Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pazartesi günü motor yağımız değişti. Yağ filtresini Mann, yağı ise Motul X-Cess 5w40 tercih ettim. Yağ filtresinin plastik kapağı yalama olmuş. Orijinali ile değiştirildi. Master'ın parçası 90 lirayken Trafic'inki 210 lira :) Bakım sonrası fark hissedemedim. Daha ucuza Shell yağ ve Fil filtre de tercih etsem olurmuş aslında. Usta rulmanlardan gelen sesleri de dinledi. Rulmanların sökülüp incelenmesi gerektiğini ve duruma göre 500 lira civarı tutacağını söyledi. Şimdilik elletmedim. Renault'larda kronik midir nedir birçoğundan bu tarz sesler geliyor. Alıcıya durumu belirtip fiyattan düşeceğim. Klimanın birkaç ay önce borusuna kaynak yapılmıştı, sonuç alınamayınca komple değiştirilmişti. Eh işte dedirtecek bir performansı vardı. Dün maalesef çalışmadı :). Aracı alalı 7 bin kilometre oldu. Pek kullanmamamıza rağmen bayağı masraf etmişiz. Şu araçtan kurtulduğumda üstümden büyük bir yük kalkacak :D L300'e daha çok vakit ve nakit ayırabileceğim böylelikle :)

L300'ün de bir fotoğrafını bırakayım. Yağını, suyunu kontrol ettim. En ufak eksilme yok. Paspasın altı bazen hafiften nemleniyordu. Kalorifer peteğinden şüphelendim. Meğer klimanın su tahliye borusu yerinden çıkmış. Yerine taktım ve problem çözüldü. Kliması buz gibi soğutuyor :) Bunun dışında ufak tefek kaporta problemleri var. Gönlüm komple boyatmaktan yana ama bütçe şuanlık göze çarpan yerlere yetiyor. Aciliyeti olan yerleri boyatıp tavan dahil polisaj yapacağım.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Trafic'in parçasının pahalı olmasına şaşırdım valla. İstanbul'da pek çok taksi-dolmuş diye tabir edilen sarı dolmuşlar Trafic model gördüğüm kadarıyla, esnaf nasıl bir yol buldu acaba. Bu arada emektar L300'ün serüvenlerini de merakla bekliyoruz, benim daha çok ilgimi çekiyor Trafic'ten :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Trafic'in parçasının pahalı olmasına şaşırdım valla. İstanbul'da pek çok taksi-dolmuş diye tabir edilen sarı dolmuşlar Trafic model gördüğüm kadarıyla, esnaf nasıl bir yol buldu acaba. Bu arada emektar L300'ün serüvenlerini de merakla bekliyoruz, benim daha çok ilgimi çekiyor Trafic'ten :)
Fiyatı uygun ve yakıtı az diye tercih ediyorlar sanırım. Ben pek ısınamadım Okan abi. Yakıtı da çok yaktığı söylenen L300 ile aynı :). Arka koltuğa oturanlar L300'ün daha ferah olduğunu söylüyorlar. İlk aldığımızda koltuk sırtlık ayar kolu elimde kaldı. Yağ çubuğunun kafa kısmı koptu. Kaput çubuğunun tutacağı kırıldı :) Her bindiğimde bir arıza ışığı yaktı. Geçen gün ışık yanmayınca şaşırdım, ama klima arızası verdi :D. Şu arabanın satıldığı gün üniversite kazanmış gibi sevinicem :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Fiyatı uygun ve yakıtı az diye tercih ediyorlar sanırım. Ben pek ısınamadım Okan abi. Yakıtı da çok yaktığı söylenen L300 ile aynı :). Arka koltuğa oturanlar L300'ün daha ferah olduğunu söylüyorlar. İlk aldığımızda koltuk sırtlık ayar kolu elimde kaldı. Yağ çubuğunun kafa kısmı koptu. Kaput çubuğunun tutacağı kırıldı :) Her bindiğimde bir arıza ışığı yaktı. Geçen gün ışık yanmayınca şaşırdım, ama klima arızası verdi :D. Şu arabanın satıldığı gün üniversite kazanmış gibi sevinicem :D
Mert L300 sağlamlığını çok ararsın onlar dayanıklılık abidesi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Mert L300 sağlamlığını çok ararsın onlar dayanıklılık abidesi.

Bir ara satmayı düşünmüştük. Her arayanı geri çeviriyordum :D. Ederini verdiler ama iyiki satmadık. Şimdi değerinin üstünü de verseler satmam. Ufak bir restorasyonla 10 yıl daha binilir o arabaya :) Şimdiki araçlar kadar konforlu olamaz ama sorunsuzlukta katlar hepsini abi :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Babam her zamanki gibi yaptı yapacağını. İş yaptığımız firmanın kamyonu bozulunca adamların bir talebi olmamasına rağmen Trafic'i emanet verdi maalesef. Aracın kusursuz gelmeyeceğinden %100 emindim. 2 gün rahat uyuyamadım. Aracın dışıyla çok ilgilenemesem de içi tertemizdi. Bagajda toz bile yoktu. Teslim aldığımda ilk başta toz kokusu karşıladı beni. Bagaj döşemesi ve döşeme kirlenmesin diye serdiğim halı oldukça kirlenmiş. Taban kaplamasındaki çıta biraz kalkmış. Ön tampon, kaput ve camda yüzlerce sinek böcek ölüsü mevcuttu. Ogs geçişlerinden ortalama hızı 140 km/h olarak hesapladım. Herif emanet arabayla 160-170 yardırmış resmen. Sağ marşpiyel ve kapı çıtasını da taşa çarpmış maalesef. Camlara astığım satılık yazılarına da babam söktürmüş. Araç 2 günde 1000 km yol yapmış. Sinirden deliye döndüm resmen.

Gece rahat edemeyince sabah 5'te benzinliğe gidip temizledim. Bu da bana ders olsun. Bundan böyle benden emanet araç alacak birinin önce canımı alması gerekecek :).

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Emanet aracı malesef sokakta bulmuş gibi kullanıyorlar bu yüzden hastalık durumu hariç kesinlikle vermiyorum
Alınan alınabilir
2 günde 1000 km nedir ?
Hadi onu anladım sürtmek nedir biraz dikkatli kullansaydın

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emanet aracı malesef sokakta bulmuş gibi kullanıyorlar bu yüzden hastalık durumu hariç kesinlikle vermiyorum
Alınan alınabilir
2 günde 1000 km nedir ?
Hadi onu anladım sürtmek nedir biraz dikkatli kullansaydın
Firma Babaeski'de olduğu için kilometre normal ama satmaya çalıştığım bir aracın 1000 km yapması hoşuma gitmedi. Neyseki bir canlıya çarpmadı. Başım belaya girecekti yoksa.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Babam her zamanki gibi yaptı yapacağını. İş yaptığımız firmanın kamyonu bozulunca adamların bir talebi olmamasına rağmen Trafic'i emanet verdi maalesef. Aracın kusursuz gelmeyeceğinden %100 emindim. 2 gün rahat uyuyamadım. Aracın dışıyla çok ilgilenemesem de içi tertemizdi. Bagajda toz bile yoktu. Teslim aldığımda ilk başta toz kokusu karşıladı beni. Bagaj döşemesi ve döşeme kirlenmesin diye serdiğim halı oldukça kirlenmiş. Taban kaplamasındaki çıta biraz kalkmış. Ön tampon, kaput ve camda yüzlerce sinek böcek ölüsü mevcuttu. Ogs geçişlerinden ortalama hızı 140 km/h olarak hesapladım. Herif emanet arabayla 160-170 yardırmış resmen. Sağ marşpiyel ve kapı çıtasını da taşa çarpmış maalesef. Camlara astığım satılık yazılarına da babam söktürmüş. Araç 2 günde 1000 km yol yapmış. Sinirden deliye döndüm resmen.

Gece rahat edemeyince sabah 5'te benzinliğe gidip temizledim. Bu da bana ders olsun. Bundan böyle benden emanet araç alacak birinin önce canımı alması gerekecek :).

Geçmiş olsun Emanet araba işi çok tehlikeli yine ucuz kurtarmışsınız oluşabilecek kaza tazminat vs araç sahibi olarak hepsi size gelir.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bu kadarına geçmiş olsun diyelim Mert, gerçekten emanet araba ve uzun kilometre ikilisi birleşince daha vahim sonuçlar da çıkabilirdi. Açıkçası ben de aracı emanet vermek konusunda aşırı hassas davranırım. Benim nasıl davrandığımı bilen yakın dostlarımdan esirgemem ama onlar dışında kim ne diyorsa desin pişman olmaktansa bencil olarak anılmayı tercih ederim. :D

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu kadarına geçmiş olsun diyelim Mert, gerçekten emanet araba ve uzun kilometre ikilisi birleşince daha vahim sonuçlar da çıkabilirdi. Açıkçası ben de aracı emanet vermek konusunda aşırı hassas davranırım. Benim nasıl davrandığımı bilen yakın dostlarımdan esirgemem ama onlar dışında kim ne diyorsa desin pişman olmaktansa bencil olarak anılmayı tercih ederim. :D
Teşekkür ederim Okan abi. Aileden birine ya da şoförlüğüne güvendiğim yakın arkadaşıma veririm. Çarparlarsa da canları sağolsun. Fakat uzun süredir tanımadığım birine verip bir de araca eziyet edildiğini görünce deliye dönüyor insan.

Birkaç sene önce L300'de de benzer bir durum olmuştu. Babamın arkadaşı 3-4 günlüğüne Lüleburgaz'a gidip gelmek için emanet istedi. Araba 4000 km yapıp geldi. Dediği gibi Lüleburgaz'a gidip gelmii ama 10 defa gidip gelmiş :) Taban döşemesini basınçlı suyla yıkamışlar. Orijinal döşrmeyi çöpe atmıştım. Babam bu huyundan vazgeçmiyor maalesef. Neyseki ucuz atlattık.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Önce geçmiş olsun yazacaktım, sonra baktım satmışsın, hayırlı olsun ama geçmişte olsun diyeyim yinede

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hava hafta sonu yağışlı olacağı için çok detaya girmeden yüzeysel bir yıkama yapıp iç mekanın tozunu aldım. Kilometremiz 496 bin km oldu. Yürür aksamda ve kaportada biraz eksiklerimiz var. Öncelik yürür aksam olmak üzere bu yaz hepsini yavaş yavaş gidereceğim.

- Fren balataları 60 bin km önce değiştirilmişti. Frenler şuan zayıf, hidrolik seviyesi de minimumun altında görünüyor. Bu da balataların tamamen bittiğini gösteriyor. El freni de yukarıda tutmaya başladı. Acilen elden geçirilmesi gerekiyor.
- Üst salıncaklar şuana kadar hiç değiştirilmedi. Direksiyonu tam çevirince alttan birşey kopmuşçasına ürkütücü sesler geliyor. Rotçuda ön takım kontrol edilip gerekli tüm parçalar değiştirilecek.
- Vakit bulup yazlık lastikleri taktıramadım. Ön takımı biraz da kışlıklar yoruyor. Biraz geç de olsa gerekli onarımlar yapıldıktan sonra yazlık lastikleri taktıracağım.
- Bagaj kapağında ve çamurluk altlarında ufak çürümeler var. Bu araçların tek kronik sorunu bu maalesef. 10 yaşını geçtikten sonra çürüyor. Daha fazla ilerlemeden onarılması gerekiyor. Bununla beraber ön ve arka tampon da boyanacak.
- Sürgülü camlardaki folyolar yenilenecek.
- Sararan yan sanayi sinyal lambası değiştirilecek.
- Kırılan ve boyası aşınan jant kapakları yenilenecek.
- Detaylı iç temizlik, tavan dahil polisaj ve motor temizliği yapılacak. Bunu en sonra bırakıyorum. En keyiflisi de bu olacak benim için :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Vay arkadaş ne biçim insansı insanlar var. İstanbul dışına uçakla gittiğimde araç kiralarım. O araçla bazen şantiyelere girerim, istisnasız hep yakıt aldığım yerlerde yıkattım ya da kendim yıkadım öyle teslim ettim.
Adam emanet araç alıyor canını çıkarıyor.
Bana kızacak olabilir ama ben babama bile otomobili vermiyorum.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vay arkadaş ne biçim insansı insanlar var. İstanbul dışına uçakla gittiğimde araç kiralarım. O araçla bazen şantiyelere girerim, istisnasız hep yakıt aldığım yerlerde yıkattım ya da kendim yıkadım öyle teslim ettim.
Adam emanet araç alıyor canını çıkarıyor.
Bana kızacak olabilir ama ben babama bile otomobili vermiyorum.
Şoförü arayıp yıkatmaması için uyardım abi. Daha dikkatli ve temiz kullanılabilirdi ama. Aracı teslim aldıktan bir gün sonra temizledim ve aynı gün satıldı zaten :). O araba çok stres yapıyordu bende. Artık kafam rahat :)