Tekrar yıkanma zamanı;
- Bu yıkamada ilk defa kullandığım bazı ürünler mevcut. Bu ürünler hakkında yorumlarımı paylaştım. Hatta bazı ürünlerin kıyaslaması de mevcut.
*Mjjc mikrofiber jant fırçaları ve Gyeon mikrofiber jant fırçası ile kıyaslama
*Tuff shine tire brush inceleme
*CHEMİCAL GUYS STİCKY GEL CİTRUS WHEEL AND RİM CLEANER inceleme
*Turtle Wax Ceramic wash and wax inceleme
*Workstuff mikrofiber yıkama eldiveni
*Koch Chemie Quick Finish inceleme
*Koch Chemie Pol star
- Dış temizlikte önce kirli resimleri paylaşıyorum. Çok fazla kir değilse de çok fazla birikmiş toz mevcut, genelde tavan kısmı daha kirli oluyor bu aracımın nedense artık.
Dış temizliğe Karcher k2 makinem ile su ile durulayarak başlıyorum. Peşine MJJC foam lance içine 150ml Autoglym polarblast+750ml su karışımı ile güzel köpük elde ettim. Bu köpük hem yoğun hem de yüzeyde çok uzun süre kalabiliyor. Bu sayede detay fırçasıyla detay yerleri de fırçalayabiliyorum rahatlıkla.
Jant-davlumbaz+lastik üçlüsüne geldi sıra (en sevmediğim kısım).
Yoğun kir sökücü Flowey b33 ile güzel köpük elde ettim.
Davlumbazları fırçaladım.
Jantlara
CHEMİCAL GUYS STİCKY GEL CİTRUS WHEEL AND RİM CLEANER uyguladım. İlk defa kullandığım bu ürünü 5'e 1 oranında sulandırarak uyguladım. Rahatsız edici bir kokusu yok. Jantlar çok kirli değildi, o yüzden temizlik performansı açısından bir şey demem doğru olmaz.
Gyeon jant fırçası ile
MJJC mikrofiber jant fırçalarını kıyaslama imkanım oldu. MJJC jant fırça takımındaki 3 fırçanın da mikrofiber kısımları aynı boyutta, Sadece fırça saplarının uzunluğuna göre sıralanmışlar. Mikrofiber kısımları Gyeon fırça ile çok benzer nitelikte. Gyeon fırçanın (bendeki versiyonu Large boyut olandan) sap kısmı kalın ancak bükülme fonksiyonu oldukça güzel iken MJJC fırçaların en uzun olanın sapı çok ince ve çok çabuk bükülüyor, bu şekilde çok kullanışlı olmuyor maalesef. Ama MJJC fırçaların orta ve küçük boy olanları gayet güzeller, sapları kısa olduğundan gereksiz yere eğilip bükülmüyor. Jant aralarını bu fırçalarla temizledikten sonra ön kısımları Meguiars jant fırçam ile bijon aralıklarını da VP jant fırçasıyla temizledim.
Lastikleri Turtle wax ile temizledim. İlk defa kullandığım
Tuf Shine tire brush ile temizledim. Kullanması çok kolay, yapısı itibari ile de jantlara taşırmadan güvenli şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Çok rahat temizleniyor. Su tutar tutmaz kirler anında yok oluyor. Bu fırçayı 'PanTheOrganizer' uygulamalarında görüyordum, forumda da Emre beyde olduğunu görünce hemen temin ettim. Çeyizde bulunması gerekenler listesinde ilk sıralarda olması gerekiyor.
Çift kovaya sıra geldi. İlk defa kullandığım
Turtle Wax Ceramic Wash and Wax ı su ile ilk buluşturduğumda güzel bir köpük oluşuyor ancak hemencecik büyü bozuluyor bal kabağına dönüşüyor. Köpük neredeyse sıfır oldu. Yine ilk defa kullanma fırsatı bulduğum
Workstuff mikrofiber eldiveni çok beğendim. Elime ilk aldığımda yapısı sağlam, içindeki sünger miktarı güzel ve bu sayede bol miktarda köpük/su hapsedebiliyor. Dokunuşu güvenli yumuşak. Çok beğendiğimi söylemeliyim. Özellikle Purestar eldivenle kıyaslayınca su/köpük hapsedebilme yeteneği çok daha üstün. Purestar eldivenin kutup ayısı postu olduğundan çok sık işlenmiş çok kısa tüylü olmasına rağmen boyaya zarar verme ihtimali muhtemelen piyasadakiler içinde en iyisidir. Ancak yeterli suyu yanınızda taşıyamıyorsunuz bu eldivenle. Work Stuf bu yönüyle herşeyi içinde barındıyor. Favori eldivenim oldu. Aracın alt kısımları kapı araları gibi daha kirli olan kısımlar için Chemical guys eldiveni kullandım. Diğer yerler için WorkStuff ve Purestar. Şampuana gelince, köpük yok ama bu sizi yanıltmasın, sağlam bir parlaklık bıraktı. Temizlik konusunda da hiç bir eksi yanını görmedim. Kurulama havlusu Purestar Duplex ve alt kısımlar için Chemical guys Mammoth. Camlara Amway cam temizleyici uyguladım, Karbon bezler ile sildim.
Yıkama sonrası Şampuanın vermiş olduğu parlaklık şaşırtıcı...