Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bugün havanın güzel olmasını fırsat bilip yıkadım. Cevizlibağ PO'da su ve köpük 8 lira olmuş. Bundan olsa gerek pek yoğunluk yoktu.

Ön yıkamada 1:20 Autobrite Magifoam kullandım. Ön yıkama sonrası durum bu. Trafik filmi olduğu gibi duruyor.

Kova yıkamasını Autobrite Purple Velvet ile yaptım. 2 ayda bayağı demir tozu birikmiş. 1:1 Flowey R10 ile demir tozu temizliği yaptım.

2 ay önce @architect_baki Baki'yle Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier uygulamıştık. Boncuklanma biraz zayıflasa da devam ediyordu. Sprey bir ürüne göre performansını başarılı buldum.

Kurulayıp hızlıca Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier geçtim. Autofinesse Spritz ile iç mekanın tozunu aldım. Lastikleri parlatıp otoparka bıraktım. Muhtemelen bir müddet orada kalacak :)

Her zamanki gibi merakla ve eğlenceyle okudum uygulamanızı. Öncelikle elinize sağlık. Sonralıklaysa, magifoam sanırım pompa ile çok iyi çalışmıyor olabilir. Fusso güzel ürünmüş. Turtle wax sealent da böyle performansa sahip belki bi tık daha parlak olabilir ama kış şartlarında belki de fusso daha iyidir. Bir de sorum olacaktı? Demir tozu temizliğini ne sıklıkla yapıyorsunuz? İki ayda toz birikmiş dediğiniz için sordum. Tekrardan elinize sağlık bir sonraki uygulamayı merakla bekliyorum.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şu magiyi bi biz sevemedik :) ansf , ev13, auto foam adamdır :D
Köpüğü dışında ısınamadım. Ph değeri yüksek bir üründen daha iyi kir sökücülük beklerdim. Valetpro Foamula 1 ve Flowey B33 adamdır :D.

Her zamanki gibi merakla ve eğlenceyle okudum uygulamanızı. Öncelikle elinize sağlık. Sonralıklaysa, magifoam sanırım pompa ile çok iyi çalışmıyor olabilir. Fusso güzel ürünmüş. Turtle wax sealent da böyle performansa sahip belki bi tık daha parlak olabilir ama kış şartlarında belki de fusso daha iyidir. Bir de sorum olacaktı? Demir tozu temizliğini ne sıklıkla yapıyorsunuz? İki ayda toz birikmiş dediğiniz için sordum. Tekrardan elinize sağlık bir sonraki uygulamayı merakla bekliyorum.
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :). Fusso'dan memnun kaldım. Waxın yerini tutmasa da dayanımı sık sil bir ürüne göre başarılı geldi bana. Aracı düzenli yıkayamıyorum maalesef. Ayda 1 defa yıkıyorum. 2 yıkamada bir demir tozu temizliği yapıyorum. Boya çok çabuk doluyor nedense. Temizlik sonrası rengi değişiyor resmen.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Köpüğü dışında ısınamadım. Ph değeri yüksek bir üründen daha iyi kir sökücülük beklerdim. Valetpro Foamula 1 ve Flowey B33 adamdır :D.

Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :). Fusso'dan memnun kaldım. Waxın yerini tutmasa da dayanımı sık sil bir ürüne göre başarılı geldi bana. Aracı düzenli yıkayamıyorum maalesef. Ayda 1 defa yıkıyorum. 2 yıkamada bir demir tozu temizliği yapıyorum. Boya çok çabuk doluyor nedense. Temizlik sonrası rengi değişiyor resmen.
Denk gelsek sana ansf ile bilt hamber vereceğim de gelemedik :D hele f1 e ya da ansf ye 3-5 damla bilth hamber damlat gör coskuyu off

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bilt Hamber auto foam için mi bu yorumunuz?
Evet hocam bir süredir bu şekilde kullanıyorum. Sadece bilth hamber köpük olarak tatmin etmiyor çok sulu lakin köpük yapan herhangi bir şampuanla karısım yapınca bence gayet güzel kir yapıp köpürüyor. Kir çok fazla ise bh af nin oranını fazla yapıyorum az ise ansf ya da foamula nın. 30 ml af 20 ml ansf ye 1500 ml su koydum ve beğendim açıkçası.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Bugün havanın güzel olmasını fırsat bilip yıkadım. Cevizlibağ PO'da su ve köpük 8 lira olmuş. Bundan olsa gerek pek yoğunluk yoktu.

Ön yıkamada 1:20 Autobrite Magifoam kullandım. Ön yıkama sonrası durum bu. Trafik filmi olduğu gibi duruyor.

Kova yıkamasını Autobrite Purple Velvet ile yaptım. 2 ayda bayağı demir tozu birikmiş. 1:1 Flowey R10 ile demir tozu temizliği yaptım.

2 ay önce @architect_baki Baki'yle Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier uygulamıştık. Boncuklanma biraz zayıflasa da devam ediyordu. Sprey bir ürüne göre performansını başarılı buldum.

Kurulayıp hızlıca Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier geçtim. Autofinesse Spritz ile iç mekanın tozunu aldım. Lastikleri parlatıp otoparka bıraktım. Muhtemelen bir müddet orada kalacak :)

Kardeşim ellerine sağlık belgesel gibi konuların var. Büyük keyif veriyor uygulamaların.
Geçen hafta ben de oradaydım ve 8 tl yi görünce şok oldum. Allah bildiği gibi yapsın bu dış güçleri, 8 tl 3 dk lık su nedir ya:aksii:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Denk gelsek sana ansf ile bilt hamber vereceğim de gelemedik :D hele f1 e ya da ansf ye 3-5 damla bilth hamber damlat gör coskuyu off
İki araç da pırıl pırıl şuan. 1 ay el sürmem sanırım :D. Yıkamaya gidersen haberim olsun yine de :). Turtle wax'ı da merak ediyorum. Sprey ürünleri test edelim.

Kardeşim ellerine sağlık belgesel gibi konuların var. Büyük keyif veriyor uygulamaların.
Geçen hafta ben de oradaydım ve 8 tl yi görünce şok oldum. Allah bildiği gibi yapsın bu dış güçleri, 8 tl 3 dk lık su nedir ya:aksii:
Çok teşekkürler Emre abi. Pek birşey yapamıyorum aslında. Sıradan yıkama işte :) Diğer benzinliklerde fiyat nedir bilmiyorum ama burayı sırf rahatlığı için tercih ediyorum. Koska'nın yanındaki Opet'e takılıyordum bir aralar. Birkaç defa tartışınca Po'ya gitmeye başladım tekrardan. Su taşıma derdim de olmuyor. Hortumdan doldurmama müsade ediyorlar.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Araba gene de boncuk maaşallah. 2 yıkamada 1in bi zararı olur mu acaba be senede 2 yapıyorum max :) bi de zam gelmiş demirtozu temizleyicilere :D

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araba gene de boncuk maaşallah. 2 yıkamada 1in bi zararı olur mu acaba be senede 2 yapıyorum max :) bi de zam gelmiş demirtozu temizleyicilere :D
Ph nötr olduğu için zarar vereceğini sanmıyorum. Yine de kesin zarar vermez diyemem. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Korumaya bile pek dokunmuyor. Hatta son uygulamada su iticilik daha da canlandı. Bir milyoncudan aldığım sprey şişeler çok az harcıyor ve homojen atım yapıyor. Tavan ve jantlar dahil 350 ml civarında karışım yeterli geliyor. 1:1 sulandırdığım için 175 ml ürün gidiyor uygulama başına. Demir tozları çok tazeyse 1:2 karışım bile iş yapıyor :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Demirtozu sökücüler değil, iyi durulamamak zararlıdır. @Emre Mert bey de görüldüğü gibi bu ürünleri çok iyi duruladığınız sürece sık kullanılmasının bir zararı yok. Bu ürünlerin içerisinde demirtozuyla tepkimeye giren maddeler var. Eğer siz yüzeyden iyi bir şekilde bu ürünleri durulayarak arındırmazsanız orada tepkimeye devam eder. Ürünün doğasında bu var çünkü. :)

o yüzden petrollerde falan basınçlı su süresi bitiyor diye aceleye getirip jant ve disk bölgesinde demirtozu ürünleri kalıntısı bırakılırsa paslanma görülebilir. Bu da ürünün kusuru değil, tamamen kullanıcı kaynaklı bir sorundur. :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Demirtozu sökücüler değil, iyi durulamamak zararlıdır. @Emre Mert bey de görüldüğü gibi bu ürünleri çok iyi duruladığınız sürece sık kullanılmasının bir zararı yok. Bu ürünlerin içerisinde demirtozuyla tepkimeye giren maddeler var. Eğer siz yüzeyden iyi bir şekilde bu ürünleri durulayarak arındırmazsanız orada tepkimeye devam eder. Ürünün doğasında bu var çünkü. :)

o yüzden petrollerde falan basınçlı su süresi bitiyor diye aceleye getirip jant ve disk bölgesinde demirtozu ürünleri kalıntısı bırakılırsa paslanma görülebilir. Bu da ürünün kusuru değil, tamamen kullanıcı kaynaklı bir sorundur. :)
Bİlgi için teşekkür ederim

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300 ile ilgili pek paylaşım yapamıyorum. Kendisiyle çok yol yapıyorum. Ne kadar dikkat etmeye çalışsam da kozmetik olarak çok yıprandı maalesef. Mekanik aksamının maşallahı var. Ön takım 15 bin kilometre önce yapılmasına rağmen yine takır tukur maalesef. Ayd marka ürünler kullanılmıştı. Hiç memnun kalmadım. Orijinal eski parçalar atılmamış olsaydı hiç düşünmeden geri taktırırdım. Mitsubishi yetkili servisinde çalışmış bir rot balansçı beni uyarmıştı. Parçacılarda satılan ürünlerin randıman vermeyeceğini, orijinal Mitsubishi logolu veya Temsa üretimi parça kullanmamı tavsiye etmişti ön takımda. Bizim ustaya güvenip bunları taktırdık, langır lungur geziyoruz.

Fotoğraf 2 ay öncesine ait. Kilometre şuan 530 bine yaklaştı. Yakıtı, sesi, performansı gayet iyi durumda. Yaza doğru ağır bakımlarını yaptırıp tavandan aşağısını boyatmayı düşünüyorum. Motor yapmadan 1 milyon kilometreyi devirebilecek miyiz bakalım :)

Yağı değiştireli yaklaşık 8 bin kilometre oldu. Eksiltme yok denecek kadar az. Soğutma suyunda da en ufak bir eksilme yok.

Corolla'nın rutin yıkamasını yaptım. Ev halkının otoparka bırakma huyu yok. Kirliyken çoluk çocuk çiziyor maalesef. Yıkadıktan sonra gözüme çarpan çizikleri Menzerna 2500 ile giderdim. Hava soğuk olduğu için jantlarla ve davlumbazlarla uğraşmadım.

Ön Yıkama: AutoBrite Magifoam (1:20)
Kova Yıkaması: AutoBrite Velvet, Lucullan Eldiven ve Wash Pad
Jant Temizliği: Valetpro Foamula 1 (1:10), Meguiars Yıkama Eldiveni
Kurulama: Spark ve 1100 Gsm Kurulama Havlusu
Camlar: İpa (1:1) ve Carbon Cam Bezi
Hızlı Cila: Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier (Etkisi devam ediyordu. Sadece kaputa ve farlara uyguladım.)
İç Mekan: Autofinesse Spritz
Kapı Araları Temizliği: 3D Final Touch
Motor: Nemli bez ve Koch Chemie Motorplast

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bol bol kirlettik :)

Jantlar kirliyken hoş göründü gözüme. Gunmetal rengine boyasam fena durmaz aslında :)

Kar yağdığında yüksüz halde kullanmak mümkün olmadı. Araç hafif ve arkadan itişli olduğu için 2 cm karda bile gitmedi :). Sürekli itmek zorunda kaldık :D. Yüklü halde çok problem olmadı. Bazı yerlerde zincirden destek aldık. Bunun dışında zincirsiz halde bile gidişi fena değildi.

Dün babam ufak bir kaza yaptı. 80-85 km civarı bir hızla orta şeritte ilerlerken sağ şeritte aniden duran bir araç yüzünden İ30 orta şeride geçiyor ve önü açık olmasına rağmen panikten midir nedir frene abanıyor. Babam da o ara frene basıyor ve kayarak ortalama 60 km hızla İ30'a çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle İ30 30-40 metre öne gidiyor. Hasarın az olmasını İ30'un freni bırakmasına bağlıyorum. Eğer frene basılı halde vurmuş olsaydı olacakları düşünemiyorum.. 2 tane acemi yüzünden olan babama olacaktı. Yol eğimli ve ıslak bu arada. Kullandığımız araç kağıt gibi ve kaza yapmaya müsait bir araç. Sırf böyle acemiler yüzünden İstanbul içinde 90 km hıza bile çok nadir çıkıyorum. Babam yıllardır araç kullanır, ilk defa bu kadar korktum diyor. Tamponun braketleri kırıldı muhtemelen. Sağ ön tarafta biraz ezilme var. Plaka kullanılamayacak halde. Tampon geri geldiği için ön kapılar kasıntılı açılıyor. Hafta içi boyaya bulaşmadan ayar yaptırıp yedek plaka ve plakalığı takacağım.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Jantlar kirliyken hoş göründü gözüme. Gunmetal rengine boyasam fena durmaz aslında :)

Kar yağdığında yüksüz halde kullanmak mümkün olmadı. Araç hafif ve arkadan itişli olduğu için 2 cm karda bile gitmedi :). Sürekli itmek zorunda kaldık :D. Yüklü halde çok problem olmadı. Bazı yerlerde zincirden destek aldık. Bunun dışında zincirsiz halde bile gidişi fena değildi.

Dün babam ufak bir kaza yaptı. 80-85 km civarı bir hızla orta şeritte ilerlerken sağ şeritte aniden duran bir araç yüzünden İ30 orta şeride geçiyor ve önü açık olmasına rağmen panikten midir nedir frene abanıyor. Babam da o ara frene basıyor ve kayarak ortalama 60 km hızla İ30'a çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle İ30 30-40 metre öne gidiyor. Hasarın az olmasını İ30'un freni bırakmasına bağlıyorum. Eğer frene basılı halde vurmuş olsaydı olacakları düşünemiyorum.. 2 tane acemi yüzünden olan babama olacaktı. Yol eğimli ve ıslak bu arada. Kullandığımız araç kağıt gibi ve kaza yapmaya müsait bir araç. Sırf böyle acemiler yüzünden İstanbul içinde 90 km hıza bile çok nadir çıkıyorum. Babam yıllardır araç kullanır, ilk defa bu kadar korktum diyor. Tamponun braketleri kırıldı muhtemelen. Sağ ön tarafta biraz ezilme var. Plaka kullanılamayacak halde. Tampon geri geldiği için ön kapılar kasıntılı açılıyor. Hafta içi boyaya bulaşmadan ayar yaptırıp yedek plaka ve plakalığı takacağım.

Çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Bizim milletimiz yağmur ve kar yağdığında araç kullanamaz hale geliyor. Gerçekten anlamak çok güç. Bir de kışın yaz lastiği ile gezenler var ki...

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Çok çok geçmiş olsun. Pandemi dönemiyle birlikte çok fazla acemi şöför yollarda . Dikkati elden bırakmamak gerekiyor