Kısa Tetik Tabanca Önerisi

Duectis

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Herkese merhaba kısa tetik tabanca almayı düşünüyorum.
Kısa tetik tabanca kullananlar kullandıkları ürünler hakkında yorum, bilgi, ürün linki paylaşabilir mi?
Dayanıklılık, ömür konusunda sıkıntı yaşayanlar oldu mu?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Herkese merhaba kısa tetik tabanca almayı düşünüyorum.
Kısa tetik tabanca kullananlar kullandıkları ürünler hakkında yorum, bilgi, ürün linki paylaşabilir mi?
Dayanıklılık, ömür konusunda sıkıntı yaşayanlar oldu mu?
Hangi makinede kullanacaksınız ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Karcher k serisi makinam var
Hocam sanayi tipi olsa İtalyan tabanca alın diyecektim ancak Karcher da fazla imkanınız yok maalesef. Onlar içerisinde de MJJC olabilir, denemedim ancak Bear Force vs. olanlar çok dandik. Ucuz olanın tetiği zaten aşırı sert, diğeri belki daha yumuşaktır ancak iç borular aynı, benim ucuz olan borunun dibinden kırıldı hortum çekerken.
Alıntıdaki fotoğraflardan bakabilirsiniz şu iki ürünün iç kısmı aynı şekilde.

Benim bildiğim bundan başka ürün yok. MJJC'yi de dediğim gibi denemedim.

Tabancanın alt kısmı koptu. :soklux:

Yeni çözüm bulamazsam şu steel tube kısmını yeniden yapıtracağım.

Gelelim yeni fikre, şimdi bu tabancanın profesyonel diye satılan modelde fotoğraflarda iç kısmın aynı olduğu gözüküyor. Bu konuda Bearforce'a mesaj attım, cevap bekliyorum.
Daha yakın olduğum ama daha zor kısma gelirsek ise ülkemizde üretilen ancak çok daha ucuz ve dayanıklı olan tabancaların hem giriş hem de çıkış kısımlarını uydurmayı planlıyorum.
Giriş kısmı için ilk plan yaklaşık 15-20 cm'lik bir rekor yaptırıp bir tarafı m22 erkek (yani kırılan tabancanın girişi), diğer tarafı ise yeni tabancanın girişi şeklinde yaptırmayı planlıyorum. Almak istediğim yerli tabanca bu,

Ancak sıkıntımız quick connector kısmını bu tabancanın çıkış kısmına uydurmak. Eldeki tabancanın üstteki steel tube'den itibaren söktüm, araya nipel atıp önüne quick connectoru takmışlar. Steel tube'ün ucu erkek olduğu için aradaki nipel dişi olarak takılmış. Alacağım tabancanın ise uç kısmı direk olarak dişi olduğu için erkek-erkek nipel ihtiyacım olacak. Yeni haftada neler yapacağım bakalım hayırlısı olsun.
Hırdavatçı, civatacı, tesisatçı kimi bulursam ölçtürüp fikir almayı planlıyorum. Aklımda civata yapan tornacılardan ara nipeli yaptırmak var.

Duectis

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
İtalyan tipler nasıl oluyor giriş olarak m22 giriş tipi ayarlayamaz mıyız

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
İtalyan tipler nasıl oluyor giriş olarak m22 giriş tipi ayarlayamaz mıyız
Ayarlanamaz diye bir şey yok her türlü çözülebilir ama hem masraf kalemleri artar hem de biraz uğraştırıcı ve konforsuz olabilir. Araya bir nipel yaptırabilirsiniz veya kısa bir hortum yaptırdınız diyeyim bir ucuna tabanca girişini bir ucuna da makineden gelen hortumu takarsınız yani tabanca ile hortum arasına kısa bir hortum yaptırırsanız olur ama Karcher'in makineden gelen hortumun ucuna şu alttaki aparattan her halükarda bulmanız gerekir.

Ayrıca ülkemizde metrik bağlantı ekipmanı bulamak çok zor ve uğraştırıcı. İnç üzerinden gitmenizi tavsiye ederim. Önce tabancayı aldınız diyelim girişi 3/8 olsun, eğer bu aparatı 3/8 olarak bulursanız hiç sorun yok aparatı direk tabancaya takar hortumu da buna takıp kullanırsınız. Sadece tabancanın çıkış kısmı ve namlu için 1/4 quick connector erkek ve dişi olarak aliexpressden temin edersiniz olur biter. Ancak asıl olay o parçada bitiyor.

https://tr.aliexpress.com/item/4001...0!sea!TR!699195315&curPageLogUid=wUfxUh4e0cbr şu aparat işinizi görür ama ülke içerisinde m22'den 3/8 den m22'ye dönüştürücü bulmanız çok zor yani. Nipelci bulup yaptırmanız gerekir. Ancak arka arkaya dönüştürücü takmak da tam olarak şu aşağıdaki sonuca varıyor. Bilek kısmı biraz uzun olduğundan zor dönüyor konforsuz oluyor.

Son düzenleme:

volkanerguner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben de bu aralar bu kısa tabancaya sardım. Karcher K4 var. Merak ettiğim tabancayı değiştirince performansta bir artış oluyor mu? Sağlam bir orjinal tabanca varken kısa tabancaya geçmenin ne avantajı oluyor?Bildiğiniz üzere K4 130bar.