Karşılaştırma Meg endurance/Sonax xtreme/3d magic dressing/Shine masters/Selsil tyre

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa o paranın üstüne biraz daha koysak sıfır lastik alırız :)

Toz konusunda ben de 3D Magic Dressing'i sevmem. Uygulamadan sonra jantlarda ve tekerlerde çok bariz bir kirlenme oluyor.
Sende haklisin Hocam ne diyim :komik:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardesim Eline Saglik Guzel Test olmus Lastik Parlatici test ini yapacagini bilseydim elimde kendi kullandigim Meguiars Endurance Jel in Profesyonel urunu All Season Dressing vardi onu da Test e tabi tutardik belki benim gibi @onurçiko da düsünmüs olabilir. :komik:
Test e gelecek olursak Ben Tabikide Meguiars tan Endurance den yanayim bu yil biraz daha pahalandi ve bulunmaz ürünler arasina girmek üzere malesef Pandemiden dolayi gelmiyor artik Ülkemize gelmedigi icin de Elinde olan firmalar da 200 tl den satisa koymuslar bu eksi bir yön Lastikler icin Endurance Davlumbaz icinde ben Selsil diyorum uygulamasi kolay fiyat olarak da cok ekonomik.

Testin sonucunu beklemedeyiz :)
All season dressing kullanırsak diğerlerine haksızlık olur, nal toplarlar kesinlikle:)
Haksız rekabet olmasın:)
Bu ürünle tanıştırdığın için çok teşekkürler, kesinlikle kullandığım en iyi lastik parlatıcı ki kullanmadığım kalmadı heralde.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Sonax da güzel ürünmüş, test için teşekkürler.

Merak ettiğim bir konu var; Solvent lastiklere zararlı bir madde midir peki?Bir bilginiz var mı?

Ben 3d magic kullanıyorum kokusu hariç genel olarak memnunum esasında

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara

Merak ettiğim bir konu var; Solvent lastiklere zararlı bir madde midir peki?Bir bilginiz var mı?

Kullanılan solventin ne olduğu önemli. Vereceğim örnek gerçek hayatta çok saçma olmakla beraber solventin ne ya da neler olabileceğini basitçe izah etmek içindir. Lastiği homojen olarak tuz ya da şeker ile kaplamak istiyorsanız bu malzemeleri suyun içinde çözersiniz, ardından çözeltiyi lastiğe sürersiniz. Su, buharlaştığı zaman geride kalan şey lastiğin üzerinde istediğiniz şekilde homojen olarak kaplanmış olur. Su, burada tuzu ya da şekeri bir ortamdan başka bir ortama taşımak üzere solvent olarak görev yapmıştır. Peki su normalde lastiğe zarar verir mi, vermez. Aynı mantık ile tiner de bir solventtir ama lastiğe zarar verir mi, tabi ki verir.

Burada lastiği parlatıp matlaştıran ürün her ne ise, onu çözen bir de solvent var. Demek ki bu malzeme normal şartlarda sürülecek durumda değil/pahalı/ vs. Bu ürüne uygun bir solvent kullanılarak sıvı forma getirilip/seyreltiliyor/akışkanlığı arttırılıyor. Lastiğe sıkıyorsunuz ve hava ile temasa girince kısa sürede buharlaşıp gidiyor ve geriye kalan şey lastik üzerinde kalıyor. Hangi solvent olduğunu bilirsek lastiğe zararlı mıdır değil midir bir çıkarım yapabiliriz içindekilere bakmak, ya da uyarıları okumak lazım ama yazdıklarını zannetmiyorum.

Diğer bir yol da, Berkay kokusu sinek ilacına benziyor dediği için solventi su gibi masum bir solvent değildir. Uzun ve özellikle sık kullanımda sıkıntı çıkarabilir. Bunu görmek için araca takılı bir lastiği, bu ürünü kullanarak her hafta düzenli olmak kaydı ile yıllarca kullanmamız lazım ki etkilerini görebilelim.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Kullanılan solventin ne olduğu önemli. Vereceğim örnek gerçek hayatta çok saçma olmakla beraber solventin ne ya da neler olabileceğini basitçe izah etmek içindir. Lastiği homojen olarak tuz ya da şeker ile kaplamak istiyorsanız bu malzemeleri suyun içinde çözersiniz, ardından çözeltiyi lastiğe sürersiniz. Su, buharlaştığı zaman geride kalan şey lastiğin üzerinde istediğiniz şekilde homojen olarak kaplanmış olur. Su, burada tuzu ya da şekeri bir ortamdan başka bir ortama taşımak üzere solvent olarak görev yapmıştır. Peki su normalde lastiğe zarar verir mi, vermez. Aynı mantık ile tiner de bir solventtir ama lastiğe zarar verir mi, tabi ki verir.

Burada lastiği parlatıp matlaştıran ürün her ne ise, onu çözen bir de solvent var. Demek ki bu malzeme normal şartlarda sürülecek durumda değil/pahalı/ vs. Bu ürüne uygun bir solvent kullanılarak sıvı forma getirilip/seyreltiliyor/akışkanlığı arttırılıyor. Lastiğe sıkıyorsunuz ve hava ile temasa girince kısa sürede buharlaşıp gidiyor ve geriye kalan şey lastik üzerinde kalıyor. Hangi solvent olduğunu bilirsek lastiğe zararlı mıdır değil midir bir çıkarım yapabiliriz içindekilere bakmak, ya da uyarıları okumak lazım ama yazdıklarını zannetmiyorum.

Diğer bir yol da, Berkay kokusu sinek ilacına benziyor dediği için solventi su gibi masum bir solvent değildir. Uzun ve özellikle sık kullanımda sıkıntı çıkarabilir. Bunu görmek için araca takılı bir lastiği, bu ürünü kullanarak her hafta düzenli olmak kaydı ile yıllarca kullanmamız lazım ki etkilerini görebilelim.
Şimdi anlaşıldı hocam teşekkürler detaylı yazmışsınız.

Yani burada solvent genel bir isim olarak geçiyor, mesela ürünün içindeki maddelerin çözünümü gibi rolleri üstleniyor. Kokusunda da pek hayırlı bir solvent türevi içermiyor diyebiliyoruz
Bitince farklı bir ürüne geçmek farz oldu

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İnceleme için Teşekkürler kalıcılıkta endurance kazanacak gibi duruyor:)
Rica ederim, ilk yıkamada belli olacak bakalım. :)

Hocam elinize sağlık sonucları bekliyoruz teşekkürler simdiden
Rica ederim hocam teşekkürler :) Takipte kalın

Elinize sağlık çok güzel bir karşılaştırma olmuş :)
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)

Teşekkürler hocam.
Muzaffer hocam yeterince detaylı açıklama yapmış ama bir iki ekleme yapabilirim sanırım.
Magic dressing şişe başlığı bozmasını geçtim, aynı tiner gibi bulunduğu plastiği yumuşatıyor, inceyse eğip büküyor. Davlumbaza bir süre kullandım sanki bir şeylere zarar verecek gibi hissettim bıraktım. Belki de psikolojiktir. Bu kadar yoğun ve ağır solventli bir ürünün davlumbazda, amortisörlerde uzun süre temas halinde olmasına gönlüm el vermedi. Belki de zararı yoktur bilmiyorum ama ben ne lastiğimde ne de başka yerde artık tercih etmiyorum :)

bir güncelleme de yapayım, bügün ağır vasıtanın bol olduğu yerde ve yağışlı havada kullandım. Magic dressing ve shine masters bölgesinde yoğun kirlenme vardı. Yarın fırsat bulursam yıkama yapıp son duruma bakacağım.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Rica ederim, ilk yıkamada belli olacak bakalım. :)

Rica ederim hocam teşekkürler :) Takipte kalın

Teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)

Teşekkürler hocam.
Muzaffer hocam yeterince detaylı açıklama yapmış ama bir iki ekleme yapabilirim sanırım.
Magic dressing şişe başlığı bozmasını geçtim, aynı tiner gibi bulunduğu plastiği yumuşatıyor, inceyse eğip büküyor. Davlumbaza bir süre kullandım sanki bir şeylere zarar verecek gibi hissettim bıraktım. Belki de psikolojiktir. Bu kadar yoğun ve ağır solventli bir ürünün davlumbazda, amortisörlerde uzun süre temas halinde olmasına gönlüm el vermedi. Belki de zararı yoktur bilmiyorum ama ben ne lastiğimde ne de başka yerde artık tercih etmiyorum :)

bir güncelleme de yapayım, bügün ağır vasıtanın bol olduğu yerde ve yağışlı havada kullandım. Magic dressing ve shine masters bölgesinde yoğun kirlenme vardı. Yarın fırsat bulursam yıkama yapıp son duruma bakacağım.
Aman hocam neler diyosun Gerçi şuan içinde bulunduğunu şişeyi yamultması da çok normal o zaman

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese merhaba,
Bir güncelleme yapalım birlikte son durumu inceyelim dedim. Malesef toz toplama durumunu fotoğraflayamadım ama puanlamaya gözlemlediğim şekilde yansıtacağım.

Oldukça kirli ve yağmurlu bir bölgede kullanmak durumunda kaldık.

En temiz kalan bölge sonax ve meguiars oldu. Sonax bir tık daha temiz kalmış gibi.

En kirli yer de 3d magic dressing ve shine masters back to black. Arkasından selsil takip ediyor.

Alttaki fotoğrafta endurance ve magic dressing görüyorsunuz. Turanzanın t sinden sonra bant izi var. Devamında kirlenme çok yoğun.

Boncuklanma ve suya dayanım:
Suya dayanımı en yüksek ürün meguiars. Arkasından sonax takip ediyor.
Magic dressing kısmında daha dağınık bir boncunlanma var. (Şuanki durumdan bahsediyorum)
Selsil cephesinde boncuklanma yok ama perde su itişi gözlemleniyor. Az da olsa varlığını sürdürüyor selsil.
Shine masters tarafında hiç bir hareket yok. Daha önceki su testimden edindiğim tecrübe ile şuan ürünün orada olmadığını düşünüyorum.

Toz performansı
3d ve shine masters çok toz çekti. Arkadan selsil takip ediyor. Meg ve sonax cephesinde ise sonax toz konusunda biraz daha iyi. Aşırı fark yok lakin.

İlk mesajdaki puanlamaları güncelliyorum. Testin kazananı sizce kim yorumlayabilirsiniz. Başla bir testte görüşmek üzere, iyi detaylar :)

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Sonax fiyat avantajıyla testin birincisi bence, keşke sprey olsaymış jel yerine

3d magic hariç sprey lastik parlatıcı arıyorum bu arada, bir öneriniz var mı hocam? [mention]Berkay [/mention]

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sonax fiyat avantajıyla testin birincisi bence, keşke sprey olsaymış jel yerine

3d magic hariç sprey lastik parlatıcı arıyorum bu arada, bir öneriniz var mı hocam? [mention]Berkay [/mention]

Endurance nin sprey olani da mevcut onu da tercih edebilirsiniz uzun bir süredir Jel olan malesef Ülkemize gelmiyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Berkay test zorlu şartlar altında tamamlanmış :D elinize sağlık. sonax ve endurance arasında tercihim yine sonaxtan yana olur gibi. gerek fiyatının artık daha avantajlı olması gerekse 250 ml şişeli seçeneğinin olması nedeniyle avantajlı. dayanım konusunda biri bi adım ilerde, lastiği simsiyah yapma konusunda da öteki bi adım ileride. özet olarak bence ikisinden birini alan keşke diğerini alsaydım demez. illa ince bir ayrım yapmak gerekirse de dayanımda zirve isteyen ve lastik kendi renginde parlasın diyenler endurance denemeli, dayanımı zirve denebilecek kadar iyi olup aynı zamanda lastiğe de güzel bir siyahlık katsın istenirse sonax denemeli.

inceleme için tekrardan teşekkürler :)

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Endurance nin sprey olani da mevcut onu da tercih edebilirsiniz uzun bir süredir Jel olan malesef Ülkemize gelmiyor
Evet abi gördüm onu da galiba dediğin ürün ürün aerosol, bu yüzden tüketimi fazla olmaz mı? Fiyatı da 150-160 lira civarı, az da değil.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet abi gördüm onu da galiba dediğin ürün ürün aerosol, bu yüzden tüketimi fazla olmaz mı? Fiyatı da 150-160 lira civarı, az da değil.
Yani dikkatli kullanilmasi gerekiyor direk lastige sıkmak yerine ped sıkıp lastige yedirmek daha mantikli ben bu sekilde yapiyorum yoksa direk lastige sıkıldiginda 20 lastikte biter :)

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Lastik Parlaticilarin kralidir Yalniz bolunmus ürünleri kesinlikle almayin farkli veya sulandirilmis urun gonderiyorlar hocam Endurance den daha iyidir All Season Dressing su itisi ve kalicilik üst seviyededir.Az yukarida Üstad @onurçiko nun yorumuna da bakabilirsiniz.:)
Anladım hocam teşekkür ediyorum yardımınız için araştırmaya devam o zaman