LE Black Hole, Klin Duo, Sparks havlular ile AF, Soft 99 ve muhtelif Wax bezleri yapısal inceleme

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
ellerinize sağlık çok güzel bir olaya el atmışsınız.milyonlarca birbirinden bağımsız iplik.iplikler bu hale bükümle getiriliyor birleştiriliyor yani.atıyorum 20 tane ince teli (ipliği) bir iplik heline getiriliyor.sonra bu bir iplik dokuma sıklığına göre dahada fazlalaşıyor.sıklık ne derece yüksek olursa faydada bir o kadar fazla oluyor.

bir örnek vermek isterim: gyeon sılk dryer.boyut olarak büyük ama dokuma sıklığı çok seyrek.buda verimsiz hale getiriyor havluyu.şuanki haliyle en kötü ihtimal yarı yarıya sıklığı yükseltilmeli..ebatı büyütmüşler ama seyrek yapısından dolayı gerçek anlamda verimsiz.burda işte maliyet giriyor devreye.örneğin 10 sıklıkla 100 mt.üretim olacak,20 sıklıkla 50 mt. üretim olacak.twısted pile havluların iplik sıklığı ve dokuma sıklığı yüksek.

bu ipliklerin asıl önemli olan yapısı yani türünü bilmemiz bu işin sırrını çözer.atıyorum polyester-yün-flos-pamuk-20 denye-naylon-viskon........gibi giderde gider.ipliğin türü çözülürse herhalükarda bu tip üretim ülkemizde rahatça yapılabilir.nedense ülkemizde bu tip kaliteli işleri yapan yok.genelde standart olarak gidiyorlar.atıyorum yerli microfiber bez üretiyoruz ama standartın dışına çıkmıyoruz çıkmıyorlar.maliyeti düşük tutmak çok para kazanmak hedef alınmış durumda.

ülkemizde birçok üretim tesisi dokumalar vs var durumda.sadece yapılacak işlem laboratuvarda ipliğin yapısını çözerek üretime başlamak.bu gün için bunlar hayal olsada dilerimki ileriki dönemlerde bu işe ciddi el atanlar olur.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Süper bir paylaşım eline emeğine sağlık, kesinlikle devamı gelmeli konunun, farklı markaların karşılaştırmaları falan olmalı, alet süper, bu konu akar. Gerçekten harika bir paylaşım çok hoşuma gitti, bravo valla.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Mükemmel bir başlık olmuş. Büyük bir zevk ve merakla inceledim fotoğrafları. Ellerinize sağlık :alkis::alkis:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@cabay abi şahane konu olmuş eline sağlık,ilgiyle takipteyim :) özellikle şu yıkama sonrası bezlerin durumunu ben de merak ediyorum

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Liquid Elements cam bezi ile devam ediyoruz.

Normal macro

Crop macro

süper macro

Crop süper macro

Dışardan bakınca bembeyaz bezin aslında leş gibi olduğunu gördük. Çekim yaparken içerisinden böcük çıkmasından korktum :)
Bence bunu da ilk mesaja eklemeniz daha iyi olur.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Overlok makinesi ayağınıza geldi! Klin Korea duo large ilk mesaja eklendi.

Bezci arkadaşlar, ürünlerinizin testi için numuneleriniz itina ile değerlendirilir.

Söz ! Araba kurulamayacağım :taraa: (Tabi onu da çek gönder derseniz o da olur tabii)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,keyifli farklı bir konu oldu :)

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba arkadaşlar. Yine bir karantina günü, yine saçma sapan bir uğraş :D

Yapısal olarak bu wax sildiğimiz mikrofiber bezler ile kurulama havlusu olarak kullandığımız pile yapılı bezlerin yapısal karşılaştırmasını yaptım.

1. oyuncumuz sof99 gönüllerin şampiyonu kırmızıııı :taraa:

Normal görünümü, makro çekim. (Canon EOS90D + 100mm

Biraz daha yakından

Bu da mikroskop lensi ile ( ipliklerin iç yapısı resimde renk sebebi ile çok da net değil.

Bu da en yakın iplik yapısı

Yapı itibarı ile iplikler daha naylon gibi duruyor. Koyun yününü anımsatan daha basit bir yapı. Wax silmede başarılı olmasının sebebi sanıyorum yapı itibarı ile yüzeyi daha nazik çalışabilmesi ve daha fazla temas edebiliyor olması. bu iplikler ne kadar waxa maruz kalırsa o kadar birbirine yapışıyor ve artık yıkanma zamanı gelmiş oluyor.

Şimdi birde LE beze bakalım;

Standart görünümü, yine aynı ekipman ile çekildi.

Biraz daha yakından

Mikroskop lensi ile çekilen

Bu da pile dediğimiz iplik yapısına ait görüntü. (Her bir iplik bu şekilde)

Görüldüğü üzere pile yapılı beze ait iplik, ciddi bir mühendislik ile sarılıp sarmalanmış. Yapısı sebebi ile de suyu içerde hapsedebiliyor. Kurulama havlularında en çok istenilen şeye sahip olabilmesini sağlayan yapı tam olarak budur. Farklı üreticilerinkileri de inceleyip iplik farkı var mı diye bakıp onları da bu başlık altında paylaşabilirim.

Liquid Elements cam bezi ile devam ediyoruz.

Normal macro

Crop macro

süper macro

Crop süper macro

Dışardan bakınca bembeyaz bezin aslında leş gibi olduğunu gördük. Çekim yaparken içerisinden böcük çıkmasından korktum :)

Klin Korea Duo Large (2 defa yıkanmış bolca kullanılmış)

Birebir macro

Crop Macro

super macro (renk çok açık olduğundan patlıyor, daha net alamadım maalesef)

Yapı olarak Klin ile aynı gibi. Sadece zamanın getirdiği yıpranmışlık fark olarak görülüyor :)

Autofinesse Wax silme bezi

orjinal görüntü

1:1 Macro

Crop macro

Super Macro

Wax bezleri genelde aynı tip. Soft99 dan daha yünlü bir yapısı var ve bu bez iki taraflı. Kendi adıma söyleyeyim, en favori wax silme bezimdir :)
Af bende cok beğenerek kullaniyodum sonra cg aldim ama en son purestardan sonra dusuncelerim degisti suana kadar kullandıklarin arasinda favorim purestar

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Af bende cok beğenerek kullaniyodum sonra cg aldim ama en son purestardan sonra dusuncelerim degisti suana kadar kullandıklarin arasinda favorim purestar
Kampanyası bitti yoksa bende denemek için birseyler dusunuyordum. %15 de iyi rakam hani :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
:deli:Tebrikler. . Sıkıntıdan patladığınızın resmini çekmişsiniz .

ben mikroskop. Lensini merak ettim. O ne oluyor ?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
:deli:Tebrikler. . Sıkıntıdan patladığınızın resmini çekmişsiniz .

ben mikroskop. Lensini merak ettim. O ne oluyor ?
Mikroskop lensi normal macro lens önüne close up veya direk mikroskoplardan sökülen lensler takılıyor. Farklı aparatlarda var. Mikrometreli ray gibi. Örneğin o LE bez resminde 82 fotograf çekildi ve stack ile birleştirildi. işin detayı biraz uzun, ayrıca anlatmak lazım :)

işin özünde normal macro lensler 1:1 yakınlaştırırken önüne koyacağınız ekstra lensler 5x-10x arası büyütme sağlıyor. Bu kadar büyütme sağlayınca da net alan azalıyor. Mikrometre ray ile 1nm yaklaş bir kare çek, 1 nm yaklaş 1 kare çek şeklinde bütün heryeri net alana kadar çekiyor sonra birleştiriyoruz.

@cabay ellerinize emeğinize sağlık. Makinanızın exif değerleri hep bir hane eksik gider inşallah :)
Teşekkür ederim hocam. bu iş için kullanılan makinelerde shutter maalesef inanılmaz rakamlara geliyor. Bezler için çektiğim toplam kare sayısı 1000 üzeri oldu bile :)

bu nasıl bi temenni mesajıdır ? )) yıllardır fotoğraf sitelerinde takılırım böyle mesaj görmedim
:):):)

Çok güzel bir temenni bence. Ben zaten kuş fotoğrafları çekiyorum. Bir kuş için şakır şakır seri modda saniyede 10 kare çekiyorum. dolayısı ile shutter sayacı kısa zamanda tavan yapıyor. Sayaç ne kadar yükselirse, makinenin ömrü o kadar azalıyor :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@cabay, . Bende de 0.7 yakınlaştırmalı macro lens var. Bi abimde de 100mm var onu da kullanıyorum . Ama çok merak olmadığı İçin standart seviye . Macro dünyası da detay dünyası gibi. Çok bulaşmaya gelmiyor ))
Teşekkürler bilgiler için .

Ayrıca temenni mesajı güzeldi bende çok Beğendim ondan öyle yazdım . Yaratıcı