Kullanıp Memnun KALMADIĞINIZ Detay Ürünleri

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
work stuff albino serisi 30mm detay fırçası (kauçuk saplı).
iç veya dış detay için satın almıştım fakat sapıyla beraber sanırım 25 cm civarında bir uzunluğu var. direksiyon ve konsol temizliğinde kullanmaya çalıştım fakat uzun olduğundan hep sağa sola çarptı, özellikle cama. ayrıca vp fırçanın köpürttüğü gibi malzemeyi köpürtemiyorsunuz hatta güzelce yayamıyorsunuz(daha çok efor sarfetmeniz lazım). kıllar oldukca uzun, bir fırça etkisi değil de wax silme bezi ile çalışma yapıyormuşsunuz gibi bir sonuç veriyor.
hadi dedim birde dış detayda deneyeyim, yıkama esnasında kullandım, diğer fırçalardan ayrılan bir noktası yok şimdilik. üstüne üstlük bi miktar ağır denilebilir.
kılları ucundan keseceğim muhtemelen, hatta imkanım olursa sapını da kısaltmak isterim ama ucunu törpüleyecek ekipmanım olmadığından sapa işlem yapamam. 35 liralık vp kalın fırça bu versusu benim gözümde alır.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
sonax alcantara temizleyici
hem forumda hem yabancı forumlarda gerçekten çok araştırdım bu ürünü ve satın aldım(zaten alternatifi yok gibi bişey). ürünü bir kaç farklı şekilde kullanmayı öneriyorlardı. her türlü denedim.
öncelikle doğrudan koltuğa sıkmamızı öneren sonax youtube kanalına inanmayın arkadaşlar. ben güvendim, adamlardan iyi mi bileceğim dedim fakat arka koltuğumda nur topu gibi bir iz bıraktı tam olarak diz destek bölgesinde.
test ettiğim kadarıyla ideal kullanım şekli : öncelikle güzelce süpürüyoruz koltuklarımızı. ardından çok çok hafif nemli bir bez ile uygulama yapacağımız koltuğu geziyoruz(iz yapmasını engelliyor bu işlem). ardından bi mikrofiber beze köpüğü basıp koltuklara yayıyoruz hafiften yediriyoruz. ardından çok çok hafif nemli bir bez ile silip, ardından kuru bez ile koltuğun nemini azaltmaya çalışıyoruz. tabi varsa en harikası makine.
not: aslında memnun kaldım mı kalmadım mı konusu çok ortada. temizledi fakat iz de bıraktı. kendisini gerekirse tavanda bitirip, bir sonraki uygulamamda köpük yapan şişede pol star deneyeceğim. sonucu burada paylaşacağım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Luxor lastik parlatıcı.
Şimdiye kadar kullandığım en kötü ürünlerden. Su ile birlikte akıp gidiyor.

Carpro echo.
Çeşitli oranlarda kullandım, reload ile karıştırdım ama boncuk sıfır. Parlaklık eh. Susuz yıkama için denemedim ama hızlı cila olarak işlevsiz.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
A101 de satılan Sonax Jant temizleyici aldım 29 tl fiyatı var. Kırmızı bir sisesi var. Sahsen begenmedim temizlik konusunda kirli bırakıyor firca yapmama ragmen :/

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
A101 de satılan Sonax Jant temizleyici aldım 29 tl fiyatı var. Kırmızı bir sisesi var. Sahsen begenmedim temizlik konusunda kirli bırakıyor firca yapmama ragmen :/
Bahsettiğiniz ürünü bende beğenmedim Jantlardaki inatçı kirler için demir tozu temizleyici kullanımı gerekebiliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Luxor lastik parlatıcı.

Carpro echo.
Çeşitli oranlarda kullandım, reload ile karıştırdım ama boncuk sıfır. Parlaklık eh. Susuz yıkama için denemedim ama hızlı cila olarak işlevsiz.
Nasıl ya, echo'da boncuklanma yok mu :( :( Ne halta yarıyor ki o zaman :(
İyiki almamışım. Bir gaz turtle wax'ın susuz hybrid temizleyicisini almıştım. Susuz temizlik için değilde daha çok quick detailer niyetine almıştım. Boncuklanması berbat :(
Ama sen echo için hiç yok diyorsun, daha almadan hüsran oldum ya, oysa şişesi de ne kadar çok cezbediyordu :(

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Nasıl ya, echo'da boncuklanma yok mu :(:( Ne halta yarıyor ki o zaman :(
İyiki almamışım. Bir gaz turtle wax'ın susuz hybrid temizleyicisini almıştım. Susuz temizlik için değilde daha çok quick detailer niyetine almıştım. Boncuklanması berbat :(
Ama sen echo için hiç yok diyorsun, daha almadan hüsran oldum ya, oysa şişesi de ne kadar çok cezbediyordu :(
Car pro nun Seramikler i haric hicbir urunu dikkatimi cekmedi yani muadillerine göre zayif kalmis durumda

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
-Autokit Lastik Parlatıcı
Konusu
İnceleme - Autokit Lastik Parlatıcı İncelemesi
-Carix Jant Temizleyici (su sıksam daha iyi olurdu)
Konusu
İnceleme - Carix Jant Temizleyicisi İncelemesi
-Carix lastik parlatıcı (ben hayatımda bu kadar işe yaramaz ve yapış yapış yüzey yapan ürün görmedim)
Konusu
İnceleme - Carix Tyre Shine / Lastik Parlatıcı İncelemesi
-Volvo'nun hediye ettiği deri mendilleri
Konusu
İnceleme - Volvo Deri Temizlik ve Bakım/Koruma Mendilleri İncelemesi
-Valetpro Bilberry
Saf halde bile kullanıldığında fırçasız temizlik yapamayan, renginden dolayı da demir tozu temizliyor izlenimi veriyor, kandırıkçı jant temizleyici :D
Konusu
İnceleme - Valet Pro Bilberry İncelemesi

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Nasıl ya, echo'da boncuklanma yok mu :(:( Ne halta yarıyor ki o zaman :(
Sheeting görülüyor sadece. Altta bir ürün varsa destekler mi yoksa perdeler mi bilmiyorum ama tek başına hızlı cila olmaz gibi.

Car pro nun Seramikler i haric hicbir urunu dikkatimi cekmedi yani muadillerine göre zayif kalmis durumda
Pastaları iyi ama. Yağmur kaydırıcısını da beğendim. İç temizleyicisini merak ediyorum :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Luxor lastik parlatıcı.

Carpro echo.
Echo konusunda en iyi susuz yıkama olarak çalışıyor bende çeşitli oranlarda denedim 1:50 camlarda boncuk yapıyor onun dışında boncuklar çok dağınık yüzeyde koruma varsa biraz canlandırıyor gibi, yoksa drying aid olarak kullanılır ancak katılıyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Echo konusunda en iyi susuz yıkama olarak çalışıyor bende çeşitli oranlarda denedim 1:50 camlarda boncuk yapıyor onun dışında boncuklar çok dağınık yüzeyde koruma varsa biraz canlandırıyor gibi, yoksa drying aid olarak kullanılır ancak katılıyorum
camlarda hiç denemedim doğrudur. Yıkama sonrası jant, kapı araları için bana mantıklı geldi bu ürün

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bana en cazip gelen kullanım şekli kil kaydırıcı olarak kullanmayı vadetmesi. Kil kaydırıcı olarak nasıldır? Ekonomik çözüm olan final touch a iyi bir alternatif olur mu?
Hiç denemedim ama kaygan bir yapısı var deneyelim o halde :)

Kuş pisliği yada benzeri lekeleri yıkamadan hızlıca temizlemek için kullanılır mı?
önce yumuşatıp sonra bezle silmek için
Kullanılır hocam. Ben adams rinseless wash ile çok az apc karıştırıp kuş pisliklerinde kullanıyorum. Adams ile echo çok benzer zaten.

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Gtechıq c2v3 hidrofobi sıfıra yakın, kaportaya damlalar yapışırdı adeta. Kısa mesafe gezerdim tüm boncuklar araç üstünde dururdu. Kuruyunca da kabus olurdu araç üstü lekeler.
Atas şampuanlarını da zamanın reklamıyla alıp her yıkama sonrası wax atar olmuştum.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
-Valet pro bilberry ( bunu anlatmaya gerek yok )

Menzerna Power Lock Ultimate Protection ( Aslında su iticiliği, boncuklaması ve kayganlığı çok iyi ama dayanımı çok az. 3. Ph nötr yıkamada etkisi tamamen bitiyor)

Chemical Guys Extreme Synthetic Quick Detailer
( Dayanımı çok az, boncuklanma çok yetersiz. Gitar üzerinde cila amaçlı kullanıyorum artık. )