Kullanıp Memnun KALMADIĞINIZ Detay Ürünleri

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Wetcoattan sonra boşuna PW denemeyin abi. Bu sınıftaki en başarılı ürün pw. Kendi başlığı ile cidden çok tüketim var mist şeklinde atan bi spreye alıp panel başına 2-3 fıs yapınca tüketim azalıyor. Tabi her yıkamada yapmamak lazım :D
Sprey nasıl kullanılır, hangi ürünlerle nasıl spreyler kullanılır gibi bir video çeksen de izlesek kardeşim. :)

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Wetcoattan sonra boşuna PW denemeyin abi. Bu sınıftaki en başarılı ürün pw. Kendi başlığı ile cidden çok tüketim var mist şeklinde atan bi spreye alıp panel başına 2-3 fıs yapınca tüketim azalıyor. Tabi her yıkamada yapmamak lazım :D
Teşekkürler

Aynen dediğin gibi yaptım, 3D’nin cam ürünü başlığı; sprey boyalar gibi atıyordu (umarım tarif edebildim :D ) onunla nispeten daha az tüketim oldu ama şöyle doya doya da sıkamadım tabi, jantlar, kapı içleri, davlumbazlar; gönül ister tazyiği basayım heryer boncuklansın ama kıyamıyorum :paraa::D

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teyit için tekrar koyuladım yanlışlık yok değil mi :)

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
PW’ye sizin yorumlara göre karar vereyim o zaman :)

bel ağrıtmayan koruma arayışım tam gaz sürüyor :D

Fusso
Turtlewax shine n seal
Wetcoat

Elenenler
Nanolex washcoat denedinizmi hocam?Uzun süre kullanmıştım,farklı waxlar vs derken tekrar almaya fırsat olmadı ancak bildiğiniz özlediğim bi ürün.Alınacaklar listemde şu an,bel ağrıtmayacak bşy arıyosanız tavsiye ederim

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Seal n shine ı neden beğenmediniz hocam?
Dayanamı çok çok iyi bir sprey fakat 1dakikada kuruladığım aracı tekrar sık-sil yapmak belimi mahvediyor, ertesi gün yataktan kalkmakta zorlanıyorum, ne kadar az eğilirsem o kadar iyi :)

bu yüzden eledim yoksa ne fusso ne shine n seal asla başarısız değil. :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dayanamı çok çok iyi bir sprey fakat 1dakikada kuruladığım aracı tekrar sık-sil yapmak belimi mahvediyor, ertesi gün yataktan kalkmakta zorlanıyorum, ne kadar az eğilirsem o kadar iyi :)

bu yüzden eledim yoksa ne fusso ne shine n seal asla başarısız değil. :)
Senin de mi bel fıtığın var. Ya da sebebi nedir biliyormusun? Ben cocuğu omzumda kucağımda taşımaktan ve malesef bir sefer uzun süre abuk sabuk eğilerek marşpiyele polisaj yaptıktan sonra bir daha iflah olamadım. Ne zaman ayaklarım yerine belime yükü bindirsem kendime zor geliyorum :(

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Senin de mi bel fıtığın var. Ya da sebebi nedir biliyormusun? Ben cocuğu omzumda kucağımda taşımaktan ve malesef bir sefer uzun süre abuk sabuk eğilerek marşpiyele polisaj yaptıktan sonra bir daha iflah olamadım. Ne zaman ayaklarım yerine belime yükü bindirsem kendime zor geliyorum :(
Malesef hep aynı sorunlar :(

işe giderken anneanneye kucakta taşınan minikler, hareketsiz yaşam ve son öldürücü darbe de katı wax oldu :D

-twisted havlu ve ıslak wax ile çok zorlamadan idare ediyorum şimdilik, sonrasında da egzersiz hareketleri :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Malesef hep aynı sorunlar :(

işe giderken anneanneye kucakta taşınan minikler, hareketsiz yaşam ve son öldürücü darbe de katı wax oldu :D

-twisted havlu ve ıslak wax ile çok zorlamadan idare ediyorum şimdilik, sonrasında da egzersiz hareketleri :)
Bende de fıtık değil ama benzer bir durum var. Özellikle ağırlıkla uzanmada ve çok fazla ovalamada ortaya çıkıyor. Sırt kaslarımdan kolları yönlendiren gibi bir şey tam bilgim yok. Yırtılma yada gerilme durumu oluşabiliyor. 3 kere oldu şimdiye kadar birinde CG Glaze uygulamıştım el ile sonrasında 3 gün yataktan kalkamamak, önümde duran bardağı alıp içememek vs. tarzında şeyler olabiliyor. Geçmiş olsun çevremde çok fazla bel problemleri yaşayanlar var çok zordur.

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
@Dragstar obsession waxlar DW’de epey övülüyordu. İngiliz dayanışması demekki. Öğrendiğim iyi oldu.

Konu iyi olmuş. DW deki benzer başlığı takip ediyordum. Ben de Meguiars ultimate İnterior Detailerı söyleyebilirim. Mat bir finish bırakıyor diyor ama bir senedir çıkmayan yağlı bir yüzey bıraktı.
DW anladığım kadarı ile yabancı bir forum sitesi linkini paylaşabilir misiniz araştırdım da bulmayı beceremedim sanırım :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bu aralar arabaya pek zaman ayıramıyorum. O sebeple güzel bir yıkamadan/yıkatmadan sonra 2 güne bir B33 (bazen) ve basınçlı su tutup akabinde KC PW uyguluyorum ki reçine vs olup da detaylı yıkama zorunluluğu çıkarmasın. Ve fakat malum, havalar da epey sıcak; su panelde kuruyup hemen kireç izi bırakıyor. Ondan sebep sürekli kurulama yardımcısı bir qd kullanmam gerekiyor. Normalde çeşit çeşit ürün kullanırım ama sarfiyat çok oluyor. Stoğa baktım 2 lt Af Finale var. Dedim zaten uygun fiyattan aldım bol bol kullanayım. Dedim ama aman yarabbi o nasıl toz tutmak öyle. Araca yağ boca etsem o kadar olur.

Ezcümle, AF Finale hem korumayı ellemesi (esasen biraz temizleme gücü olması bu aralar işime yarıyor ama genel kullanım açısından negatif olabilir) hem de toz tutması ile benim açımdan kil kaydırıcı olmaya devam edecek.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Bu aralar arabaya pek zaman ayıramıyorum. O sebeple güzel bir yıkamadan/yıkatmadan sonra 2 güne bir B33 (bazen) ve basınçlı su tutup akabinde KC PW uyguluyorum ki reçine vs olup da detaylı yıkama zorunluluğu çıkarmasın. Ve fakat malum, havalar da epey sıcak; su panelde kuruyup hemen kireç izi bırakıyor. Ondan sebep sürekli kurulama yardımcısı bir qd kullanmam gerekiyor. Normalde çeşit çeşit ürün kullanırım ama sarfiyat çok oluyor. Stoğa baktım 2 lt Af Finale var. Dedim zaten uygun fiyattan aldım bol bol kullanayım. Dedim ama aman yarabbi o nasıl toz tutmak öyle. Araca yağ boca etsem o kadar olur.

Ezcümle, AF Finale hem korumayı ellemesi (esasen biraz temizleme gücü olması bu aralar işime yarıyor ama genel kullanım açısından negatif olabilir) hem de toz tutması ile benim açımdan kil kaydırıcı olmaya devam edecek.
Islak kullanıp durulamayı denedin mi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Islak kullanıp durulamayı denedin mi
Esasen ıslak panele sıkıp siliyorum. Kuru panelde zaten bunu pek tercih etmiyorum. Panele sıkıp durulamayı denemedim yalnız. Çünkü bunu kullanmamın sebebi kurulayana kadar geçen sürede aracın bir yanındaki panellerde kireç lekesi kalması. Sık durula şeklinde PW yapıp AF Finale'i onun üzerine yapıyorum.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Esasen ıslak panele sıkıp siliyorum. Kuru panelde zaten bunu pek tercih etmiyorum. Panele sıkıp durulamayı denemedim yalnız. Çünkü bunu kullanmamın sebebi kurulayana kadar geçen sürede aracın bir yanındaki panellerde kireç lekesi kalması. Sık durula şeklinde PW yapıp AF Finale'i onun üzerine yapıyorum.
Sık durula kısmında da kireç lekesini önlüyor

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Sık durula kısmında da kireç lekesini önlüyor
Benzinlik suyu çok kireçli olduğu için kururken yine de iz kalır gibime geliyor ama deneyeceğim. Esasen PW de asidik bir ürün olduğu için aslında onun da kireci önlemesi lazım ama qd olmadan kuruladığım zaman aracın diğer tarafına dönene kadar muhakkak kuruyup iz bırakıyor.