Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
@toprakyalin @yetatlidil
Sarı perwoll uzun test sürecinden geçmiş halde ve sorun yaşayan yok
Yeşille ben 8-9 aydır haşır neşirim onda da bir sorun görmedim sadece şurda bir ayrım yapmak istiyorum yeşil daha şeffaf formda sarıya göre sarıda yumuşatıcı krem vs gibi bir madde olduğunu düşündüğümden yeşil seriyi
Önderdim ayrıca yeşil seri sentetik ürünler için üretlmiş bir ürün bizim bezler tamamen sentetik olduğundan yeşilin daha uygun olacağı kanaatindeyim bu açıdan eğer elimizde hiç yoksa yeşil alın varsa sarıdan devam edebilirsiniz
Perwol renkliler için olan versiyonu denedim bende. Sarı ve maviyi kullandım bide bunu deneyelim dedim, çok güzel çıktı, özellikle yıkama eldivenleri yumuşacık oldu ve renkleri canlandı, bezleri henüz denemedim sizce bu renkli versiyon kullanılabilirmi?
Bide renkli versiyonda yenileme ve onarım olduğu yazıyor bu ne kadar etkilidir sizce?

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Perwol renkliler için olan versiyonu denedim bende. Sarı ve maviyi kullandım bide bunu deneyelim dedim, çok güzel çıktı, özellikle yıkama eldivenleri yumuşacık oldu ve renkleri canlandı, bezleri henüz denemedim sizce bu renkli versiyon kullanılabilirmi?
Bide renkli versiyonda yenileme ve onarım olduğu yazıyor bu ne kadar etkilidir sizce?
Yumuşak içinde yumuşatıcı veya benzeri bir kimyasal olduğunu gösterir eldiven için iyi iken bezde yumuşatıcı etkisi üzerine bir kaplama yapıp suyu emme performansınj etikileyebilir bu açıdan bir uzun dönem testi gereklidir sizden ricamız forum olarak bu renkliler için olanı en az 10yıkama sonrası olaya bir bakmamız lazım

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Bahsettiğiniz ürün resimde gönderdiğim mi bilmiyorum ama ben hazirandan beri bu ürünü forumda bahsedildiği gibi beyaz sirke ile kullanıyorum. Gyeon silk dryer bezimin ve kuzu postu yıkama eldivenimin performansları şu an için ilk günkü gibi.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yıkama eldiveni koyun tüyü mü yoksa mikrofiber mi?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Selamlar. Bahsettiğiniz ürün resimde gönderdiğim mi bilmiyorum ama ben hazirandan beri bu ürünü forumda bahsedildiği gibi beyaz sirke ile kullanıyorum. Gyeon silk dryer bezimin ve kuzu postu yıkama eldivenimin performansları şu an için ilk günkü gibi.

Koyun tüyünü makinada mı yıkadınız ? Ben hiç cesaret edemedim hep su ile duruladım kendi halinde kurumasına izin verdim. Hiç sertleşmedi ama eskisi gibi tüyleri Tina Turner'ın saçları gibi de kabarmıyor :(
Birde perwoll kullanayım belki düzelir :(

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Koyun tüyünü makinada mı yıkadınız ? Ben hiç cesaret edemedim hep su ile duruladım kendi halinde kurumasına izin verdim. Hiç sertleşmedi ama eskisi gibi tüyleri Tina Turner'ın saçları gibi de kabarmıyor :(
Birde perwoll kullanayım belki düzelir :(
Valla benimki de cahil cesareti oldu diyelim. Sonra baktım işlevi aynı devam ediyor amaaaan dedim at makinaya. Bu arada koyun tüyü diyorum da tam bahsettiğimiz koyun tüyü mü bilmiyorum? "Magic inanılmaz yumuşak kuzu postu" markası :). 59 tlye almıştım.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Yumuşak içinde yumuşatıcı veya benzeri bir kimyasal olduğunu gösterir eldiven için iyi iken bezde yumuşatıcı etkisi üzerine bir kaplama yapıp suyu emme performansınj etikileyebilir bu açıdan bir uzun dönem testi gereklidir sizden ricamız forum olarak bu renkliler için olanı en az 10yıkama sonrası olaya bir bakmamız lazım
Aslında şöyle tarif edeyim eldivenlerin renkleri daha canlandı yumaşlık diğer perwol ürünlerne göre eldivenlerde arttı bezlerde ise daha çok yumuşatıcısız yıkandığında elbiseler kağıt gibi olurya o şekilde yazıyla bukadar tarif edebildim öyle oldu. Birde sarı perwol kendi üzeridede yazıyor içerndeki ürünlerden dolayı yumuşatıcı etkisi olabilir diye. Uzun dönem bi bidon kullancam bakalım devam ederim gibi güzel çıktı çünkü, eklemek istediğim birde tüy döken bir bezim vardı bundada bir miktar azalma gördüm galiba bir iki yıkamaya düzelecek gibi.

Aynen bu hocam bende tüm ne var ne yok yıkıyorum makinada kuzu koyun mikrofiber.

Yıkama eldiveni koyun tüyü mü yoksa mikrofiber mi?
Bende koyun yününde mikrofiberde şimdiye kadar problem yaşamadım, şöyleki kendi yaptığım eldivenler vardı koyun yünü sonra ufs koyun yünü vardı ondada sadece fazla devirlere çıkmamaya dikkat ediyorum okadar tarama vs de yapmıyorum çıkarıp asıyorum tertemiz.

tolu_en

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar arkadaşlar,
Parlatanlardan Good Stuff microfiber yıkama sıvısı aldım.
Açıklamasında şunları yazıyor;
"Bir yıkama için 50ml ürün kullanın (5kg),
Ağır kir olması durumunda, bezleri 1L ılık suda 50ml ürünle ıslatın, 30-40 dakika bekletin.
40-60 derecede makinede yıkayın."

Makinanin deterjan gözüne hicbirsey koymayacakmiyiz direkmi yıkanacak.
Anlamadım nasıl yıkanacak.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Selamlar arkadaşlar,
Ağır kir olması durumunda, bezleri 1L ılık suda 50ml ürünle ıslatın, 30-40 dakika bekletin.

Ağır kir varsa siz çamaşır makinesinede 50 koyun böylece hem çamaşırd hemde ılık suda kullanmış olacaksınız
Yani her halükarda çamaşır makinesine 50 ml koyun

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben de geçen ilk yıkamamı yaptım, büyük servet harcayarak aldığım Workstuff King havluma uzun araştırıp çoğu kimseden perwoll+beyaz sirke tavsiyesi gelince denedim. Sarı perwoll ile sonuç başarılı. Ama sirkeyi fazla kaçırdım sanırım, bezleri koklayınca sirke kokusunu alıyorum hafiften. bir dahakis sefere yumuşatıcı gözüne daha az koyacağım sirkeyi.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar arkadaşlar,

Ağır kirli ise 50ml ile yıkamadan önce bir 50ml lik çözeltide ıslatın demiş diye anladım.

onurolgun

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İdeal yikama icin
Yesil perwoll kendi kapagiyla 1 kapak
Beyaz sirke,perwoll kapagiyla yarim kapak
40 derece 800 devir
30-40 dakika normal yikama programi acaba uygun olur mu ?

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar merhabalar uzun yıllardır detaylı temizlikle uğraşıyorum elimizdeki bezler hem pahalı hemde çok değerli bu yüzden uzun süre kullanmak gerekiyor

Malum ülkemizde bir çok bölgenin suyu kireçli ve bezlerin tam olarak yumuşak su emiciliğinin kaybolmasına sebep oluyor.

Ayrıca bu bezleri yıkarken calgon v.s kullanmak beze toz deterjan kullanmak pek yaramıyor.

Özel microfiber şampuanlarıda fazla pahalı.

Peki ne yapıyoruz :) PERWOLL BAKIM ONARIM VE BEYAZ SİRKE ALIYORUZ. BOŞ BİR ŞİŞEYE 1.1 YADA 2.1 KARIŞTIRIYORUZ. Makine yıkarken içine koyuyoruz. Leke çıkarmayı artırmak istiyorsak birazda APC koyabiliriz. böylece daha etkin oluyor. Sonuç için bezlerimin 50-60 kere yıkanmış ile orjinal halinin fotosunu koyuyorum.

sıfır bez bezler microfaser 350 gsm alttaki yeşiller ince tüylü 450 gsm dir. diğer bezlerimde aynı durumda.

50 yıkama sonrası

sıfır bez

50 yıkama

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba Arkadaşlar. detailing de yeniyim. sizlerden çok faydalandım. Benim de faydam olursa çok sevinirim. Yorumlarınıza bakarak, süper clean mikrofiber yıkama havlusu almıştım. İlk kullanmadan Önce, 1-2 defa suya daldırdım. 3 günde kurumadı. Kurusa da, arabamı kurulamadı. Peluş özellikli olan bezler çırpılmalı ve taranmalıymış. Firmayı aradım. sonra da mail attım. Çok mükemmel insanlar. Çok yardımcı oldular. Bana attıkları mailleri toparlayıp, bir araya getirdim. firmayla da paylaştım. Sizinle de paylaşmak istedim:
MİKROFİBER KURULAMA BEZİ 45X60cm 800 GSM
Su emme kapasitesi kuvvetli bir havludur. Bu tarz peluş havluların en büyük sıkıntısı tüylerin yapışmasıdır. Bazı kullanıcılar tarak ile tarayarak tüyleri birbirinden ayırıyor. Bunun da su emme kapasitesini ciddi arttırdığı belirtilmektedir. Bu tarz havluları makinada yıkamalısınız. Elinizde sıkamazsınız. Ayrıca, kalorifer üstünde, asla, hiç bir bezinizi kurutmayın. Çamaşır makinesine atin, ilk yıkamada, beziniz temiz olduğu için deterjansız şekilde yıkayın. ASLA YUMUŞATICI KULLANMAYIN. TERCİHEN,YUMUŞATICI GÖZÜNE ÇOK AZ (yarısı kadar), BEYAZ SİRKE KOYABİLİRSİNİZ. Kirliyse yine aynı şekilde, makinede Granül Sabun (matik) ile ve yumuşatıcı gözüne çok az beyaz sirke koyarak yıkayıp, 1000 devirde sıktırın. Makinadan çıkınca iyice çırpın. Makinadan urunun nemli çıkması lazım, eğer ıslak ise tekrar sıktırın. Çırpma sebebimiz tüylerin birbirine yapışmasını engellemek. Tüyler yapışırsa suyu emmezler.

PURESTAR DUBLEX TWİST TOWEL 45x70cm 1100 GSM
Twist yapıdaki ürünlerin avantajı çırpmadan kullanabilmenizdir. Tüyleri birbirine yapışmaz. Kalite ve kurulamada asla sorun çıkartmazlar. Kullanmadan önce; Purestar ürünlerinde de aynı şekilde hafif bir ilk yıkama
yapabilirsiniz. Twist havluları çırpmaya gerek yoktur. Sadece pelüş tarzı havluları yıkama sonrası çırpılır.

Şimdi, süper clean dublex twist towel de aldım.(Piyasada yoktu yeni geldi). Ben, yıkarken, önce kirlileri yıkadım, (BIM'den aldığım 5'li mikrofiber bezleri de ilk yıkamadan önce, mikrofiber beze yaptığım gibi, 1-2 defa duru suya daldırmıştım. Onları da sıkmadan, direk asmıştım. Onlar kurumuştu.) Onları, Arabamın temizliği ve Autoglym SRP+EGP uygulamalarını silmek için kullanmıştım. Makineye atarken, bir fincan kadar, Duru Granül Sabun koyarak yıkadım. Yumuşatıcı gözüne de yarısına kadar beyaz sirke koydum. Sonra temizlerle beraber bir kez daha yıkadım. Sonuç olarak, hissi ve görüntüsü mükemmeldi. Ama arabamı yıkarken nasıl sonuç verecek bakacağım. Ters bir şey olursa paylaşırım. Şimdilik Hoşçakalın.....

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@YILMAZ BAKICI bilgiler için tşkler firmalarda tabiki bizlerden de faydalanıyorlar bilgi olarak. Granül sabun kısmına gelince ben daha çok sıvı deterjandan yanayım çünkü bu zamana kadar hiç bir detailing yada kimyasal deterjan üretici firma microfiber yıkama deterjanlarını katı olarak üretmemiştir. O yüzden siz daha çok bizim tavsiyelerimize uygulayın derim. Burdaki deterjan maceramız perwoll ve sirke karışımı tarafımdan keşfedilmiş ve yıllarıdır detailing havlularında kullanılan ve sorun yaşanmayan bir uygulamadır. Kendi ürünlerim 500 yıkama üzerini gören havlularım var.

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
@YILMAZ BAKICI bilgiler için tşkler firmalarda tabiki bizlerden de faydalanıyorlar bilgi olarak. Granül sabun kısmına gelince ben daha çok sıvı deterjandan yanayım çünkü bu zamana kadar hiç bir detailing yada kimyasal deterjan üretici firma microfiber yıkama deterjanlarını katı olarak üretmemiştir. O yüzden siz daha çok bizim tavsiyelerimize uygulayın derim. Burdaki deterjan maceramız perwoll ve sirke karışımı tarafımdan keşfedilmiş ve yıllarıdır detailing havlularında kullanılan ve sorun yaşanmayan bir uygulamadır. Kendi ürünlerim 500 yıkama üzerini gören havlularım var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...