Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Granül sabun kullanmayın bezi kurutuyor emme özelliğini yitiriyor perwoll kullanın lütfen sirke ile beraber direk çamaşır deterjan gözüne koyunuz ve 60 derece max devirde yıkayıp çıkınca iyice çırpınız ve kendi kendine kurumaya bırakınız
Granül sabunu kim çıkardıysa zaten anlamadım. Hangi bezi yıkadıysam çöp oldu.

Ben de tavsiye etmiyorum granül sabunu. En temizi beyaz sabun ve çeşme suyu sıcaklığı ile elde yıkamak olduğunu tecrübe ettim bu zamana kadar. Sıkarken de deli gibi sıkmıyorum. Avuçlarımın içinde sıkıp hafif nemli şekilde asıyorum. Kendi kendine kuruyor.

Bir tane uber blue var bende yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum ve yukarıda bahsettiğim yöntemle yıkıyorum. Hala çok iyi durumda.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Nanolex Microfiber Wash kullanıyorum. 10 kg için 50 ml. eklemek gerektiği yazıyor kullanım talimatında. 10 kg. luk da bir bez yıkamadığım için ortalama 25-30 ml. kullanıyorum her yıkamada. Sonuçlarından da memnunum. Ama çok ağır lekeler için performansı pek de iyi değil,

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Nanolex Microfiber Wash kullanıyorum. 10 kg için 50 ml. eklemek gerektiği yazıyor kullanım talimatında. 10 kg. luk da bir bez yıkamadığım için ortalama 25-30 ml. kullanıyorum her yıkamada. Sonuçlarından da memnunum. Ama çok ağır lekeler için performansı pek de iyi değil,
Bende nanolex kullanıyorum bir süredir. Şu anda Oldukça memnumun. Yumuşacık çıkarıyor bezleri. Fırçalama sıklığım azaldı.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ben kurutma makinesi neden önerilmiyor anlamıyorum
Makinadan önce evdeki havlular kazık gibi olurdu,makinadan sonra yumuşacık çıkmaya başladı
Bence bizim havlularda da işe yarayabilir
Zaten @Paian de böyle olumlu bir tecrübesinden bahsetmişti

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Ben kurutma makinesi neden önerilmiyor anlamıyorum
Makinadan önce evdeki havlular kazık gibi olurdu,makinadan sonra yumuşacık çıkmaya başladı
Bence bizim havlularda da işe yarayabilir
Zaten @Paian de böyle olumlu bir tecrübesinden bahsetmişti
Aslında önerilmeyen kurutucular eski tip olanlar. Onlar fazlaca ısıtıp polyester ipliklere zarar veriyordu. Şimdi yeni kurutucular hem ısı ayarlı hem de sistem olarak eskilerden farklı. Ben yaklaşık 1,5 senedir wax silme bezinden cam bezine kadar bütün bezlerimi her yıkamadan sonra makina ile orta ısıda kuruttum halen ilk günkü gibi bezlerim. Fırçalama gereği olmadığı için yıprama da olmuyor. Dediğim gibi ultrawooly bile şahane kurutuyor aracı. Burada önemli olan yüksek ısıda kullanmamak. Hatta Chemical Guys da bu şekilde kurutulabilecğeini ifade ediyor;
How To Wash Microfiber Towels

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
süperclean in yüzde yüz kuzu yünü yıkama eldiveni var bunu havlularla birlikte makineyi atsam sıkıntı olur mu yapısı bozulur mu acaba. Perwol ve beyaz sirke ile atacağım tabi.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
süperclean in yüzde yüz kuzu yünü yıkama eldiveni var bunu havlularla birlikte makineyi atsam sıkıntı olur mu yapısı bozulur mu acaba. Perwol ve beyaz sirke ile atacağım tabi.
ben yıkatıyorum evde hiçbirşey olmuyor sertleşiyor tarayıp devam ediyorum yumuşacık oluyor dağılma falan yaşamadım daha

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Cleanyourride sitesinde klini incelerken gördüm
Kesinlikle chemical guys microfiber wash kullanmayın diye büyük puntolarla yazmışlar
Bu detay dünyası öyle bir şey ki... Bizim ufaklığın giysilerini için bile bu kadar deterjan ve yıkama metodu araştırmamıştım...

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Perwol ün deterjanını elimde görünce hatun hayırdır inşallah dedi havluları yıkayacağım deyince "Allah akıl fikir versin" diye yapıştırdı :komik::komik:
hiç işi bilmiyorsun açık vermişsin bak alışverişe gidince normal kullanılandan değil perwoll alacaksın indirim vardı çok övdüler aldım diyeceksin bi dene bakalım diyeceksin hiç ruhu bile duymadan kulladıracaksın onu ben böyle soktum eve şimdi paşa paşa sesi çıkmadan yıkar kurutur dolaba koyar sağolsun :mutlu::komik:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
hiç işi bilmiyorsun açık vermişsin bak alışverişe gidince normal kullanılandan değil perwoll alacaksın indirim vardı çok övdüler aldım diyeceksin bi dene bakalım diyeceksin hiç ruhu bile duymadan kulladıracaksın onu ben böyle soktum eve şimdi paşa paşa sesi çıkmadan yıkar kurutur dolaba koyar sağolsun :mutlu::komik:
Çok fenasın:kop::kop:

asdkafjd

Çaylak Detaycı
Üye
Valla bu kadar atraksiyon beni de şaşırttı. Ben en son yıkamaya gittiğimde eşimi de aldm yanıma aracın içini de o temizledi ben dışıyla uğraşırken :):super:

Bu arada bende de af deluxe var ve organik granül sabun ve sirkeyle 30 derece 800 devirde 45dk yıkadım, harika sonuç aldım ;)

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Ben hep düşük devirde yıkadım şimdiye kadar ama yüksek devirde yıkamak daha iyi sanırım yorumlardan okuduğum kadarıyla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...