Kullanıp Memnun KALMADIĞINIZ Detay Ürünleri

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Birde bunun gibi aşırı dozda ballandırılan atas proteo ve atas hydrorep vardı. 5lt proteo aldığımda nasıl mutlu olduysam bitiremediğim az bir kısmını yetti artık diyerek uygun bir gidere döktüğümde de aynı şekilde mutlu olmuştum adeta üzerimden bir yük kalkmıştı. Nasıl beklentiye girdiysem artık yüzeyde aşırı bir boncuklanma bekleyip silik bir boncuklanma az bir parlaklık görünce hüsran olmuştum :(
O gün için ödediğim paralar konuşulmayacak miktardaydı ama onların yerine gider o günün şartlarıyla sonax, arexons'dan bir dolu ürün alırdım hiç değilse aradığımı bulurdum. Veya meşhur shinearama sitesinden sipariş verirdim de burada satılmayan ürünlerden tedarik ederdim.
Abi bu yorumunu yeni gördüm. Sonax o zamanlar market malı muamelesi görüyordu hatırlarsan.
Bir yerlerde sonax aldım ya da kullandım dediğinde "Sonax mı? Üff Bim malı" algısı yaratılıyordu

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu başlık Uzun süredir sessiz kalmış çok güzel konu teşekkürler

Valet Pro bilberry- anlatıldığı kadar iyi bir temizliği Yok ve bence parasını haketmiyor

3D non silicone dressing- lastikleri patlattıktan 2 saat sonra eser Yok suya karşı ise aşırı dayanıksız

Meguiars bug tar remover- krem şeklinde bir ürün sprey ile sıkmak tek başına işe yaramıyor bir bez ya da süngerle biraz ovmak gerekiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3D non silikon en son lastiğe sürülecek ürün bile değil ... en güzel neticeyi motor plastik aksam , kapı fitil , eşikteki plastik akşamlarda alınır

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

1 litrelik foamda 200 ml bunu koydum köpük görmedim beyaz su aktı. Çöp ürün
Şaşırdım mı hayır, auto finesse beni hiç yanıltmıyor, sevmiyorum bu markayı, parasının karşılığını alamıyorsun çoğu ürününde. Bir tek spritz i seviyorum.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bilberry’de gördüğüm kadarı ile memnuniyetsizlik çoğunlukta. Ben bu ürünü tavsiye üzerine almıştım. Öncesinde Sonax’ın jant temizleyicisini kullanıyordum ürünü jantlara sıkar sıkmaz hemen morarır gerekeni yapardı ama bir o kadarda pis kokardı ve bereketsiz bir üründü. Billbery’de ise aracı istasyona çeker çekmez işe girişmeden kuru jantlara direk sıkıyorum yaklaşık 5 dakika gibi süre sonunda duruluyorum kiri söküyor bana baya faydası oluyor. Jantları ıslatınca üründen verim alınamıyor. Sonuç olarak yoğun balata pisliğini yumuşatıyor, sürekli jantları temizlediğimden olsa gerek çoğu zaman fırça müdahalesine bile gerek kalmıyor. Sıcak havada kurumasına izin verilmemeli yoksa beyaz leke yapıyor. Ürün hakkında genel olarak yorumum ise gerek kokusu gerekse sulandırılabilmesi bakımından benim için orta seviye yararlı bir ürün diyebilirim.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bilberry’de gördüğüm kadarı ile memnuniyetsizlik çoğunlukta. Ben bu ürünü tavsiye üzerine almıştım. Öncesinde Sonax’ın jant temizleyicisini kullanıyordum ürünü jantlara sıkar sıkmaz hemen morarır gerekeni yapardı ama bir o kadarda pis kokardı ve bereketsiz bir üründü. Billbery’de ise aracı istasyona çeker çekmez işe girişmeden kuru jantlara direk sıkıyorum yaklaşık 5 dakika gibi süre sonunda duruluyorum kiri söküyor bana baya faydası oluyor. Jantları ıslatınca üründen verim alınamıyor. Sonuç olarak yoğun balata pisliğini yumuşatıyor, sürekli jantları temizlediğimden olsa gerek çoğu zaman fırça müdahalesine bile gerek kalmıyor. Sıcak havada kurumasına izin verilmemeli yoksa beyaz leke yapıyor. Ürün hakkında genel olarak yorumum ise gerek kokusu gerekse sulandırılabilmesi bakımından benim için orta seviye yararlı bir ürün diyebilirim.
Kiri yumuşatması pek önemli değil mesele temizlemesi zaten şuan elinizdeki apc veya degreaser tarzı ürünü doğru sulandırıp sıkın aynı etkileşimi göreceksiniz o yüzden bilberry gereksiz kalıyor ama dragons olsun koch fb olsun 5 dk kurutmadan bekletildiğinde ortaya tertemiz güvenle fırça süreceğimiz bir yüzey oluşturuyor ona vereceğimiz paraya daha çok işlevsel ürünler var o yüzden beğenilmiyor

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Work stuff sprey şişe.
İlk aldığım zaman 1:7 Green star ve sonrasında 3-4 ay boyunca rutin yıkamalarımda 1:4 / 1:7 Cg signature jant temizleyicide kullandım ve bu hafta farkettim ki dibinden kaçırmaya başlamış. :oops:
Bundan önce bi 6 ay filan jant için amwayın şişesinde vp bilberry kullanmıştım o şişe ise hala sapasağlam. Belki cg jant temizleyici daha serttir ama yinede böyle bir markanın şişesinden kaçırması açıkcası tiksindirdi. Sprey başlığından memnunum fakat sadece başlık içinde bu fiyatlara alınmaz bence:confused:
Şişeyi altına peçete koyup, bir süredir içinde billbery ile dolapta bırakmıştım. Geçende baktım peçete hiç ıslanmamış, ürün akmamış.
Sprey başlığını da bir başka şişeye takıp kullanıp geri dolaba kaldırmıştım bir baktım aynı sorun bunda da olmuş. Sorun sprey başlıktaymış yani, başlıktan doğru ürün akmış. Magic dressing harici hiç bir sprey başlıkta ki ürünü kullandıktan sonra boşaltma gibi bir alışkanlığım olmadı ve bu workstuff başlık harici hiç birinde böyle de bir sorun yaşamadım.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Gyeon wetcoat

Kullanım kolaylığı evet çok iyi ama dayanım ve sarfiyat malesef sınıfta kaldı,

en ince atımlı sprey başlıkla bile ciddi ürün harcanıyor ki pek elim de bol değildir :) keşke ucuz olsa davlumbazlara dahi sıkarım ama 2 kullanımda yarıya inmek üzere, dışardaki araçlar için düz panellerde dayanım azami 3 hafta,

bitirip PW deneyeceğim

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Gyeon wetcoat

en ince atımlı sprey başlıkla bile ciddi ürün harcanıyor ki pek elim de bol değildir :) keşke ucuz olsa davlumbazlara dahi sıkarım ama 2 kullanımda yarıya inmek üzere, dışardaki araçlar için düz panellerde dayanım azami 3 hafta,

bitirip PW deneyeceğim
Şişenin dibinde 1 parmak ürün kaldığında da sprey başlık malesef ya atım yapmıyor ya da tükürür gibi atım yapıyor. Birde sprey başlığın tam ucunda ürün kuruma yapabiliyor.
Aslında tüketim konusunda bizi yanıltan tek nokta aracın yüzeyinde ne kadar boncuklanma olup olmadığı. Yüzeyde boncuklanma yok ise nereye ne kadar ürün gittiğini daha net görebiliyorsun ve sarfiyat azalıyor.
Dayanım konusunda haklısın, vaad ettikleri süreyi yakalamak için otomobilin garajda durması ve bu süreçte 1 veya 2 kere yıkanması gerekiyor.
Tam Flowey X50'nin dayanımına bakacaktım başımıza corona çıktı.
PW'yi de aldım ama henüz kullanmaya fırsatım olmadı.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Şişenin dibinde 1 parmak ürün kaldığında da sprey başlık malesef ya atım yapmıyor ya da tükürür gibi atım yapıyor. Birde sprey başlığın tam ucunda ürün kuruma yapabiliyor.
Aslında tüketim konusunda bizi yanıltan tek nokta aracın yüzeyinde ne kadar boncuklanma olup olmadığı. Yüzeyde boncuklanma yok ise nereye ne kadar ürün gittiğini daha net görebiliyorsun ve sarfiyat azalıyor.
Dayanım konusunda haklısın, vaad ettikleri süreyi yakalamak için otomobilin garajda durması ve bu süreçte 1 veya 2 kere yıkanması gerekiyor.
Tam Flowey X50'nin dayanımına bakacaktım başımıza corona çıktı.
PW'yi de aldım ama henüz kullanmaya fırsatım olmadı.
PW’ye sizin yorumlara göre karar vereyim o zaman :)

bel ağrıtmayan koruma arayışım tam gaz sürüyor :D

Fusso
Turtlewax shine n seal
Wetcoat

Elenenler

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
PW’ye sizin yorumlara göre karar vereyim o zaman :)

bel ağrıtmayan koruma arayışım tam gaz sürüyor :D

Fusso
Turtlewax shine n seal
Wetcoat

Elenenler
TW'de sadece hybrid waterless wash&wax kullandım. Boncuklanma, yüzey kayganlığı ve dayanım çok kötü :( Hiç umduğum gibi değil.
Fusso, ne vaad ediyorsa verebilen bir ürün. 1 ay diyorsa en kötü 20 gün dayanım sağlayabiliyor. 3 ay diyorsa 2 ay görebiliyor. Yine, koşullara göre, yıkama sıklığına ve şampuana göre herşey değişir ama Wetcoat gibi mucize yaratabilir izlenimi vermiyor :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Gyeon wetcoat

bitirip PW deneyeceğim
Wetcoattan sonra boşuna PW denemeyin abi. Bu sınıftaki en başarılı ürün pw. Kendi başlığı ile cidden çok tüketim var mist şeklinde atan bi spreye alıp panel başına 2-3 fıs yapınca tüketim azalıyor. Tabi her yıkamada yapmamak lazım :D