Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Emre Mert satış haberi üzücü oldu fakat yerine ne gelirse gelsin yine böyle şahane bakılacağı aşikar :) bu aracın alıcı kitlesi için bu konu ne derece anlam ifade eder bilmem ama alacak kişi muhakkak görmeli. maddi manevi çok emek var araçta ve bence sizden sonra kim alırsa alsın onda birini göremeyecek tüm bunların :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert satış haberi üzücü oldu fakat yerine ne gelirse gelsin yine böyle şahane bakılacağı aşikar :) bu aracın alıcı kitlesi için bu konu ne derece anlam ifade eder bilmem ama alacak kişi muhakkak görmeli. maddi manevi çok emek var araçta ve bence sizden sonra kim alırsa alsın onda birini göremeyecek tüm bunların :)
Bu araçların kullanıcı kitlesi araç yürüsün, işimi görsün yeter mantığında. Ne kozmetik ne de mekanik olarak pek bakmazlar bu araçlara. 200 bin kilometrede motor yiyenlere denk geldim. Triger kayışını değiştimiyorlar, yağ değişimi yerine eksildikçe ekliyorlar, antifriz kullanmamaktan motoru çürütüyorlar, ufak bir kaçaktan dolayı motoru susuz bırakıp hararet yaptırıyorlar. Hem Youtube'da hem de canlı olarak bunları gördüm malesef.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar, :)
Bugün Trafic'in eksiklerini ufak ufak gidermeye başladım. İlk olarak elimden geldiğince farları temizledim. Reflektörler tozlu olduğu için istediğim sonucu alamadım. En azından eskisine göre parlak oldular. İç kısımlar için önerilere açığım.
Kullanılan malzemeler;
600-800-1000-1200-1500-2000-2500 grit zımpara
Koch Chemie H9
Menzerna 2500
Noname Cutting Pad
Lake Country Finishing Pad
Virtus 453 ( Sonax NPT uygulayacaktım fakat aerosol gazı kaçmış maalesef)

Önceki durumları;

Zımpara sonrası;

Polisaj sonrası;

Fırsat bulmuşken motora da ufak bir temizlik yaptım.
Kullanılan malzemeler;
Asperox Sarı Güç
Flowey B33 (1:10)
Carpro Perl (1:3)

Önceki halleri;

Asperox yağ kalıntılarında ve inatçı kirlerde B33'ü solladı resmen, çok iyi iş gördü.

Bunlar da final fotoğrafları;

Eski sahibi araca polisaj yaptırmış ve içini temizletmiş. Polisaj fena görünmüyor. Çizikleri tamamen alamamışlar ama en azından hologram bırakmamışlar. İç temizlikte fena değil. Yağı, suyu ve filtreleri yeni değiştirilmiş. Şimdilik dokunmayacağım.
Gözlemlediğim eksikler şu şekilde;
- Kol dayama kırık.
- Koltuk sırtlığı ayar kolu kırık.
- Bazı döşeme klipslerinin değişmesi gerekiyor.
- Karter koruma sağ taraftan sarkmış.
- Sol arka tekerin bijonlarından biri fazla sıkmaktan kırılmış.
- Kalkışlarda ve dönüşlerde su çalkalanma sesi geliyor. Muhtemelen su giderleri tıkalı.
- Silecekler yıpranmış.
- Yedek anahtarı kayıp.
- Polen filtresi yok.
- Klima radyatörü delik.

Klima haricinde ciddi bir problemi yok gibi. Bu hafta bir kısmını halletmeyi düşünüyorum.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık farlar öncesine göre güzel olmuş özellikle motordaki temizliği çok beğendim.

DENİZLİ

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese merhabalar, :)
Bugün Trafic'in eksiklerini ufak ufak gidermeye başladım. İlk olarak elimden geldiğince farları temizledim. Reflektörler tozlu olduğu için istediğim sonucu alamadım. En azından eskisine göre parlak oldular. İç kısımlar için önerilere açığım.
Kullanılan malzemeler;
600-800-1000-1200-1500-2000-2500 grit zımpara
Koch Chemie H9
Menzerna 2500
Noname Cutting Pad
Lake Country Finishing Pad
Virtus 453 ( Sonax NPT uygulayacaktım fakat aerosol gazı kaçmış maalesef)

Önceki durumları;

Zımpara sonrası;

Polisaj sonrası;

Fırsat bulmuşken motora da ufak bir temizlik yaptım.
Kullanılan malzemeler;
Asperox Sarı Güç
Flowey B33 (1:10)
Carpro Perl (1:3)

Önceki halleri;

Asperox yağ kalıntılarında ve inatçı kirlerde B33'ü solladı resmen, çok iyi iş gördü.

Bunlar da final fotoğrafları;

Eski sahibi araca polisaj yaptırmış ve içini temizletmiş. Polisaj fena görünmüyor. Çizikleri tamamen alamamışlar ama en azından hologram bırakmamışlar. İç temizlikte fena değil. Yağı, suyu ve filtreleri yeni değiştirilmiş. Şimdilik dokunmayacağım.
Gözlemlediğim eksikler şu şekilde;
- Kol dayama kırık.
- Koltuk sırtlığı ayar kolu kırık.
- Bazı döşeme klipslerinin değişmesi gerekiyor.
- Karter koruma sağ taraftan sarkmış.
- Sol arka tekerin bijonlarından biri fazla sıkmaktan kırılmış.
- Kalkışlarda ve dönüşlerde su çalkalanma sesi geliyor. Muhtemelen su giderleri tıkalı.
- Silecekler yıpranmış.
- Yedek anahtarı kayıp.
- Polen filtresi yok.
- Klima radyatörü delik.

Klima haricinde ciddi bir problemi yok gibi. Bu hafta bir kısmını halletmeyi düşünüyorum.
Motor net 10hp kazanmış nasıl kir aktı ondan uff ne zevkli olur izlemesi:D

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğine sağlık farlar öncesine göre güzel olmuş özellikle motordaki temizliği çok beğendim.

DENİZLİ
Teşekkürler Süleyman abi :) Farlar biraz daha ilgi istiyor.

Motor net 10hp kazanmış nasıl kir aktı ondan uff ne zevkli olur izlemesi:D
Motor temiz olunca daha rahat çalışıyormuş gibi hissettiriyor abi :).

Eline sağlık kardeşim. Sen yavaş yavaş sıfır ayarına getirirsin bunu.
Teşekkürler Onur abi. Eski sahibi iyi bakmış sağolsun. Ben de eksiklerini giderip aynı kondisyonda tutabilirim umarım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@Emre Mert emeğine sağlık Emre,far içi sökmeden uzun mıknatıs ucuna bez sarıp toz alma yapanlar vardı belki araştırırsan uygulamalara denk gelebilirsin :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert emeğine sağlık Emre,far içi sökmeden uzun mıknatıs ucuna bez sarıp toz alma yapanlar vardı belki araştırırsan uygulamalara denk gelebilirsin :)
Teşekkürler Can abi :). Araştırdım ama pek kafama yatmadı. Farın her noktasına ulaşabileceğimi sanmıyorum. İçi bayağı tozlu. Saf su doldurup boşaltsam etkili olur mu acaba?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Teşekkürler Can abi :). Araştırdım ama pek kafama yatmadı. Farın her noktasına ulaşabileceğimi sanmıyorum. İçi bayağı tozlu. Saf su doldurup boşaltsam etkili olur mu acaba?
Su zarar verir mi o yüzeye bilemedim ama uzun ara mıknatısla denenebilir sanki araya dereye malzeme düştüğünde kullanılan ürün :dusun:

https://ty.gl/cvfj8mfjn

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Su zarar verir mi o yüzeye bilemedim ama uzun ara mıknatısla denenebilir sanki araya dereye malzeme düştüğünde kullanılan ürün :dusun:

https://ty.gl/cvfj8mfjn
Suyun leke yapacağından şüpheliyim abi. Far temizleyen yerleri araştırıyorum. 300-400 lira civarına hallolursa yaza doğru yaptırırım belki. Gönlüm Transporter'da olduğu için çok da masraf etmek istemiyorum aslında :D. Ama far aracın duruşunu çok değiştiriyor.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Suyun leke yapacağından şüpheliyim abi. Far temizleyen yerleri araştırıyorum. 300-400 lira civarına hallolursa yaza doğru yaptırırım belki. Gönlüm Transporter'da olduğu için çok da masraf etmek istemiyorum aslında :D. Ama far aracın duruşunu çok değiştiriyor.
Aynen öyle bu tür yüzeylerde istenmeyen olaylar yaşanıyor elinin altında varsa diye en azından denenebilir diye :) gözden çıkınca insanın eli gitmiyor hayırlısı olsun

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün ufak bir boşluk bulunca hızlıca yıkadım. Ön yıkamayı benzinlik köpüğü ve Flowey B33 (1:10) ile yaptım. Kova yıkamasında Lucullan Wash Mitt ve Valet Pro Concentrated şampuan kullandım. Lucullan eldivenden çok memnun kaldım. Su tutuculuğu ve yumuşaklığı gayet güzel. Kurulama sonrası Soft99 Luxury Gloss uyguladım. Parlaklığını ve kayganlığını beğendim. Uygulaması kolay, kokusu güzel. Dayanımını, toz tutuculuğunu ve su iticiliğini zamanla göreceğiz. Plastiklere ve lastiklere Nasiol Detailershine uyguladım. Ürün daha önce de bahsettiğim gibi Magic Dressing'in kopyası gibi. 2. uygulamada şişenin başlığı bozuldu. Kapı aralarını ve jant kapaklarını 3D Final Touch ile sildim. İç plastikler temiz olduğu için AutoFinesse Spritz ile tozunu aldım. Camları içten ve dıştan Amway L.o.c Glass Cleaner (1:3) sildim. Son olarak davlumbazlara 3D Ultra Protectant (1:1) uyguladım.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Bugün ufak bir boşluk bulunca hızlıca yıkadım. Ön yıkamayı benzinlik köpüğü ve Flowey B33 (1:10) ile yaptım. Kova yıkamasında Lucullan Wash Mitt ve Valet Pro Concentrated şampuan kullandım. Lucullan eldivenden çok memnun kaldım. Su tutuculuğu ve yumuşaklığı gayet güzel. Kurulama sonrası Soft99 Luxury Gloss uyguladım. Parlaklığını ve kayganlığını beğendim. Uygulaması kolay, kokusu güzel. Dayanımını, toz tutuculuğunu ve su iticiliğini zamanla göreceğiz. Plastiklere ve lastiklere Nasiol Detailershine uyguladım. Ürün daha önce de bahsettiğim gibi Magic Dressing'in kopyası gibi. 2. uygulamada şişenin başlığı bozuldu. Kapı aralarını ve jant kapaklarını 3D Final Touch ile sildim. İç plastikler temiz olduğu için AutoFinesse Spritz ile tozunu aldım. Camları içten ve dıştan Amway L.o.c Glass Cleaner (1:3) sildim. Son olarak davlumbazlara 3D Ultra Protectant (1:1) uyguladım.

Eline sağlık hocam
Ticarilere fısıldayan adam diye tarihe geciceksin

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert ticarilere fısıldayan adam. Buna bir pasta cila lazım kardeşim.
Eski sahibi polisajı yeni yaptırmış Onur abi. Boya durumu fena değil. Çizikler %80 giderilmiş. Hologram bırakmamışlar. Parlaklık idare eder. Plastikleri ve kapı aralarını batırmışlar biraz. Müsait bir vakitte onları halledeceğim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel bir yıkama olmuş. Luxury glossu ben bir ara finiş pastasının arkasına yalın olarak uyguladım. Mükemmel bir parlaklığı vardı hatta authentictende daha iyi beadingi vardı:kalplix: özledim valla