Kwazar Orion Pro+ Foamer İlk İzlenim, Secho İle Ceviz Uyumu, Fusso Coat'ın Kış İle İmtihanı, Aslan'ın Yıkama Günü

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Evet önemli bir konu bu dediğiniz. Servis bu kapı menteşeleri için özel bir yağ kullanıyor. Yağlandıktan sonra akma, leke vs. yapmıyor. Bakımdan bakıma söylüyorum yağlıyorlar. Söylemezseniz yapmıyorlar çünkü maliyetli bir ürünmüş.

Wd40 çok güzel ürün ama herkesin atladığı bir nokta var. Wd40'ın içeriğinde temizleyiciler de var. Yani paslı yere sıkarsınız temizler mesela. Araç boyasına yapışan folyo yapışkanlarını temizler mesela. Yani esas amacınız yağlamak ise wd40 sizin için iyi bir tercih olmayabilir dediğiniz gibi.

WD40 güçlü bir çözücü abi kısa vadede çözüm olsada uzun vadede korozyona sebep oluyor, loctite,würth gibi markaların multisprayleri var veya sıvı gress tercih edip yağlayabilirsiniz sunroof,açılır cam tavan gibi mekanizmaların yağlamalarınıda bu spreyle yapıyorlar.

Yağlama yapılacak bölgede pandizotlara,döşemelere gelmemesi adına bir kirli bez desteği alıp sağa sola sıçraması önlenebilir :deli:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Bilinenin aksine wd40 mucizesi aslında pas sökücü olarak lanse edilir. Yaglama özelliği çok geçici ve ucucudur. Çözme özelliği ise yine asıl işlevi için belli oradadır. Asıl amacı susuzlaştırmaktır. Çünkü üretim aşamasında ki gereksinim pas önleyici geliştirme idi. Yani sıkılan bölgede su moleküllerinin yok edip bir miktar kiri çözüp bir miktar yaglamakla (uçuşan) bölgeyi güvenilir hale getirmek.
Kapı menteşeleri için sıvı gress würth hhs 2000 önerilebilir. -35°C ile +180 °C değerlere sahip silikon, reçine ve asit içermez.
Wd40 yagışlı doga yürüyüşlerinde ayakkabınıza sıkın hiç ıslanma su çekmez. Eskiden özel üretilmiş su iticilermi vardı.

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Konu dışı olacak ama sechonun modifiyesini anlatan bir konu yada mesajınız varmıydı? Bu aralar baya merak ediliyor secho modifiyesi ayrı konu olarak açabiliriz.
Ayrı olarak açmak istemedim adminim elimdeki pompalamayı baya çirkin hale getirdim onun için şöyle ufak bir paylaşım yaptım. Forumda bu işi yapmak isteyenlere zaten ustalarımız yardım ediyor. Bizimki çam sakızı çoban armağanı
Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?