Merhaba Arkadaşlar. detailing de yeniyim. sizlerden çok faydalandım. Benim de faydam olursa çok sevinirim. Yorumlarınıza bakarak, süper clean mikrofiber yıkama havlusu almıştım. İlk kullanmadan Önce, 1-2 defa suya daldırdım. 3 günde kurumadı. Kurusa da, arabamı kurulamadı. Peluş özellikli olan bezler çırpılmalı ve taranmalıymış. Firmayı aradım. sonra da mail attım. Çok mükemmel insanlar. Çok yardımcı oldular. Bana attıkları mailleri toparlayıp, bir araya getirdim. firmayla da paylaştım. Sizinle de paylaşmak istedim:
MİKROFİBER KURULAMA BEZİ 45X60cm 800 GSM
Su emme kapasitesi kuvvetli bir havludur. Bu tarz peluş havluların en büyük sıkıntısı tüylerin yapışmasıdır. Bazı kullanıcılar tarak ile tarayarak tüyleri birbirinden ayırıyor. Bunun da su emme kapasitesini ciddi arttırdığı belirtilmektedir. Bu tarz havluları makinada yıkamalısınız. Elinizde sıkamazsınız. Ayrıca, kalorifer üstünde, asla, hiç bir bezinizi kurutmayın. Çamaşır makinesine atin, ilk yıkamada, beziniz temiz olduğu için deterjansız şekilde yıkayın. ASLA YUMUŞATICI KULLANMAYIN. TERCİHEN,YUMUŞATICI GÖZÜNE ÇOK AZ (yarısı kadar), BEYAZ SİRKE KOYABİLİRSİNİZ. Kirliyse yine aynı şekilde, makinede Granül Sabun (matik) ile ve yumuşatıcı gözüne çok az beyaz sirke koyarak yıkayıp, 1000 devirde sıktırın. Makinadan çıkınca iyice çırpın. Makinadan urunun nemli çıkması lazım, eğer ıslak ise tekrar sıktırın. Çırpma sebebimiz tüylerin birbirine yapışmasını engellemek. Tüyler yapışırsa suyu emmezler.
PURESTAR DUBLEX TWİST TOWEL 45x70cm 1100 GSM
Twist yapıdaki ürünlerin avantajı çırpmadan kullanabilmenizdir. Tüyleri birbirine yapışmaz. Kalite ve kurulamada asla sorun çıkartmazlar. Kullanmadan önce; Purestar ürünlerinde de aynı şekilde hafif bir ilk yıkama yapabilirsiniz. Twist havluları çırpmaya gerek yoktur. Sadece pelüş tarzı havluları yıkama sonrası çırpılır.
Şimdi, süper clean dublex twist towel de aldım.(Piyasada yoktu yeni geldi). Ben, yıkarken, önce kirlileri yıkadım, (BIM'den aldığım 5'li mikrofiber bezleri de ilk yıkamadan önce, mikrofiber beze yaptığım gibi, 1-2 defa duru suya daldırmıştım. Onları da sıkmadan, direk asmıştım. Onlar kurumuştu.) Onları, Arabamın temizliği ve Autoglym SRP+EGP uygulamalarını silmek için kullanmıştım. Makineye atarken, bir fincan kadar, Duru Granül Sabun koyarak yıkadım. Yumuşatıcı gözüne de yarısına kadar beyaz sirke koydum. Sonra temizlerle beraber bir kez daha yıkadım. Sonuç olarak, hissi ve görüntüsü mükemmeldi. Ama arabamı yıkarken nasıl sonuç verecek bakacağım. Ters bir şey olursa paylaşırım. Şimdilik Hoşçakalın.....