Koruma sonrası boncuklar...

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #221
Düzgün hazırlanmış bir yüzeyde Soft99 Fussocoat boncukları. Mesele boncuk olup olmamasından ziyade ‘beading contact angle’ yani boncukların yüzeye temas açısının neredeyse seramiklere yakın olması. Yabancıların ‘what a wax’ dedikleri kadar var.
0BDD0095-B030-4A37-B921-EF7EA4D661C2.jpeg 31920CAC-9DB4-4EBD-9F81-9D24DE8B39EE.jpeg CB37CEDE-06F1-4E14-AAD3-FA172BDE68AE.jpeg

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@Paian yeme bizi seramik yapmışsın sen :komik:
Hahaha nasıl olsa anonimiz burada. Şöyle yaptım, böyle yapın, bu böyledir vs. sayfalarca büyük ihtimalle gerçek olmayan şeyleri de yazabilirim (Biraz ironi biraz taşlamadır.!). Hayatını yazı çizi üzerinden kazanan biri olarak hiç de zorlanmam :komik:. Neyse halihazırda 3 tane waxım var. Fusso, Authentic ve S100. Daha iyileri var mı? Olmaz mı? Ama (bu fiyatlara) olmaz olsun. Bunlar reçete ürünler olduğu için düzgün uygulamada bana yetiyor.

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Paian fotolar süpermiş,hazır seramik varken bende bakayım şu açı olayına :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Düzgün hazırlanmış bir yüzeyde Soft99 Fussocoat boncukları. Mesele boncuk olup olmamasından ziyade ‘beading contact angle’ yani boncukların yüzeye temas açısının neredeyse seramiklere yakın olması. Yabancıların ‘what a wax’ dedikleri kadar var.
Ekli dosyayı görüntüle 2213 Ekli dosyayı görüntüle 2214 Ekli dosyayı görüntüle 2215
Süper fotoğraflar :alkis:

Zamanında kullanmıştım bu waxı. Gerçekten hakkını veriyor. Tamam parlaklık belki çok iyi değil ama, manzara ortada işte :)

Satmıştım, tekrar mı alsam ?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Süper fotoğraflar :alkis:

Zamanında kullanmıştım bu waxı. Gerçekten hakkını veriyor. Tamam parlaklık belki çok iyi değil ama, manzara ortada işte :)

Satmıştım, tekrar mı alsam ?
Aynen parlaklık olarak çeyizi biraz dolu olan detaycıları memnun etmeyebiliyor. O yüzden kışlık wax tanımlaması kabul edilebilir bir tanımlama. Ha aracın yanında mukayese edilebilecek bir başka detay görmüş araç olmayınca parlaklık da üzmüyor ya o da ayrı konu.

Neyse de vazgeçmesi zor bu ürün bence. En azından hem koruması iyi hem de bu dönemlerde göze hitap ediyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aynen parlaklık olarak çeyizi biraz dolu olan detaycıları memnun etmeyebiliyor. O yüzden kışlık wax tanımlaması kabul edilebilir bir tanımlama. Ha aracın yanında mukayese edilebilecek bir başka detay görmüş araç olmayınca parlaklık da üzmüyor ya o da ayrı konu.

Neyse de vazgeçmesi zor bu ürün bence. En azından hem koruması iyi hem de bu dönemlerde göze hitap ediyor.
Kampanya bekliyorum o zaman :D

Belki @Kimyasal Adamlar Ahmet abi yapar bir şeyler ;)

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Hahaha nasıl olsa anonimiz burada. Şöyle yaptım, böyle yapın, bu böyledir vs. sayfalarca büyük ihtimalle gerçek olmayan şeyleri de yazabilirim (Biraz ironi biraz taşlamadır.!). Hayatını yazı çizi üzerinden kazanan biri olarak hiç de zorlanmam :komik:. Neyse halihazırda 3 tane waxım var. Fusso, Authentic ve S100. Daha iyileri var mı? Olmaz mı? Ama (bu fiyatlara) olmaz olsun. Bunlar reçete ürünler olduğu için düzgün uygulamada bana yetiyor.
fusso bende de var yanına biraz daha parlak ve uyun fiyatlı bir wax almak istiyorum s100 çeyize katmak mantıklı mıdır?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
fusso bende de var yanına biraz daha parlak ve uyun fiyatlı bir wax almak istiyorum s100 çeyize katmak mantıklı mıdır?
Bulabilirseniz mantıklı tabiki. Fussonun en büyük eksiği parlaklığının düşük olması. Ancak carnauba dahil diğer koruma ürünlerine taban olarak kullanılabiliyor. S 100 ise parlaklık olarak gayet tatmin edici. Aynı şekilde dayanımı da gayet iyi. İnternetten P21S isimli waxı araştırabilirsiniz. İki ürün neredeyse aynı. Daha önceden şöyle bir inceleme konusu açmıştım oraya da bakabilirsiniz;

S 100 Paste Wax vs. Soft99 Authentic Premium

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Bulabilirseniz mantıklı tabiki. Fussonun en büyük eksiği parlaklığının düşük olması. Ancak carnauba dahil diğer koruma ürünlerine taban olarak kullanılabiliyor. S 100 ise parlaklık olarak gayet tatmin edici. Aynı şekilde dayanımı da gayet iyi. İnternetten P21S isimli waxı araştırabilirsiniz. İki ürün neredeyse aynı. Daha önceden şöyle bir inceleme konusu açmıştım oraya da bakabilirsiniz;

S 100 Paste Wax vs. Soft99 Authentic Premium
s 100 mü p21s m, tavsiye dersin fiyatları nerdeyse yarı yarıya

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
s 100 mü p21s m, tavsiye dersin fiyatları nerdeyse yarı yarıya
Yabancı forumlarda bir sürü incelemesi var oralara da bakarsın. Honda S2k sayfasında kapsamlı karşılaştırması da vardı. P21S kullanmadım ancak denildiğine göre aralarında gözle görülür bir fark yokmuş. Aynı firmanın ürünleri zaten. Birisi motosikletler için diğeri araçlar için çıkarılan seri. İkisi arasında S100 ucuz olduğu için onu alman daha mantıklı. Yurtdışından mı temin edeceksin bilmiyorum da Amazon'daki fiyat şu anki kurla birlikte 75-80 TL. Kiwami de iyi ancak TR'de 135 TL şu an. Bütçene göre hangisini alsan üzmez. Bölünmüş kiwami kullandım daha önceden. S100 Kiwamiye göre bir tık daha derin görüntü veriyor ancak onun kadar dayanıklı değil. Hoş S100'ün de 5 aya varan dayanım sürelerinden bahsediliyor ama bende o kadar dayanmadı.

Son düzenleme:

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Yabancı forumlarda bir sürü incelemesi var oralara da bakarsın. Honda S2k sayfasında kapsamlı karşılaştırması da vardı. P21S kullanmadım ancak denildiğine göre aralarında gözle görülür bir fark yokmuş. Aynı firmanın ürünleri zaten. Birisi motosikletler için diğeri araçlar için çıkarılan seri. İkisi arasında S100 ucuz olduğu için onu alman daha mantıklı. Yurtdışından mı temin edeceksin bilmiyorum da Amazon'daki fiyat şu anki kurla birlikte 75-80 TL. Kiwami de iyi ancak TR'de 135 TL şu an. Bütçene göre hangisini alsan üzmez.
amazondan alırım muhtemelen tr ye gönderen satıcı bulursam

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
amazondan alırım muhtemelen tr ye gönderen satıcı bulursam
Ne yazık ki Türkiye'ye gönderimi yok şu anda. Arada sırada @Murat tedarik ediyor ancak o da gönderici yok diyordu.

Bu arada yine de araştırdım buraya iki link ekliyorum;

1. Zymöl Carbon ve S100 karşılaştırması
s100/p21s vs. Zymol... an unbiased comparison

2. P21S ve S100 karşılaştırması
Comparison: S100 VS P21S - S2KI Honda S2000 Forums

3. Bu da fikir vermesi açısından P21S uygulama ve incelemesi. Bu P21S'nin %100 carnauba olan serisi. Fiyatı 60 dolar seviyesindeydi. Bir sürü inceleme var ama görselli olsun diye bunu ekledim
P21s 100% Carnauba Wax Review