Mercedes ML 350d İç Temizlik

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Berkay hocam elinize sağlık harika iş çıkartmışsınız.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Yine araba aceleye geldi, az fotoğraf çekebildim, polisaj, far düzeltme haricinde uygulama yapamadım. Konu açmaya değmeyeceğini düşündüğümden bu başlık altında paylaşıyorum.

Teslim aldığım akşam polisaja hazırlık işlemlerini yaptım

Davlumbazlara b33 (1:20) sıkarak başlıyorum

Araba yüksek olunca böyle oluyor :)

Jantlara Flowey R10

Su vurduktan sonra flowey r1 ile detaylı jant temizliği

Ön yıkama ile devam. Yine b33

Kova ile temaslı yıkama. Ad Purple velvet kulandım

Demirtozu temizliği koch chemie felgenblitz
Yoğun demirtozu çıktı

Kil uygulamasında bilt hamber tercih ettim

Yıkama sonucumuz

Maskeleme

Farlara zımpara işlemi yapılmış ama bakın nasıl yapılmış. Tampona dikkat

Hepsini düzelttim. Farlar tekrar işlem yaptım, çok hassas ve aşırı çiziliyor, içten de kararma yapmış. Elimden geldiği kadar toparladım.
Biraz programsız oldu ve elimde kalın pasta olarak sadece flowey hard cut vardı. Bu boyada çalışmadı. Hiç çizik almıyor neredeyse. Mecbur koch chemie f6 ile çalıştım. Ufs domestic ve f6 ile çizik aldım, biraz zorladı. Rupes yeşil ped ve yine f6 ile bitirdim. Son aşamayı malesef yapamadık, bu abimin arabası hep aceleye geliyor, canı sağ olsun ne diyelim :)
İki tane öncesi sonrası fotoğraf çekebildim.
Öncesi

Sonrası

Öncesi

Sonrası

Yün keçe sonrası pianoblack (sağ taraf işlemsiz)

Arkasından pianoblacklere (ön ızgaralar hariç) rupes yeşil ve f6 yaptım, rupes sarı ve flowey fine cut ile finish yaptım cam gibi oldu. Fotoğrafı yok :)
Biraz kullanıldıktan sonra tozlu finaller

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ellerinize sağlık hocam. Harika görünüyor maşallah. Fara zımpara yapan insan kişisinin kasaplığına diyecek söz yok. Yazık günah yav, kolay mı kazanılıyor. Mercedes’lerde FarlarIın malzemesi çok yumuşak dediğiniz gibi. Sadece mikrofiber bez ve plastx ile bile sıfır far elde ediliyor. Tabi taş izleri de çok kolay oluyor o yüzden ppf yapmakta fayda var.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık hocam. Harika görünüyor maşallah. Fara zımpara yapan insan kişisinin kasaplığına diyecek söz yok. Yazık günah yav, kolay mı kazanılıyor. Mercedes’lerde FarlarIın malzemesi çok yumuşak dediğiniz gibi. Sadece mikrofiber bez ve plastx ile bile sıfır far elde ediliyor. Tabi taş izleri de çok kolay oluyor o yüzden ppf yapmakta fayda var.
Ben pek harika göründüğünü düşünmüyorum aslında :) Camlarda sıkıntılar var, ön ızgaralar çok kötü durumda, jantlar da polisaj istiyor. Az zamanda bu kadar oldu malesef. Ama boyanın parlaklığı sahibini tatmin etti yüzünü güldürdük en azından. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Berkay abi ellerine sağlık, yine süper bir uygulama ile sahnedesin. :) Kısa ama öz bir uygulama olmuş, verdiğin küçük püf noktaları detaycı olduğunu kanıtlıyor abim. :melekx::gulumsemex:

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Harika uygulama olmuş Berkay aceleye gelmese anlaşılan bir o kadar daha güzel olacakmış,yalnız bu arabaya daha önce hiç detaylı temizlik yapılmamış mı yaw o nasıl demir tozu onasıl kir dir öyle.ellerine sağlık

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay abi ellerine sağlık, yine süper bir uygulama ile sahnedesin. :) Kısa ama öz bir uygulama olmuş, verdiğin küçük püf noktaları detaycı olduğunu kanıtlıyor abim. :melekx::gulumsemex:
Teşekkürler dostum, biraz kısa oldu evet :dusunx:

Ellerine sağlık. Kilde görünen kir çok fena. Maşallah :nazar:
Teşekkürler hocam, o kir sadece tavanın yarısından çıktı :)

Harika uygulama olmuş Berkay aceleye gelmese anlaşılan bir o kadar daha güzel olacakmış,yalnız bu arabaya daha önce hiç detaylı temizlik yapılmamış mı yaw o nasıl demir tozu onasıl kir dir öyle.ellerine sağlık
Teşekkürler abi, detaylı temizlik yapılmış ama hep hatalar vardı. Sağ arka çamurluğun verniğini açmışlar, zımparayı tampona taşırmışlar. İç temizlikte de tavanı hiç ellememişler ve derileri silip geçmişler. Halılar temizdi sadece. Camlara çizik hali ile su itici yapmışlar üstüne cam fitillerini temizlememişler gibi gibi..

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eline sağlık, toparlamışsın aracı maaşalah. Artık güzel bir konu bekliyoruz bir daha ki sefere, sana diyorum konu bekliyoruz ama ben araba yıkayacak vakit bile bulamıyorum bu aralar.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kardeşim eline sağlık, toparlamışsın aracı maaşalah. Artık güzel bir konu bekliyoruz bir daha ki sefere, sana diyorum konu bekliyoruz ama ben araba yıkayacak vakit bile bulamıyorum bu aralar.
Bir uygulama daha olacak yıldıza rakip bir markadan :) Bu sefer kesin bol fotoğraf çekerim diye düşünüyorum 3 gün kalacak çünkü. Diyorum diyorum aceleye geliyor hadi hayırlısı artık :D

Teşekkür ederim :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık hızlı çalışmayı kendine adet mi ediniyorsun ne :D