İnceleme Kurulama Havlusu Yıkama Şampuanları

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
yazınızı okudum baya bilgi verici. teşekkürler.
özetile perwoll ile 3D degrasser iyi gidiyor.
Uni Baby Çamaşır Deterjanı 1500 Ml - Migros şu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz.? bende perwol sarı başta olmak üzere turkuaz , kırmızı , siyah beyaz her rengi var . bide uni baby var .

3D Orange Degreaser - Agresif Temizleyici bu apc mi oluyor ? alternatif ne kullanabiliriz bunun için ? tuğa plastik temizleyici ve koca chemie green star var elimde . bunlar iş görür mü mesela ? @campingspo,
tekrardan teşekkürler

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Hocam değerli bilgiler için çok teşekkürler
Estağfurullah hocam, faydalı olduysa ne mutlu.
An itibariyle 3D degreaser arayanlar el kaldırsın :)
Emeğine, bilgine ve paylaşımın sağlık @campingspo
Teşekkür ederim hocam :) Fiyat/performans olarak kesinlikle aklıma yattı. Benzer şekilde Gyeon'un ön yıkama şampuanı Foam da aynı muhteviyata sahip ama o da Towel Wash gibi pahalı. Kimyasal kalıntıların bulaştığı bezlerde eklemek çok mantıklı.
çok güzel bilgiler içeren bir yazı. bende çok araştırmıştım vakti zamanında bu konuyu. hatta perwoll kullanmayı bırakmama vesile olup şimdi kullandıgım yöntem ve kimyasalları bulmuştum.

elinize saglık. paylaşım için teşekkürler.

iyi detaylar.
Teşekkür ederim hocam.

Son düzenleme:

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
yazınızı okudum baya bilgi verici. teşekkürler.
özetile perwoll ile 3D degrasser iyi gidiyor.
Uni Baby Çamaşır Deterjanı 1500 Ml - Migros şu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz.? bende perwol sarı başta olmak üzere turkuaz , kırmızı , siyah beyaz her rengi var . bide uni baby var .

3D Orange Degreaser - Agresif Temizleyici bu apc mi oluyor ? alternatif ne kullanabiliriz bunun için ? tuğa plastik temizleyici ve koca chemie green star var elimde . bunlar iş görür mü mesela ? @campingspo,
tekrardan teşekkürler
Hocam yurtdışında bebek deterjanı kullananlar da var, çoğu katkı maddesini içermiyorlar bu yüzden kimyasal bulaşı olan havlular için yeterli olacağını düşünmüyorum. Ama 3D Degreaser'ın Gyeon towel wash'ten eksiği olan hindistan cevizi yağı türevini tamamlamak için perwoll yerine Uni baby ile kombine edilebilir. Bu bahsettiğim cocoamidler özellikle ürünlere köpürme kabiliyeti ekleyen bir sürfaktan, diğer deterjanlardaki gibi agresif temizleyiciler değiller. Bu eksiği duş jeli ile de tamamlayabiliriz ancak çok fazla parfüm katkı içeriyor; sonuç olarak soft bir deterjan ve degreaser kombinasyonu bence uygundur.

Tuga'yı incelememiştim ama KC GreenStar daha çok sulfonat türevi çözücülere sahip yani daha çok Valet Pro Reviver'a benzer içerik (diğerleri ile ortak bazı içerikleri de var), Örneğin Valet Pro APC'de bunlara benzer rutin deterjan türevi ama Gyeon'un ve Chemical Guys'ın aklıma yatan kısmı ilave olarak Detailing kimyasallarını çözmek için daha efektif olan sodyum metasilikat da içeriyor olmaları. 3D Degreaser da kombinasyon olarak bu ekibe benziyor.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@campingspo, Hindistan cevizi yağı var bende a biraz eklesem bi faydası olur mu ?
Bendeki bez ve havlular pek kirlenmiyor gerçi . Kirlenen bezler ucuz . Makinaya atmadan önce hepsini bi durularım .
Yarım ölçek perwol + bi ölçek beyaz sirke koyardım Daha bebek çamaşır deterjanı kullanmadım .

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Guzel ve kıymetli bilgiler vermişsiniz tesekkurler
Teşekkür ederim hocam
@campingspo, Hindistan cevizi yağı var bende a biraz eklesem bi faydası olur mu ?
Bendeki bez ve havlular pek kirlenmiyor gerçi . Kirlenen bezler ucuz . Makinaya atmadan önce hepsini bi durularım .
Yarım ölçek perwol + bi ölçek beyaz sirke koyardım Daha bebek çamaşır deterjanı kullanmadım .
Hocam yağ mantıklı olmaz, zeytin yağından sabun yapmak gibi düşünün, Hindistan cevizi yağının yağ asiti tuzuna dönüşmesi gerekir

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@campingspo tşkler bilgilendirme için emeğinize sağlık.
hayırlı olsun perwoll sirke buluşuma yeni bir eklenti gelmiş degreaser ben wax lar için kullanıyordum zaten çünkü bir extra çözücü gerekiyor ama normal de sadece perwoll sirke 40 derece devam . bu arada sirke perwoll ben karışım halinde kullanıyorum neredeyse 2 senedir twistedlarda bir sıkıntı yaşamadım ancak benim elim biraz boldu öyle az uz karışım koymam malum sirkenin kaçı kaç kuruş :)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam bilgilendirme için teşekkürler..
Teveccühünüze teşekkür ederim arkadaşlar.
3D Degreaser konusunda ciddiyim, rutin kurulama yapılan havlularda perwoll sirke bence yeterli ancak wax/cila kalıntıları için degreaser eklemek mantıklı görünüyor. Aklımda bir de test vardı ancak konu çok uzadı, hem beni yordu hem sizi. İlerleyen zamanında karışımı da içeren bir güncelleme yapmayı planlıyorum
Güncelleme yapmayı planlıyorum demişsiniz varmıdır bir gelişme?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Persil Yüksek Performans Universal Üstün Leke Çıkarma Gücü (sıvı detarjanda) olur mu? Perwoll yerine Persilde alabilir miyiz?

Perwoll de sarı kutulusu artık yok mu?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar. Piyasada sarı perwoll kalmadı ürünü kaldırmışlar onun yerine ben perwollun pembe olanından sipariş ettim üstünde bakım onarım yazıyordu acaba sarı ile aynı etkiyi yaratırmı?