Linea Boya Koruma

MertcanDinçer

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öncelikle herkese merhabalar iyi forumlar, En başta ilk polisaj uygulamam olduğunu belirtmek isterim oyüzden hatalar yanlış adımlar vs. durumlar var ise yorumlarsanız çok sevinirim, amacım zaten makinaya alışmak kendimi görmekti ve ilk defa bi makina ile uygulama yaptım önceden hep el ile wax uygulardım aracıma, maalesef kapalı bi alanım olmadığı için oturduğum apartmanın yan bahçesinde yaptım uygulamaları, ne kadar gölge biyerde olsa aralarda güneş gelince beklemek zorunda kaldım ve bu beni çok uğraştırdı ayrıca ışık kaynağım olmadığı içinde ayrı bi zorlandım, çizikleri görmek için tek ışık kaynağım ise ceta-form R11-Pen kontrol feneriydi.

Aracın kirli hali

Jant ve davlumbaz temizliği

jpg oluşturma

Ön yıkamayı VP ph neutral snow foam ile yaptıktan sonra VP concentrated şampuan ile temaslı yıkmaya geçiyorum

Durulayıp demir tozu temizliğini yapıyorum.

hızlı resim yollama

Vp kil ve Vp kil kaydırıcı kullandım.

Devamında tekrardan temaslı yıkama yapıp, aracı maskeleyip polisaja geçiyorum.

Dewalt rotary, ufs2016 keçe ve kc h9 ile polisaja başlıyorum.Kontrol amaçlı Menzerna control cleaner kullandım.

internette fotoğraf paylaşma

Maalesef ışık kaynağım olmadığı için baya zorladım ona rağmen görebildiğim çiziklerin çoğunu almaya çalıştım ilk polisajım olduğundan dolayı da baya temkinli davrandım.Ön yıkaması zemin hazırlığı ve polisajla birlikte 2 günü bitiriyorum.
3. Gün aracı pasta tozlarından arındırmak için yıkayıp Dublex Twist Towel ile kurulayıp KC M3 ve mor ped ile hologram giderme işlemine başladım.

Sonrasında tekrar ön yıkama köpüğü ile aracı yıkayıp kurulayıp menzerna control cleaner ile 2 defa aracı dolanıp VP Beadıng Marvellous / Work Stuff cila aplikatörü ile waxı uyguladım.Silmek için SuperClean yumuşak cila bezini kullandım.

Final Fotoğrafları

foto at

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık:) ilk uygulama için gayet başarılı olmuş bence de, m3 ten sonra aracı bir ışıkla kontrol etmek lazım yalnız hare gidermede m3 zayıf kalabiliyor bazen f6 lazım olabiliyor

MertcanDinçer

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Elinize sağlık:) ilk uygulama için gayet başarılı olmuş bence de, m3 ten sonra aracı bir ışıkla kontrol etmek lazım yalnız hare gidermede m3 zayıf kalabiliyor bazen f6 lazım olabiliyor
Teşekkür ederim sağolun, doğru ışık kaynağım yoktu bende ilk kat uygulamadan sonra güneşe çıkarıp detaylıca inceledim hologram gördüğüm yerlere tekrar uygulama yaptım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık finaller herşeyi anlatıyor. Parlaklık gayet güzel.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık, imkanlar dahilinde güzel uygulama olmuş. En önemlisi içinize sinmiş olması. Güle güle kullanın :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, ilk uygulamaya göre gayet başarılı bir uygulama olmuş, Hele ki dışarıda kasap ellerine vermektense sizin yaptığınız onların ki yanında çok çok üst düzey bile olmuş. Sadece ara kesim bir pasta ile daha başarılı olabilirdi ama zaten linea veeniği çok yumuşak bir vernik. Yeterli gelmiştir diye düşünüyorum.

MertcanDinçer

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Eline sağlık, ilk uygulamaya göre gayet başarılı bir uygulama olmuş, Hele ki dışarıda kasap ellerine vermektense sizin yaptığınız onların ki yanında çok çok üst düzey bile olmuş. Sadece ara kesim bir pasta ile daha başarılı olabilirdi ama zaten linea veeniği çok yumuşak bir vernik. Yeterli gelmiştir diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim hocam, evet bende o düşüncedeydim zaten elimden geldiğince yapmaya çalıştım.Doğru bazı yerlerde f6 ile uygulama yaptım güzel sonuç aldım, tekrardan teşekkürler.:)