...
Sonrasında tekrar jantlara girişiyorum.Janntlar fırçasız falan arınacak gibi değil çünkü.Kovaya Chemical Guys Diablo döküp köpürtüyorum Sonrasında fırça ve jantlara tekrar Turtlewax Wheel Cleaner sıkıp fırçalıyorum.Güzel bir temizlik oldu.
Jantları ve kaportayı güzelçe duruladıktan sonra kova yıkamasından önce detaylara giriyorum, Kapı araları, depo kapağı dip bucak neresi varsa detay fırçası ve Epoca ile giriyorum.Yer yer Fulcron yere yer ceviz kullandım.
Ardından kova yıkamasına geçiyorum.Şampuan olarak Chemical guys Extreme wash and wax kullandım.Köpürmesi ve temizlik kabiliyeti ile beğendiğim bir şampuan.
Demiztozu ve kil işlemlerini yapıyorum.Demir tozu temizliğini Koch ile yaptım.Bu kısmın resimlerini çekmeyi atlamışım.Kil de Çinli amcaların mavi kilini kullandım.
Kurulamamızı Cg mamut abi ile yapıktan sonra maskeleme işini yapıp polisaj safhasına geçeceğim.
Aşıdırıcı olarak Soft99 un 3000 isimli Cutting pastasını kullandım,Keçe ve rotary olara çalıştım.Reno vernik çok sert olmadığı için çok zorlamadı bazı yerle dışında tek vuruş yetti.Pasta ile ilgili yorumlarım şu şekilde;
Parlaklık orta seviyede, kesim kabiliyeti orta düzeyde yani sert vernikli bir araçta beni çok uğraştırırdı, tercih etmezdim.Çok toz bırakmıyor ama hiç yokda değil.Elinizi sürünce hafif bir beyazlık geliyor elinize.
CG Pad Condiationer işi kolaylaştırıyor.
Sonrasında Torq orbital ile yine Soft99 un 9800 ü ile polisaj ıbitireyim dedim fakat işini beğenmedim.Yüzeyden silmesi çok zor oldu,Beyaz bir sis bırakıyordu ardında, Bende bu durumu çözmek için hibrit bir karışım yaptım ve Meg. 205 ile karışım yaparak kullandım.Çok da güzel netice verdi. 2 ye 1 oranında karıştırdım.2 olan meg. 205 di.Pad olarak CG microfiber pad ini kullandım.
Karışım sonuçları.
Hemen ardından bu renk ile bana göre güzel netice veren Cg EZ Cream Glaze uyguladım.Torq ve Lake Country Mavi pad kombinasyonu ile.
Üzerine çok merak ettiğim S100 ile bitiyorum kaporta ile işimi.Uygulaması silmesi ve parlaklığı ile oldukça keyifli bir wax.Hele fiyatı göz önüne alınınca harika bir wax...
Bu arada resimleyemediğim farrları parlatma olayı var arada, Zımpara ve pasta ile parlatma sağladık.Pasta olaarakona Puris +1 kullandım.Soft99 un gücü yetmedi ona. Koruma olarak S100 u uyguladım.
Camlara AD Glass Cleaner uyguladım.Bitsede kurtulasam dediğim bir ürün çıktı.AD nin büütün ürünlerinden son derece memnun olmama rağmen bir tek bu ürününü sevmedim.
Plastik aksam oldukça kötü durumdaydı.Neredeyse bembeyaz olmuş desem yeridir.Koch un Magiplast ı üstesinden gelmeyi bildi.Helal olsun dedim.fakat şişenin yarısını yedi bu plastikler, ağlayacaktım...
Lastiklere sarp, davlumbza CG Bare bones, Jantlar için turtle wax wax kullandım.Resimleri çekmemşim.
Gelelim iç kısıma;
İç dıştan kötü.Apc olarak Vp apc ile AF verso'yu karıştırdım.Versonun kokusu güzel o yüzden
Koltuklar ve tavan için VP carpet Cleaner kullandım.
Apc nin yetmediği yerlere ''ki bu durum %80 oranında'' 3d orange degreaser kullandım.Bunların hepsini magic sponge ile kullandım gerisini siz düşünün.Koruma olarak Meg, ultimate Protectant kullandım.İç kısımdaki boyalı parçalara Adams QD kullandım.
Fazla resim bile çekemedim, aklım gitmiş demekki. Fakat neticeler çok güzel oldu.
Finaller;
Anca bu kadar çekebilmişim.