Mercan turuncuya uygulamalar

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Tekrar yıkanma zamanı;
- Bu yıkamada ilk defa kullandığım bazı ürünler mevcut. Bu ürünler hakkında yorumlarımı paylaştım. Hatta bazı ürünlerin kıyaslaması de mevcut.
*Mjjc mikrofiber jant fırçaları ve Gyeon mikrofiber jant fırçası ile kıyaslama
*Tuff shine tire brush inceleme
*CHEMİCAL GUYS STİCKY GEL CİTRUS WHEEL AND RİM CLEANER inceleme
*Turtle Wax Ceramic wash and wax inceleme
*Workstuff mikrofiber yıkama eldiveni
*Koch Chemie Quick Finish inceleme
*Koch Chemie Pol star

- Dış temizlikte önce kirli resimleri paylaşıyorum. Çok fazla kir değilse de çok fazla birikmiş toz mevcut, genelde tavan kısmı daha kirli oluyor bu aracımın nedense artık.

Dış temizliğe Karcher k2 makinem ile su ile durulayarak başlıyorum. Peşine MJJC foam lance içine 150ml Autoglym polarblast+750ml su karışımı ile güzel köpük elde ettim. Bu köpük hem yoğun hem de yüzeyde çok uzun süre kalabiliyor. Bu sayede detay fırçasıyla detay yerleri de fırçalayabiliyorum rahatlıkla.

Jant-davlumbaz+lastik üçlüsüne geldi sıra (en sevmediğim kısım).
Yoğun kir sökücü Flowey b33 ile güzel köpük elde ettim.
Davlumbazları fırçaladım.
Jantlara CHEMİCAL GUYS STİCKY GEL CİTRUS WHEEL AND RİM CLEANER uyguladım. İlk defa kullandığım bu ürünü 5'e 1 oranında sulandırarak uyguladım. Rahatsız edici bir kokusu yok. Jantlar çok kirli değildi, o yüzden temizlik performansı açısından bir şey demem doğru olmaz.
Gyeon jant fırçası ile MJJC mikrofiber jant fırçalarını kıyaslama imkanım oldu. MJJC jant fırça takımındaki 3 fırçanın da mikrofiber kısımları aynı boyutta, Sadece fırça saplarının uzunluğuna göre sıralanmışlar. Mikrofiber kısımları Gyeon fırça ile çok benzer nitelikte. Gyeon fırçanın (bendeki versiyonu Large boyut olandan) sap kısmı kalın ancak bükülme fonksiyonu oldukça güzel iken MJJC fırçaların en uzun olanın sapı çok ince ve çok çabuk bükülüyor, bu şekilde çok kullanışlı olmuyor maalesef. Ama MJJC fırçaların orta ve küçük boy olanları gayet güzeller, sapları kısa olduğundan gereksiz yere eğilip bükülmüyor. Jant aralarını bu fırçalarla temizledikten sonra ön kısımları Meguiars jant fırçam ile bijon aralıklarını da VP jant fırçasıyla temizledim.
Lastikleri Turtle wax ile temizledim. İlk defa kullandığım Tuf Shine tire brush ile temizledim. Kullanması çok kolay, yapısı itibari ile de jantlara taşırmadan güvenli şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Çok rahat temizleniyor. Su tutar tutmaz kirler anında yok oluyor. Bu fırçayı 'PanTheOrganizer' uygulamalarında görüyordum, forumda da Emre beyde olduğunu görünce hemen temin ettim. Çeyizde bulunması gerekenler listesinde ilk sıralarda olması gerekiyor.

Çift kovaya sıra geldi. İlk defa kullandığım Turtle Wax Ceramic Wash and Wax ı su ile ilk buluşturduğumda güzel bir köpük oluşuyor ancak hemencecik büyü bozuluyor bal kabağına dönüşüyor. Köpük neredeyse sıfır oldu. Yine ilk defa kullanma fırsatı bulduğum Workstuff mikrofiber eldiveni çok beğendim. Elime ilk aldığımda yapısı sağlam, içindeki sünger miktarı güzel ve bu sayede bol miktarda köpük/su hapsedebiliyor. Dokunuşu güvenli yumuşak. Çok beğendiğimi söylemeliyim. Özellikle Purestar eldivenle kıyaslayınca su/köpük hapsedebilme yeteneği çok daha üstün. Purestar eldivenin kutup ayısı postu olduğundan çok sık işlenmiş çok kısa tüylü olmasına rağmen boyaya zarar verme ihtimali muhtemelen piyasadakiler içinde en iyisidir. Ancak yeterli suyu yanınızda taşıyamıyorsunuz bu eldivenle. Work Stuf bu yönüyle herşeyi içinde barındıyor. Favori eldivenim oldu. Aracın alt kısımları kapı araları gibi daha kirli olan kısımlar için Chemical guys eldiveni kullandım. Diğer yerler için WorkStuff ve Purestar. Şampuana gelince, köpük yok ama bu sizi yanıltmasın, sağlam bir parlaklık bıraktı. Temizlik konusunda da hiç bir eksi yanını görmedim. Kurulama havlusu Purestar Duplex ve alt kısımlar için Chemical guys Mammoth. Camlara Amway cam temizleyici uyguladım, Karbon bezler ile sildim.

Yıkama sonrası Şampuanın vermiş olduğu parlaklık şaşırtıcı...

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
İlk defa kullanma fırsatı bulduğum Koch Chemie Quick Finish'i sprey başlık ile uyguladım. Wax yayma pedi ile yaydım, Gyeon Soft wipe'ler ile sildim. Gerisinde pek kalıntı bırakmıyor, Silmesi kolay. Zira asıl fonksiyonu temizlik yapmak zaten. Ancak alttaki korumaya zarar vermediğini iddaa ediyor. Kokusu çok hoş, narenciye kokulu, Yapı olarak Auto finesse finale ye benzese de kokusu ve korumaya zarar vermeme ile avantajlı. Ve finallerde gördüğünüz üzere çok parlak finali var, hatta epey parlak. Beğendim bu ürünü.
Davlumbazlara Würth plastik/lastik koruyucu uyguladım.
Lastiklere Turtle Wax lastik jet black uyguladım. Eldivensiz uyguladım maalesef. Neyse ki bulaşları su ile çok zorlanmadan çıkardım. Jantlara da Soft99 wheel cleansing coat uyguladım.

Son düzenleme:

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
İçini süpürdüm, paspasları da Flowey b33 ile köpük yapıp fırçaladım. Tertemiz oldular.
- Tüm kokpiti ve plastik kısımları Nanolex interior cleaner ile fırça yardımıyla temizledim sildim. Ardında bıraktığı temizlik hissi çok güzel.
- Tüm vinil yüzeyleri, koltukları Koch Chemie PO ile köpük yapıp fırçaladım. Direksiyonu da bu ürünler temizledim. İlk defa uyguladığım bu ürün, çok güzel köpük yapılıyor, bu sayede fırçalama ile uygulama çok kolay oluyor. Nanolex interior cleaner gibi hemen köpükler yok olmuyor, uzun süre traş köpüğü olarak kalıyor yüzeyde, daha rahat fırçalama imkanı sunuyor bu haliyle. Bıraktığı temizlik hissi de başarılı. Çok beğendim bu ürünü.
- Plastikleri ve vinil yüzeyleri, koltukları Colourlock vinil koruyucu ile koruma altına aldım.
- Direksiyonu da iki kat Colourlock deri kalkanı ile koruma altına aldım.
- Camları da içeriden karbon bez ve Amway cam temizleyici ile temizledim.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
İçini süpürdüm, paspasları da Flowey b33 ile köpük yapıp fırçaladım. Tertemiz oldular.
- Tüm kokpiti ve plastik kısımları Nanolex interior cleaner ile fırça yardımıyla temizledim sildim. Ardında bıraktığı temizlik hissi çok güzel.
- Tüm vinil yüzeyleri, koltukları Koch Chemie PO ile köpük yapıp fırçaladım. Direksiyonu da bu ürünler temizledim. İlk defa uyguladığım bu ürün, çok güzel köpük yapılıyor, bu sayede fırçalama ile uygulama çok kolay oluyor. Nanolex interior cleaner gibi hemen köpükler yok olmuyor, uzun süre traş köpüğü olarak kalıyor yüzeyde, daha rahat fırçalama imkanı sunuyor bu haliyle. Bıraktığı temizlik hissi de başarılı. Çok beğendim bu ürünü.
- Plastikleri ve vinil yüzeyleri, koltukları Colourlock vinil koruyucu ile koruma altına aldım.
- Direksiyonu da iki kat Colourlock deri kalkanı ile koruma altına aldım.
- Camları da içeriden karbon bez ve Amway cam temizleyici ile temizledim.

Elinize sağlık almak istediğim bazı ürünleri görmek de ayrı işime yaradı sağolun

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık almak istediğim bazı ürünleri görmek de ayrı işime yaradı sağolun
Rica ederim forumun asıl amacı da bu olmalı zaten. Şahsen üç kuruşluk amatör bilgimi, tecrübemi kimseden esirgemek istemem, belki birazcık fikir verir diye.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık öncelikle :) forumdaki clio konularını görünce heyecanla giriyorum gerçekten :) cıvıl cıvıl renkler ve güzel uygulamalar oluyor :) gerek kullanılan ürünlerin ve malzemelerin çeşiti gerekse özenle seçilmesi şahane. Gönderi arasında malzeme ve ürüne dair görüş ve önerilerin de detaylıca olması çok güzel. Çok beğeniyorum bu şekilde olan paylaşımlarınızı :) Ek olarak naçizane birkaç önerim-tavsiyem olacak. Jant temizliğini ilk başta yaparsanız sağa sıçradı sol tekrar kirlendi tekrar su tuttum vs vs derdi olmadan başta rahatça yapar sonra da arabanın kaporta kısmını temizler bitirirsiniz. Diğer türlü davlumbaz ve jant işlemi ortada olduğunda ister istemez ya oralara sıkılan kimyasal sağa sola sıçrıyor ya kir sıçrıyor ya da durularken o su sıçrıyor. O açıdan ilk başta yapıyorum jant+lastik+davlumbaz temizliğimi. Böyle yapmaya başladığımdan beri rahatım :) Buna ek olarak kaportaya hiç su tutmadan direk ön yıkama köpüğünü de sıkmanız sizin yararınıza olacaktır. Ben de önceleri suyu tutuyum yumuşasın da sonra Köpük sıkarım akar diyordum. Böyle olunca sulu yüzeye sıktığım köpük yüzeyde tutunamadan hemen akıp gidiyordu, detaylı yerleri temizleyemeden bitiyordu. Ayrıca hızlı aktığı için de yüzeye minimum temas halinde kalabiliyor ve görevini yapamadan orayı terk ediyor :). Direk kuru araca sıkarsanız hem yüzeyde daha çok kalır, hem direk kire temas edip daha kolay yüzeyden akmasını sağlar hem de siz detaylı yerleri fırçalarken daha çok zaman bulursunuz :) biraz uzun oldu ama benim de bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim gördüğüm şeyler olduğundan böyle yazmak istedim :) umarım yanlış anlaşılmam, keyifli detaylar dilerim. Böyle güzel ve açıklayıcı paylaşımlarınızın devamını merakla bekliyorum :)

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık öncelikle :) forumdaki clio konularını görünce heyecanla giriyorum gerçekten :) cıvıl cıvıl renkler ve güzel uygulamalar oluyor :) gerek kullanılan ürünlerin ve malzemelerin çeşiti gerekse özenle seçilmesi şahane. Gönderi arasında malzeme ve ürüne dair görüş ve önerilerin de detaylıca olması çok güzel. Çok beğeniyorum bu şekilde olan paylaşımlarınızı :) Ek olarak naçizane birkaç önerim-tavsiyem olacak. Jant temizliğini ilk başta yaparsanız sağa sıçradı sol tekrar kirlendi tekrar su tuttum vs vs derdi olmadan başta rahatça yapar sonra da arabanın kaporta kısmını temizler bitirirsiniz. Diğer türlü davlumbaz ve jant işlemi ortada olduğunda ister istemez ya oralara sıkılan kimyasal sağa sola sıçrıyor ya kir sıçrıyor ya da durularken o su sıçrıyor. O açıdan ilk başta yapıyorum jant+lastik+davlumbaz temizliğimi. Böyle yapmaya başladığımdan beri rahatım :) Buna ek olarak kaportaya hiç su tutmadan direk ön yıkama köpüğünü de sıkmanız sizin yararınıza olacaktır. Ben de önceleri suyu tutuyum yumuşasın da sonra Köpük sıkarım akar diyordum. Böyle olunca sulu yüzeye sıktığım köpük yüzeyde tutunamadan hemen akıp gidiyordu, detaylı yerleri temizleyemeden bitiyordu. Ayrıca hızlı aktığı için de yüzeye minimum temas halinde kalabiliyor ve görevini yapamadan orayı terk ediyor :). Direk kuru araca sıkarsanız hem yüzeyde daha çok kalır, hem direk kire temas edip daha kolay yüzeyden akmasını sağlar hem de siz detaylı yerleri fırçalarken daha çok zaman bulursunuz :) biraz uzun oldu ama benim de bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim gördüğüm şeyler olduğundan böyle yazmak istedim :) umarım yanlış anlaşılmam, keyifli detaylar dilerim. Böyle güzel ve açıklayıcı paylaşımlarınızın devamını merakla bekliyorum :)
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Eleştiri ve öneri olmadığında sadece teşekkür ederek konu kapanmış oluyor, eksikleri, yenilikleri öğrenmeden geçip gitmiş oluyor. Bu bakımdan çok önemli bahsettikleriniz.
- Jant/davlumbaz/lastik önceliği konusunda; ön yıkama ile eş zamanlı ( jantları köpükleyip basınçlı tuttuktan sonra olmak kaydıyla) yada ön yıkamadan hemen sonra yani her halukarda çift kovadan önce yapmış oluyorum. Dediğiniz gibi sağa sola sıçramalar elbette oluyor ancak çift kova ile tekrar yıkandığı için herhangi bir sorun olmadı şimdiye kadar. Forumda da jantlara fırça ile hemen müdahale etmenin çizik riskini arttığı için, en azında basınçlı su tuttuktan sonra fırça işine girişmenin daha sağlıklı olacağı vurgulanıyordu bir çok konuda.
- Ön yıkama öncesi (foam öncesi) su tutma konusunda; forumda da bahsettiğiniz şekilde önerilmiş çok yerde, bunların farkındayım. Köpüğün yüzeyde daha uzun süre kalması, kirli yüzeyde daha iyi çalışması vs gibi nedenlerden ötürü tıpkı sizin de değindiğiniz üzere. Bu konuya nacizane açıklık getirmek isterim. Takip ettiğim bazı youtube kullanıcıların paylaşımlarında da sıkça gördüğüm sıralamada; ilk sıra basınçlı su tutma var. Ardından foam geliyor, kontaminasyonu azaltmak, kirlerin bir kısmının kaybolmasını sağlamak için diye açıklama getirmişler. Aşağıya linklerini de paylaşacağım bazılarının. Kendi fikirlerime gelecek olursam; kirli araçta foam' ın yüzeyde kalma süresi muhtemelen daha uzun olacaktır dediğiniz gibi ancak nispeten daha temiz aracı da kirli araca göre daha temiz çıkaracaktır hiç kuşkusuz ki asıl mesele de bu. Temas öncesi maximum temizlik olmalı. Yüzeyde kalma meselesi de şampuanla ilintili bir durum. Benim kullandığım Autoglym polarblast, tam bir battaniye gibi sarıyor aracı, Detay fırçalama için de yeterli zamanı sağlıyor. Piyasadaki foam'lar içinde sanırım yüzeyde en uzun kalabilenlerden biri bu şampuandı diye hatırlıyorum. Belki de bu yüzden biraz daha rahatım.
Yüzeyde kalma süresi ile sorun olan şampuanlar için de şöyle bir yol izlenebilir; ilk basınçlı su uygulandıktan sonra biraz kurumasını bekleyip sonra kuru araca foam uygulanabilir belki.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Benimde aklıma takılanlar dan biri bu önce su mu tutulmalı yoksa foam mı yapılmalı :rolleyes:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Eleştiri ve öneri olmadığında sadece teşekkür ederek konu kapanmış oluyor, eksikleri, yenilikleri öğrenmeden geçip gitmiş oluyor. Bu bakımdan çok önemli bahsettikleriniz.
- Jant/davlumbaz/lastik önceliği konusunda; ön yıkama ile eş zamanlı ( jantları köpükleyip basınçlı tuttuktan sonra olmak kaydıyla) yada ön yıkamadan hemen sonra yani her halukarda çift kovadan önce yapmış oluyorum. Dediğiniz gibi sağa sola sıçramalar elbette oluyor ancak çift kova ile tekrar yıkandığı için herhangi bir sorun olmadı şimdiye kadar. Forumda da jantlara fırça ile hemen müdahale etmenin çizik riskini arttığı için, en azında basınçlı su tuttuktan sonra fırça işine girişmenin daha sağlıklı olacağı vurgulanıyordu bir çok konuda.
- Ön yıkama öncesi (foam öncesi) su tutma konusunda; forumda da bahsettiğiniz şekilde önerilmiş çok yerde, bunların farkındayım. Köpüğün yüzeyde daha uzun süre kalması, kirli yüzeyde daha iyi çalışması vs gibi nedenlerden ötürü tıpkı sizin de değindiğiniz üzere. Bu konuya nacizane açıklık getirmek isterim. Takip ettiğim bazı youtube kullanıcıların paylaşımlarında da sıkça gördüğüm sıralamada; ilk sıra basınçlı su tutma var. Ardından foam geliyor, kontaminasyonu azaltmak, kirlerin bir kısmının kaybolmasını sağlamak için diye açıklama getirmişler. Aşağıya linklerini de paylaşacağım bazılarının. Kendi fikirlerime gelecek olursam; kirli araçta foam' ın yüzeyde kalma süresi muhtemelen daha uzun olacaktır dediğiniz gibi ancak nispeten daha temiz aracı da kirli araca göre daha temiz çıkaracaktır hiç kuşkusuz ki asıl mesele de bu. Temas öncesi maximum temizlik olmalı. Yüzeyde kalma meselesi de şampuanla ilintili bir durum. Benim kullandığım Autoglym polarblast, tam bir battaniye gibi sarıyor aracı, Detay fırçalama için de yeterli zamanı sağlıyor. Piyasadaki foam'lar içinde sanırım yüzeyde en uzun kalabilenlerden biri bu şampuandı diye hatırlıyorum. Belki de bu yüzden biraz daha rahatım.
Yüzeyde kalma süresi ile sorun olan şampuanlar için de şöyle bir yol izlenebilir; ilk basınçlı su uygulandıktan sonra biraz kurumasını bekleyip sonra kuru araca foam uygulanabilir belki.

Sizin söyledikleriniz de haklı geldi :D hani bu söylenen durumlardan hangisi daha avantajlı veya cazip olduğu konusunda yine çok uzun süre ve sık sık tecrübe edebilen birisi de görüş paylaşırsa en doğruyu yapmış oluruz :) sadece bireysel araç yıkama ile gözlemleyebildiklerimdi bunlar. Hepimizin amacı olabildiğince en doğruyu en pratiği bulmak sonuçta :) videolar ve açıklamalar için ben de teşekkür ederim :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Çok güzel anlatımlı bir temizlik serüveni okudum. Yeni ürün deneyimleriniz kafadaki soru işaretlerine cevap veren cinsten. :tesekkurr:

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
elinize, emeğinize sağlık. ilk sayfayı bitirdim, en az aracınız kadar güzel devam ettiğine eminim konunun.