Kış Lastiği Tavsiyesi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
onurçiko' Alıntı:
İnceleme için teşekkürler Umur, tekrar güzel günlerde kullan.
Benim bu kadar inceleme fırsatım olmamıştı açıkçası. Antalya'ya gelir gelmez 20 dereyeyi görünce hamur gibi  olmuştu hemen söktürdüm.
Abi sıcak havada kış lastiği intihar gibi bir şey  :)

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Güncelleme yapalım.

Geçtiğimiz hafta sonu Bilecik-Eskişehir-Bilecik arasında yaşadığım tecrübeler,

Wr d4 ıslak zeminde suyu çok iyi tahliye ediyor. Çamurlu zeminlerde (ciddi anlamda 3,4 parmak çamur) direksiyon hakimiyeti bir yazlık lastik ile karşılaştırılamayacak kadar güzel.

Sıfırın bir kaç derece altında sertleşme hissetmedim. Lastiğin hamuru şimdilik stabil. Tabii ki üzerinden biraz da zaman ve km geçmesi gerekiyor.

Sulu kar, birikmiş kar ve buz üzerinde herhangi bir tecrübem olmadı henüz (205/55/16 ebatı için konuşmak gerekirse)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
SottoZero kullanan varmı bu aralar çok görüyorum?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Detail Guy' Alıntı:
SottoZero kullanan varmı bu aralar çok görüyorum?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dursun Pirelli'ye son bir kaç senedir bir şeyler oldu. Her zaman için iyi bir markaydı, fakat son bir kaç senedir çok konuşulur oldu forumlarda özellikle performans lastikleri.

SottoZero kullanan olmasada yurtdışı çoğu incelemede ilk 5'te. Ben kötü olabileceğini çok düşünmüyorum. Yalnız fiyatı çok yüksek, goodyear ve Nokian'a göre. Michelin'den bile pahalıydı galiba benim ebatlar için.

babapars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Sava eskimo s3+ kullanıyorum cok yumuşak bir lastik taze karda tutunması cok iyi.bilmeyenler için Goodyear yan markasıdır, yazlık lastikleri de ortalamanın üzerinde

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Evet, sava eskimo ile ilgili çok olumlu yorumlar var. Sizin izlenimlerinize göre, ıslak zeminde ve kuru zeminde beklentilerinizi karşılıyor mu?

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

babapars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
_CaN_' Alıntı:
Evet, sava eskimo ile ilgili çok olumlu yorumlar var. Sizin izlenimlerinize göre, ıslak zeminde ve kuru zeminde beklentilerinizi karşılıyor mu?

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kuru zeminde yumuşakliği sayesinde cok iyi ıslak zeminde ise suyu tahliye edecek 3 derin kanalıyla makul derecede performansa sahip

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
babapars' Alıntı:
Sava eskimo s3+ kullanıyorum cok yumuşak bir lastik taze karda tutunması cok iyi.bilmeyenler için Goodyear yan markasıdır, yazlık lastikleri de ortalamanın üzerinde
Hocam sava ile ilgili çok kötü bir tecrübe yaşadım 2012 subat ayında. Yeni modelleri nasıldır bilmiyorum tabi. Ilk atamam Erzuruma çıktı görev başlangıcına gidiyordum. Araba 2004 megane 1 üstündeki lastiklerde 3 ay önce takılmış sava kış lastiği. Kızıl dağı indim Erzincan-refahiye ye yaklaşık 15 km var saat gece 10 gibi. Ama nasıl bir kar var anlatamam hava buz tipi cıkmış. Yol güzel lastiklerin tutuşu da iyi temkinli gidiyorum. Yol yapım çalışmasının olduğu işaretleri gördüm yavaşladım hızım 60 gibi küçük küçük çukurlar var birine girdim paat diye bir ses geldi. Ulan ne oluyor derken araba sağa çekiyor bir yandan da. Bir indim o tipide ön sağ lastik yarılmış. Bir Allah ın kulu yok yolda. Kamyonculara el kaldırıyorum duran yok. Sağolsun bir abi durdu yardım etti. Lastiği sökmek ne mümkün. 1.5 saatte lastiği değiştirdik. Allah razı olsun o abiden olmasaydı arabayı or bırakıp Refahiyeye gidecektim. Ellerim de eldiven olmasina rağmen mosmor olmuştu hiç unutmam. Ondan sonra da yan ürün lastik kimseye tavsiye etmem.

babapars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Eraycan' Alıntı:
babapars' Alıntı:
Hocam sava ile ilgili çok kötü bir tecrübe yaşadım 2012 subat ayında. Yeni modelleri nasıldır bilmiyorum tabi. Ilk atamam Erzuruma çıktı görev başlangıcına gidiyordum. Araba 2004 megane 1 üstündeki lastiklerde 3 ay önce takılmış sava kış lastiği. Kızıl dağı indim Erzincan-refahiye ye yaklaşık 15 km var saat gece 10 gibi. Ama nasıl bir kar var anlatamam hava buz tipi cıkmış. Yol güzel lastiklerin tutuşu da iyi temkinli gidiyorum. Yol yapım çalışmasının olduğu işaretleri gördüm yavaşladım hızım 60 gibi küçük küçük çukurlar var birine girdim paat diye bir ses geldi. Ulan ne oluyor derken araba sağa çekiyor bir yandan da. Bir indim o tipide ön sağ lastik yarılmış. Bir Allah ın kulu yok yolda. Kamyonculara el kaldırıyorum duran yok. Sağolsun bir abi durdu yardım etti. Lastiği sökmek ne mümkün. 1.5 saatte lastiği değiştirdik. Allah razı olsun o abiden olmasaydı arabayı or bırakıp Refahiyeye gidecektim. Ellerim de eldiven olmasina rağmen mosmor olmuştu hiç unutmam. Ondan sonra da yan ürün lastik kimseye tavsiye etmem.
Usta Verilmiş sadakanız varmış geçmiş olsun ben de tıpkı sizin gibi kullanım tecrübelerimi paylaşiyorum.beni pişman etmedi inşallah da etmez
Allah beterinden korusun

babapars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Eraycan' Alıntı:
babapars' Alıntı:
Usta Verilmiş sadakanız varmış geçmiş olsun ben de tıpkı sizin gibi kullanım tecrübelerimi paylaşiyorum.beni pişman etmedi inşallah da etmez Allah beterinden korusun

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Eraycan abi lastiğin yanak mukavemeti iyi değilmiş demek ki.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
_CaN_' Alıntı:
@Eraycan abi lastiğin yanak mukavemeti iyi değilmiş demek ki.
Eveta kardesim büyük ihtimal öyle. Ama benim bu anlattığım olay 2012 de oldu şimdi yeni serileri çıkmıştır. Yeni serilerde durum nedir bilemiyorum tabi

Moderatör tarafında düzenlendi:

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
babapars' Alıntı:
Kar'da tutunması piyasadaki  premium lastiklerin %90'ından daha iyi sonuçlar alsa da kuru ve yağmurlu yollarda tutunması testlerde sonlarda yer aldığı için, kar yağışının çok olmadığı şehirler için bence uygun bir lastik değil.

Ama tekrar diyorum bu başlığın 3. sayfasında uzun uzun açıkladım, test sonuçları ile. Kar performansı gerçekten muazzam, ben hayret etmiştim. Goodyear'dan bile iyi.

babapars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
umrdmr' Alıntı:
babapars' Alıntı:
Kar'da tutunması piyasadaki  premium lastiklerin %90'ından daha iyi sonuçlar alsa da kuru ve yağmurlu yollarda tutunması testlerde sonlarda yer aldığı için, kar yağışının çok olmadığı şehirler için bence uygun bir lastik değil.

Ama tekrar diyorum bu başlığın 3. sayfasında uzun uzun açıkladım, test sonuçları ile. Kar performansı gerçekten muazzam, ben hayret etmiştim. Goodyear'dan bile iyi.
Kar kullanımı cok güzel ama normal kullanımdada hiç tehlikeye soktuğunu hatırlamam(bu ikinci sezonu lastiğin)
Ama size güvenim tam yol tutuşu çok iyi olayan kangoom ile bu lastikle cok heyecana kapılmayıp kontrollü kullanırım

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
babapars' Alıntı:
umrdmr' Alıntı:

Kar kullanımı cok güzel ama normal kullanımdada hiç tehlikeye soktuğunu hatırlamam(bu ikinci sezonu lastiğin)
Ama size güvenim tam yol tutuşu çok iyi olayan kangoom ile bu lastikle cok heyecana kapılmayıp kontrollü kullanırım
Son serisini kullananlar çok memnun.

Hatta, bugün öğrendiğime göre bir arkadaşım continental TS860 ları çıkarıp bu lastiği takmış.

Keşke daha önce alsaymışım yorumunu da ekledi.

babapars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
_CaN_' Alıntı:
babapars' Alıntı:
Son serisini kullananlar çok memnun.

Hatta, bugün öğrendiğime göre bir arkadaşım continental TS860 ları çıkarıp bu lastiği takmış.

Keşke daha önce alsaymışım yorumunu da ekledi.
Bende birkaç dostuma tavsiye ettim hepside daha once kiş lastiği tecrübesi olan insanlar onlarda cok memnun hatırı sayılır düzeyde kullanan var

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
5 yıllık konuyu hortlatmış olacağım ama bu günlerde kış lastiği almayı düşünüyorum. Evet İstanbulda pek lazım olmuyor gibi ama bir durum olur yola çıkmam gerekirse (ki geçen sene başıma geldi) çoluk çocuk risk almak istemiyorum. Zaten İstanbul’dan çıkmasak bile kış lastiği olsa çok daha güvenli ve tedbirli olmuş oluyoruz. Genelde bu konu altında kış lastiğinin mucidi sayılan Nokian tavsiye edilmiş. Elbette çok iyi lastik olduğunu az biraz araştırma yapan herkes görebiliyor. Ancak son zamanlarda fiyatları biraz yüksek gibi. (Benim araca uyumlu 205/55/r16 boyutu 2800 küsür ₺). Ben de ya çok beğenilen ve testlerde gayet başarılı olan Continental ts 870 ya da biraz daha uygun ama testlerde Conti’ye yakın performans gösteren Hankook winter i’cept rs3 w462 düşünüyorum. Tecrübeli forumdaşlarımın değerli tavsiyelerini bekliyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
5 yıllık konuyu hortlatmış olacağım ama bu günlerde kış lastiği almayı düşünüyorum. Evet İstanbulda pek lazım olmuyor gibi ama bir durum olur yola çıkmam gerekirse (ki geçen sene başıma geldi) çoluk çocuk risk almak istemiyorum. Zaten İstanbul’dan çıkmasak bile kış lastiği olsa çok daha güvenli ve tedbirli olmuş oluyoruz. Genelde bu konu altında kış lastiğinin mucidi sayılan Nokian tavsiye edilmiş. Elbette çok iyi lastik olduğunu az biraz araştırma yapan herkes görebiliyor. Ancak son zamanlarda fiyatları biraz yüksek gibi. (Benim araca uyumlu 205/55/r16 boyutu 2800 küsür ₺). Ben de ya çok beğenilen ve testlerde gayet başarılı olan Continental ts 870 ya da biraz daha uygun ama testlerde Conti’ye yakın performans gösteren Hankook winter i’cept rs3 w462 düşünüyorum. Tecrübeli forumdaşlarımın değerli tavsiyelerini bekliyorum.
Nokian kış lastiğinj önceki aracımda iki yıl kullandım. Çok iyi. Ondan önce 4 yıl Goodyear ekstrem kullandım. Ondan çok memnundum. Şu anki aracım için Goodyear aldım. Burada önceliğim fiyat oldu. Sonuçta Goodyear da kaliteli marka. Conti den memnun kalırsın.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Babamın arabasında 7 yıldır Ts870p kullanıyoruz, bu sene ben de kendime ts870p aldım. Çok memnunum bence en iyisi de budur. Bundan önceki aracımda winter i’cept vardı bu arada, karda fena değildi ama maalesef frenlemesinden özellikle yağmurda hiç memnun değildim. Abimde blizzak var o da çok sevemedi bu sene de kullanıp atacak. Lastikler bu aralar cidden pahalı evet ama can taşıyor; ayrıca kış lastiği dediğimiz şey arabayı değiştirmiyorsak, çok aşırı da km yapmıyorsak 5-7 sene arası gidiyor. Uzun lafın kısası Benim tavsiyem 870p idir. Alternatif olarak önerim Goodyear Ultragrip Performance+ olur. Kış lastiği konusunda tam bir F/p olduğunu düşünüyorum. Ancak deneyimim yok tamamen testlere ve yorumlara dayanarak söylüyorum :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Babamın arabasında 7 yıldır Ts870p kullanıyoruz, bu sene ben de kendime ts870p aldım. Çok memnunum bence en iyisi de budur. Bundan önceki aracımda winter i’cept vardı bu arada, karda fena değildi ama maalesef frenlemesinden özellikle yağmurda hiç memnun değildim. Abimde blizzak var o da çok sevemedi bu sene de kullanıp atacak. Lastikler bu aralar cidden pahalı evet ama can taşıyor; ayrıca kış lastiği dediğimiz şey arabayı değiştirmiyorsak, çok aşırı da km yapmıyorsak 5-7 sene arası gidiyor. Uzun lafın kısası Benim tavsiyem 870p idir. Alternatif olarak önerim Goodyear Ultragrip Performance+ olur. Kış lastiği konusunda tam bir F/p olduğunu düşünüyorum. Ancak deneyimim yok tamamen testlere ve yorumlara dayanarak söylüyorum :)
Eyvallah hocam teşekkürler. Bahsettiğiniz Goodyear Ultragrip Performance+ son bazı testlerde birinci gelen ama fiyatı çok yüksek bir ürün. Blizzak’a da baktım, kağıt üzerinde ıslak zemin performansı A ama, çabuk deforme olma gibi ciddi eksileri var. Hankook hakkında verdiğiniz bilgi de iyi oldu, ayrıca dün gece baktığım sitedeki fiyatına zam geldi :terlisırıtan:
Ben yukarıda bahsettiğim üzere Conti ile Hankook arasında kalmıştım ama sizin de başka arkadaşların da kullanıcı yorum ve tavsiyelerinizle Conti’ye meylettim ve nasip olursa almayı düşünüyorum…