LE Black Hole, Klin Duo, Sparks havlular ile AF, Soft 99 ve muhtelif Wax bezleri yapısal inceleme

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Overlok makinesi ayağınıza geldi! Klin Korea duo large ilk mesaja eklendi.

Bezci arkadaşlar, ürünlerinizin testi için numuneleriniz itina ile değerlendirilir.

Söz ! Araba kurulamayacağım :taraa: (Tabi onu da çek gönder derseniz o da olur tabii)
Eline sağlık, devamını bekliyoruz, bendeki bezleri göndereyim sana vakit bulursam sana, baya bir resim çıkar sana.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık, devamını bekliyoruz, bendeki bezleri göndereyim sana vakit bulursam sana, baya bir resim çıkar sana.
Eyvallah abi, bendeki çeşitleri bitireyim hele, markadan ziyade yapısal karşılaştırma düşünüyorum. Waffle bez ile uzun tüylü bezler var onları test edeceğim ilerki günlerde. Bu arada senin çeşitlere benim ömür de yetmez zaten :tesekkurr:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Detay ve fotoğrafçılık birleşince bu harika sanatsal inceleme ortaya çıkmış, deklanşörüne sağlık abi. Amatör hatta kendi çapında fotoğrafçılıkla ilgilenen birisi olarak çekim tekniği ve kullanılan ekipmanlarla ilgili bir tık daha detay bilgi paylaşabilirsen çok sevinirim :)

Düzeneği kurdum, ne varsa farklı içinden geçeceğim :D 1 detaylı foto için 50-60 kare çekip birleştiriyorum. Biraz sıkıcı ama daha iftara çok var :))
Şu mesajı görünce Focus Stacking metoduyla mı oluşturuldu diye düşünmedim değil hatta kendimce :D

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Detay ve fotoğrafçılık birleşince bu harika sanatsal inceleme ortaya çıkmış, deklanşörüne sağlık abi. Amatör hatta kendi çapında fotoğrafçılıkla ilgilenen birisi olarak çekim tekniği ve kullanılan ekipmanlarla ilgili bir tık daha detay bilgi paylaşabilirsen çok sevinirim :)

Şu mesajı görünce Focus Stacking metoduyla mı oluşturuldu diye düşünmedim değil hatta kendimce :D
Doğru tespit focus stacking :) tekli resimler 100mm macro lens ile. detaylarda 100mm macro+raynox 2.5X close up. ortalama 80 kare ile stack yaptım. resimdeki mikrometreli ray da el yapımı :) şimdi parası olan verip 400 dolara otomatiğini alıyor. Ben manuel ilerletiyorum :)

Asıl ilgili olduğum kısım ornito. Güzel kuş fotosu çekerim vesselam. ama tam üreme dönemi koronaya denk geldiğinden bu sıra işler keat. Sardık bezlere :taraa:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Doğru tespit focus stacking :) tekli resimler 100mm macro lens ile. detaylarda 100mm macro+raynox 2.5X close up. ortalama 80 kare ile stack yaptım. resimdeki mikrometreli ray da el yapımı :) şimdi parası olan verip 400 dolara otomatiğini alıyor. Ben manuel ilerletiyorum :)

Asıl ilgili olduğum kısım ornito. Güzel kuş fotosu çekerim vesselam. ama tam üreme dönemi koronaya denk geldiğinden bu sıra işler keat. Sardık bezlere :taraa:
Fotoğrafları takip edebileceğimiz bir hesap, link vs varsa hemmen tabike alayım hocam, ornitolari epey merak ettim

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@Tonyukuk07 üstad perwoll konusuna değinmişsin haklı olabilirsin ama unutma biz perwollü saf kullanmıyoruz sirke ile karıştırıyoruz 1 perwoll 2 sirke şeklinde perwollün koku konusundaki etken maddelerini araştırmak lazım dediğin gibi ama gelelim şuraya 4 yıllık microfiber 800gsm lerin durumunun fotosunu atim sen karar ver sence bir etkisi var mı toplamda yaklaşık 300 yıkama görmüştür yani bezin iptal olması gerek normalde

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Elinize sağlık,çekimleriniz muhteşem.Güzel bi inceleme oluyor
Bana nedense LE blackhole gri bezin iplik yapısı daha dolgun geldi Kline göre,yapmış olduğunuz çekimlerde.Gsm olarak birbirine çok yakındılar bildigim

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık,çekimleriniz muhteşem.Güzel bi inceleme oluyor
Bana nedense LE blackhole gri bezin iplik yapısı daha dolgun geldi Kline göre,yapmış olduğunuz çekimlerde.Gsm olarak birbirine çok yakındılar bildigim
Teşekkür ederim beğeniniz için. Klin defalarca kullanılmış ve yıkanmış bir havlu, LE ise sadece 1 defa. Genel anlamda yapı ve teknolojileri aynı görünüyor.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Tonyukuk07 üstad perwoll konusuna değinmişsin haklı olabilirsin ama unutma biz perwollü saf kullanmıyoruz sirke ile karıştırıyoruz 1 perwoll 2 sirke şeklinde perwollün koku konusundaki etken maddelerini araştırmak lazım dediğin gibi ama gelelim şuraya 4 yıllık microfiber 800gsm lerin durumunun fotosunu atim sen karar ver sence bir etkisi var mı toplamda yaklaşık 300 yıkama görmüştür yani bezin iptal olması gerek normalde
okuduğun makalede koku maddelerinin de belirli düzey performansı yumuşatıcı kadar olmasa bile körelttiği yazıyordu hocam. Ben Andreas’ın o makalesini bulabilirsem paylaşacağım. Hatta yazıda adam üreticilere danışmış onlar da özellikle koku maddelerini kullanmadıklarını söylemişler. Yani gyeon ve Liquid Elements’in kendi MFT bez deterjanları kokusuzmuş. Gyeon bilmiyorum ama LE 100ml testler kullandım hakkaten kokusuz aromasız bir ürün. Tabiki yumuşatıcı kadar yüksek oranlarda performansı köreltmiyordur ama üreticilerin bizzat koku maddeleri de etkiler demesi işi değiştiriyor.

ben Perwoll kullandım eski nesil Silverback bezimde. Dediğiniz gibi sirke ile kombine ettim bir sorun gözlemlemedim. Perwoll bitince LE twisted aldım ilk çıktığı günden beridir sadece sirke kullanıyorum onda da bir durum gözlemedim yani Perwoll ile kullandığımdan bir fark ya da performans kaybı yaşamadım.

dediğim gibi amacım sadece Kodu maddelerinin de etki ettiğini söylemekti.
hatta bu konuda bizzat biz de Gyeon ve LE firmalarına mail yazıp bizzat kendilerine sorabiliriz. Böylelikle yeni bir şeyler daha öğrenmiş oluruz.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
okuduğun makalede koku maddelerinin de belirli düzey performansı yumuşatıcı kadar olmasa bile körelttiği yazıyordu hocam. Ben Andreas’ın o makalesini bulabilirsem paylaşacağım. Hatta yazıda adam üreticilere danışmış onlar da özellikle koku maddelerini kullanmadıklarını söylemişler. Yani gyeon ve Liquid Elements’in kendi MFT bez deterjanları kokusuzmuş. Gyeon bilmiyorum ama LE 100ml testler kullandım hakkaten kokusuz aromasız bir ürün. Tabiki yumuşatıcı kadar yüksek oranlarda performansı köreltmiyordur ama üreticilerin bizzat koku maddeleri de etkiler demesi işi değiştiriyor.

ben Perwoll kullandım eski nesil Silverback bezimde. Dediğiniz gibi sirke ile kombine ettim bir sorun gözlemlemedim. Perwoll bitince LE twisted aldım ilk çıktığı günden beridir sadece sirke kullanıyorum onda da bir durum gözlemedim yani Perwoll ile kullandığımdan bir fark ya da performans kaybı yaşamadım.

dediğim gibi amacım sadece Kodu maddelerinin de etki ettiğini söylemekti.
hatta bu konuda bizzat biz de Gyeon ve LE firmalarına mail yazıp bizzat kendilerine sorabiliriz. Böylelikle yeni bir şeyler daha öğrenmiş oluruz.
Bende katılıyorum bir kimyacı arkadaşımız aslında maddelerin ne olduğunuda bize söylese bizde içindekilere göre durumu tekrar değerlendirsek emeğine sağlık başkan @Tonyukuk07

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Mikromarket'den siparişim gelir gelmez sparks için çekim yaptım. Beni aşırı derece ikna ettiğinden konuya dahil olan arkadaşların özellikle Sparks için detaylara bakmasını isterim.

Ucuz ama başarılı görünüyor!

detayları ilk mesajda ama buraya da bir spoiler ekleyeyim :)

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Emeğine ve paylaşımına sağlık. Gerçekten çok faydalı oluyor :) (işi ilerletip üretim hattına kadar fotoğraflamaya başlayacaksın diye de korkuyorum :D:D )
Bazı bezlerden beklemediğim kadar başarılı işçilik gördüm. Belki ilerde yerli üretecek birisine feyz olur abi :D Bu gün birde şu maviş wax bezlerini çekeyim bakalım ne var ne yok onlarda.

Yerli bir bez bulursam onları da çekip farklılıklarını üreticisine gönderebiliriz. Gri Divortex var ama o da bezi kendisi yapmıyor sanırım.