Led Far Ampülü Tavsiyesi

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Farlar için csp led teknolojisi kullanan sağlam ve sorunsuz bir marka bilen duyan var mı?
Kullanan arkadaşlardan yorum rica edebilirmiyim tr' içinde hangi marka iyidir nedir ne değildir. Teşekkürler şimdiden

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Photon mono yada philips tercih edebilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Osram Xenarc serisini öneririm, fiyatları yüksektir ancak uzun ömürlüdür ve mükemmel aydınlatma sağlar,
piyasada 150-250tl arası satılan sözde led ampuller gibi karşıdan gelenin gözünü almaz,
hem trafiği tehlikeye atmamış olursunuz hem de küfür yeme ihtimalinizi sıfıra indirgersiniz.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
üstad nerden alacaksın önce ona bir kara verelim farımız mercekli mi ben bu zamana kadar h4 h7 h11 bir çok led aldım bir çok arkadaşa sen öncelikle aracımız nedir ampülümüz nedir onu söyle şunu belirteyim türkiyeden bir şey alma net söylüyorum bunu ali expressten alınacak kesinlikle @Pro

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Photon mono yada philips tercih edebilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Photon için güvenilir bi satıcı veya site biliyormusunuz? Teşekkürler.

philps sahtesi çoktur photon alabilirsiniz diyorum bende
Teşekkürler hocam , araştırayım.

Osram Xenarc serisini öneririm, fiyatları yüksektir ancak uzun ömürlüdür ve mükemmel aydınlatma sağlar,
piyasada 150-250tl arası satılan sözde led ampuller gibi karşıdan gelenin gözünü almaz,
hem trafiği tehlikeye atmamış olursunuz hem de küfür yeme ihtimalinizi sıfıra indirgersiniz.
Osram halojenlerde gayet iyiydi ama led için bilmiyorum dediğiniz seriyi araştırayım hocam , teşekkürler. :)

üstad nerden alacaksın önce ona bir kara verelim farımız mercekli mi ben bu zamana kadar h4 h7 h11 bir çok led aldım bir çok arkadaşa sen öncelikle aracımız nedir ampülümüz nedir onu söyle şunu belirteyim türkiyeden bir şey alma net söylüyorum bunu ali expressten alınacak kesinlikle @Pro

Tr'den alacağım başkan Aliexpress'den gelmesini beklemek istemiyorum :) Ama şiddetle tavsiye edeceğin varsa bi düşünürüm Aliexpressi. :sırıtan1:
H4 olacak ampül tipi

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@Pro abi h4 için hiç bir tavsiye vermem 4 farklı ampül tipi denedik tam verim olmadı dağılımda denediğim tipler
Lumileds zes h4
360 led h4
Csp 4 yönlü led
2 yönlü düz ledler giç birinde tam dağılım olmadı bilgine

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Pro abi h4 için hiç bir tavsiye vermem 4 farklı ampül tipi denedik tam verim olmadı dağılımda denediğim tipler
Lumileds zes h4
360 led h4
Csp 4 yönlü led
2 yönlü düz ledler giç birinde tam dağılım olmadı bilgine
Mercek şart desene başkan

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Led konusunda benim problemimi @cagatay16v çözdü kendisi görünce yazar. Mercekli farlarım için stark 360 led aldım önümü göremiyordum çift çipli 13bin lümenlik Led Merkezi'nin ürününü taktık resmen kör gibi seyahat ediyormuşum dedim.. Before after fotoğrafları yok ama kendi aracım için 25-30 metre ileriyi aydınlatmaya başladı far ayarından bağımsız olarak

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Başkan merceksiz şansını şöyle dene benden tavsiye bir arkadaşında filan varsa tak dağılımı gör kabala alma yada mağaza varsa git orda taktır çizgi kontrolü yap @Pro yoksa elinde patlaması muhtemel

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Pro H7 ve H1 olarak farklı modeller denedim. CSP ledlerde %90 başarı elde ediliyor, kesilme çizgisi oluyor dümdüz şekilde. Fakat bunda aracın ve farının da önemi büyük. Benim farda dümdüz çizgi elde ederken başka bir araçta aynı led biraz dağıtarak veriyor, ama yine de çizgi belirgin oluyor.

Fakat iş H4 led takmaya gelince bozuluyor :( uzun ve kısa bir arada olduğu için verim almak da zorlaşıyor. Buna ek selektör performansı da istenen gibi olamıyor. Yerli olarak tavsiyem N11den joyecar led ile bir görüş. WhatsApptan da telefondan da yardımcı oluyorlar, detaylıca anlatıyorlar.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Mercek şart desene başkan
Mercek yoksa bence hiç girme o işe abi :) gerçi bi kaç video izlemiştim netten far çizgisi falan olan LED’ler var ama denemek lazım. Mercek farda bile odağını tutturmak bazen zor olabiliyor abi

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Farlar için csp led teknolojisi kullanan sağlam ve sorunsuz bir marka bilen duyan var mı?
Kullanan arkadaşlardan yorum rica edebilirmiyim tr' içinde hangi marka iyidir nedir ne değildir. Teşekkürler şimdiden
Hocam merhaba ben bu konuyu detaylı olarak kendi aracıma uygularken araştırmıştım.
Öncelikle aracınızda mercek yok ise farın tam karşı noktayı aydınlattığı yerde mağlum sosyal medyada duvarda ip gibi bi çizgi görünen led ampüllerin hiçbirine inanmayın derim. Led konusunda photon'dan şaşmayın derim. Ankara'da ikamet ediyorum. Eryamanın hemen girişinde Fardoktoru diye bir yer var kendileri bu konuda bana çok yardımcı oldu hocam.
Photon'un üç serisi var
Bunlardan ilki photon mono (giriş seviyesi) benim aracımda kullandığım, 340 tl civarına almıştım
İkincisi photon ultimate (orta şeker) 540 tl civarı
Üçüncüsü photon milestone serisi (bu işin kralı) 600-700 arası hocam
Hocam aynen fardoktorunun dediğini aktarıyorum
Photon mono serisi şuanda alıp kullanabileceğin mercek yok ise kullanabileceğin tam bir fiyat performans ürünü merceksiz araçlarda güzel bir yol görüşü sağlıyor.
Photon Ultimate serisi ve Milestone serisini mercekli araçlar için tavsiye ediyorlar. Mercek olmayan araçlarda kendisi satmasına rağmen bu kadar para vermeyin bence dedi. Ultimate serisini almak isterseniz yine şöyle özetleyeyim mono serisinden bir tık iyi gelecektir size mercek olmadığı için gözle görünür bir farkı hissedemeyeceksiniz bile.
Ultimate serisine bu anlattıklarımdan sonra hiç girmiyorum hocam direk mercekli farda kullanılıyor.

Hocam kendi aracımda gece özellikle de ledler bilirsiniz yağmurlu havalarda gösterir mi diye çok şüphe uyandırıyor. Ben yağmur yağarken gece çekimi yaptığım videolarım var photon mono ile eğer istersen paylaşırım seninle aklında soru işareti kalmasın. Gönül rahatlığı ile alınıp kullanabilirsin. Bir de hiç bahsedilmiyor ama uzunlara led takacak arkadaşlar için şiddetle tavsiye ettiğim tabiri caizse sellektör esnasında önünüzde araba kalmamasına neden olan bir led markası var kendisi Türkiyede bulunmuyor İsmi Nao Led çok bilinmiyor. Ama kısaları aydınlatma konusunda çok iyi değil. Eğer ki diyorsanız benim kısalarım cam gibi olsun uzunları çok kullanmam diyorsanız photon mono+ nao led ile tam harika görünüm olabilir hocam hiç uğraşmam diyorsan da kısa+uzuna photon mono der tek geçerim.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aliexpresten, 2 3 sene önce olması gerekiyor hlxg firmasının mini led ampülünü almıştım. Teknolojisini falan bilmiyorum ama cree değildi sanırım fakat iyi aydınlatma veriyordu kuru havada ve normal ampül kadar olmasa da iyi ısınıyordu fanlı olmasına rağmen. Takarken halojene göre çok zorladı en ufağını almış olmama rağmen. Odak noktasını ayarlamak için kendi ekseni etrafında bir miktar döndürebiliyorsunuz. Aynı yönde çok döndürürseniz kablosu gövdenin içinden burulup kopuyor bu bakımdan benim gibi 2 3 tur döndürmek yerine diğer tarafa döndürürün :)

Bir de bu led ampüller kuru havada ne kadar iyi ise yağışlı havada bir o kadar başa bela oldu bana. Gece yolculuğu çok değerlidir benim için ama bu ledler yağışlı havada beni gece yola çıkmaktan soğuttu diyebilirim.

Normal farın açılıp içine mercek konmasına da karşıyım. Belki işini iyi yapana denk gelemedim ondan karşıyım, ancak led istiyorsanız kesinlikle mercek şart. O bakımdan aracınızın mercekli olan bir modeli varsa ne yapın ne edin mercekli far alın ya da işini iyi yapan birisine mercek taktırın diğer türlü far tası halojen için tasarlanan bir far her halükarda ışığı dağıtıyor, döndürerek bir miktar ayarlanabilmesine rağmen.

Sırf led takmak ve hatta premium markaların farları gibi efendi ve düzgün bir aydınlık görüntü alabilmek için afl sistemini yakında aktif edeceğim dersem inanır mısınız :komik:

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Selâm ben stark h7 LED taktırdım. Kendi uygulama merkezlerinde. İstanbul da, deneyin beğenmezseniz geri alırlar zaten.