Master Detailing - Tanıtım ve Paylaşım Alanı

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Bmw F30 seramik kaplama için misafirimiz oldu.
Camlarına su itici uygulaması yapıldı. Sıvıları kontrol edildi, sunroof bakımı, motor temizliği yapıldı, detaylı iç temizlik sonrası klima dezenfeksiyonu ile hijyenik iç mekan elde ettik. Son kontroller sonrası sahibine teslim ettik.

hızlı resim

İletişim
Tel : 0542 479 34 80
İnstagram : Login • Instagram

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,
Forumumuz üyesi @Kzmsefa aracı ile beraberiz. Başka işletme tarafından polisaj boya koruma uygulaması yapılmış ancak sahibinin memnun kalmaması üzerine aracını bana getirdi. Mikron ölçümleri ve gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra uygulamaya başladık.

1. aşama polisaj öncesi-sonrası video
Hologramı dikkate almayınız. Henüz 1. aşama sonucudur.
WhatsApp Video 2022-10-07 at 23.21.17

Sadece birkaç noktada mikron seviyesi riskli diyebileceğimiz seviyedeydi. ~%95-98 oranında çizikleri aldık ve parlaklığı bir üst noktaya taşıdık.

Koruma olarak meguiars ceramic liquid wax tercih ettim.

Sonuç

resim url alma sitesi

best online photo sharing service

Tekrardan elinize emeğinize sağlık Berkay hocam, artık yıkamalar daha keyifli :mutlu:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhaba,
Bmw F30 seramik kaplama için misafirimiz oldu.
Camlarına su itici uygulaması yapıldı. Sıvıları kontrol edildi, sunroof bakımı, motor temizliği yapıldı, detaylı iç temizlik sonrası klima dezenfeksiyonu ile hijyenik iç mekan elde ettik. Son kontroller sonrası sahibine teslim ettik.

hızlı resim

İletişim
Çok güzel olmuş, özellikle motor temizliği şahane:) Emeğine sağlık:)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Land Rover Discovery Sport aracımızı misafir ettik.
Yüzeyde ciddi reçine ve demirtozu vardı. Detaylı yıkama ve yüzey dekontaminasyon işlemlerin yapıldı. Ön yıkamada flowey b33, jant temizliğinde flowey r1, zift ve reçine kalıntılarında polytop teerentferner tercih ettim. K2 roton ile demirtozu temizliği yapıldı ve kil eldiveni ile kil işlemi tamamlandı. Mikron ölçümlerini yaptık. Riskli bölgeleri tespit ettik ve boya toleransları dahilinde cutting işlemi yapıldı.

Burada bir parantez açmak istiyorum, mikron cihazının her panelde 3-5 noktaya koyulup bluetooth vb. sistemler ile telefona aktarılması veya kağıda yazılması, öncesi sonrası mikron değerleri bizim için bir şey ifade etmemektedir. Yeri geldiğinde bir panelde 30 noktayı inceliyoruz, düz zeminden 1 mikron alınıp kordon veya köşeden 20 mikron almak da mümkündür. Bu size verilen kağıda veya başka bir şeye yansımaz. Aracın daha önce başına gelenleri öngörüp bu doğrultuda hassas çalışmak esastır. Yüzeyin ani ısıtılmaması vernik mukavemetini zayıflatmamak adına bazen mikrondan daha önemli bir konudur. Siz değerli forum üyelerini reklamlara temkinli yaklaşmanız adına naçizane bilgilendirmek istedim.

3 aşama polisaj işlemi tamamlandıktan sonra K2 klinet pro ile yüzey temizliğimizi yaptık.
Seramik kaplama uygulandı, üzerine piroulette sio2 geçtim. Camlara su itici uygulandı.
İç temizlikte zorlu lekelerden kurtulduk, detaylıca temizledik. Tavan temizliğinde k2 velor, derilerde kendi deri temizleyicimi kullandım, taban halısında valet pro carpet cleaner kullandım. Bazı plastik bölgelerde k2 apc neutralden yardım aldık.

Finaller

ımg

Keyifli forumlar

İletişim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Burada bir parantez açmak istiyorum, mikron cihazının her panelde 3-5 noktaya koyulup bluetooth vb. sistemler ile telefona aktarılması veya kağıda yazılması, öncesi sonrası mikron değerleri bizim için bir şey ifade etmemektedir. Yeri geldiğinde bir panelde 30 noktayı inceliyoruz, düz zeminden 1 mikron alınıp kordon veya köşeden 20 mikron almak da mümkündür. Bu size verilen kağıda veya başka bir şeye yansımaz. Aracın daha önce başına gelenleri öngörüp bu doğrultuda hassas çalışmak esastır. Yüzeyin ani ısıtılmaması vernik mukavemetini zayıflatmamak adına bazen mikrondan daha önemli bir konudur. Siz değerli forum üyelerini reklamlara temkinli yaklaşmanız adına naçizane bilgilendirmek istedim.
Güzel açiklama olmuş kardesim.Eline Saglik Uygulama içinde.

ARDA BAB

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Afyon
Merhaba,
Land Rover Discovery Sport aracımızı misafir ettik.
Yüzeyde ciddi reçine ve demirtozu vardı. Detaylı yıkama ve yüzey dekontaminasyon işlemlerin yapıldı. Ön yıkamada flowey b33, jant temizliğinde flowey r1, zift ve reçine kalıntılarında polytop teerentferner tercih ettim. K2 roton ile demirtozu temizliği yapıldı ve kil eldiveni ile kil işlemi tamamlandı. Mikron ölçümlerini yaptık. Riskli bölgeleri tespit ettik ve boya toleransları dahilinde cutting işlemi yapıldı.

3 aşama polisaj işlemi tamamlandıktan sonra K2 klinet pro ile yüzey temizliğimizi yaptık.
Seramik kaplama uygulandı, üzerine piroulette sio2 geçtim. Camlara su itici uygulandı.
İç temizlikte zorlu lekelerden kurtulduk, detaylıca temizledik. Tavan temizliğinde k2 velor, derilerde kendi deri temizleyicimi kullandım, taban halısında valet pro carpet cleaner kullandım. Bazı plastik bölgelerde k2 apc neutralden yardım aldık.

Finaller

ımg

Keyifli forumlar

İletişim
Abi yine çok çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık
Amatör bir detaycı olarak kullanılan ürün bilgisi için teşekkür ederim :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Berkay Emeğine ve paylaşımına sağlık :) Land Rover boyası herhalde görüp görülebilecek en kötü boyalar listesinin başını çekecek özellikte.
Çizilmeye çok müsait, çok yumuşak bir boya. En azından benim tecrübem bu yönde olmuştu. Ben Evoque üzerinden bu tespitleri yapmıştım. Sonra aynı senelerde üretilen Range Rover'ın da aynı kalitede olduğunu görmüştüm.
Discovery'de tahminim yumuşaktır.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Berkay Emeğine ve paylaşımına sağlık :) Land Rover boyası herhalde görüp görülebilecek en kötü boyalar listesinin başını çekecek özellikte.
Çizilmeye çok müsait, çok yumuşak bir boya. En azından benim tecrübem bu yönde olmuştu. Ben Evoque üzerinden bu tespitleri yapmıştım. Sonra aynı senelerde üretilen Range Rover'ın da aynı kalitede olduğunu görmüştüm.
Discovery'de tahminim yumuşaktır.
Teşekkür ederim Hakan abi.
Aynen öyle her şeyden etkileniyor çok hassas bir boyası var. Israrla böyle üretiyorlar:)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Hyundai Tucson seramik kaplama için misafirimiz oldu.
Henüz 20 bin kilometredeki uygulama aracımız hassas boyası ve yanlış yıkama sonucu oldukça fazla çizik durumda.

Detaylı yıkama, dekontaminasyon işlemleri ve mikron ölçümü sonrası polisajı yapıldı. 1. aşama sonucu görseldeki gibidir

İçeride durum farklı değil

Seramik kaplama, cam yağmur kaydırıcı işlemleri yapılmıştır.

İletişim
İnstagram : Instagram

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kardesim eline saglik ilk kez bir Accord goruyorum Polisaj yapilipta koruma yapilan :terlisırıtan: Bunun Boya Mikronu nasil Civic e göre
Valla ben de şaşırıyorum japon ve koreli araçlar gelince. Teslim edilene kadar geleceğine inanmıyorum çoğu zaman :)

Boya mikronu gayet iyiydi 100 altı pek yok. Ama aşırı yumuşak. Final yapmak oldukça zor. Metalik boya ama opak gibi tepki veriyor