Karşılaştırma Meguiars/Sonax/Turtle Wax Ceramic Spray Wax larin Karsilastirilmasi

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar Selamlar Nasilsiniz ?

Bugun 3 Dev Markanin Ürün incelemesini yapiyoruz coktandir Aklimdaydi anca firsat geldi arkadaşlar Ürünler içerik olarak birbiriyle ayni detayli inceleme testi sizlerle arkadaşlar keyifli izlemeler.

Ürün İçerikleri ve Fiyatlandirma

Meguiars Ceramic Wax

Kokusu Cok iyi Meyve kokulu
768 ML Fiyat En Dusuk 330₺

Sonax Ceramic Wax

Kokusu güzel ne oldugunu tam anlayamadim.
750 ML Fiyat En Düsük 234₺

Turtle Wax Ceramic Wax

Kokusu Fena degil
500 Ml En Dusuk 170₺

Arkadaslar Test e Başliyoruz.

Aracimizi öncesinde Divortex V6 ile yikandi ve Kurulandi.
Daha Sonra Yüzey Temizligi icin M700 Kullandim.

Kaput un Sagini Turtle Wax a ayirdik ve ilk test icin başladik.

Orta bölümü Sonax a ayirdik devamm

Sol Taraf Meguiars icin ayirdik.

Uygulama Sona Erdi Arkadaşlar

MEGUİARS

SONAX

TURTLE WAX

TESTLER

Basincli Su Testi

Hafif Basincli Su Testi

Kova Su Testi

MEGUİARS

SONAX

TURTLE WAX

Karşilastirmamiz sona erdi arkadaşlar İlk olarak Parlaklik olarak belirgin bir fark yok ama su iticilik olarak belirgin bir fark var Meguiars ve Sonax birbirine cok yakin hatta bir tik Meguiars önde Turtle Wax ta digerlerinin arkasindan devam ediyor Kalicilik olarak tahminim dayaniklilik 0pkonusunda En sonuncu Meguiars in olmasi muhtemel malesef pek dayanim yok Tahminim Sonaxla Turtle Wax 3/4 yikama rahat gider diye dusunuyorum.Fiyat olarak ta Turtle Wax Her zaman daha uygun bir cok markaya göre ürünlerini genelde begeniyorum.Sonax ta güzel zaten kendini kanitlamis iyi bir markadir.

Benim yorumlamam bu sekildedir arkadaşlar Kendinize iyi bakin Bir sonraki Testimizde görüsmek üzere :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık Sefa hocam çok güzel bir kıyaslama başlatmışsın kesene bereket teşekkür ederim kendi adıma.

videoda gördüğüm kadarıyla su iticilik Meg ve Kaplumbağa birbirine yakın ama çok az Meg daha iyi gibi geldi. Meg>Kaplumbağa>CSV

boncuk açısı da CSV ve Meg benzer ama kaplumbağa bir tık daha iyi gibi geldi daha dik duruyor sanki.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık kesene bereket diyelim :) Turtle wax uygulama zorluğu açısından bence en son tercih edilir zaten dayanım olarak da sonuncu olacağını düşünüyorum. Benim fikrim bu. Sonaxla meg kapışır :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Meg. almış bu işi. Seviyorsun meg'.i abiii . Emeğine sağlık :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Sefa hocam. Kendi adıma söyleyeyim karşılaştırmak istesem kesin bu üçlüyü karşılaştırırdım. Bizlerin çok işine yarayacak ve fikir verecek bir test olmuş. :alkıssx::alkıssx:

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
İnceleme harika olmuş hocam kesenize bereket, hem foto hem inceleme videolar, her şey süper. Bir de dayanım olursa harika olur. :)

Konudan bağımsız fiyatlarla alakalı; şu an hem amazon.com (ABD) hem amazon.uk (UK) den baktım Meg, Sonax'dan daha ucuz.
Bir tek Sonax'ın kendi ülkesi olan Amazon.de (Almanya) de Sonax 2 euro daha ucuz. Türkiye'de nedense Meg biraz hakkettiğinin üstüne satılıyor sanki. Ya da benim bilmediğim birinin Amerika'dan, birinin Almanya'dan ithal edilmesiyle alakalı olarak ekstra bir vergi söz konusu.

Son düzenleme:

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İnceleme harika olmuş hocam kesenize bereket, hem foto hem inceleme videolar, her şey süper. Bir de dayanım olursa harika olur. :)

Konudan bağımsız fiyatlarla alakalı; şu an hem amazon.com (ABD) hem amazon.uk (UK) den baktım Meg, Sonax'dan daha ucuz.
Bir tek Sonax'ın kendi ülkesi olan Amazon.de (Almanya) de Sonax 2 euro daha ucuz. Türkiye'de nedense Meg biraz hakkettiğinin üstüne satılıyor sanki. Ya da benim bilmediğim birinin Amerika'dan, birinin Almanya'dan ithal edilmesiyle alakalı olarak ekstra bir vergi söz konusu.
Hocam Sonax in aslinda en güzel ürünleri gercekten pahali Meg in pahali olmasinin sebebi satis i ABD dolari üzerinden yapiliyor normal uygulama merkezleri dolar üzerinden aliyor kendi sitelerindede TL cevirip satiyor suan.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Eline sağlık sefa hocam herkesin merak ettiği karşılaştırmayı uygulamaya döktüğün için kesene bereket sonuçları merakla bekliyoruz :alkıssx:

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Sefa Hocam elinize sağlık,
Tam da istediğim inceleme olmuş, ben oyumu ml/maliyet açısından hesaplandığında Sonax'dan yana kullanıyorum, ama 500ML olsun daha uygun fiyatlı olsun diyenler Turtle wax'da tercih edebilir.
Teşekkürler

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline sağlık Sefa hocam çok güzel bir kıyaslama başlatmışsın kesene bereket teşekkür ederim kendi adıma.

videoda gördüğüm kadarıyla su iticilik Meg ve Kaplumbağa birbirine yakın ama çok az Meg daha iyi gibi geldi. Meg>Kaplumbağa>CSV

boncuk açısı da CSV ve Meg benzer ama kaplumbağa bir tık daha iyi gibi geldi daha dik duruyor sanki.
Katiliyorum.hocam tesekkurler guzel yorum için

Ellerine sağlık kesene bereket diyelim :) Turtle wax uygulama zorluğu açısından bence en son tercih edilir zaten dayanım olarak da sonuncu olacağını düşünüyorum. Benim fikrim bu. Sonaxla meg kapışır :)
Bende ikisi diyorum bakalim takip edebilecekmiyiz.:)

Yanyana testler başlasın ozaman :smilex: eline emeğine sağlık
Tesekkur ederim :)

İnceleme için teşekkürler
Tesekkur ederim :)

Meg. almış bu işi. Seviyorsun meg'.i abiii . Emeğine sağlık :)
Meg Kalbimin kenar kösesinde her zaman :)

Ellerine sağlık Sefa hocam. Kendi adıma söyleyeyim karşılaştırmak istesem kesin bu üçlüyü karşılaştırırdım. Bizlerin çok işine yarayacak ve fikir verecek bir test olmuş. :alkıssx::alkıssx:
Can hocam tesekkur ederim cok saol yorumun icin :)

Elinize sağlık :) Tospa fiyatı ile diğerlerini geride bırakıyor... :)
Aslinda Sonax daha avantajli gibi ML farki var :)

Emeğine sağlık Sefa dayanıklılık ve su iticilik meguiars ile sonax arasında geçer diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende ayni senin düşündüğün gibi düsünüyorum abi :)

@Sefa46 Emeğine, kesene ve paylaşımına sağlık :) Ben oyumu Sonax'dan yana kullanıyorum :)
Hadi hayirlisi bakalim sonuclara :)

Kardesim Tesekkurler :)

Eline sağlık sefa hocam herkesin merak ettiği karşılaştırmayı uygulamaya döktüğün için kesene bereket sonuçları merakla bekliyoruz :alkıssx:
Tesekkurler hocam cok saol :)

Sefa Hocam elinize sağlık,
Tam da istediğim inceleme olmuş, ben oyumu ml/maliyet açısından hesaplandığında Sonax'dan yana kullanıyorum, ama 500ML olsun daha uygun fiyatlı olsun diyenler Turtle wax'da tercih edebilir.
Teşekkürler
Ayni dusuncelere sahibiz hocam bakalim sonuclar neyi gosterecek :)