Yorumunuzu okurken ilgili kısım dikkatimi çekti ve daha önce diğer aracımızda benimde başıma benzer durum geldiği için tecrübem var. Normalde 1000 ve üzeri gsm havlularda özellikle de sıfır alınan havlularda dediğiniz olay başınıza gelmez, twist olsun yada olmasın, marka da farketmez..
Bizim diğer aracımız olan ford kuga 2018 model ve sıfır alınmıştı ancak araç haftada 1 yada 2 kez garajdan çıkar, o yüzden de nerdeyse sene de 4 -5 sefer falan yıkama yapılır, bugüne kadar pasta cila yada boya koruma uygulaması yapılmadı, geçenlerde yıkadım, konusunu da forumda paylaştım, ön yıkamada 2 sefer prewash ürün uygulayıp üzerine de kireç çözme özellikli kova şampuanı uygulayarak temaslı yıkadıktan sonra diğer aracımız olan egea da kullandığımız, çok memnun kaldığım 1200 gsm slopes king double twist drying kurulama havlusu ile kurulamak istediğimde havlu kaportada takılıp kalıyordu, resmen zorla çekerek kurulama yaptım ve havlunun geçtiği yerlerde hep su kaldı, havluyu daha önce diğer aracımızda kullanmış olmasam bende sizin gibi havlu hakkında kötü düşüncelere kapılacaktım sonra araca demirtozu ve kil uygulaması yaptım ve yaptığım yerde havlu tek seferde sorunsuz kurulama yaptı.
Burada şunu demek istiyorum, öncelikle üründe hata olma ihtimaline karşı aldığınız yer gerçekten klin satıyor mu yoksa çakma ürün piyasada çok var. eğer orjinal klin ürün aldıysanız bizim kuga da başımıza gelen durum sizinde başınıza gelmiş olabilir. kaportada demirtozu temizliği ve kil temizliği yapıp havluyu tekrar denerseniz o zaman da hala bahsettiğiniz durumlar devam ediyorsa havluyla ilgili satın aldığınız firma ile görüşmeniz faydanıza olacaktır.
Bir de şöyle bir durum var, bazı hızlı cilalar, Koch chemie pw gibi tam bir bez katilidir, bunun gibi hızlı cilalar zamanla kurulama havlularının su çekme özelliğini zayıflatırlar, sizin daha 2 sefer kullandığınız havluda böyle bir sorun olacağını düşünmeyerek kendimce yorumumu yaptım umarım faydalı olur.