İnceleme Loew Cornell ile Turmeric Yellow rötüş denemesi

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar bu gün bir deneme yapayım dedim, inceden ucundan başladım :)

Sonuç acemi için kötünün iyisi. Daha iyi olabilir mi? Evet. Deneyip göreceğiz.

Mazlemeler;

Aracın orjinal renk kodu ile servisten temin edilmiş rötüş boyası
İpa ve mikrofiber bez
Bir adet enjektör (boya kabından boya çekip loew e aktarmak için kullandım)
Loew Cornell rötüş kalemi

Öncelikle durum böyleydi..

İpayı beze sıkıp zemini güzelce temizledim ve noktasal dokunuşlar ile rötüşe başladım

Noktasal dokunuşlar arkadaki siyah görüntüyü örttü fakat mevcut boya kalınlığına kadar doğal olarak ulaşmadı.

Son durum

Merak ettiğim konu ise ben birde şişe vernik alıp onu da bu uygulama yaptığım yerin üstüne uygulasam.. maksat boyalı yüzeyle eşit yüksekliğe gelmek. Üzerine hafif hare giderici ile gezsem acaba daha iyi olur mu? Yoksa bu rötüşün olacağı bu mudur?

Bir iki noktasal uygulama daha var, onları da ekliyorum.

İş bitince alkolle loew kalemi temizledim. Evde de sıcak su altında yıkadım ve tertemiz oldu.

Bakalım müsait zamanda bir de videosunu çekerim inşallah :)

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bence resimlerden görebildiğim kadarı ile gayet başarılı bir uygulama yapmışsınız.Paylaşım için teşekkürler.Bu kalemden bende edinmek istiyorum umarım tekrar bir ortak alıma denk gelebilirim

Cliocu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Gayet başarılı.elinize sağlık.ortak alım olursa bende alabilirim.ilkini kaçırdık

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Metalik boyada vernik mutlaka kullanmalısınız, hem doldurucuk hem de parlaklık katacaktır,

Tırnağa gelecek kadar dolduysa zımpara+pasta yapabilirsiniz.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Metalik boyada vernik mutlaka kullanmalısınız, hem doldurucuk hem de parlaklık katacaktır,

Tırnağa gelecek kadar dolduysa zımpara+pasta yapabilirsiniz.
Vernik düşünüyorum açıkcası. Temin ettikten sonra nasıl olacak bakacağız. Ben verniği de atıp biraz daha yükseltebilirsem iş bilen birisine genel bir pasta cila hare alma işi yaptırabilirim. Yerim müsait olsa ona da ben girsem iyi olurdu ama imkanlar :) Bu arada öneriniz için teşekkür ederim.

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Elinize sağlık bence sonuçlar çok güzel. Geçen hafta kalemi bende arkadaşımın aracında denedim. Onun aracı metalik gri (astra). Sonuçlar önce tatmin ediciydi fakat bir kaç gün geçince hafif bir ton farkı oluştu. Vernik atmadığımız için olduğunu düşünüyoruz. Vernik atıp öyle deneyeceğiz. Tekrar elinize sağlık.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Gayet güzel olmuş boya biraz kuruduktan sonra ikinci katı deneyip boya seyiyesini yükseltebilirsin veya böylede kalabilir bu şekilde veya ikinci kat denemesinden sonra boya kurusun sonrasında inceden bir polisaj geçersen on numara olur.

DENİZLİ

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Gayet güzel olmuş boya biraz kuruduktan sonra ikinci katı deneyip boya seyiyesini yükseltebilirsin veya böylede kalabilir bu şekilde veya ikinci kat denemesinden sonra boya kurusun sonrasında inceden bir polisaj geçersen on numara olur.

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi. Polisaj yapacak yerim olsa neler yapardım da :) Yok arkadaş. Eylül'de Rize'ye gidecek olursam makine set alır giderim. Bol bol oynarım :))

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@cabay abi eline sağlık. Ben de yaklaşık 1 senedir ha bugün ha yarın denerim derken ilk denememi dün yaptım. Yatay panellerde güzel işlem yapabildim ama dikey panellerde ne yaptıysam istediğim gibi nokta nokta boya aktaramadım yüzeye. Dikey panellere nası işlem yaptın abi? Bir de en son temizlik için direk alkole batırıp mı çıkardın acaba? Temizleme işlemini istediğim gibi de yapamadım :) deneyimlerini rica ediyorum :)

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
@cabay abi eline sağlık. Ben de yaklaşık 1 senedir ha bugün ha yarın denerim derken ilk denememi dün yaptım. Yatay panellerde güzel işlem yapabildim ama dikey panellerde ne yaptıysam istediğim gibi nokta nokta boya aktaramadım yüzeye. Dikey panellere nası işlem yaptın abi? Bir de en son temizlik için direk alkole batırıp mı çıkardın acaba? Temizleme işlemini istediğim gibi de yapamadım :) deneyimlerini rica ediyorum :)
Valla yatayda da dikeyde de aynı şekilde yaptım. Direk mürekkepli kalemle boyar gibi boyadım resmen :sırıtan1: Eğer ki zeminle aynı yüksekliğe gelsin istiyorsan ilk boya katını atıp 1-2 saat sonra üzerine bir kat daha atacaksın. yoksa dağılıyor zaten. Temizlik ise fısfısla içine bol bol ipa sıktım, tel ile deliği açtım.. Eve gelince de sıcak su ile duruladım tertemiz oldu.

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Alternatif
Alternatif temizlik yöntemi olarak aseton önerebilirim izninizle. Makyaj pamuğuyla siliyorum temizleniyor. Tabi aynı işi IPA da yapacaktır.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Valla yatayda da dikeyde de aynı şekilde yaptım. Direk mürekkepli kalemle boyar gibi boyadım resmen :sırıtan1: Eğer ki zeminle aynı yüksekliğe gelsin istiyorsan ilk boya katını atıp 1-2 saat sonra üzerine bir kat daha atacaksın. yoksa dağılıyor zaten. Temizlik ise fısfısla içine bol bol ipa sıktım, tel ile deliği açtım.. Eve gelince de sıcak su ile duruladım tertemiz oldu.
Dikey panele tık tık tık vurdum ama boya gelmedi Bi türlü yüzeye. Yarın yine deneyeyim bir. Dikey yüzeyi boyayım da sonra da aynı seviyeye getirmeye anca o zaman çalışırım :D m700 vardı sadece, onu da harcamak istemedim. İpa ve sıcak su deneyeyim Bi de :) teşekkür ederim :)
Alternatif

Alternatif temizlik yöntemi olarak aseton önerebilirim izninizle. Makyaj pamuğuyla siliyorum temizleniyor. Tabi aynı işi IPA da yapacaktır.
Aseton çok hesaplı bir çözüm olur o zaman bahçede vardı aseton dolu kaba daldırıp çıkarayım Bi :D işe yaramazsa o zaman tiner alayım :D dikey panele de uygulayım edeyim derken baya boya oldu sağı solu :) teşekkür ederim öneriniz için :)

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
@cabay Hocam izninizle ben deneyimimi aktarmak isterim.
Hazneyi dikey panellerde tam olarak doldurup bir parmağınızla üst kısmı kapak gibi tamamen kapatın. O zaman sağlıklı bir şekilde kullanılabiliyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@cabay Hocam izninizle ben deneyimimi aktarmak isterim.
Hazneyi dikey panellerde tam olarak doldurup bir parmağınızla üst kısmı kapak gibi tamamen kapatın. O zaman sağlıklı bir şekilde kullanılabiliyor.
Çok teşekkür ederim gerçekten bilgi aktarımlarınız için :) o şekilde de deneyeyim, asıl dikey panellerde ihtiyacım var çünkü.
Arkadaşlar @KILIÇARSLAN @emboli katılımınız ve aktardıklarınız için teşekkürler. @mustafacagri senin boya kalın olabilir mi acaba? Benimki direk pilot kalem gibi, her düzlemde boya akıtmaya devam ediyor.
Abi 2 yere rötuş yaptım yaklaşık 5 dk sonra ucu kurudu. Sonra açtım Bi yere daha yaptım 1 dk sonra yine kurudu falan. Ondan sonra başka zaman yaparım diyip bıraktım. Bendeki boya kalın da olabilir belki