Koruma sonrası boncuklar...

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #781
İbrahim merhaba bende de bu hızlı ciladan var bez aldığımda hediye göndermişlerdi. 2 kat uyuglamyaı nasıl yapıyorsun ? çift kovadan sonra yıkann araca sık durula sık durula bez ile sil şeklinde mi ? Panele bir bez ile yedirmek daha iyi sonuç verir sanki.
Emre hocam merhaba, sık sil şeklinde :) arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra prima amigo glaze uyguladım araba kuruydu. Divortex'i kastediyorsan onu sadece camlara sıktım ve sildim. İlk kattan sonra bir kaç dk bekledim ve tekrar sıkıp sildim, en son cam bezi ile tekrar çok hafif su ile nemlendirip geçtim.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emre hocam merhaba, sık sil şeklinde :) arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra prima amigo glaze uyguladım araba kuruydu. Divortex'i kastediyorsan onu sadece camlara sıktım ve sildim. İlk kattan sonra bir kaç dk bekledim ve tekrar sıkıp sildim, en son cam bezi ile tekrar çok hafif su ile nemlendirip geçtim.
Aynen divortex den bahsediyorum. Bizim çinli seramik yavaştan mefta. Yani waxlar gelene kadar onu kullanayım sonra da pw geçeyim diyordum.

Hızlı bitsin diye 2 kat atıcam da. Islak araca sıkılıyordu bu ürün. O zaman ıslak araca sıkıp siliyoruz. Aracı tekrar ıslatıyoruz ve tekrar sıkıp siliyoruz.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Aynen divortex den bahsediyorum. Bizim çinli seramik yavaştan mefta. Yani waxlar gelene kadar onu kullanayım sonra da pw geçeyim diyordum.

Hızlı bitsin diye 2 kat atıcam da. Islak araca sıkılıyordu bu ürün. O zaman ıslak araca sıkıp siliyoruz. Aracı tekrar ıslatıyoruz ve tekrar sıkıp siliyoruz.
Hayır hocam kuru araca sık sil yapabilirsiniz.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Corona sürecinde Annem-kız kardeşim ve bizim ev için market, eczane bilumum ihtiyaçlarımızı satın üzere dışarıya çıkan tek kişi olarak yağmura yakalandım, 2 gün önce uyguladığım C2V3 ile ilgili gözlem yapma şansımda oldu. 10 üzerinden değerlendirmek istedim;
Su iticilik 5-5,5/10, toz çekme 8,5-9/10 dayanıklılık henüz ilk kullanışım kısa sürerse dayanıklılık 1:1 veya 1:2 su ile karışım yaparım her yere sıkarım :)
İstanbul'da en önemli kriterim uygulama kolaylığı olduğu için c2v3 tercih ettim fakat yukarıdaki kriterleri göz önünde bulundurduğumda ürün pahalıya geliyor. Uygulaması kolay ve daha uygun rakama ürün tavsiyesinde bulunursanız çok memnun olurum.

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Corona sürecinde Annem-kız kardeşim ve bizim ev için market, eczane bilumum ihtiyaçlarımızı satın üzere dışarıya çıkan tek kişi olarak yağmura yakalandım, 2 gün önce uyguladığım C2V3 ile ilgili gözlem yapma şansımda oldu. 10 üzerinden değerlendirmek istedim;
Su iticilik 5-5,5/10, toz çekme 8,5-9/10 dayanıklılık henüz ilk kullanışım kısa sürerse dayanıklılık 1:1 veya 1:2 su ile karışım yaparım her yere sıkarım :)
İstanbul'da en önemli kriterim uygulama kolaylığı olduğu için c2v3 tercih ettim fakat yukarıdaki kriterleri göz önünde bulundurduğumda ürün pahalıya geliyor. Uygulaması kolay ve daha uygun rakama ürün tavsiyesinde bulunursanız çok memnun olurum.

Boncuklar fena değil efendi kaptan,gelgelelim c2v3 pek sevilmiyor.Dayanım zayıf.Puanlamaların icini doldurmak istiyorsan katı waxlar tavsiye

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Güncelleme:
Dün akşam ve bugün sabah benzinliğe gidip benzinlik köpüğü (köpük demeye şahit lazım :)) ile 2 kez arabayı yıkadım.

Yakıt fiyatlarına da güncel çekelim:)

C2v3 boncuklama işini iyi yapıyor fakat boncuklar sinir bozucu aracı park ettikten sonra size ben hala buradayım diyorlar.
Maalesef araçtan gitmiyorlar.
Son Karar:
C2v3 hızlı cila niyetine kullanılacak bir ürün. Bu paraya alınmaz, beklentiyi karşılaşılamıyor.

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Güncelleme:
Dün akşam ve bugün sabah benzinliğe gidip benzinlik köpüğü ile 2 kez arabayı yıkadım.

C2v3 boncuklama işini iyi yapıyor fakat boncuklar sinir bozucu aracı park ettikten sonra size ben hala buradayım diyorlar.
Son Karar:
C2v3 hızlı cila niyetine kullanılacak bir ürün. Bu paraya alınmaz, beklentiyi karşılaşılamıyor.

Ellerinize sağlık. C2v3 ü pek övüyorlardı zamanında ama vaadettiklerinin ve fiyatının hakkını vermiyor.

Artık qw olarak varlığına devam edecek sizde sanırım. Lpgye geç geldi indirim ama iyi oldu. 2.89₺ burda ama 3.80₺ den iyidir:D

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. C2v3 ü pek övüyorlardı zamanında ama vaadettiklerinin ve fiyatının hakkını vermiyor.

Artık qw olarak varlığına devam edecek sizde sanırım. Lpgye geç geldi indirim ama iyi oldu. 2.89₺ burda ama 3.80₺ den iyidir:D
İstanbul bize indirimde de, bindirimde de en hızlı pompa yansımasını sağlıyor sağolsun :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güncelleme:
Dün akşam ve bugün sabah benzinliğe gidip benzinlik köpüğü (köpük demeye şahit lazım :)) ile 2 kez arabayı yıkadım.

Son Karar:

Başka ürün de kullansanız benzer görüntü olacak. Korumasız araçlar kısa sürede kururken, korumalı araçlar uzun süre boncuklu kalırlar. Detaycıların en muzdarip olduğu konulardan biridir :) Kuruduğunda ise benek benek lekeler olur. Hangi ürünü kullandıysam bu şekilde oldu malesef. Araç bu vaziyetteyken 90-100 km hıza çıktığınızda çoğu gider boncukların.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Bu boncuklar sizce iyi mi? Tamamen bilmediğim için soruyorum.
Boncuklar kötü durumda, hidrofobik değil, hidrofilik boncuklara sahipsiniz şu anda.
Sizin nezninizde foruma bilgi amaçlı konuyu biraz daha açalım. Nedir hidrofobik ve hidrofilik.
hidrofobik sudan korkan, yani suyu sevmeyen; hidrofilik ise suyla arkadaş yani suyu seven anlamına geliyor. Süperhidrofo- bik ve süperhidrofilik ise sudan nefret eden ve suyu çok seven demektir. Bu yüzeyler suyla yaptıkları değme açısına göre adlandırılırlar. Değme açısı bir katının bir sıvı tarafından ıslatılma miktarının nicel ölçümüdür. Değme açısı, 90 dereceden küçükse sıvı yüzeyi ıslatıyor; 90 dereceden büyükse ıslatmıyor denir.
Su damlası yüzeyde yayılma eğilimi gösteriyorsa buna hidrofilik yüzey; damla yayılmak yerineküresel bir şekilde durma eğilimi gösteriyorsa hidrofobik yüzey adı verilir. Eğer yüzeyler bu eğilimleri çok fazla gösteriyorsa, yani su damla- sı tamamen yayılıyorsa ve yüzeyle yaptığı açı 5 dereceden küçükse (0 dereye yaklaşıyorsa) bu- na süperhidrofilik; damla nerdeyse küresel bir şekilde duruyorsa ve yüzeyle yaptığı açı 150 dereceden büyükse (180 dereceye yaklaşıyorsa) süperhidrofobik yüzeyler denir.

hidrofobik-suyu-iten-yuzey.jpg
hidrofobik-suyu-ceken-yuzey.jpg
hidrofobik-yuzey-uzerindeki-su-damlaciklari.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi: